שמאי יכול לאיים שהוא מוריד את הרכב מהכביש?
-
@מיכלין-שמאי-רכב כתב בשמאי יכול לאיים שהוא מוריד את הרכב מהכביש?:
לכאורה מדובר בטופס פנים משרדי לא מחייב.
הרי לא יעלה על דעת ששמאים ירדפו אחרי אישורם של בעלי רכבים כדי להוריד רכבים מהכביש.במקרה השבתתי רכב השבוע ובגלל שהיה חסר את החתימה הזו השמאי התעכב כמעט חודש
במקרה הזה הייתה שמאות גלובלית של 160 אחוז
עכ"פ הורדתי מהכביש 4 רכבים ותמיד היה צריך חתימה@פתוח-לשמוע כתב בשמאי יכול לאיים שהוא מוריד את הרכב מהכביש?:
במקרה השבתתי רכב השבוע ובגלל שהיה חסר את החתימה הזו השמאי התעכב כמעט חודש
יכול להיות שככה השמאי מכסה את עצמו, הטופס לא נראה משהו רשמי.
[מכיר סיפור שמישהו נהג ברכב אחרי שהורידו אותו מהכביש ועשה תאונה, וטען להגנתו שאף אחד לא אמר לו שהרכב ירד מהכביש].
אני הורדתי ולא הייתי צריך לחתום על כלום.
ויש כאן את @מיכלין-שמאי-רכב שאומר שלא צריך שום חתימה כדי להוריד. -
תכלס למסקנה אני מסובך? ואם לקחתי מאז שמאי נוסף שהשאיר לי את הרכב על הכביש, מה הדין בסיפור?
כי יש לי בעצם שמאות נגדית שתסתור את של הראשון, השאלה אם זה קביל. -
אשאל עוד שאלה לקינוח: אם הרכב מחליף לפתע כעת בעלות… עדיין השמאי יכול להוריד?
@מיכלין-שמאי-רכב -
@מיכלין-שמאי-רכב -
@YKingsmart השאלה שיותר מעניינת אותי, מדוע במקרה של תביעות משפטיות אפשר להביא חוות דעת משמאי אחר ופה לכאורה לא.
-
@מאיר בוא נגיד שאם הראשון צילם יותר נזקים, לך תוכיח שהוא שיקר והשני דובר אמת…
@YKingsmart כתב בשמאי יכול לאיים שהוא מוריד את הרכב מהכביש?:
@מאיר בוא נגיד שאם הראשון צילם יותר נזקים, לך תוכיח שהוא שיקר והשני דובר אמת…
א"כ אתה צריך לעשות צילום 360 מקצועי + חתימה של השמאי על דו"ח שמבוסס ע"ז השאלה האם יעזור.
נ.ב. יתכן שהייתי מגיש נגדו כעת תלונה במש"י כדי שתוכל אח"כ לתבוע בצורה קלה וברורה יותר - ומוכח שהיה נגדך באופן של איום וכו’
-
@מיכלין-שמאי-רכב@YKingsmart
כן עדיין יכול להוריד את הרכב.
הרי שמאות נעשתה לרכב ולא לבעל הרכב.
אך מדוע שלא תסביר לשמאי הראשון ‘‘שאתה לא מבין בשמאויות ותיקוני רכב’’?
תסביר לו ששכרת שרותיו של שמאי אחר שטיפל בדוח. מאחר ושמאי האחר אישר את הדוח מבחינתך הכל תקין.
מדוע שמאי הראשון כופה עליך את שרותיו? גם בקופת חולים יש אפשרות לדעה נוספת של רופא אחר ומותר להחליף רופא המטפל.
במידה ולשמאי הראשון יש דרישות, שאלות וטענות מדוע שלא יפנה ישירות לשמאי המטפל? -
@YKingsmart
כן עדיין יכול להוריד את הרכב.
הרי שמאות נעשתה לרכב ולא לבעל הרכב.
אך מדוע שלא תסביר לשמאי הראשון ‘‘שאתה לא מבין בשמאויות ותיקוני רכב’’?
תסביר לו ששכרת שרותיו של שמאי אחר שטיפל בדוח. מאחר ושמאי האחר אישר את הדוח מבחינתך הכל תקין.
מדוע שמאי הראשון כופה עליך את שרותיו? גם בקופת חולים יש אפשרות לדעה נוספת של רופא אחר ומותר להחליף רופא המטפל.
במידה ולשמאי הראשון יש דרישות, שאלות וטענות מדוע שלא יפנה ישירות לשמאי המטפל?@מיכלין-שמאי-רכב העניין הוא שהסברתי לו שאני לא מעוניין בשרותיו, ומבחינתי אינני מחוייב לקחת שמאי וזו החלטה שלי בלבד, שירד לי מהחיים, כל השיחות שלי מוקלטות ובאף אחת הוא לא ישמע שאמרתי לו שאני זקוק לשרותיו, רק התניתי את זה בהשארת הרכב על הכביש בלבד! מה שנקרא - תן לי הצעת מחיר…
אבל אני אולי אנסה, הוא ירצה דוח שמאי נגדי, ומי ערב לי שהוא לא ינסה לסבך אותו? הבנאדם נשמע מושחת. -
@מיכלין-שמאי-רכב העניין הוא שהסברתי לו שאני לא מעוניין בשרותיו, ומבחינתי אינני מחוייב לקחת שמאי וזו החלטה שלי בלבד, שירד לי מהחיים, כל השיחות שלי מוקלטות ובאף אחת הוא לא ישמע שאמרתי לו שאני זקוק לשרותיו, רק התניתי את זה בהשארת הרכב על הכביש בלבד! מה שנקרא - תן לי הצעת מחיר…
אבל אני אולי אנסה, הוא ירצה דוח שמאי נגדי, ומי ערב לי שהוא לא ינסה לסבך אותו? הבנאדם נשמע מושחת.@YKingsmart כתב בשמאי יכול לאיים שהוא מוריד את הרכב מהכביש?:
@מיכלין-שמאי-רכב העניין הוא שהסברתי לו שאני לא מעוניין בשרותיו, ומבחינתי אינני מחוייב לקחת שמאי וזו החלטה שלי בלבד, שירד לי מהחיים, כל השיחות שלי מוקלטות ובאף אחת הוא לא ישמע שאמרתי לו שאני זקוק לשרותיו, רק התניתי את זה בהשארת הרכב על הכביש בלבד! מה שנקרא - תן לי הצעת מחיר…
אבל אני אולי אנסה, הוא ירצה דוח שמאי נגדי, ומי ערב לי שהוא לא ינסה לסבך אותו? הבנאדם נשמע מושחת.מפרסמין עושי מצוה
ולאיים בזה ודאי שאפשר… -
אבל אני אולי אנסה, הוא ירצה דוח שמאי נגדי, ומי ערב לי שהוא לא ינסה לסבך אותו? הבנאדם נשמע מושחת.@YKingsmart
לשמאי הראשון יש רישיון רכב שלך ותאריך התאונה?