בריונות בכביש "שחור לבן"
-
@סים-שלום כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
אנשים הכניסו אותי לנתיב ממש בחפץ לב…
באופן כללי זה יסוד שכדאי לדעת לחיים
אם תנסה לקחת בכוח, לא ייתנו לך, אבל אם תבקש בנימוס - תקבל בחפץ לב!
זה בגלל טבע האדם שלא אוהב להרגיש שלוקחים לו את מה ששייך לו, אבל לתת את זה מעצמו אין לו שום בעיה.
זה נכון לכל תחומי החיים, ובדרך כלל המשל שמביאים לזה הוא המקרה הנ"ל עם רכב שרוצה להיכנס לנתיב… -
@אבי-ים כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
ואם לא תבלום אתה תתמודד עם השלכות…
מה זה אומר מבחינת האחריות על הנזק?
ובאשמתי
לא באשמתך
אמנם לשמוח מזה זה לא מוסרי, אבל לא קשור לנושא, ולפורום בכלל@יוני כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
לפעמים אני נוסע בכביש (בד"כ בכביש 4 אבל לפעמים בעוד כבישים) ויש פקק
הפניה לאלוף שדה בר אילן?
-
-
באמת חבל שאנשים יוצאים משלוותם כשמישהו עוקף אותם שלא כדין, אפשר גם ללמוד לוותר ולהסתכל בחמלה על מי שעקף או לדון לכף זכות.
וכמו שכתבתי יש לחלק בין עקיפה שבאה על חשבונך לבין עקיפה שבאה על חשבון האגו שלך.
גם עקיפה שבאה על חשבונך אפשר לוותר וחבל על העצבים, בדרכך כלל מדובר בשניות ספורות ומלחמה עם הרכב העוקף יכולה לגרום נזקים ישירים ומידיים… -
@רפאל-יהושע לפי הרוגע שלך נשמע שאתה לא נוסע יום יום בבני ברק…
-
השאלה שלי האם זה בסדר שהמצפון שלי לא מדגדג?
עשית בסדר גמור! יתכן והדוח שקיבל כיפר לו על גזילת הזמן…
כמו שזה לא יפה לעקוף בסופר אדם אילם כך לא יפה לעקוף מישהו שנסתם פיו מנסיבות אחרות!
@רפאל-יהושע כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
לא הבנתי למה לא לתת לו להיכנס, זב"ש.
אם אתה ראשון ברמזור ומישהו מגיע ועוקף אותך להיות ראשון זה כמעט ולא משפיע על התנועה, (אא"כ יש בכביש שהוא נכנס איליו עומס גדול ומחכים בתור כדי להיכנס)
הוא מיד נותן גז ברמזור ואין לזה כמעט משמעות לאלו שעמדו בתור.
בד"כ זה אפילו חוסך רכב אחד בכל התור הארוך הזה.מחילה ידידי אבל אני חושב שאתה ממש טועה!אם הרמזור מכניס לצורך הדוגמה 20 מכוניות בכל 2 דק’ הרי שבזה שהוא נדחף הוא עיכב את הרכב ה20 ב2 דק’! וגם את הרכב ה40… למה?! וגם כל הנהגים שבפקק עוכבו בכמה שניות בגלל בריונותו של זה, וזה כמובן לא חוסך זמן לפקק!כשאתה “מרשה” לו להכנס, אתה לא מאן דאמר להסכים בשם כל הפקק שמאחוריך! עיכבת את כולם! כמובן שזה לא מחובתך להלחם איתו, אבל יש פה אדם שזומם לעשות עוול לציבור ולא מן הראוי להיות “לארג’ים” ולתת לו את זה על מגש של כסף… -
@מאיר כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
מחילה ידידי אבל אני חושב שאתה ממש טועה!
אם הרמזור מכניס לצורך הדוגמה 20 מכוניות בכל 2 דק’ הרי שבזה שהוא נדחף הוא עיכב את הרכב ה20 ב2 דק’! וגם את הרכב ה40… למה?! וגם כל הנהגים שבפקק עוכבו בכמה שניות בגלל בריונותו של זה, וזה כמובן לא חוסך זמן לפקק!
