מבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite
-
קלאץ’, ראשון, קלאץ’, שני, קלאץ’, שלישי, קלאץ’… כן גם באאוטלנדר יש את החגיגה הזו. בואו נבחן אותה מקרוב.
סתם בשביל הרווח
האמת היא שלפני שקניתי את הרכב, חיפשתי בכל רחבי הרשת מבחן דרכים (בעברית) על הדגם, ופרט לאיזכורים סימליים בכמה ממבחני הדגם האוטומטי לא שמעתי עליו מאומה.
וכן, קורא יקר, אני יודע שזה מרגש לקרא את מבחן הדרכים הראשון בעולם לגירסה הידנית של האאוטלנדר, וגם אני מתרגש, כי יש דברים שיש אותם רק בפורום “רכבים זה לזה”. אז לא נותר לנו אלא להתחיל…
אאוטלנדר בכללי
למעשה מדובר פחות או יותר באותו אאוטלנדר מוצלח ומוכר. בגדול זהו אותו ג’יפון גבוה עם תנוחת ישיבה גבוהה, ואכן זהו רכב שמתיחת הפנים עשתה לו ממש טוב מבחינה חיצונית, והנראות שלו מצוינת (אפרופו מתיחת הפנים, לרכב יש טמבון קדמי מחולק ולא כמקשה אחת שזה אמור להוזיל את עלות התיקון במקרה של תאונה קדמית) והוא די דומה לגירסת 5 מקומות האוטומטית (פירוט בהמשך).
הרכב מרווח יחסית ויש הרבה מקום מלפנים ומאחור, אם כי מסעד הרגלים קצר מאחורה. הכסאות האחוריים לא נעים קדימה אחורה על מסילה והמיקום שלהם קבוע, רק משענת הגב קיבלה טווח קצר לתנועה. מאחור נמצא תא מטען נדיר בגודלו והוא עומד על 781 ליטר! וזה רק עד גובה החלונות שזה נתון מטורף!! כך שגם אחרי שהגלגל הרזרבי נמצא שם באופן קבוע (הרכב מוסב לגז) עדיין יש מקום לעגלות, תיקים מזוודות ועוד(!) יש עניין לדבר על קיפול מושבים? זהו שלא… אבל אם כבר דיברנו אז מדובר על 1,754 ליטר!..
בעיקרון הרכב די נפוץ ויש לו חלקים בשפע ולא ביוקר, אם כי הצמיגים שלו נדירים יחסית (215/70/16R) ומצאתי כמותם רק בקיה ספורטאז’ וביונדאי i800 המסחרית… והם קצת יקרים ומתחילים בכ400 ש"ח לצמיג סיני.
הרכב נוח מאד והוא מרוסן בכביש, ובגלל שיש לו מרווח גחון של 19 ס"מ, אפשר לבוא לפסי האטה יותר מהר ממה שרגילים (לא מומלץ) והוא ישמור על יציבות וריסון יחסיים. הוא גם יכול לרדת לשבילים יפים מבלי דאגות וחבל שאין אפשרות להנעה כפולה… ההיגוי שלו מתקרב ל4 סיבובים מנעילה לנעילה (לעומת כ2.6 בטויוטה אוריס) ובכיכרות זה מרגיש אוטובוס… אגב, ההגה פחות מדוייק מהאוריס ואולי זה בגלל החתך הגבוה במיוחד הקיים בצמיגי האאוטלנדר. אם תוסיפו לכך את המרכב ומהלך המתלה הגבוהים יוצא שתקיפת כיכרות עלולה להוביל לכך שהגלגלים והגג יחליפו מיקום… אבל זה ככה כמעט בכל הג’יפונים.
