עד כמה מעלות חום מנוע נקרא תקין - ומאיזה דרגת חום המאווררים מתחילים לפעול?
-
@תודה-לבורא-עולם-0 נכון. אם לא זה היה עולה ועולה.
מפלס המים תקין?
בתכלס’ זה לא כזה מדאיג אבל הייתי בודק מים ומוודא שבאמת נכנס המאורר לפעולה,@חובק-עולם מים יש בשפע, גם המיכל רזרבי מספיק מלא.
מאווררים אבדוק ב-
אם אכן עובד.ולמעשה האם:
א"כ למה החום מטפס לאיזור ה-100?
זה בגלל שהמאווררים לא פועלים,
או בגלל שמדובר בעומס כבד מאוד למנוע בלי לקבל אויר מנסיעה,
לכן גם המאווררים לא מצליחים לקרר בצורה כזאת לרמה של כ-90 מעלות?? -
@חובק-עולם מים יש בשפע, גם המיכל רזרבי מספיק מלא.
מאווררים אבדוק ב-
אם אכן עובד.ולמעשה האם:
א"כ למה החום מטפס לאיזור ה-100?
זה בגלל שהמאווררים לא פועלים,
או בגלל שמדובר בעומס כבד מאוד למנוע בלי לקבל אויר מנסיעה,
לכן גם המאווררים לא מצליחים לקרר בצורה כזאת לרמה של כ-90 מעלות??@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בעד כמה מעלות חום מנוע נקרא תקין - ומאיזה דרגת חום המאווררים מתחילים לפעול?:
בגלל שמדובר בעומס כבד מאוד למנוע בלי לקבל אויר מנסיעה,
כשמגיע ל102 מעלות אתה כן שומע את המאוורר נדלק?
דהיינו נהיה מצב “טורבו” כזה? -
@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בעד כמה מעלות חום מנוע נקרא תקין - ומאיזה דרגת חום המאווררים מתחילים לפעול?:
בגלל שמדובר בעומס כבד מאוד למנוע בלי לקבל אויר מנסיעה,
כשמגיע ל102 מעלות אתה כן שומע את המאוורר נדלק?
דהיינו נהיה מצב “טורבו” כזה?@חובק-עולם על זה כבר לא יודע לענות לך,
כי מוגדר אצלי התראה כשהחום מגיע ל-100 מעלות,
ואז פשוט מפעיל מזגן, לא נתתי לחום להגיע ל-102 ולבחון האם אז המאוורר מגביר ווליום… -
@חובק-עולם על זה כבר לא יודע לענות לך,
כי מוגדר אצלי התראה כשהחום מגיע ל-100 מעלות,
ואז פשוט מפעיל מזגן, לא נתתי לחום להגיע ל-102 ולבחון האם אז המאוורר מגביר ווליום…@תודה-לבורא-עולם-0 אז למעשה חוץ מזה שבעמידה לא עולה החום יותר מ90 אין לך מידע אם המאווררים נדלקים נכון?
את זה צרייך לוודא. -
@תודה-לבורא-עולם-0 אז למעשה חוץ מזה שבעמידה לא עולה החום יותר מ90 אין לך מידע אם המאווררים נדלקים נכון?
את זה צרייך לוודא.@חובק-עולם כתב בעד כמה מעלות חום מנוע נקרא תקין - ומאיזה דרגת חום המאווררים מתחילים לפעול?:
את זה צרייך לוודא.
אז אם אראה שהמאווררים נדלקים בחום 90+,
זה מצב תקין שבמצב עומס כבד כמתואר לעיל,
עם זה שהמאוורר פועל מגיע לכ-100 מעלות? -
@חובק-עולם כתב בעד כמה מעלות חום מנוע נקרא תקין - ומאיזה דרגת חום המאווררים מתחילים לפעול?:
את זה צרייך לוודא.
זה מצב תקין שבמצב עומס כבד כמתואר לעיל,
עם זה שהמאוורר פועל מגיע לכ-100 מעלות?@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בעד כמה מעלות חום מנוע נקרא תקין - ומאיזה דרגת חום המאווררים מתחילים לפעול?:
זה מצב תקיןלדעתי כן.
וההסבר הוא שאם זה מצב אקו וזחילה בפקק, מחשב המנוע נמנע מלהדליק צרכני אנרגיה רציניים אם הוא לא מוכרח. ולכן נותן טיפה לחום המנוע לטפס.
ולכן נראה לי שישנו הסבר הגיוני לסיטואציה.
הייתי מחכה לעוד חוות דעת. -
@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בעד כמה מעלות חום מנוע נקרא תקין - ומאיזה דרגת חום המאווררים מתחילים לפעול?:
זה מצב תקיןלדעתי כן.
וההסבר הוא שאם זה מצב אקו וזחילה בפקק, מחשב המנוע נמנע מלהדליק צרכני אנרגיה רציניים אם הוא לא מוכרח. ולכן נותן טיפה לחום המנוע לטפס.