כשאתה “מרשה” לו להכנס, אתה לא מאן דאמר להסכים בשם כל הפקק שמאחוריך! עיכבת את כולם! כמובן שזה לא מחובתך להלחם איתו, אבל יש פה אדם שזומם לעשות עוול לציבור ולא מן הראוי להיות “לארג’ים” ולתת לו את זה על מגש של כסף…
א. אני לא מרשה לו, הוא נדחף וברד"כ אין מה לעשות, חוץ מלהתעצבן…
ב. אני לא מסכים שהוא מעכב את הרכב ה20, אם הוא מזנק מיד בכתום ירוק הוא לא עיכב שום רכב.
ג. כמו שכתבתי, אם יש עומס בכביש איליו פונים ויש ‘מכסה’ כמה רכבים נכנסים, זה מעשה לא מוסרי לגנוב את האחרים. -
@רפאל-יהושע כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
@מאיר כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
מחילה ידידי אבל אני חושב שאתה ממש טועה!
אם הרמזור מכניס לצורך הדוגמה 20 מכוניות בכל 2 דק’ הרי שבזה שהוא נדחף הוא עיכב את הרכב ה20 ב2 דק’! וגם את הרכב ה40… למה?! וגם כל הנהגים שבפקק עוכבו בכמה שניות בגלל בריונותו של זה, וזה כמובן לא חוסך זמן לפקק!
כשאתה “מרשה” לו להכנס, אתה לא מאן דאמר להסכים בשם כל הפקק שמאחוריך! עיכבת את כולם! כמובן שזה לא מחובתך להלחם איתו, אבל יש פה אדם שזומם לעשות עוול לציבור ולא מן הראוי להיות “לארג’ים” ולתת לו את זה על מגש של כסף…
א. אני לא מרשה לו, הוא נדחף וברד"כ אין מה לעשות, חוץ מלהתעצבן…
ב. אני לא מסכים שהוא מעכב את הרכב ה20, אם הוא מזנק מיד בכתום ירוק הוא לא עיכב שום רכב.
ג. כמו שכתבתי, אם יש עומס בכביש איליו פונים ויש ‘מכסה’ כמה רכבים נכנסים, זה מעשה לא מוסרי לגנוב את האחרים.עכשיו ראיתי שכתבת שדבריך נאמרו כשאין פקק גדול מאחור, אלא רק לוותר בפניה ברמזור בלי פקק. במקרה זה אני מסכים איתך.
נושא השרשור היה בריונות ולכן חשבתי שגם אתה דיברת על בריונות…
-
@צבי-דורש-ציון כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
רק אני חושב שלא צריך להדגיש כ"כ את ה"שחור לבן", לא נראה לי קשור וסתם הוצאת לעז על ציבור שלם, זה נראה כאילו זה הסיבה.
אני הייתי משנה את זה לבריונות “כחול לבן”
התופעה חוצה את כל המגזרים בישראל -
לפי מה שאני רואה בכבישים כבר כמה שנים, מתוך 100% רכבים בפקק יש כמעט 40% שמנסים להדחף/להכנס/לקצר את הפקק.
התופעה הזו בארצנו נורמטיבית, ולא משנה כמה יתעצבנו על כך.
אני אישית ביום רגיל שאני לא ממהר, אני נותן לכולם להכנס.
ואני אכתוב עוד משהו קטן, שאולי הרבה לו יסכימו עם זה. עדיף לי לעמוד בפקק כשלפניי “נדחף” רכב או שניים ואפילו חמישה, מאשר לעמוד בפקק כאשר 35% מהנהגים בפלאפון שלהם! -
@בנג-ה כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
ואני אכתוב עוד משהו קטן, שאולי הרבה לא יסכימו עם זה. עדיף לי לעמוד בפקק כשלפני “נדחף” רכב או שניים ואפילו חמישה, מאשר לעמוד בפקק כאשר 35% מהנהגים בפלאפון שלהם!
אולי אתה לא תאמין לי
אבל קרה לי פעם שמישהו נדחף לפני ו… הוציא את הפלאפון… -
@אבי-ים (בקשר לפוסט הראשון)
רק אני חושב שלא צריך להדגיש כ"כ את ה"שחור לבן", לא נראה לי קשור וסתם הוצאת לעז על ציבור שלם, זה נראה כאילו זה הסיבה.אמנם אתה צודק שזה כחול לבן, אבל לצערי כשותף לציבור השחור לבן אני רואה שלא מעט מהם עושים את זה וצר לי על כך. בסוף מאיתנו מצופה (מצד עצמנו) להתנהג בצורה יותר נאותה, מה לעשות שכשמי שלא נמנה על המגזר רואה חרדי עושה את זה זה חילול השם?! לדוגמא החברותא שלי עד עכשיו לא מבין מה הבעיה כמו שהוא לא מבין מה הבעיה לשלם במסעדת אכול כפי יכולתך מנה אחת והוא מוסיף על זה את אישתו והבנות, ונכון שהרבה עושים את זה אבל הוא שחור לבן ועליו מסתכלים ושואלים למה?!