הרכב בא עם מערכת מולטימדיה מבית כלמוביל עם מצלמת רוורס ואנדרואיד 4, דבר שגרם לי להטיסה על טיל, ובעזרת ר’ @מיישה קניתי מולטימדיה ראויה לשמה. הטעות שעשיתי היא שהחלפתי את המצלמה בעקבות רזולוציה נמוכה, ואז גיליתי שהזווית של המצלמה החדשה נמוכה וצריך לבחור בין ראיה לקרוב או רחוק…
אגב, הוויז הזקן שהיה במערכת הישנה גילה לי שיש פקק בגשר קוקה קולה עוד מלפני 54 שנים…ניראות חיצונית
בד"כ אין לגירסאות הידניות שינויים חיצוניים וכמעט תמיד יש להם רמת גימור הקיימת גם בגירסה אוטומטית. לא כן אצל האאוטלנדר הידנית, היא אמנם לא נראית חריגה, אבל לא צריך להיות חדי עין במיוחד בכדי לזהות את ההבדל. האאוטלנדר הידנית זכתה לרמת גימור יחודית בשם invite וזו לא מחמאה…
מיצובישי אאוטלנדר ידנית.
למעשה מבחינה חיצונית היא נראית כמעט אותו הדבר אך קיימים ההבדלים הבאים: לגלגלים חישוקי ברזל עם טסות שנלקחו היישר מהלנסר (בעיקרון רציתי להחליפם, אך לבסוף החלטתי לשמור על מקוריותו של הרכב), הוסרו פנסי הערפל, הוסרו פסי האורך בגג (מסילות גג) ואנטנת הסנפיר הוחלפה באנטנה מוט מסורתית (רק חבל שלא הלכו על זה עד הסוף ועשו אותה עולה ויורדת כמו פעם…). דבר נוסף ומעניין הוא שבגירסה הידנית פנסי האיתות עברו מהמראה לכנף שזה דבר שלא ראיתי שני לו בעולם הרכב - שמיקום פנס האיתות עובר מקום בין רמות הגימור (אם מישהו מכיר רכב נוסף אשמח לעדכון).
שינויים באיבזור
בדרך כלל אלה שנוהגים על רכב ידני הם אינם אנשים מפונקים, הבעיה היא שמיצובישי לקחה את זה יותר מידי ברצינות… בגירסה הידנית (רמת גימור invite) רמת האיבזור דלה מאד בהשוואה לרמת הגימור האוטומטית הבסיסית ביותר! וזה ממש מורגש מחד, אך לא מדובר באיבזור בעל משמעות גבוהה. כבר מנינו חלק מהקיצוצים באיבזור החיצוני אבל הרשימה עוד ארוכה…
הגה ללא כיסוי בגירסה הידנית (בתמונה הוחלף כבר פאנל הכפתורים).כבר ההגה חטף קיצוץ כשהערימו אותו מריפוד העור והשאירו אותו פשוט פשוט כמו פעם… אך הם לא שיחררו את ההגה כ"כ מהר עד שלא הורידו לו את שלישיית הכפתורים של השיחה (כנראה בגלל שבגירסת המקור לא הייתה מולטימדיה ורק היבואנית הוסיפה אותה). כמובן שבשביל מקרים שכאלה הקב"ה שלח את אלי אקספרס, חמישים שקל ומברג…
פאנל הכפתורים הישן, אאוטלנדר ידני.לוח המחוונים לא יצא פראייר, אממ… בעצם כן… וגם הוא קיבל קיצוץ כשהמסך הצבעוני הוחלף בזה הדומה למסך מחשבון עם ספרות הדומות לאלה שבחידות הגפרורים והוא מצריך לחיצה מסורבלת בכדי לעבור בין התפריטים כדוגמאת TRIP A/B, צריכת דלק, טמפרטורה חיצונית, טווח נסיעה ועוד… וזה מעצבן במיוחד אנשים שאוהבים מספרים… כמו כן בתצוגה מופיעים חיצים להעלאת והורדת הילוך וגם עליהם אין לי מחמאות… כמו כן לא הצלחתי למצוא צריכת דלק ריגעית, דבר החשוב ברכב ידני לבחירת ההילוך המתאים בתנאי הדרך השונים.
כמו כן נעדרים מהרשימה קיפול מראות חשמלי, חיישני גשם, ובקרת האקלים היא בעלת איזור אחד מתוך שנים שבשאר הגרסאות.
