מדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק)
-
@אנונימוס כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
רציתי לשאול הבת שלי בת 3, וצפוף לאשתי לשבת בים שני כסאות בטיחות,
הייתי רוצה להעביר את הבת שלי לבוסטר בלי גב, אבל אני רואה בכל האתרים שזה רק לגובה 1.25, וממשקל מסוים
זה נכון?אם מלאו לה 3 שנים, אתה יכול בהחלט, וכך אני נוהג במלאות 3 שנים לילדַי.
לגבי כסא בטיחות באמצע - אם יש חגורה של 3 נקודות עגינה (כמו כל חגורה נורמלית, למעט כל מיני קומבינות שיש בעיקר ברכבים הישנים) אין הבדל בטיחותי (@aiib ), ויהיה קצת יותר מרווח מאחורה.@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
@אנונימוס כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
רציתי לשאול הבת שלי בת 3, וצפוף לאשתי לשבת בים שני כסאות בטיחות,
הייתי רוצה להעביר את הבת שלי לבוסטר בלי גב, אבל אני רואה בכל האתרים שזה רק לגובה 1.25, וממשקל מסוים
זה נכון?אם מלאו לה 3 שנים, אתה יכול בהחלט, וכך אני נוהג במלאות 3 שנים לילדַי.
לגבי כסא בטיחות באמצע - אם יש חגורה של 3 נקודות עגינה (כמו כל חגורה נורמלית, למעט כל מיני קומבינות שיש בעיקר ברכבים הישנים) אין הבדל בטיחותי (@aiib ), ויהיה קצת יותר מרווח מאחורה.אז למה לפי היצרן זה לא טוב?
תסתכל לדוגמא כאן יש שם הוראות להורדה,
והם מגבילים שזה רק מגובה מטר עשרים וחמש, -
@aiib כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
נהג המסיע ילד מתחת לגיל 8, שלא במושב בטיחות - 1000 ₪ ו-8 נקודות.
נהג המסיע ילד מעל גיל 3 ומתחת לגיל 8, שאינו רתום במושב בטיחות או במושב מגביה – 750 ₪ ו-8 נקודות.זה לא סתירה?
אכן, נכתב בטעות במקום “מתחת לגיל 3” ותוקן. יישר כח!
@aiib כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
כתבת בפוסט שלא בדקת את זה חוקית. עכשיו כן בדקת?
כן.
הציטוט שהבאת הוא להבנתי של אירגון בטרם. שזה אומר המלצה אחרי גיל 8, מתחת לגיל 8 למיטב הבנתי החוק מחייב בוסטר ולא משנה מה הגובה.
את הציטוט של בטרם, אני הבאתי במדריך עצמו.
החוק לא מדבר על גילאים מעל גיל 3, רק על תקנים של היצרן, שזה עובד על משקל, אבל המטרה היא חגירה נכונה, ועל זה האכיפה (וגם הצלת החיים בתכלס).@aiib כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
במידה ואני טועה אשמח לתיקון
בשמחה.
@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
החוק לא מדבר על גילאים מעל גיל 3, רק על תקנים של היצרן, שזה עובד על משקל, אבל המטרה היא חגירה נכונה, ועל זה האכיפה (וגם הצלת החיים בתכלס).
זה לשון החוק שאני מצאתי, אני טועה?
(ב) לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע –
(1) ילד שטרם מלאו לו 3 שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות המתאים לגובהו ומשקלו של הילד;
(2) ילד שמלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו שמונה שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהו ומשקלו של הילד.
-
@נייטרון-חפשי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אם יש חגורה של 3 נקודות עגינה (כמו כל חגורה נורמלית, למעט כל מיני קומבינות שיש בעיקר ברכבים הישנים
קומבניות?
ככה היו כל הרכבים הישנים מהמפעל!
ולכן למיטב הבנתי זה גם חוקי אא"כ שינו משהו בחוק, אצלי ב2 הרכבים יש כזו חגורה.ידידי היקר!
לא התכוונתי להעליב את רכביך.
התכוונתי לקומבינות במובן המקורי של המילה, “שילובים”. ברכבים הישנים בעיקר היה נהוג (ולכן הדגשתי שיש כאלו דברים, לא איזה ארחי פרחי עשה כן) לנוסעים במרכז המושבים (שורה שניה ואפילו שלישית) מעין 2 חגורות שמשתלבות זו בזו.
זה חוקי, אבל לא חוקי לחגור בזה מושב בטיחות. כי זה לא בטיחותי (כדבריך, @aiib ).
ותנסה בעצמך לחגור שם מושב בטיחות, ותראה איך הוא רוקד בידיים שלך, ומכ"ש בעת הצורך, חלילה.@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
לא התכוונתי להעליב את רכביך.
הרכבים שלי לא נעלבים, עם כל החיבה אני עדיין לא מייחס להם תכונות אנושיות…
אבל כן חגרתי מושב בטיחות בחגורה האמצעית ואם אתה מקצר את הרצועה לאורך המתאים הוא בהחלט יושב טוב (וודאי ביחס לזריקה קדימה שזה בעצם החשש). -
@גיל כשהייתי ילד היה לנו במושב האמצעי בכמה מכוניות רק חגורה אחת - ירכיים ובלי שום קומבינציות שאתה מדבר עליהם
@טוסון כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
@גיל כשהייתי ילד היה לנו במושב האמצעי בכמה מכוניות רק חגורה אחת - ירכיים ובלי שום קומבינציות שאתה מדבר עליהם
אוקיי. וזו נקראת “חגורת בטיחות בעלת 2 נקודות עגינה”. והיא לא בטיחותית למושב בטיחות.
@נייטרון-חפשי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אבל כן חגרתי מושב בטיחות בחגורה האמצעית ואם אתה מקצר את הרצועה לאורך המתאים הוא בהחלט יושב טוב (וודאי ביחס לזריקה קדימה שזה בעצם החשש).
זה אמור להיות לא בטיחותי ברגע האמת, בגלל טלטלה קשה, לא בדקתי, ככה אומרים גורמי המקצוע, שבדקו את התקנים בכמה סימולטורים.
יש סרטונים של הבדיקות האלו. -
החוק לא מדבר על גילאים מעל גיל 3, רק על תקנים של היצרן, שזה עובד על משקל, אבל המטרה היא חגירה נכונה, ועל זה האכיפה (וגם הצלת החיים בתכלס).
(ב) לא יסיע אדם במושב קדמי ברכב מנועי ובמושב אחורי ברכב מנועי ששנת ייצורו 1983 ואילך, למעט אוטובוס שאינו אוטובוס זעיר פרטי, מונית ואופנוע –
(1) ילד שטרם מלאו לו 3 שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות המתאים לגובהו ומשקלו של הילד;
(2) ילד שמלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו שמונה שנים, אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהו ומשקלו של הילד.
לא המצאת. אבל תקרא טוב. אלא אם כן. כלומר הקובע זה הוראות היצרן, ולאו דווקא ה @גיל .