כמה הייתם שמים על הסיויק הזו?
-
@נהג-תפרן כתב בכמה הייתם שמים על הסיויק הזו?:
מבחינת אמינות, הבנתי שהיא הבאה בתור אחרי קורולה
מבחינת אמינות, יכול להיות שכן. לא כזה בטוח. אני מכיר כמה חברים שיש להם הונדה סיוויק חמומת מוח ומנוע…
אתה מתכוון לצריכת דלק, אין מה לעשות זה המחיר של מנוע חזק
יש מנועים חזקים שלא ישתו אותך ככה, וזה מחיר של מנוע ישן וחזק…
מה רע לך בסיויק?
בגדול רע לי גם הרעש כאילו אתה נוהג על פרארי עם בעיות שמיעה, משהו כזה. גם התא מטען יחסית קטן מאיך שאני מעדיף. וזה מלבד משתה הדלק הנזכר לעיל.
אשמח שתחכים אותי…
זו דעה אישית ולא כהמלצה, לכן אין לי מה להחכים אותך יותר מדי בעניין. לכן תייגתי את המומחים.
דרך אגב, זו לא הסיוויק עם הנגישות בהגה ושאין לה ספר טיפולים?
-
כמה לדעתך מחיר השוק של אחת כזו?
לא אוהב לענות סתם מהמותן, ולחיפוש בגוגל לא נראה לי שאתה צריך אותי.
אתה רוצה עצה שלי באמת? תמתין ל @שמואל-קליין ול @שלמה שידעו לתמחר לך את הרכב על השקל. אשמח מהם גם לחוו"ד על החוו"ד שלי… -
@גיל כתב בכמה הייתם שמים על הסיויק הזו?:
כי לא הייתי שם על הונדה סיויק 2008 אפי’ שקל.
גם אני! אם תרצה בכל זאת 12-13 אלף ש’‘ח יהיה מחיר הוגן
כמה שהציעו לך בזול תשלם על הבלאי חלפים יחסית יקרים וקשים להשגה
ו @גיל הגדיר לך מדהים את החסרונות שלה
קנה סובארו B4 מעל 2016 עם מנוע 2500! ויקח לך 1 ל 11 ואז זה יהיה שווה במיוחד שרכב כזה עולה 30K ש’'ח
(חשוב לי להדגיש סובארו היא לא המושכל ראשון ללכת לקנות) -
לדעתי קצת נסחפתם כמו שכבר ראיתם הבן אדם כבר נסגר על דגם מסוים ומחפש מציאה בדגם הספציפי הזה.
הוא שאל שאלה פשוטה כמה שווה הרכב הזה שאמנם ישן, אבל לא נסע הרבה מדי, לא עבר הרבה ידיים, ומטופל.
השאלה לא היתה אם הרכב הזה בכלל מומלץ ולא איזה רכב משפחתי מומלץ.למעשה לא הבאתם ל@נהג-תפרן אלטרנטיבה אחרת הרבה יותר טובה…
בשנתונים האלו הרכבים המקבילים גם שותים לא קצת למרות שחלקם עם מנוע יותר קטן אבל בדר"כ מדובר בגיר 4 הילוכים בשונה מהסיויק עם הגיר רציף.@שלמה כתב בכמה הייתם שמים על הסיויק הזו?:
כמה שהציעו לך בזול תשלם על הבלאי חלפים יחסית יקרים וקשים להשגה
נכון לגמרי החלקים של הונדה יותר יקרים מטויוטה מאזדה מיצובישי סובארו סוזוקי ניסאן ועוד…
אבל בא נשאל שאלה פשוטה של כל נהג מתחיל מה זה רכב אמין ?
וכאן זה מתחלק ל2 רכב אמין זה: פחות תקלות, ומחיר תיקון זול.
באופן כללי כמעט כל הרכבים היפנים הרבה פחות תקלות יקרות גם בקילומטרים גבוהים לעומת מקביליהם האירופאיות שמלאות בתקלות בעיקר בחלקים היקרים כדוגמת גיר ומנוע.