תיבת הילוכים
עכשיו הגיע הזמן לדבר על הנושא לשמו התכנסנו הערב… בניגוד לדגמים האוטומטיים המצויידים בתיבת הילוכים רציפה, הרי שאצלנו מדובר בתיבת הילוכים ידנית לקיים מה שנאמר “הישן והטוב”… לרכב יש חמישה הילוכים אמיתיים ואהובים… ואנחנו נענה על ראשון ראשון ועל חמישי חמישי…
ההילוך הראשון קצר יחסית וב20 קמ"ש הוא כבר עומד על קצת יותר מ3,000 סל"ד, עד כאן סבבה… הבעיה היא שההילוך השני ארוך מאד והוא מקבל את 20 קמ"ש בכ1,300 סל"ד כלומר שאין מספיק כוח לתאוצה בינונית או בעליה, דבר המצריך ‘לסחוב’ עוד על הילוך ראשון עם סל"ד גבוה וקצת קשה להעביר הילוך נמוך באופן חלק עם סל"ד גבוה. ההילוך השני ארוך כאמור והוא מקבל ניתוק רק ב95 קמ"ש. ההילוך השלישי הוא כמו עֶגְלָה מְשֻׁלֶּשֶׁת שהיא המשובחת מכולם… יש לו מנעד מהירויות רחב הנע בין 17 ל135 קמ"ש, ומי שעושה איתו עקיפה, עלול לקבל את עולמו בחייו… זאת משום שבהילוך זה, מכ80 קמ"ש ומעלה הרכב נמצא במלוא הכוח מחד ועם טווח מהירות יפה מאידך לעקיפה בטוחה ומהירה במיוחד. פשוט תענוג. ההילוך הרביעי קצת דומה לחמישי וההילוך החמישי קצר, כלומר שב100 קמ"ש הרכב על 2,800 סל"ד וב120 קמ"ש וצפונה אנחנו עוברים את 3,500 סל"ד ומעלה שזה כבר מרעיש באמת… הפתרון לבעיית הרעש נמצא אצל אברהם פריד ומתחריו…
כאמור ההילוך החמישי קצר מהמצופה והוא דומה יותר ליחס ההעברה אחרון הקיים ברכבי מיני הזקוקים לתוספת כוח במהירויות גבוהות. מוזר. למה אין הילוך שישי? למה? לדעתי התשובה היא דמידע ידע מרא דמיצובישי שאם יהיה הילוך שישי, בעליות סבירות או עקיפות בינוניות, האזרח היפני וכ"ש הישראלי יתעצלו להוריד הילוך לחמישי או רביעי וידרסו את דוושת הגז בכדי לקבל את כמות הכוח הרצויה ואח"כ יתלוננו על צריכת הדלק… ולכן הוא עשה הילוך שהוא סביר למהירות של כ90 קמ"ש וגם ככה אם נוסעים במהירויות ממש גבוהות צריך יותר כח… האמת, זה יותר נראה לי לימוד זכות מאשר מציאות ריאלית…
על מכסה המנוע של אאוטלנדר ידנית…דוושת הקלאץ’ די רכה וחלקה והיא נוחה גם בפקקים. מכיוון שהמנוע נמצא על כ700 סל"ד בעמידה, הוא נכבה בקליק אם משחררים את הקלאץ’ שלא כראוי, בניגוד לרכבי הדיזל (לפחות בקורולה דיזל שהייתה לי) ששם הרכב עושה רעידת אדמה בשביל להכבות… באאוטלנדר לפעמים אפי’ לא מרגישים שהמנוע כבה משום שהמנוע שקט בעמידה… אגב, המצמד ברכב עמיד מאד והוא עדיין מקורי עם כ260,000 ק"מ ועדיין יש לו בשר.
