כוייל ושמן רכב
-
@על-הטוב-שלך
צמיגות 5w30
תקן a5 ומעלה
סינטטי מלא
עדיפות לחברה בעלת שם כמו קסטרול או לוקי מולי@יצחק-רשטונ
כמה שזכור לי טויוטה לא צריכה תקן A5
אלא SN ומעלה -
פוסט זה נמחק!
@israel_458xv20n
אירידיום זה בפלאגים לא בכוייל -
@יצחק-רשטונ
אלא SN ומעלה@אבי-KIA כתב בכוייל ושמן רכב:
אלא SN ומעלהאתה צודק שבדרך כלל טויוטה משתמשת בסימון של תקינה אמריקאית [API] כמו SN אני הבאתי סימון של תקינה אירופואית [ACEA] היינו A5 כי זה בדרך כלל מצויין בצורה יותר ברורה על השמנים וגם זה תקן יותר מחמיר [כלומר שמן שעומד בדרישות של A5/B5 הוא עומד גם בדרישות של SN ויותר]
-
@על-הטוב-שלך אצל @בראל-גמח-חלפים יש קויילים (כוללים) של חברה איכותית מאוד גרינברג (סינית אבל מותג ברמה גבוהה מאוד!) ספציפית בקורולה הרבה מכונאים משתמשים בקויילים (כוללים) האלו מאשר בשל טויוטה מקורי
הם עובדים יותר טוב ומחזיקים יותר זמן
האא… והם גם עולים 160 ש’‘ח ליחידה
מס’ של בראל 0523204044 נמצא בפתח תקווה
בהצלחה -
@על-הטוב-שלך אצל @בראל-גמח-חלפים יש קויילים (כוללים) של חברה איכותית מאוד גרינברג (סינית אבל מותג ברמה גבוהה מאוד!) ספציפית בקורולה הרבה מכונאים משתמשים בקויילים (כוללים) האלו מאשר בשל טויוטה מקורי
הם עובדים יותר טוב ומחזיקים יותר זמן
האא… והם גם עולים 160 ש’‘ח ליחידה
מס’ של בראל 0523204044 נמצא בפתח תקווה
בהצלחה -
@על-הטוב-שלך
צמיגות 5w30
תקן a5 ומעלה
סינטטי מלא
עדיפות לחברה בעלת שם כמו קסטרול או לוקי מולי@יצחק-רשטונ בשביל ההיברידי שנכבה נדלק המנוע איזה שמנים יהיה לו הכי טובים? כי לדוגמא המקורי של טויוטה יותר מיועד לבנזין שלא נכבה נדלק,
פשוט ראיתי שיש חברה מוטול שיש להם דגמים להיברידי רק שצמיגות 5W-30 אין בארץ,
ובנוסף ראיתי שאיכות השמן מחולקת לקבוצות I עד V אז מה טוב להשקיע ומה הגזמה? כי גם שמן זול שעומד בתקנים אם הוא איכות ירודה(ממוחזר באיכות ירודה) אז הוא לא אפקטיבי אחרי כמה אלפי ק"מ ומייצר בוצה -
@יצחק-רשטונ בשביל ההיברידי שנכבה נדלק המנוע איזה שמנים יהיה לו הכי טובים? כי לדוגמא המקורי של טויוטה יותר מיועד לבנזין שלא נכבה נדלק,
פשוט ראיתי שיש חברה מוטול שיש להם דגמים להיברידי רק שצמיגות 5W-30 אין בארץ,
ובנוסף ראיתי שאיכות השמן מחולקת לקבוצות I עד V אז מה טוב להשקיע ומה הגזמה? כי גם שמן זול שעומד בתקנים אם הוא איכות ירודה(ממוחזר באיכות ירודה) אז הוא לא אפקטיבי אחרי כמה אלפי ק"מ ומייצר בוצה@mik6868 כתב בכוייל ושמן רכב:
בשביל ההיברידי שנכבה נדלק המנוע איזה שמנים יהיה לו הכי טובים כי לדוגמא המקורי של טויוטה יותר מיועד לבנזין שלא נכבה נדלק
פשוט ראיתי שיש חברה מוטול שיש להם דגמים להיברידי רק שצמיגות 5W-30 אין בארץ
