מדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק)
-
@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
ברכבים רבים החגורה של הנוסע האמצעי לא מחוברת לבסיס המושב אלא באה מהתקרה וכד’ (ככה זה גם אצלי, אגב) וכיוון שכך - החגורה מאבדת את 3 נקודות העגינה שלה (כי היא חייבת להיות מחוברת למושב מימין הנוסע ומשמאלו ובכך תהיה חגירה של אזור המותניים. כדי לפתור את הבעיה הזו, יצרני הרכב פשוט תולים שני אבזמים לחגורה הזו, שאחד קטן מעט יותר מהשני, ונכנס לשקע שמימין לנוסע האמצעי (ובכך מחליף את הצורך בנקודת עגינה קבועה שמחוברת לבסיס המושב).
הבנתי שזה קשור לזה שהחגורה יוצאת מהתקרה, אבל לא הבנתי מדוע לא מקבעים את נקודת העגינה השחורה, מדוע היא ניתנת לניתוק?
-
@יעקב-מ-פינס כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
@מאיר
בשביל שתוכל לקפל את הכסאות בנחת
ואם תשים לב בחלק מהרכבים (הישנים יותר) מסובך יותר לנתק את החיבור הזהבדיוק.
-
@יעקב-מ-פינס בנוסף זה קיים בד"כ ברכבים שיש מסילה לכיסאות ואז אם החגורה תפוסה זה קצת יותר מעצבן לנוע עם הכיסא במיוחד שזה יוצא מהצד ולא מאמצע התקרה
-
@טכנולוג כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
בנוסף זה קיים בד"כ ברכבים שיש מסילה לכיסאות ואז אם החגורה תפוסה זה קצת יותר מעצבן לנוע עם הכיסא במיוחד שזה יוצא מהצד ולא מאמצע התקרה
גם כן נכון. אומנם בתמונה שהעליתי לדוגמא זה היה הקשקאי הקודמת שלי, שהיא 5 מקומות, ובה אין מסילה לשורה השניה (רק בקשקאי +2 יש), אבל זה הרעיון שבדר"כ. ואולי גם כי ממילא יש מרכב של 7 מקומות אז עשו אותו הדבר.
-
-
@יוני כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
תזכורת לחובת חגורה
https://drive.google.com/file/d/1I4DJ5gYPhkiLLJC5BnptI-9HHD7m7BDf/view?usp=drive_link@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
“המעניינים” שלחו לי את זה גם הבוקר, אז הנה:
https://drive.google.com/file/d/1q13KVzMYQm-BrMj******U7sBOGWTfBcYt7x_V/view?usp=drive_link
אגב, יהיו שיגידו “בשביל זה יש נעילת ילדים”.לא יודע למה נזכרתי בזה עכשיו, אבל למה באמת נראה לך שילד שיודע לפתוח דלת לא ידע לפתוח חגורה? ואיכשהו אני מכיר כמה ילדים שובבים כאלו… (לא אישי הם לא שלי), אז לא ניכנס כאן להסביר כמה ואם שייך לשלוט בכל מעשה של ילד שובב (במדור ‘כף זכות’) אבל מה אעשה ואין כאן תזכורת לחובת חגורת בטיחות אלא תזכורת לחובת נעילת ילדים, והעובדה שאין חוק כזה (ואני מקווה שלא יראו בזה המלצה לחקיקה) לא מצדיקה לדחוס את האשמה של ההורה לתוך ה’גדרים’ של החוק הקיים, מה אנחנו? שוטרים???
-
@נייטרון-חפשי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אבל למה באמת נראה לך שילד שיודע לפתוח דלת לא ידע לפתוח חגורה?