מערכת עמוד וסע. יותר עמוֹד מאשר סע…
אחד הדברים שהכי מזהמים את האוירה בעולם הרכב היא מערכת עמוד וסע. כל שכן ברכב ידני וכ"ש באאוטלנדר, ואני אסביר. המערכת מכבה את המנוע כשהוא על ניוטרל ומדליקה עם הלחיצה על הקלאץ’. עד כאן הכל טוב. הבעיה מתחילה אם היית מעט זריז או שלקח לרכב טיפטיפה יותר זמן להניע (מצוי במוסבים לגז), והרפת את הקלאץ’ לפני תום ההנעה, המנוע כבה ומצפצף, כאילו לא חסרים לך הציפצופים של אלה שמאחוריך ברמזור… במקרה זה צריך להניע רק עם המפתח, בניגוד לדאצ’יה למשל שבה המנוע נדלק על כל לחיצה בקלאץ’. כמו כן אם הכנסנו לניוטרל ומידית לאחר מכן לחצנו על הקלאץ’, הוא לא יניע עד לסיום מוחלט של הכיבוי, כלומר שעד להנעה מוחלטת יש כ2 שניות, זמן בו האדם הממוצע כבר שחרר את הקלאץ’ ומקבל רכב כבוי…
זה לא כזה נורא אבל יוצאים עם הרגשה מטומטמת של נהג שהעבירו אותו טסט בטעות… הפתרון נמצא בכפתור המבטל את המערכת בתחילת כל נסיעה. אולי בהזדמנות אני אמצא את הפיוז שאחראי על המערכת הזו ואוציא עליו את העצבים… מה לעשות, הוא באמת העלה לי את הפיוז…
אגב, בחורף המערכת חדלה מלעבוד (הרכב לא כבה בעצירות) ועכשיו היא מתחילה להתאושש… גם חבר סיפר חי שבאאוטלנדרו המערכת שבתה בחורף. למי שיש הסבר, אשמח לשמוע אבל בשרשור חדש…מנוע וביצועים
למעשה בגירסה הידנית יש את אותו המנוע השוכן בגירסה האוטומטית והוא בנפח 2,000 סמ"ק עם 150 כ"ס ו19.9 קג"ם מומנט, אך נתון התאוצה טוב יותר ב0.9 שניות ביחס לגירסה האוטומטית והוא עומד על 10.6 שניות מ0 ל100 קמ"ש. על הנייר המהירות המירבית של הגירסה הידנית איטית ב2 קמ"ש מהאוטומטית והיא עומדת רק על 190 קמ"ש, כך שנסיעה מנתיבות לאילת במהירות המירבית תקח בגירסה הידנית 52 שניות יותר מאשר באוטומטית…
אבל ביצועים לא מסתכמים במהירות מירבית וגם לא בתאוצות, אלא בתוצאות… לפני כמה ימים, כשסיימתי מסלול ג’יפים במושב דישון שבצפון, מקום שהדרך אליו מלוּוה בכבישים הררים עם עליות חסרי רחמים, נפגשתי עם בחור שהצהיר שגם הוא מנתיבות (מקום מגוריו של עבדכם הנאמן) וגם הוא הגיע עם מיצובישי אאוטלנדר שבאופן מקרי הייתה אוטומטית רציפה, וכששאלתי אותו איך היו העליות, הוא השיב לי שהאוטו שלו היה עצל והתקשה בעליות. בקיצור, אספרה לכם שבגירסה הידנית לא הרגשתי שום חוסר כח ויעידו על כך הטרמפיסטים (שאולי הם בין קוראינו…) והנהיגה בכבישים הללו הייתה לי לעונג רב…
צריכת דלק
בנסיעה סבירה האאוטלנדר נותן בתוך העיר כ1/11 ק"מ לליטר ובבין עירוני 1/15 (ע"פ מחשב הדרך) למעשה עם נסיעה מושכלת ללא פקקים בנתיבות הבאתי הישג לצריכת דלק עירונית של 1/15.5 אבל זה לא משהו ריאלי לחיי היום יום. בנהיגה בינונית הקרובה לחיי היום יום הרכב מוציא לי כ1/11 במשולב וזאת כשמדובר על גפ"ם שנהוג לומר עליו שהוא פחות יעיל מבנזין בכ5%.
לכאורה נתוני צריכת הדלק בגירסה הידנית טובה מזו של האוטומטית בפועל, אך ע"פ נתוני היצרן הגירסה האוטומטית (רציפה) חסכונית יותר. וצ"ע.
