מזגן שלא רוצה לקרר פריוס 2008
-
@אלי-2023 כתב במזגן שלא רוצה לקרר פריוס 2008:
ועכשיו גם בלילה שקר הוא מוציא לי רק אויר
זה אולי בגלל התרמוסטט
אם קר אז המדחס נכבה וממילא יוצא אויר רגיל -
@EBA כתב במזגן שלא רוצה לקרר פריוס 2008:
@אלי-2023 אם פעם היה חסר גז, זה אומר שהיתה נזילה, וכל עוד לא תיקנת, הגז המשיך לצאת, וכעת הוא נגמר. נורא פשוט.
לא, אל תלך למלא גז, תלך למכונאי רציני שיחפש לך איפה הנזילה, ורק אחרי התיקון ימלא.
עצה לדעת מי רציני: מי שממלא גז עם מכונה, לא עם בלון גז וצינור. עם אלה אל תתעסק, חבל על הכסף.דרך אגב יש מקצועי שמלחים אלומיניום חיסכון ענק אם יש לך , אזושהיא בריחה גז יש אחד בב"ש בל"נ אם תצטרך אבדוק לך אפה
-
@טכנולוג סיכמת מצויין את כל העניין רק שכחת שהוא עם רכב היברידי ומדחס חשמלי והוא לא ירגיש שום רעידה. אני מוסיף עוד בדיקה פשוטה מאוד, ללחוץ על הוונטיל של המילוי (לחפש אותו לאורך הצינור, יש 2 אחד גדול על הצינור הדק החם H ואחד קטן על העבה L) כשהמזגן לא פועל, אם יש גז יהיה קשה ללחוץ וייצא לחץ ממש חזק אבל אם ברח הגז זה יילחץ בקלות וייצא לכל היותר נשיפה חזקה. לעשות את זה בעדינות ולהזהר לא לעקם את הוונטיל.
אם מדובר בתקלות אחרות זה מידי מורכב כדי לבדוק לבד וצריך לזה שעוני גז.
@EBA אתה צודק בכללי מצד הרצינות אבל ההבדל היחיד האמיתי בין המכונה הנ"ל לבלון ומשאבת וואקום (חוץ מהגודל) הוא שמי שממלא עם בלון ממלא לפי שעון לחץ, והמכונה ממלאה לפי משקל שזה יותר מדוייק.אני מקווה שאני לא עובר על לא תל- רחיל, אבל ל @תלת-אופן יש מדריך על מילוי גז, אולי הגיע הזמן שיפרסם אותו -
@נייטרון-חפשי כתב במזגן שלא רוצה לקרר פריוס 2008:
@EBA אתה צודק בכללי מצד הרצינות אבל ההבדל היחיד האמיתי בין המכונה הנ"ל לבלון ומשאבת וואקום (חוץ מהגודל) הוא שמי שממלא עם בלון ממלא לפי שעון לחץ, והמכונה ממלאה לפי משקל שזה יותר מדוייק.
Spoiler
יש עוד כמה וכמה הבדלים, אני עדיין ממליץ לשלם עד כפול 2 למי שממלא עם מכונה ולא עם בלון.
-
יש עוד כמה וכמה הבדלים,
אשמח מאוד אם תגלה לנו מהם, כי לפי מה ששאלתי פעם אז זה ההבדל וגם אם יש מכונות עם אפשרות שטיפה בחנקו וכו' זה לא נוגע למילוי גז פשוט בגלל בריחה.
-
יש עוד כמה וכמה הבדלים,
אשמח מאוד אם תגלה לנו מהם, כי לפי מה ששאלתי פעם אז זה ההבדל וגם אם יש מכונות עם אפשרות שטיפה בחנקו וכו' זה לא נוגע למילוי גז פשוט בגלל בריחה.
במכונה אפשר להוסיף זרחן שמאיר את מקום דליפת הגז.
-
-
ל
@תלת-אופן
יש מדריך על מילוי גז, אולי הגיע הזמן שיפרסם אותוקריינא דאיגרתא....
זה מחכה לתמונות מהרכב שלך, לי כידוע אין רכב...@מאיר כתב במזגן שלא רוצה לקרר פריוס 2008:
תחכים אותי
יש מזרק פשוט [לא יודע כמה עולה, לא יותר מכמה עשרות שקלים- ופחות ממילוי גז במוסך מורשה...]
ואני לא רוצה לעבור על לא תל רחיל [הטעות כתיב במקור.....] -
אותה שאלה רק הפוך
מזגן קור עובד אבל חום גם עובד אבל הפתח הימני מול הנהג מימנו לא יוצא אויר בדוחק קצת נקיתי שתי מסננים יש עוד מה לעשות -
@יוסי-התחכמוני חום לא קשור למזגן, החימום פועל על חום המנוע באמצעות רדיאטור קטן שנמצא בתעלות המיזוג, דובר על זה כאן בפורום רבות.
למשל זה -
@אלי-2023 כל כך הרבה פוסטים בלי תכלס
כמה דברים עליך לבדוק- מדחס, תפתח מכסה מנוע תבקש ממישהו להדליק ולכבות את המזגן אתה תראה לבד איפה המדחס
- מאווררים, יש שתי מאוורים בחלק הכי קדמי של הרכב, בכל רכב החלק הקדמי מחורר בכדי שיכנס אוויר למאוורר (יש כאלה עם חורים מעוצבים ויש כאלה סתם פסים), עליך לוודא שהמאווררים מסתובבים, ושהחורים אינם סתומים.
זה הדברים שאתה יכול לבדוק לבד
בדרך כלל הבעיה היא או מדחס שמת, או שהגז ברח.
אצל מי מילאת גז? אם זה לא במינון המדוייק המדחס לא יעבוד כראוי וצריך להוסיף או להוריד.
מקווה שתמצא מהר את הבעיה, אפשר לשפוך הרבה כסף עד שמגלים מה הבעיה, מזגן נשמע משהו פשוט אבל הוא מורכב ממלא חלקים שכולם יקרים- מדחס
- צינורות גז
- מאדה
- מפוח
- מאוורר
בהצלחה
-
באמת המדחס לא שמעתי אותו ולכן נבהלתי אבל מילאתי גז במוסך עם המכונה גז + חנקן בשביל לראות אם יהיה דליפה מאיפה היא ואחרי שמילאתי גז אז המדחס התחיל לעבוד ממש עם הרעידה הראשונית של הרכב כמו שהייתי רגיל
המוסכניק אומר שאם אין גז בכלל המדחס לא עובד יש דבר כזה ?
בינתיים עבר יום ואין בריחה מקווה לטוב
תודה לכולם על העזרה -
@אלי-2023 כתב במזגן שלא רוצה לקרר פריוס 2008:
בינתיים עבר יום ואין בריחה מקווה לטוב
תודה לכולם על העזרהאין דבר כזה
אם הגז ברח אז הוא יברח שוב
יכול לקחת יום ויכול לקחת חודש ואולי גם חצי שנה תלוי בגודל של החור -
@יוסי-התחכמוני בחום עיקר האויר יוצא מהרגלים ולכן אין זרימת אויר חזקה בפתחים האמצעיים אפשר לשנות את זה באופן ידני את מיקום יציאת האויר