ריקון שמן לבד
-
היי
היום עשיתי בדיקה של מים ושמן שגרתית (אחר טיפול במוסך לפתור את הבעיה האחרונה שבסוף לא עשיתי בעצמי) ואני רואה שיש לי בברזל של השמן עודף מעל 3 סנט׳ מעל החור העליון!!!
הטיפול 10,000 היה ממש לפני חודש כך שזה ממש מוזר לי מה הסיפור פה. בכל אופן אני רוצה לרוקן את השמן לבד, השאלה היא האם אני צריך לרוקן את כל השמן ולשים שמן חדש או לרוקן קצת קצת עד שאני יגיע לכמות המספיקה ולעצור (נשמע קצת מסובך).תודה מראש למשיבים לי!
-
@gogo עשית בדיקה על מנוע קר?
יש מזרקים שמיועדים לזה נראה לי שיש פה מישהו שיש לו
https://he.aliexpress.com/item/1005006590449153.html -
@gogo קודם כל תהיה רגוע זה לא סוף העולם אבל צריך בהקדם לרוקן!
לגבי ריקון מלמטה אתה חייב להוציא הכל אין אפשרות להוציא חצי מהכמות וכמו שאמרו קודמי הן לגבי הבדיקה עצמה והן לגבי השאיבה יש אלטרנטיבות אם אני לא טועה ל @מיוחד יש בגמ"ח אפשרות שאיבה
אם אתה רוצה בכ"ז לרוקן לגמרי יש לי את הכלים תוכל לדבר איתי בשמחה!
ומה עם התקלה שהייתה מחכים לעידכון… -
@קינג-קומפיוטר כתב בריקון שמן לבד:
@gogo עשית בדיקה על מנוע קר?
יש מזרקים שמיועדים לזה נראה לי שיש פה מישהו שיש לו
https://he.aliexpress.com/item/1005006590449153.htmlתודה רבה, בזכותך עשיתי הזמנה עכשיו… אבל כרגע הבעיה שאני צריך במיידי. אבל אולי ל-@מיוחד יש אחכה שיגיב.
@גיל כתב בריקון שמן לבד:
@gogo בנוסף לבדיקה על מנוע קר תוודא שהרכב היה במקום מישורי. אחרי כל זה אם זה גבוה כ"כ אז אפשר לרוקן ע"י מכשיר וכפי שכתב לך @קינג-קומפיוטר .
בדקתי במקום דיי מישורי, אבל 3 ס״מ - תיקון: יותר מ 3 ס״מ! מישהו אמר לי שזה נראה בערך שיש ליטר יותר!
הכמות נראית לי ממש מוגזמת. בכל אופן העמדתי עכשיו במקום מישורי יותר. עוד מעט אני יבדוק.
@צילפינגים כתב בריקון שמן לבד:
@gogo קודם כל תהיה רגוע זה לא סוף העולם אבל צריך בהקדם לרוקן!
לגבי ריקון מלמטה אתה חייב להוציא הכל אין אפשרות להוציא חצי מהכמות וכמו שאמרו קודמי הן לגבי הבדיקה עצמה והן לגבי השאיבה יש אלטרנטיבות אם אני לא טועה ל @מיוחד יש בגמ"ח אפשרות שאיבה
אם אתה רוצה בכ"ז לרוקן לגמרי יש לי את הכלים תוכל לדבר איתי בשמחה!
ומה עם התקלה שהייתה מחכים לעידכון…א. תודה רבה לך! אני בשעה האחרונה בלחץ שאולי הרסתי את המנוע.
ב. אם יש ל-@מיוחד זה בעייתי ליסוע מרמות עד בית וגן כך או שזה בסדר?
ג. השמן לכאורה חדש ממש כי הרכב עבר טיפול ממש עכשיו.
ד. בהקשר לבעייה שהייתה לי הייתי באמצע לערוך את הפוסט שם, עכשיו הוא מוכן… -
לפני שאתה מרוקן,
אם אני מבין נכון יש לך יונדאי טוסון 2008.
משום מה ראיתי כמה רכבי יונדאי (לא טוסון) מאיזור השנתונים האלה, שכשבודקים במדיד נראה שיש עודף גבוה של שמן למרות שיש כמות תקינה.
בין אם זה בגלל שמן (שרוף אולי) שצובע את המדיד ובין שמן טרי ש’עולה’ על המדיד.
פשוט תנסה למצוא הבדל בין השמן שנמצא בטווח התקין לבין הטווח שמעל המקסימום.
גם אם זה שמן טרי, נסה לראות אם הוא נמצא לכל רוחב המדיד כמו החלק שיוצא מהאגן (היכן שאמור להרַאות שמן במדיד במצב תקין) או רק על חלקו.
אם תראה הבדל, כנראה שהכמות תקינה. -
כמו שכתב @itzik יכול להיות שהצינור שדרכו עובר המדיד שלך התלכלך בשמן מההוצאה וההכנסה והוא צובע את המדיד בצורה מבלבלת .
אם חלילה באמת יש לך עודף של מעל 3 ס"מ אתה יכול לשאוב את השמן העודף עם צינור של קולר שמחובר למזרק או ללחצן של סבון כלים .
בנתיים סע רגוע ככל האפשר -
@יצחק-רשטונ מתאים לך לדעת מה שהסתפקתי אם לומר לו - האם אפשר עם כל צינור לשאוב את השמן ע"י חוק כלים שלובים? או שהוא סמיך וכבד מדי?
-
@gogo כתב בריקון שמן לבד:
@itzik כתב בריקון שמן לבד:
פשוט תנסה למצוא הבדל בין השמן שנמצא בטווח התקין לבין הטווח שמעל המקסימום.
מה הכוונה?
אני הבנתי את כוונתו אם תרצה תוכל לבוא אלי מחר בצהריים אנסה לראות את העניין
-
@אליה אם לא אכפת לך שכל היד תהיה שמן אז זה משהו אחר תתחיל להילחם בזרם של השמן ברכבים שאני עשיתי להם טיפולים וע"פ מוסכניק שהתייעצתי איתו בדבר הזה הוא אמר לי שזה כמעט בלתי אפשרי אולי לך יצא להיפגש עם משהו אחר אני לא יודע ולא חולק על דבריך אבל ברוב הרכבים זה לא כך…