לסיכום
רכב ידני הוא לא מתאים לכל אחד, איש איש ונסיבותיו… למעשה אין בדרך כלל ביקוש לגירסאות ידניות, אך מכיוון שהאאוטלנדר הידנית נדירה יחסית הביקוש אליה משתווה יחסית לגירסה האוטומטית, אך המחירון שלה ברצפה ולפני שיקלול המחירון של רכב שכזה (2015) מגיע ל31,000 ש"ח בזמן שאוטומטית דומה שווה 69,000 ש"ח וכבר ספדתי על כך בפורום תחת הכותרת: “דוושה שלישית בחצי מחיר”.
עולה מן האמור שלמיצובישי אאוטלנדר ידנית יש חסרונות אך אף אחת מהן לא באמת מהותית לחובבי הידני, והיא אף נמכרת יחסית בזול למרות שהמחיר גבוה בהרבה ממחירון לוי יצחק. לדעתי מי שמחפש ג’יפון ידני, אמין עם מוניטין, מרווח וחזק - האאוטלנדר באמת אופציה נהדרת!
אשמח לתגובות, הערות, הארות ושאלות גם בכדי לשפר את הכתבה הזו. בהצלחה לכולם וחג שמח!
-
@מאיר כתב במבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite:
הטעות שעשיתי היא שהחלפתי את המצלמה בעקבות רזולוציה נמוכה, ואז גיליתי שהזווית של המצלמה החדשה נמוכה וצריך לבחור בין ראיה לקרוב או רחוק…
אחלה סקירה לחובבי הידני
ולענייננו קח מצלמת קדח כמו שהיה המקורי ותענה מ2 העולמות גם איכות מטורפת (היקר יותר ) וגם שאתה רואה את הטמבון
אני התקנתי את זה לעצמי וזה פשוט חוויה ויש לך קו 00 https://s.click.aliexpress.com/e/_olfkGmBרק צריך לזכור אחרי שמתקינים את זה להשאיר לרכב מאחורה קצת מרווח לצאת למרות שאפשר להיצמד ממש עד הלוחית רישוי שלו
-
כל הכבוד על הסקירה המורחבת
ההשקעה ניכרת -
ר’ @מאיר היקר! איזו השקעה, ואיזה פוטואופ הרבצת ברכבך הנאה…
הדברים נהירים ומזמינים, ובהחלט ניכרת ההשקעה, הבדיקה של כל פרט,
ובעיניי ניכר ממש שירדת לעומקו של כל עניין קודם שנכתב.
ממש מנופה בי"ג נפה (ובפרט שבימי העומר עסקינן).
לא יכולתי בזמן הקריאה שלא להיזכר בערגה בקשקאי הקודמת שלי, הידנית,
שנמכרה באמת בלב כבד ומאילוצים כבדי משקל.מה לעשות שהרבנית הוציאה רישיון על אוטומט וגם המשפחה התרחבה מעבר לגיזרת 5 מקומות,
ואנא לא סבירא לי כמ"ד “מחליפים לרכב 7 מקומות רק בילד ה-7 לכל המוקדם”…לא נשאר אלא לברך אותך שתמשיך ליהנות מרכבך, אתה וב"ב, בדרכים ישרות ובטוחות,
ואת חברי הפורום נברך שימשיך לבוא כבושם הזה ברחבי הפורום, והמתן לי רגע אחד כדי שנתבשם אני ואתה…
יישר כח!!! -
@משה-שמחה כתב במבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite:
אחלה סקירה, ואחלה כתיבה.
תודה על המחמאה.
@משה-שמחה כתב במבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite:
א. אבל ממתי יש שלג בנתיבות???
התמונות מהחרמון.
ב. בגללך אני תוהה על הראשונות למה לא עשיתי רשיון על ידני?
