רכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?
-
@יוני צודק, פיספסתי את העניין של חור בדופן. חור גדול מ-6-7 מ"מ (שעד אז ניתן לתיקון עם בורג סיליקון גדול) שווה בעיניי לקריעת הצמיג שכן גם פנצ’ר מאכער לא יתקן את זה. ובחור של 9 מ"מ זה כי מישהו ירה לך בגלגל…
-
-
@Klonimoos כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
@גיל כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
@יוני צודק, פיספסתי את העניין של חור בדופן
גם חור בדופן אפשר עם בורג סיליקון, אבל זה זה לא בטיחותי, ולא מחזיק הרבה, בתוך העיר ונסיעות קצרות זה יכול לעזור להדרדר עד איפשהו…
@EBA מאשר?במחכ"ת חברי הטוב והיקר @Klonimoos , שבכל רחבי הפורום דבריו מחכימים מאוד, אבל הפתרון הזה הוא פחות מדוייק… ומשום אהבת הבריות והעזרה להם - אמר כן.
זה לא “סתם לא בטיחותי”, לבורג אין בכלל איך להיאחז שם, וסביר להניח שהוא יעוף פנימה או החוצה אחרי מטרים בודדים של נסיעה מעל 10 קמ"ש. -
למי ששם לב, ברוב הרכבים החדשים החשמליים, וגם בחלק מההיברידיים, הרכב כבר לא מגיע עם גלגל חילופי.
האם בעידן 2025 זו עדיין בעיה לנסוע ללא גלגל חליפי, או שמקסימום נקרא לידידים?
מה החברים חושבים על זה? -
-
@מיכאלוש
הרכב מגיע עם ערכה לתיקון פנצ’ר.
אבל הוא מגיע מהיצרן ללא גלגל חלופי.
זה כבר הפך לטרנד שיצרני הרכב מאמצים לאחרונה.
ואם אתה ממש רוצה הם מוכרים גלגל חלופי באזור 1400 ש"ח כולל ערכה.@MNM כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
מה יותר זול?
קומפרסור וחומר או גלגל פלוס ג’ק?
הם מנסים לחסוך על חשבון התקיעה שתקרה מתי שהוא
בשבוע האחרון ראיתי 3 רכבים עם קרע בצמיג שבמהלך היום עוד אפשר לקחת מונית לפנצ’ריה
אבל היה אחד בשבע בערב שהשתפשף במדרכה ולקחו לו לחילוץ 1350 ש"ח
ב"ה אצלי זה לא קרה אבל אם אתה יוצא מחוץ לעיר ובמיוחד בערב הייתי ממליץ לקחת גלגל [אם יש מצוי בעיקר ברכבים עם גז] -
@MNM כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
מה יותר זול?
קומפרסור וחומר או גלגל פלוס ג’ק?
הם מנסים לחסוך על חשבון התקיעה שתקרה מתי שהוא
בשבוע האחרון ראיתי 3 רכבים עם קרע בצמיג שבמהלך היום עוד אפשר לקחת מונית לפנצ’ריה
ב"ה אצלי זה לא קרה אבל אם אתה יוצא מחוץ לעיר ובמיוחד בערב הייתי ממליץ לקחת גלגל [אם יש מצוי בעיקר ברכבים עם גז]@פתוח-לשמוע כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
ב"ה אצלי זה לא קרה אבל אם אתה יוצא מחוץ לעיר ובמיוחד בערב הייתי ממליץ לקחת גלגל [אם יש מצוי בעיקר ברכבים עם גז]זה נכון,
אבל אם יש לך רכב חדש, אז יש לך ביטוח מקיף, ויש לך חילוץ חינם. -
@פתוח-לשמוע כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
ב"ה אצלי זה לא קרה אבל אם אתה יוצא מחוץ לעיר ובמיוחד בערב הייתי ממליץ לקחת גלגל [אם יש מצוי בעיקר ברכבים עם גז]זה נכון,
אבל אם יש לך רכב חדש, אז יש לך ביטוח מקיף, ויש לך חילוץ חינם.@MNM כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
אבל אם יש לך רכב חדש, אז יש לך ביטוח מקיף, ויש לך חילוץ חינם.
עד 5 שעות…
-
@מיכאלוש כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
@MNM
כמדומני שרכב שהגיע מהיצרן עם גלגל חילופי מבחינה חוקית הוא חייב להיות ברכב
וברכב שהגיע מהיצרן ללא גלגל חילופי זה חייב להיות מצויין ברשיון ורכב חייבים לשאת ברכב ערכה לתיקון פנצ’ר
אני צודק ? @גילאתה צודק שיש חובה כזאת, אבל לא זכור לי איפה זה כתוב. לגבי רישיון הרכב - לא מופיע שם פטור כזה. כשיהיה לי פנאי, אברר (ממהר לכולל).
