הוספת מזגן אחורי?!?!
-
@נייטרון-חפשי כתב בהוספת מזגן אחורי?!?!:
@לך-תדע עם כזה צינור עוד יגידו שיש לך מנוע של מכונת כביסה.....
מייבש
בעיניין הוספת יחידה שייך כזה דבר?
ראיתי בפורום גיפים שמדברים על זה, המון חומר לקרא
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/14302-תוספת-מזגן-אחורי-למזגן-קיים -
ברכב שלי (הונדה סטרים) יש מזגן מצויין שמקרר את כל חלל הרכב, הבעיה התחילה בזה שקניתי סטרים לפירוק משנתון יותר מתקדם (2004...) ושם היה גם מיזוג אחורי.
לתומי חשבתי שמדובר באותה מערכת מיזוג עם מפוח נוסף לספסל האחורי וצנרת מתאימה, אבל לצערי מדובר ביחידת מיזוג נוספת המתחברת לקווי הגז של המדחס הקיים ולצורך החלפה של המערכת יש צורך להחליף את כל מערכת המיזוג כולל צנרת אלומניום מתחת לרכב (וגם כמובן להחליף את דיפון תא המטען לאחר עם מקום למפוח ומאדה- הכל מהרכב פירוק) ואח"כ וואקום ומילוי גז, את כל זה גיליתי (בחכמתי) רק אחרי שפירקתי את הדיפון האחורי וגיליתי שם מלבדמדחס-מפוח- גם מאדה.
התוצאה המצופה היא לא תפוקת קור יותר גבוהה כי מדובר הרי באותו מדחס, אלא פיזור יותר טוב (בלי התחייבות) על חשבון קדמת הרכב גם כשהאחורי לא פועל (רק המפוח נכבה).
כפי הידוע לי, בכל הרכבים בעלי מיזוג אחורי זה כך (מדחס אחד).
ברור שלא עשיתי את זה!
נכון? -
@נייטרון-חפשי
כשנייטרון/ניוטרון נדחק לפינה - תמיד יוצא משהו חדש לחלוטין - שכוייח! -
@שלמה
באלי/אמזון יש כל מיני יחידות של מזגן נייד לחלוטין, באיזור ה10 קילו, בטווח של עשירית/רבע כ"ס.
לא מצאתי אחד עם ביקורות סבירות.
כמו"כ ראיתי מוצר באלי שנראה שהוא מתחבר ע"ג הסאנרוף, כמו של טנדרים/מסחריות, רק בגודל שפוי יחסית.
לא ממליץ, רק מיידע את מי שאולי חושב ע"כ.
@לך-תדע עם כזה צינור עוד יגידו שיש לך מנוע של מכונת כביסה.....
@שלמה כתב בהוספת מזגן אחורי?!?!:
מייבש
ולא פלוג, הא באטראז' דימינו (מכונת כביסה), והא לימות המשיח - באטראז' חשמלית (לא יהיה את הרעש של הסחיטה, חוץ מזה - אותו הספק)...
-
@לך-תדע כתב בהוספת מזגן אחורי?!?!:
@aiib
זה רלוונטי:
(הוא ספציפית כעשירית כ"ס, השאלה על הרעיון כי הרשת מלאה במוצרים כאלו)
https://he.aliexpress.com/item/1005005218339346.html
במוצרים כאלו, אסור לפספס עם המחיר+משלוח, סד"ג של 3K.זה לא רלוונטי בעיקר בגלל המחיר.
השאלה המקורית שלי הייתה האם ניתן רק לפתוח חור למזגן ואולי לעשות איזה חיבור שתיים. שאלתי אם יש תשתית כמעט מוכנה.
אני לא הולך להשקיע בזה לא כסף ולא יותר מדי עבודה ובוודאי לא לשגע את הרכב -
@aiib כתב בהוספת מזגן אחורי?!?!:
אני לא הולך להשקיע בזה לא כסף ולא יותר מדי עבודה ובוודאי לא לשגע את הרכב
אז חד משמעית, לא!
-
אני לא הולך להשקיע בזה לא כסף ולא יותר מדי עבודה ובוודאי לא לשגע את הרכב
אז חד משמעית, לא!
אני יודע שזה קצת פתטי ההתעקשות שלי אבל למה לא ניתן להוסיף שרשור נוסף לפי המסלול הבא:
ושייצא כאן:
לא קריטי לי שאני אצטרך להעביר שרשור בין המושבים ושאצטרך לבטל את התא בין המושבים
-
@aiib האם ניתן? בטח שכן!
אבל זה וודאי בגדר לשגע את הרכב, וכנראה גם מידי עבודה. בקשר לעלות כספית תלוי ברמת היצירתיות שלך.
עכ"פ אני רק מזכיר@ראובן-שבתי כתב בהוספת מזגן אחורי?!?!:
מי שעושה את זה שישלח תמונות אולי קצת נחייך
-
אבל זה וודאי בגדר לשגע את הרכב, וכנראה גם מידי עבודה
אם זה רק עבודה מבלי להעביר צינורות באוויר הרכב זה משהו שאני יכול לחשוב עליו.
השאלה היא האם תהיה לי אפשרות לחיבור טוב למזגן אם אני נכנס מתחת להילוכים ועולה למעלה. -
מי שעושה את זה שישלח תמונות אולי קצת נחייך
אמנם לא עשיתי אבל כאן יש סרטון של אחד שעשה את זה:
-
אבל זה וודאי בגדר לשגע את הרכב, וכנראה גם מידי עבודה
אם זה רק עבודה מבלי להעביר צינורות באוויר הרכב זה משהו שאני יכול לחשוב עליו.
השאלה היא האם תהיה לי אפשרות לחיבור טוב למזגן אם אני נכנס מתחת להילוכים ועולה למעלה.אל תשכח שהצינור עלול לצבור אדים שיטפטפו שם וזה עלול להגיע לריקבון. (אני לא בטוח שזה יקרה כי לכאו' האזור יחסית מבודד, ועל פניו יש לבדוק את זה)
-
@aiib
עוד משהו קטן..
אתה לא תמצא חלקים ייעודיים לקומבינה הזאת באליאקספרס (כמו שאנחנו כל הזמן עושים) חבל על זמן החיפוש.
רק לאלתר ושוב לאלתר....איזה חלקים ייעודיים צריך? זה לא 'רק' לחבר שרשור למערכת של המזגן בצד אחד ובצד שני לחבר אותו ליציאת אוויר קלאסית שנמכרת באליאקספרס?