אין באימוג’י מספיק דמעות… אבל לא מאוחר…
-
@המפותח כתב במבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite:
@מאיר
סקירה יפה מאוד נהניתי מכל מילה ומשפטיש שאלה קצת מפונקת
העברת הילוכים מבחינת העברה היא קשה כמו הגרמניות,או כמו צרפתיות
בגרמני אתה מרגיש ממש שאתה מעביר משהו כבד
ובצרפתיות זה ממש קל יחסית לגרמניהלמדתי נהיגה על דאצ’יה וסקודה אבל אני לא זוכר מה היה בשניהם… או שתביא לי מכונית גרמנית ואירופאית ואבדוק, או שתבוא ותעשה סיבוב…
עכ"פ אני לא מתאמץ להכניס הילוך אבל הוא לא נכנס בקלות כמו שמכניסים לדרייב בהיברידי…
-
@מאיר כתב במבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite:
אם מישהו מכיר רכב נוסף אשמח לעדכון).
זכור לי יותר מרכב אחד
אבל יקח לי זמן להיזכר אעדכן
קייםגם הבדלים נוספים מראות לא מתקפלות וכו’ -
לוח המחוונים לא יצא פראייר,
שינוי נוסף שהמחוגים עצמם בצבע אדום שונה מהאוטומט שהם מוארים בלבן
-
@שמואל-קליין כתב במבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite:
בנתיים נשאר לכם לנחש איזה אאוטלנדר מדובר…
החדשה עם בורר מצבי הנסיעה? ומערכת S-AWC ?
-
@גיל כתב במבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite:
החדשה עם בורר מצבי הנסיעה? ומערכת S-AWC ?
רוטשילד אני עוד לא
-
@מוטי-ברנד אני הייתי מנחש על דיזל אבל אולי אתה צודק
-
למה אין הילוך שישי? למה? לדעתי התשובה היא דמידע ידע מרא דמיצובישי שאם יהיה הילוך שישי, בעליות סבירות או עקיפות בינוניות, האזרח היפני וכ"ש הישראלי יתעצלו להוריד הילוך לחמישי או רביעי וידרסו את דוושת הגז בכדי לקבל את כמות הכוח הרצויה ואח"כ יתלוננו על צריכת הדלק…
חידשת לי!
לא ידעתי שהישארות על הילוך גבוה במקום שצריך להוריד מגבירה את צריכת הדלק.
תודה על הסקירה, מרתק מאוד. -
@המפותח כתב במבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite:
@מאיר
סקירה יפה מאוד נהניתי מכל מילה ומשפטיש שאלה קצת מפונקת
העברת הילוכים מבחינת העברה היא קשה כמו הגרמניות,או כמו צרפתיות
בגרמני אתה מרגיש ממש שאתה מעביר משהו כבד
ובצרפתיות זה ממש קל יחסית לגרמניהלמדתי נהיגה על דאצ’יה וסקודה אבל אני לא זוכר מה היה שם… או שתביא לי מכונית גרמנית ואירופאית ואבדוק, או שתבוא ותעשה סיבוב…
עכ"פ אני לא מתאמץ להכניס הילוך אבל הוא לא נכנס בקלות כמו שמכניסים לדרייב בהיברידי…
אני יסביר עוד יותר את עצמי בגרמני שאתה מעביר שני זה ששנני יופי זה נכנס
בצרפתי שני זה שני
זה הרבה יותר נח לנהיגהאולי איזה יום אני יבוא לבקר בנתיבות
ואני ילך לטעום במסעדה של התלמיד של הרב אברג’ל
-
מ מאיר פיצל נושא זה
-
@שמואל-קליין כתב במבחן דרכים מיצובישי אאוטלנדר 2015 גיר ידני 5 מקומות רמת גימור invite:
בנתיים נשאר לכם לנחש איזה אאוטלנדר מדובר…
חשבתי דיזל כמו שכתב @הכל-בעזרת-השם
אולי באמת פלאג אין כמו שכתב @מוטי-ברנד , אלא שזכור לי שכתבת פעם שהסוללה שלה מאד יקרה ואין אחריות .
מסקרן אותי כמה אוטלאנדר ידניות וכמה דיזל יש בכבישי ארץ הקודש, אולי @לך-תדע ישיג לנו את המידע