בקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב
-
@צבי-דורש-ציון כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
הסתפקתי אם לכתוב את זה כאן או ברישיון נהיגה, אם המנהלים חושבים שצריך להעביר - שיעבירו את זה.
לענ’'ד הכרעת מצויין!
לענייננו, כידוע שמורי הנהיגה אינם מלמדים איך לנהוג אלא איך לעבור טסט, בנוסף בד"כ הם מלמדים על רכבי פאר שאין בהם זכר למכניוּת, ואח"כ כשמגיעים לנהוג על הרכבים הפשוטים לא יודעים מימינם ומשמאלם, דבר נוסף הוא, כמה דברים שלא מלמדים. אני אתן בעז"ה דוגמאות בהמשך להכל.
אי לכך, נראה לי יועיל אם מישהו יכתוב מדריך מססודר לנהג החדש שזה עתה עבר את הטסט, לכל הנ"ל. את המדריך כמובן צריך לכתוב מישהו שנהג כבר הרבה, אבל לא יותר מידי, שיזכור עוד מה היה חסר לו.
כמובן שהרבה מהדברים יש בלימוד למבחן התאוריה, אבל למי יש כח לקרוא את החומר של התאורייה…?ענ’‘ד שמדריך יכול ליהיות נחמד מאד + ואפילו יתכן ויעזור למי שהוא.
אבל למעשה, כל רכב יש לו כל מיני פרטים שונים, וב10 דקות גג! של דיבור עם מי שמוכר לך את האוטו, או מישהו שיודע, קולטים איך מתפעלים את הרכב.
וגם אחרי המדריך, חובה על כל אחד לפני שפותח בנסיעה להכיר את מכלולי הרכב שהוא עולה עליו, ע’'מ ליהיות ערוך לכל תרחיש.אני אתן דוגמאות,
גם אני…
‘‘הההלו?.. נדלקו לי ככלללל הנורות ברכב מה עושים? ?! - הכל טוב תסובב את מפתח ההנעה עד הסוף להנעה מושלמת, זה ירד, ככה זה בתחילת נסיעה כל הנורות נדלקות’’. מעשה שהיה.אצל המורה שלי לדוגמא לא היה '
אמברקס’אנד ברקס ברכב, אלא איזה כפתור קטן שלוחצים עליו אחרי שמעבירים לכפתור חניה ברוב הרכבים מדובר באיזה משהו מכני קשה, ואני אפילו לא יודע אם צריך קודם להעביר לדרייב או קודם לשחרר (או שזה לא משנה…)קודם ללחוץ על הברקס, לשחרר, ואז להעביר לדרייב.
עניין של בטיחות ונוחות בלבד.ברכב שלו היה רק מצב דרייב לנסיעה, בהרבה מהרכבים האוטומטיים ישנם שני מצבים, מה זה אומר, ואיך משתמשים עם זה?
כבר שאלת…
א. כלל ראשון! לא לנגוע במה שלא ברור מה עושים איתו!
ב. דובר על זה פה בפרטות. ובעוד מקומות.היכן נמצא מד הדלק?
איך מתדלקים בתחנת דלק?זה הכי פשוט גם ללכת פעם אחת, לבקש עזרה, וזה השיעור הכי פשוט וקל. פי כמה ממדריך.
איך מטפלים בשמן.
זה גם יותר יועיל פיזי, בעיניים. כנ’'ל.
וכמובן, הנהיגה עצמה. זה נכון שזה דברים שתוך תקופה קצרה מתרגלים אליהם, אבל אולי יהיה נח שיהיה כתוב משהו מסודר.
כמה חכם מה שכתבו פה בעבר, שעד שלא נוסעים 60 שעות בערך על הכביש, עדיין לא לומדים לנהוג.
לזה לא יועיל שום מדריך…מה הציבור חושב?
אני כן חושב שמאד יועיל מדריך מה לא לעשות. זה יחסוך הרבה עוגמת נפש לאנשים.
-
@Klonimoos כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
גם אני…
‘‘הההלו?.. נדלקו לי ככלללל הנורות ברכב מה עושים? ?! - הכל טוב תסובב את מפתח ההנעה עד הסוף להנעה מושלמת, זה ירד, ככה זה בתחילת נסיעה כל הנורות נדלקות’’. מעשה שהיה.עוד דוגמאות? או ואבוי, נדלקה נורה אדומה, בתיאוריה היה כתוב שזה אומר שיש בעיה בברקסים! מה עושים? מפחיד לנסוע ככה…
אני: תוריד את ההנדברקס… יופי, כבתה הנורה? נסיעה טובה…או: למה כולם מהבהבים וצופרים לי? ולמה אני לא רואה טוב את הכביש?