ולכן נראה לי שישנו הסבר הגיוני לסיטואציה.
הייתי מחכה לעוד חוות דעת.יישר כח על כל השרשור, המענה וההסברים.
אם זה מצב אקו
זה כבר בבחינת רוח הקודש, אכן אני נוהג תמיד על מצב אקו,
מעניין לבדוק מה קורה אם אני מכבה מצב אקו… -
יישר כח על כל השרשור, המענה וההסברים.
אם זה מצב אקו
מעניין לבדוק מה קורה אם אני מכבה מצב אקו…@תודה-לבורא-עולם-0 כתב בעד כמה מעלות חום מנוע נקרא תקין - ומאיזה דרגת חום המאווררים מתחילים לפעול?:
בשמחה רבה
מעניין לבדוק מה קורה אם אני מכבה מצב אקו
נשאר לך לבצע שיעורי בית… וגם כמובן לוודא שהמאווררים נדלקים בעמידה ומפלס נוזל הקירור.
-
@תודה-לבורא-עולם-0 90 מעלות בדרך כלל
-
אם זה מצב אקו
מעניין לבדוק מה קורה אם אני מכבה מצב אקו…@תודה-לבורא-עולם-0 מנסיון שלי אחרי שהתעסקתי עם זה רבות לאחרונה.
מ90 מעלות המאוורר נכנס לפעולה אבל על מצב חלש, כשהמנוע מגיע ל103 מעלות נכנס הטורבו שאמור להוריד את החום לאזור ה90.
אם זה עליות מאומצות כמו עליות לירושלים וכו’ הגיוני מאוד שהחום יעלה ל100+ אבל מעל 105 זה כבר לא תקין וצריך לבדוק.
גם בעמידה ממושכת בחום, או נסיעה איטית של גז-ברקס הגיוני שהחום יעלה אבל ברגע שלוחצים על גז חזק זה אמור להוריד את החום.
בחום של 110 מעלות חייבים לעצור כי הלחץ בצינורות גורם שהמים יצאו בכח גם מהפקק.
אם אין נזילה או חור באף אחד מהצינורות או הרדיאטור/מיכל עיבוי זה יכול להיות טרמוסטט תקול/חסום, אם שום דבר מזה לא בעייתי כנראה הראש מנוע בעייתי וצריך להחליף אותו. -
@תודה-לבורא-עולם-0 מנסיון שלי אחרי שהתעסקתי עם זה רבות לאחרונה.
מ90 מעלות המאוורר נכנס לפעולה אבל על מצב חלש, כשהמנוע מגיע ל103 מעלות נכנס הטורבו שאמור להוריד את החום לאזור ה90.
אם זה עליות מאומצות כמו עליות לירושלים וכו’ הגיוני מאוד שהחום יעלה ל100+ אבל מעל 105 זה כבר לא תקין וצריך לבדוק.
גם בעמידה ממושכת בחום, או נסיעה איטית של גז-ברקס הגיוני שהחום יעלה אבל ברגע שלוחצים על גז חזק זה אמור להוריד את החום.
בחום של 110 מעלות חייבים לעצור כי הלחץ בצינורות גורם שהמים יצאו בכח גם מהפקק.
אם אין נזילה או חור באף אחד מהצינורות או הרדיאטור/מיכל עיבוי זה יכול להיות טרמוסטט תקול/חסום, אם שום דבר מזה לא בעייתי כנראה הראש מנוע בעייתי וצריך להחליף אותו. -
בס"ד.
עד כמה מעלות חום (בקריאת מחשב) מנוע נקרא תקין?
ומאיזה דרגת חום המאווררים מתחילים לפעול?@תודה-לבורא-עולם-0 תעבור על הנושא הזה אולי יקדם אותך
https://rechavimzelaze.ovh/topic/3896/שאלה-בעיון-על-מערכת-קירור-מנוע/33 -
טרמוסטט נפתח ב 80 וכמה מעלות, החום ממשיך לטפס עד סביבות 100 ואז נפתח ונטה כדי לקרר חזרה, תקין
הכי קל לבדוק אחרי נסיעה ארוכה ומאומצת, לעמוד במקום שקט לכבות מזגן ולפתוח חלונות, בוודאות אמורה להידלק הוונטה
-
טרמוסטט נפתח ב 80 וכמה מעלות, החום ממשיך לטפס עד סביבות 100 ואז נפתח ונטה כדי לקרר חזרה, תקין
הכי קל לבדוק אחרי נסיעה ארוכה ומאומצת, לעמוד במקום שקט לכבות מזגן ולפתוח חלונות, בוודאות אמורה להידלק הוונטה
@חיים-Y0737 תודה לכולם.
נגמרו הלייקים להיום… בל"נ אשלים.