עריכה: הנושא נבדק, ועניתי בפוסט בהמשך השרשור. -
@MNM
וברכב שהגיע מהיצרן ללא גלגל חילופי זה חייב להיות מצויין ברשיון ורכב חייבים לשאת ברכב ערכה לתיקון פנצ’ר
אני צודק ? @גילממה שידוע לי, רככב שהותקן בו מערכת גפ"מ במקום הגלגל רזרבי, פטור מלהחזיר בגלגל רזרבי
-
למי שכותב שלא צריך שישאל את מי שכבר נתקע
כמו שמישהו התקשר אלי בחוסר אונים שהוא כבר תקוע מעל שעתיים בכביש בגין עם סיינה 2022 בגלל פנצר בדופן הצמיג בסוף אחרי 3 וחצי שעות הרכב עלה על הגרר במקום להחליף גלגל רזרבי ב10 דקות וזהו@מוטי-ברנד
אני המלצתי לחבר שיחפש מכר שהחליף למערכת גז ולא משתמש עם הגלג הרזרבי ויקנה אותו ממנו -
למי שכותב שלא צריך שישאל את מי שכבר נתקע
כמו שמישהו התקשר אלי בחוסר אונים שהוא כבר תקוע מעל שעתיים בכביש בגין עם סיינה 2022 בגלל פנצר בדופן הצמיג בסוף אחרי 3 וחצי שעות הרכב עלה על הגרר במקום להחליף גלגל רזרבי ב10 דקות וזהו@מוטי-ברנד כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
עם סיינה 2022
או עם טסלה 2025…
אין בושה, משלמים כמעט מליון שקל על רכב ולא מקבלים כזה דבר בסיסי
אני מדבר על מודל S, כי בסייברטראק מן הסתם הגלגלים ממוגנים גם… -
@מוטי-ברנד כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
עם סיינה 2022
או עם טסלה 2025…
אין בושה, משלמים כמעט מליון שקל על רכב ולא מקבלים כזה דבר בסיסי
אני מדבר על מודל S, כי בסייברטראק מן הסתם הגלגלים ממוגנים גם…@EBA כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
או עם טסלה 2025…
אתמול ראיתי בכביש 4 ב12 בלילה טסלה מבויישת מפונצ’רת שהבעלים שלה נטשו אותה [זמנית אל דאגה]
-
ברבים מהרכבים החדשים הגלגל מיועד להחזיק בנסיעה עם פנצ’ר עד טווח מסויים (משהו כמו 10 ק"מ כמדומני).
@פתוח-לשמוע כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
אבל היה אחד בשבע בערב שהשתפשף במדרכה ולקחו לו לחילוץ 1350 ש"חהסיכוי שזה יקרה לך הוא לפחות 1/10, הסיכוי שזה יקרה בלילה הוא 1/20 (רוב האנשים ישנים בחלק מהלילה)
1350
/20
=67.50 ש"ח
נראה לי מצדיק את החיסכון במקום/עלות ייצור/דלק. -
בתור אדם שטועה המון ובכל זאת לא מוחק את הפוסטים שלו (למעט במקרים שזה עלול ליצור בלבול וכד’) אני חושב שלא היה כאן צורך למחוק את הפוסט, מה גם כי @Klonimoos לא טעה אלא רק כתב את דעתו, וזה שחבר פורום נכבד מאוד ומנוסה מאוד בתחום כמו @EBA חולק - עדיין לא דוחה את דעתו עד למחיקתה (ונזכיר שגם אני סברתי שזה לא נכון, ואעפ"כ…)
וכוונתך @יוני חברי היא לטובה שלא יהיה בלבול, ואע"פ ראיתי לנכון להביע את דעתי בעניין. -
@MNM
אני צודק ? @גילאתה צודק שיש חובה כזאת, אבל לא זכור לי איפה זה כתוב. לגבי רישיון הרכב - לא מופיע שם פטור כזה. כשיהיה לי פנאי, אברר (ממהר לכולל).
עריכה: הנושא נבדק, ועניתי בפוסט בהמשך השרשור. -
@גיל כתב ברכבים חדשים ללא גלגל חילופי. בעיה?:
לגבי רישיון הרכב - לא מופיע שם פטור כזה. אני חושב שאולי
זכור לי בטויוטה אייגו של מייקאר היה שם בהערות ברשיון רכב במפורש התייחסות לזה
משהוא כמו חובת נשיאת ערכת פנצר או משהוא דומה -
@מיכאלוש טוב, נעשה סדר:
תקנה 365 לתקנות התעבורה קובעת:
“ברכב מנועי הנע על גלגלי גומי למעט טרקטור, תומך ומכונה ניידת ואשר משקלו העצמי עולה על 400 ק״ג יימצאו בכל עת -
(1) מגבה בעל כושר הרמה מספיק להרמת הרכב כשהוא עמוס, כך שלפחות גלגל אחד של הרכב לא יבוא במגע עם הדרך
(2) גלגל חילוף שמידות הצמיג והאופן שלו נקבעו על ידי יצרן הרכב והוא במצב תקין כאמור בתקנות 321 ו־322.
(3) כל הכלים הנחוצים להחלפת הגלגל”
בתקנה הבאה מובא הפטור, תקנה 365א לתקנות התעבורה קובעת:
“הוראות תקנה 365 לא יחולו על רכב נוסעים פרטי הנע על גלגלי גומי שתכנן יצרנו בלא מקום לנשיאת גלגל חילוף אם נתקיים בו אחד מאלה:
(1) ברכב מותקנים צמיגים שתכנן יצרנם גם לנסיעה כשהם ריקים מאוויר
(2) ברכב מצויים בכל עת מדחס המתאים למילוי אוויר בגלגל וערכה לסתימת דליפת אוויר מהגלגל.”
היוצא מכל האמור - שימו כמה ברגי סיליקון וקומפרסור בתא המטען (עצה טובה בלי קשר) וזהו.
לגבי האכיפה - ברכב פרטי זה לא אמור להיות כתוב ברישיון הרכב, ולכן הדרך של השוטרים לדעת את המידע הזה הוא דרך המסוף המשטרתי או דרך קצין תנועה (שפשוט יודעים את הכל),
לגבי שכיחות האכיפה - הנושא עדיין בבבדיקה.