אני: אולי… כי לא הדלקת אורות?
טרם שמעתי על מורה נהיגה שלימד איך מדליקים אורות. -
@EBA כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
גם אני…
‘‘הההלו?.. נדלקו לי ככלללל הנורות ברכב מה עושים? ?! - הכל טוב תסובב את מפתח ההנעה עד הסוף להנעה מושלמת, זה ירד, ככה זה בתחילת נסיעה כל הנורות נדלקות’’. מעשה שהיה.עוד דוגמאות? או ואבוי, נדלקה נורה אדומה, בתיאוריה היה כתוב שזה אומר שיש בעיה בברקסים! מה עושים? מפחיד לנסוע ככה…
אני: תוריד את ההנדברקס… יופי, כבתה הנורה? נסיעה טובה…אצל ה’‘משופשפים’’ יותר, ראיתי בעיני, כל הדרך האוטו, קרטע משהו, אין לי מושג למה הוא לא סחב לי… המתוק, לא הוריד את האנד ברקס עד הסוף…
-
תודה רבה לכל העונים, וכפי שכתבתם ציינתי להערות שלכם פחות או יותר בפוסט הראשון, והשארתי להכרעתכם, אבל אני יסביר נקודה אחת שאולי לא הובנה כראוי
@gil3686 כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
המורה שלי כן הסביר לי על מד הדלק והדברים הבסיסיים האלה
@EBA כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
טרם שמעתי על מורה נהיגה שלימד איך מדליקים אורות
אני יסביר, המורה שלי דווקא כן הסביר לי הכל, כולל איך מדליקים אורות (ברכב שלו, שזה היה אוטומטי… אבל הסביר לי איך עושים את זה גם לא באוטומטי), העניין הוא שזה היה בשיעור הראשון, מאז לא השתמשתי לא בזה ולא במגבים ולא בשום דבר כמעט מלבד דוושה דלק והגה וכו’ כשהוא הסביר בשיעור הראשון זה לא היה כ"כ מובן כי לא הכרתי רכב כלל, ואז זה לא נכנס מספיק טוב לראש…
כמובן שהרבה מהדברים יש בלימוד למבחן התאוריה, אבל למי יש כח לקרוא את החומר של התאורייה…
וכנ"ל, בתאוריה לומדים הכל ‘בתאוריה’ ללא שחושבים על הנהיגה באמת (שלא לדבר על כך שלומדים רק כדי לעבור את המבחן)
אז תודה רבה לכל המשיבים, ואני מבין שאין כ"כ צורך בזה…
-
-
-
אני יסביר, המורה שלי דווקא כן הסביר לי הכל, כולל איך מדליקים אורות (ברכב שלו, שזה היה אוטומטי… אבל הסביר לי איך עושים את זה גם לא באוטומטי), העניין הוא שזה היה בשיעור הראשון, מאז לא השתמשתי לא בזה ולא במגבים ולא בשום דבר כמעט מלבד דוושה דלק והגה וכו’ כשהוא הסביר בשיעור הראשון זה לא היה כ"כ מובן כי לא הכרתי רכב כלל, ואז זה לא נכנס מספיק טוב לראש…
אורות המורה שלי כמדומה לא הסביר לי אבל מגבים וכדו’ הוא הסביר לי בפרטות
כמובן ברכב שלו
אבל הוא הרחיב לי ‘אמנם ברכב הזה אין אנד ברקס רק כפתור להעביר לפארקינג אבל ברכבים ישנים יותר’ יש והסביר לי גם למה צריך את זהאולי אין ממנו ראיה הוא הסביר לי גם אך עובד האנדרואיד אוטו ופקודות קוליות ‘היי BYD’… -
בגדול לדעתי זה לקחת את כל הפורום למדריך אחד
יש כבר מדריך על מנורות שגם הוא שייך כאן ועוד ועוד
בסוף יש אחד שלא יודע להתניע איך תסביר לו בפורום כזה דבראמיתי, לא ידעתי שצריך להתניע חשבתי שמסובבים עד הסוף וזהו, שמתי רוורס נסע גלשתי לכביש וכשהעברתי לדרייב הרכב לא זז…יש אחד שלא יודע להסתכל על מכסה מנוע
א"א לתמצת את זה למדריך אחד -
@יוני לפחות אינדקס…
@יוני כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
אמיתי, לא ידעתי שצריך להתניע חשבתי שמסובבים עד הסוף וזהו, שמתי רוורס נסע גלשתי לכביש וכשהעברתי לדרייב הרכב לא זז…
מה עושים באמת?