לגבי מחיר תיקון זה גם מתחלק למחיר החלפים ומחיר העבודה:
מחיר העבודה בהונדה בדיוק כמו שאר הרכבים
מחיר החלקים יחסית יקר לשאר היפנים
אבל בהרבה חלפים שקשורים לבלאי טבעי המחיר היקר לא שייך
בלאי טבעי כדוגמת צמיגים מצבר וישרים פנסים החלפת שמנים ועוד זה אותו מחיר
בלאי טבעי כדוגמת מערכת המתלים וכו’ חלפים מקוריים בהחלט יותר יקר לעומת המקבילים.@גיל כתב בכמה הייתם שמים על הסיויק הזו?:
מבחינת אמינות, יכול להיות שכן. לא כזה בטוח. אני מכיר כמה חברים שיש להם הונדה סיוויק חמומת מוח ומנוע…
ואני מכיר כמה שמרוצים זה מאוד תלוי בתחזוקה וגם בשאיפות הכלליות מהרכב
וגם ביד 2 אפשר לראות כאלה שמוכרים וכותבים שקנו חדש אותו דגם רק בשנתון מתקדם יותר ואין על הונדה, הונדה זה הונדה, משפטים שלא תשמע על מאזדה למשל…@גיל כתב בכמה הייתם שמים על הסיויק הזו?:
יש מנועים חזקים שלא ישתו אותך ככה, וזה מחיר של מנוע ישן וחזק…
יש מנועים חזקים שלא ישתו כך אבל לא מנועים ישנים מנועים ישנים שותים כך מה לעשות. בכמה מאזדה 3 או מיצובישי לנסר יותר חסכוניים ?
בגדול רע לי גם הרעש כאילו אתה נוהג על פרארי עם בעיות שמיעה, משהו כזה.
עדיין הרעש עדיף מאטראז’ חדשה למשל
גם התא מטען יחסית קטן מאיך שאני מעדיף.
מאיך שאתה מעדיף נכון קטן מאוד מאיר הגדיר אותו נפלא.
@מאיר כתב בהונדה סיוויק (בנזין) או אוריס היברידת:
בניגוד לסיוויק שיש לה תא מטען של עגלה ומזוודה ועט פיילוט…
אבל מהרכבים המקבילים בקטגוריה זה לא הרבה יותר קטן,
ואגב יש אותו גם בגרסת האצ’קבק עם פאגאז’ יותר גדול.@גיל כתב בכמה הייתם שמים על הסיויק הזו?:
וזה מלבד משתה הדלק הנזכר לעיל.
מאזדה 3 מיצובישי לנסר פורד פוקוס גם זוללים הרבה אפילו שהמנוע שלהם קצת יותר קטן
נ.ב. אני אישית גם לא מדי מתחבר להונדה באופן כללי גם לרכבים היותר חסכוניים שלה …
-
@מיכאלוש כתב בכמה הייתם שמים על הסיויק הזו?:
לדעתי קצת נסחפתם כמו שכבר ראיתם הבן אדם כבר נסגר על דגם מסוים ומחפש מציאה בדגם הספציפי הזה.
הוא שאל שאלה פשוטה כמה שווה הרכב הזה שאמנם ישן, אבל לא נסע הרבה מדי, לא עבר הרבה ידיים, ומטופל.
השאלה לא היתה אם הרכב הזה בכלל מומלץ ולא איזה רכב משפחתי מומלץ.רק שים לב לכותרת כמה הייתם שמים וכו’
וזה מה שהם ענו שגם לא שקל
כל אחד והדעה שלו -
@נהג-תפרן
מחיר שוק זה קצת פחות ממחיר מחירון
מחירון יבש לפני שקלול באיזור ה 15k
מחיר מדויק יותר ושקלול קשה לתת בלי שתוסיף פרטים כדוגמת:
מה הרמת גימור של הרכב ?
מה מצב הפחחות והצבע ?
היסטורית תאונות ?
כמה זמן עד הטסט ?
לפני כמה זמן הוחלפו מצבר וצמיגים ?
מתי עבר טיפולים לאחרונה ואיזה ?
כמו כן יש לרכב שדרוגים כדוגמת:
חלונות שחורים, חיישני רוורס, מצלמת רוורס, מולטימדיה, וו גרירה, מרימי שמשות,
גג נפתח, גלגלי מגנזיום, מגיני רוח, וכו’ ?וכמו שאמר @שלמה מחיר מציאה זה לא יותר מ-13k, יותר מזה זה כבר מתקרב למחיר מחירון.
@שלמה כתב בכמה הייתם שמים על הסיויק הזו?:
אם תרצה בכל זאת 12-13 אלף ש’‘ח יהיה מחיר הוגן
-
כמה לדעתכם נחשב מחיר שוק קלאסי לרכב כזה,
בשביל זה תייגתי את @שלמה שהוא מומחה לכך, אני לא.