ובנוסף ראיתי שאיכות השמן מחולקת לקבוצות I עד V אז מה טוב להשקיע ומה הגזמה כי גם שמן זול שעומד בתקנים אם הוא איכות ירודה(ממוחזר באיכות ירודה) אז הוא לא אפקטיבי אחרי כמה אלפי ק"מ ומייצר בוצהשמנים סינטטים מודרנים של יצרנים מובילים כמו “לוקי מולי” “קאסטרול” “ואלולאין” וכו’ בעלי תקן A5 או C3 או SN או SP מתאימים גם לרכב היברידי
ישנם דגמים שמדגישים את ההתאמה לסטארט סטופ והייבריד אבל אני לא בטוח שיש בזה ממש -
@mik6868 כתב בכוייל ושמן רכב:
בשביל ההיברידי שנכבה נדלק המנוע איזה שמנים יהיה לו הכי טובים כי לדוגמא המקורי של טויוטה יותר מיועד לבנזין שלא נכבה נדלק
פשוט ראיתי שיש חברה מוטול שיש להם דגמים להיברידי רק שצמיגות 5W-30 אין בארץ
ובנוסף ראיתי שאיכות השמן מחולקת לקבוצות I עד V אז מה טוב להשקיע ומה הגזמה כי גם שמן זול שעומד בתקנים אם הוא איכות ירודה(ממוחזר באיכות ירודה) אז הוא לא אפקטיבי אחרי כמה אלפי ק"מ ומייצר בוצהשמנים סינטטים מודרנים של יצרנים מובילים כמו “לוקי מולי” “קאסטרול” “ואלולאין” וכו’ בעלי תקן A5 או C3 או SN או SP מתאימים גם לרכב היברידי
ישנם דגמים שמדגישים את ההתאמה לסטארט סטופ והייבריד אבל אני לא בטוח שיש בזה ממש@יצחק-רשטונ אם אתה תולה את העניין בתקן sn או sp אז יש גם שמנים זולים שעומדים בתקנים האלו אז אם כן כולם מתאימים לסטארט סטופ?
-
@mik6868 כתב בכוייל ושמן רכב:
@גיל אין לך מדריך לענייני שמנים ?
זכית לנבא, יש משהו בטיוטות, אבל יש לו 2 בעיות.
- אין לי זמן. באמת.
- ר’ @יצחק-רשטונ הוא המומחה האמיתי, ומי שמני.
והלכה כיש אומרים בתרא…
-
@יצחק-רשטונ אם אתה תולה את העניין בתקן sn או sp אז יש גם שמנים זולים שעומדים בתקנים האלו אז אם כן כולם מתאימים לסטארט סטופ?
-
@mik6868
ברמת ההתאמה כן, זה מה שטויוטה דורשת לא יותר
אבל כדאי לשלם עוד כמה פרוטות על יצרן מוכר@יצחק-רשטונ חוץ מהתקנים האלו יש טכנולוגיות מסוימות מטעני חשמל מסוימים ועוד שגורמים לשמן להדבק למנוע למשך זמן וזה נועד לסטארט סטופ שדייקת אותי ועוד חומרים שגורמים לדלק פחות להרוס את השמן בגלל הנעות מרובות משהו כזה
-
@יצחק-רשטונ חוץ מהתקנים האלו יש טכנולוגיות מסוימות מטעני חשמל מסוימים ועוד שגורמים לשמן להדבק למנוע למשך זמן וזה נועד לסטארט סטופ שדייקת אותי ועוד חומרים שגורמים לדלק פחות להרוס את השמן בגלל הנעות מרובות משהו כזה
@mik6868
כן
בגדול על זה התחיל השם של הסדרה “מגנטיק” של קאסטרול (מתמגנט למנוע במנוחה) אז שאלתי פעם את השירות לקוחות של קאסטרול האם יש עדיפות ברכב היברידי לשמן מסדרת מגנטיק (שהיא סדרת ביניים) לשמן מסדרת אדג’ (הגבוהה) והם ענו לי שאדג’ תמיד טובה יותר.
בקיצור אני לעצמי לא הייתי מחמיר בזה אחרי שטויוטה עצמה דורשת תקנים מאד בסיסיים .
אבל אם אתה מוצא בקלות סדרה מותאמת להיבריד של יצרן מוכר במחיר נח תקנה למשל זה ברמה מאד גבוהה ומתאים במיוחד להיבריד במחיר סביר גם זה סבבה לגמרי במחיר נח אף יותר