-
מה עושים באמת?
משאירים רבע שניה עד ששומעים ומרגישים שהותנע
-
האמת היא שאני מסכים עם הנושא כי אני עשיתי רישיון על משאית.
אני מעל כולם. אני רואה הכל. משא"כ ברכב רגיללמעשה היום עשיתי את הנסיעה הראשונה שלי עם רכב (בשעה 4 לפנות בוקר) הכל היה בסדר. אבל כשנסעתי בשעה 8 בבוקר זה היה פחד אלוקים (יכול להיות גם בגלל העייפות) ממש קיבלתי פחד לנסוע עם הרכב כשיש רכבים לידי. אבל התנחמתי במה שהזכיר @Klonimoos היקר שצריך בערך 60 שעות נסיעה כדי ללמוד באמת
-
תעשה מדריך היום קיבלתי קנס 500 ש"ח על נת"צ שאשתי נסעה בו והיא לא ידעה מה זה הריבוע הצהוב
אם למישהו יש ניסיון בביטול קנס בת"א שיעדכן -
אוקיי אוקיי באו נעשה קצת סדר
דבר ראשון מורה נהיגה צריך ללמד ההההכללל
וזה כולל הכלאבל כמו שאמרו חברי לא הכל המורה מלמד ויש דברים שאי אפשר ללמוד בלי לראות
לכן בואו ונפתח פרוייקט חדשכאן בשרשור נכניס סרטונים מיוטיוב מה עושים כש…
כמה כללים קטנים בנוגע לזה
- הסרטון צריך להיות דקה עד 3 דקות
- עדיף שהסרטונים יהיו בעברית ואם לא שיש אופציה של תרגום לעברית
- הסרטונים חייבים להיות פתוחים בנטפרי (אם אתה בלי נטפרי פתח עיניים ואוזניים לראות אם הסרטון יכול להפתח
אני עוקב אחרי השרשור וכל סרטון שעולה יעלה לנושא מוסתר עד שיהיו בו סרטונים שמקיפים את כל הדברים שצריך לדעת בתקופה הראשונה אחרי שמקבלים רישיון
מחכה לכם
-
-
ראה ראיתי את הדעות שמצדדות לכאן ולכאן.
לדעתי כן יהיה מומלץ לעשות “מדריך לנהג המתחיל” בו יוסברו דברים בסיסיים. מי שנהג ותיק יוכל לדלג לשרשור הבא…
העניין הוא שלעשות מדריך שכזה זה חתיכת פרוייקט שגם מצריך עדכונים תכופים. אם @צבי-דורש-ציון או משתמש אחר מעוניין לשבת על המדוכה זה יהיה מבורך. הצעתי היא שיהיה שרשור בו המשתמשים יכניסו עצות או שאלות ורעיונות, ושרשור נוסף בו בעל המטלה יסנן ויערוך את השרשור לפוסט מסודר ומפורט.
אני חושב שיש בזה תועלת רבה ואני זוכר שכשהייתי נהג חדש חשבתי שטיפולים משמעותם תיקון תקלות, ובכלל לא ידעתי שצריך לבדוק מים או למה יש מחוג של טמפרטורה. שנמשיך? אני צריך לישון הלילה…
-
@מאיר כתב בבקשה לכתיבת מדריך לנהיגה והכרת הרכב:
שנמשיך? אני צריך לישון הלילה
אין צורך
גם אני צריך לישוןאני סוג של קיבלתי על עצמי את הפרוייקט
ומוכן ללכת על זה בזמני הפנוי בלבד (אין לי הרבה כאלה ביום) -
זה הכי פשוט גם ללכת פעם אחת, לבקש עזרה, וזה השיעור הכי פשוט וקל
הפעם הראשונה שבאתי למלאות אוויר בצמיגים לא היה לי שמץ…
ביקשתי די בבושה מאדם שניפח לעצמו את הצמיגים שיראה לי מה עושים
הוא הראה לי בסבלנות בדיוק מה לעשות…
בפעם הבאה שבאתי לנפח אוויר בצמיגים אני בעצמי הפכתי למדריך לנהג חדש שרצה לדעת איך למלאות אוויר בצמיג
הסברתי לו ב"ידענות מופלגת" מה עושים.
אם הוא רק היה יודע שזו הפעם הראשונה שאני ממלא אוויר לבד…