@מיכאלוש לא הבנתי מה כל ההשגות האלו? שאלו את דעתי, ועניתי, בדגש שזו דעתי האישית.
פעם השגתי על דעותיך האישיות? @נהג-תפרן לא ביקש אלטרנטיבה, כדאי לקרוא היטב את שורת הנושא. אין לי כח לעבור על כל מה שכתבת ולצטט דבר דבר, אבל יש לי מענה להכל, ושורה תחתונה - שאלו את דעתי האישית. לומר זאת שוב?
נ.ב - כל הרכבים שציינת, לא אהובים עליי, בלשון המעטה.
@נהג-תפרן , מה שלא תעשה, שיהיה בהצלחה! -
@מיכאלוש לא הבנתי מה כל ההשגות האלו? שאלו את דעתי, ועניתי, בדגש שזו דעתי האישית.
פעם השגתי על דעותיך האישיות?סליחה רבינו @גיל היקר אם לא הבנת את כוונתי,
ההשגה לא על דעותיך האישיות למרות שאם מישהוא היה מציע לך לקנות מטוסגם לא היית שם עליו שקל
ממש לא באתי להתנצח איתך.
בהחלט התיוג שלך עוזר לשואל מאוד ומזרז את התשובות
השגותי היו בגדר הערה בונה על צורת ההגשה שלהם, שאני הקטן חושב שגרמה בלבול לשואל, ומוציאה את כל הרוח מהמפרשים.בסה"כ אני מנסה להיכנס לראש של מתחילים כאן בפורום בפרט בקניית הרכב הראשון שלהם
לדוגמא א. הוא אברך רציני בכולל X וגר רחוק מאוד ממהורים ועד היום סוחר רכבים מזדמנים עם כל הכאב ראש (וכיס) שבדבר.
וזהו גמלה בליבו ההחלטה שזהו זה באו מים עד נפש קמים וקופצים למים ועושים את המעשה הנועז קונים רכב, הגיע הזמן.
הוא מספר זאת בהתלהבות לחברותא בכולל וזה מצידו מציע לו להכנס לפורום רכבים שם יכוונו אותך ויעזרו לך להימנע מטעויות יקרות.
א. מידעינו פותח נושא לפי הכללים עם כותרת מתאימה בקטגוריה המתאימה עם שאלה פשוטה איזה רכב משפחתי ממומלץ לי במחיר X
תוך כמה דקות מתנפלים עליו למה אתה לא עושה חיפוש בפורום או לחילופין מפרט יותר את הצרכים שלך ומציעים לו ממש בנימוס לעבור על 22 נושאים בהם בטוח תמצא את מבוקשך ואם לא אז תגיד ונעזור לך.
מיודעינו יושב במשך יותר משעה ועובר על כל הנושאים שהביאו לו שרובם הרבה מעבר לתקציב שלו ומגיע למסקנא שבמסגרת התקציב שלו חברה X דגם X עונה על הצרכים המינמליים שלו למרות כל החסרונות שלו (יש דגם בלי חסרונות בכלל ?)
מיודעינו יושב ומחפש ביד 2 במשך תקופה מציאה בתקציב שלו ומטבע הדברים בתקציב הזה יש גם הרבה רכבים עם תקלות שונות ומשונות שהוא ממש לא מכיר
מבחינת מיודעינו תקלה בראש מנוע או צורך להחליף את 2 הצמיגים הקדמיים זה אותו דבר…
ואז מתחילה סדרת נושאים רכב X עם תקלה X להתעסק או לברוח ?
עד שסוף סוף מוצא מיודעינו רכב מטופל ושמור בלי תקלות מוזרות שאיך שהוא נכנס בדוחק למסגרת התקציב ושואל שאלה תמימה כמה עוד אפשר לשלם על הרכב בשביל שעדיין יקרא מציאה
וכאן גורמים לו ממש בלי כוונה רעה לרדת מהסיפור לקנות רכב כי אני לא הייתי שם עליו אפילו שקל כי א’ ב’ ג’ שקיימים בכל הרכבים שבמסגרת התקציב שלו …
נכון השואל בחר לשאול את השאלה בצורה של סקר אבל ממש לו זו הייתה כוונתו
מטרת השאלה היתה לקבל תשובה נטו מספריתזה הכל
לכן הערתי שכיון שהשואל יודע את כל הנ"ל בבקשה לא להוציא לו את הרוח מהמפרשים כי בתקציב שלו הוא לא ימצא רכב אחר בלי כל הנ"ל.
בדומה לנושא הנ"ל