ביום מן הימים הגעתי לכולל שלי כשהוא עבר למיקומו החדש, והחנתי את הרכב בכיף היכן שהיה פנוי, ניגש אלי הירקן וביקש שאפנה את החניה כדי שהלקוחות שלו יחנו שם. יש כאן מן החוצפה כי זה לא חניה של החנות, יצאתי מהרכב ואמרתי לו מצטער לא נשארו חניות פנויות, הוא התחיל לצעוק ולשאוג ואיים שבשעה אחד לא יהיו גלגלים לרכב וכו’.
מה הייתי צריך לעשות? נשאל את @EBA לדעתי משהו כמו לרסס לו את כל הפלפלים בספרי שלג, מה מצופה ממני בתור בן תורה? (לדעתי) להסביר את עצמי בסבר פנים יפות כמו שעשיתי וללכת. אכן גדולי הדור היו מוציאים את רכבם ומוותרים (ועל הדרך היו מארגנים עוד סיפור של וויתור לרב זאיד) אבל אני לא בדרגה הזו -
@שלמה ומה קרה בסוף? בשעה אחת היה אוויר או לא?
אם אתה שואל אותי מה הייתי עושה בכזה מצב(?), אז בעבר בתור בחור מטומטם שלא מפחד מכלום ועושה “בכוונה” למי שמתחיל איתו, הייתי משאיר את הרכב שם ויהי מה! וגם הייתי סוגר איתו חשבון אחר כך.
כיום בתור נשוי ואב לילד, התגובות שלי שונות לחלוטין.
ובמקרה הזה הייתי מוציא את הרכב כמו גדול ולא משאיר אותו וסוגר חשבונות עם ירקן כמו ילד קטן.(לא סתם זה מתחרז טוב)
וכבר קרו לי כאלו מקרים שביקשו ממני להוציא את הרכב והוצאתי אותו בכיף.
בריונות יש בכל מקום וזה חשוב מאד למנוע אותה על דרך הצדק והאמת, אבל צריך לדעת מתי לשחרר. -
רק אני חושב שלא צריך להדגיש כ"כ את ה"שחור לבן", לא נראה לי קשור וסתם הוצאת לעז על ציבור שלם, זה נראה כאילו זה הסיבה.
@סים-שלום כתב בבריונות בכביש "שחור לבן":
התופעה חוצה את כל המגזרים בישראל
אני לא מאלו שאוהבים להוציא את הכביסה המלוכלכת החוצה
אבל זה מאוד נפוץ באנ"ש
ולא רק אצל שולי המחנה
וזה מה שמפריע לי
מילא כשרואים “ערס” או נהג מונית עושה את זה אנשים מתעצבנים, אבל הם לא מצפים ממנו אחרת
אבל כשעושה את זה חרדי עם כל ה"שמונה בגדים" החילול ה’ נוראי!!!
והם עושים את זה בצורה כ"כ גסה ועם פרצוף שמשדר אני אפי’ לא צריך לטרוח לבקש ממך כי אני פשוט יכול לקחת בכוח
לפני כמה ימים ראיתי מישהו משלנו “חכם גדול” שהחליט באחד הרמזורים לחסום בגסות אאודי Q7
לא יודע מה עבר לו בראש…
בד"כ רכב כזה לא מאויש ע"י פרופסור למדעי רוח…
ואכן יצא אליו משם בחור מפחיד וניגש “לשוחח” איתו
למזלו הטוב של ההוא מאנ"ש הוא התעשת מיד נעל את הדלתות ועשה רוורס
באותו הרגע בריון הוא לא היה נראה… -
אאודי Q7
לא יודע מה עבר לו בראש…אולי כבר בדרך אגב תלמדני על העניין? -
@צבי-דורש-ציון
על פי רוב אאודי זה רכב או של ערסים או של ערבים