ילד צריך להבין שלפתוח חגורה זה דבר חמור מאד ואז הוא לא יעשה את זה
אין לי ניסיון אישי בילדים שלי
אבל אצל אחים שלי וגיסים שלי כולם למדו שאם תוך כדי נסיעה מישהו פותח את החגורה אני עוצר בצד ולא מעניין אותי כמה אנחנו ממהרים -
@יוני כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
ילד צריך להבין שלפתוח חגורה זה דבר חמור מאד ואז הוא לא יעשה את זה
אין לי ניסיון אישי בילדים שלי
אבל אצל אחים שלי וגיסים שלי כולם למדו שאם תוך כדי נסיעה מישהו פותח את החגורה אני עוצר בצד ולא מעניין אותי כמה אנחנו ממהריםמצטרף להנ"ל, ומוסיף ניסיון אישי בילדים שלי.
אנקדוטה קטנה, בפיזור הבוקר במהלך השבוע האחרון בטעות שכחתי לחגור את בתי בת ה-3.
רק סיימתי רוורס מהחניה ואני שומע אותה בוכה. מה קרה?“אבא, אני לא חגורה!”
-
@נייטרון-חפשי כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אבל למה באמת נראה לך שילד שיודע לפתוח דלת לא ידע לפתוח חגורה?
ידידי היקר, קצת חולק עליך, אני רואה על ילדיי שמגיל שנה הם נוגעים כבר בידית, ובשנה וחצי כבר מושכים אותה מספיק ע"מ לפתוח אותה, ובאמצע הסיבוב יופעל הכח הנכון לפתוח את הדלת מכח המשיכה הזו. לפתוח חגורה, עם כל הכבוד, יותר מסובך, ופחות מושך את העין, במיוחד מתחת לבוסטר…
-
קודם כל תודה על התגובות (אפילו שבסוד אגלה לכם שידעתי את זה).
אז קודם כל מה שנכון אצלכם לא נכון בכל אב (או אם) ובכל ילד, (הרבה נחת!).
ונכון אמנם שניתן ללמד כמעט כל ילד כל דבר, השאלה היא כמה משאבים זה דורש ועל חשבון מה (למשל הבת שבכתה כי היא לא חגורה זה חמוד ויפה וכנראה תואם אופי אבל אם אשמע על עיר בארץ שהצליחו לחנך כך את כל ילדי העיר… וואלה כמה אני מרחם עליהם).@יוני כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
אבל אצל אחים שלי וגיסים שלי כולם למדו שאם תוך כדי נסיעה מישהו פותח את החגורה אני עוצר בצד ולא מעניין אותי כמה אנחנו ממהרים
יפה, אני משתדל לעשות את זה גם על נסיונות לפתיחת דלת גם אם הדלת נעולה.
@גיל כתב במדריך: חגורות בטיחות וכסאות בטיחות - כל מה שרציתם לדעת! (מבחינת בטיחות וחוק):
ידידי היקר, קצת חולק עליך, אני רואה על ילדיי שמגיל שנה הם נוגעים כבר בידית, ובשנה וחצי כבר מושכים אותה מספיק ע"מ לפתוח אותה, ובאמצע הסיבוב יופעל הכח הנכון לפתוח את הדלת מכח המשיכה הזו. לפתוח חגורה, עם כל הכבוד, יותר מסובך, ופחות מושך את העין, במיוחד מתחת לבוסטר…
בן כמה הילד מהסרטון? אולי כבר בן 3?
ולילד עם ‘בעיות תחושה’ אפילו קלות (אם מישהו לא יודע מה זה, שיברר) שלא לדבר על ילד עם ‘קפיצים’ (היום קוראים לזה הפרעות קשב וממילא האחריות אינה מוטלת על ההורה) החגורה מציקה הרבה יותר ממה שהידית מושכת את העין, אולי גם אפתיע אותך שלילדים רבים יש גמישות רבה והם מסוגלים לצאת מהחגורה גם בלי לפתוח את האבזם ולא משנה כמה היא מהודקת.
אני, מסיבות פרקטיות, משתדל ללמד את ילדי לחגור בעצמם כמה שיותר מוקדם ומטבע הדברים הם גם משתמשים בזה נגדי…ולמעשה לגופו של עניין הסיפור ההוא לא קשור לחוק חגורת בטיחות באופן ישיר.
אני חושב שעלי להוסיף התנצלות על הציניות ומקווה שייצגתי נכון את בעלי הפרעות תחושה וכדו’