יש טענה כזו?
-
שלום לכולם
הגעתי היום להוציא את הילד מהמעון ולא היה לי איפה לעמוד אז עמדתי על מדרכה כשהכנסתי את הילד הדלת האחורית היתה פתוחה לכביש וחסמה את המעבר ואז הגיע רכב וניסה בכל זאת לעבור התוצאה היא דלת עקומה לי וגילוח מראה לרכב שעבר, היה ברור לי שהאשמה שלו, אבל הוא טוען (בשם סוכן הביטוח שלו) שנכון שהוא ראה את הדלת ולא היה שום גורם הפתעה אבל מכיון שעמדתי במקום שאסור לי לעמוד האשמה היא שלי!
מישהו יודע מידיעה האם יש טענה כזו? זה שאני עומד במקום לא חוקי מתיר לכל מאן דבעי לעשות ככל העולה על רוחו לרכבי? -
-
-
אל תתרגש ממנו ,
תגיד לו בקור רוח שביררת את הדברים מול עו"ד תעבורה ומול הביטוח שלך והוא נחשב האשם הבלעדי .
ואתה יכול להוסיף לענ"ד שאם הוא רוצה להסתדר בצורה יפה אתה מוכן לסדר את הרכב במוסך פשוט בשביל שהוא ישלם זול ותסיימו את זה מהר ובלא להפעיל ביטוח, אבל אם הוא מנסה להתחכם ולהפיל את זה עליך אז אתה תערב את הביטוח ואז הוא ישלם הרבה יותר על שמאי וכו’ -
@נוסע חד משמעית שטות מוחלטת, האשמה עליו ורק עליו,
אם הוא היה צודק המצב בכביש היה קטסטרופה כל עקיפה היית מקבל איזה פיצוץ מאחורה כי עקפת לא חוקי, וכל גניבת זכות קדימה היית מקבל לטיפה, כי אתה אשם.
אין קשר בין החוק לבין הביטוח, הוא יכול ללכת להלשין ותקבל דו"ח, אבל בדיני נזיקין זה לא משנה כלום,
וזה גם לצד השני, צריך מאוד להזהר, יש אנשים שטסים בכיכר כי מה אכפת לי, אם מישהו יגנוב זה בעיה שלו שקרתה תאונה, זה לא נכון! -
@אושר-מתקרב
לא נפתח לי. -
התשובה היא שזה תלוי נטו במה שעולה לשופט בראש באותו רגע,
אני תבעתי נהג אוטובוס ערבי שעקף אותי בפראות וגילח לי את האוטו כשעצרתי מטר לפני התחנה להעלות נוסע, והשופטת (שמאלנית זקנה, איך לא?) צעקה עלי למה אתה בא לתבוע אם עברת על החוק…
כמובן שהוא אשם אבל יש לך אשם תורם, לא כדאי לך להגיע לפסק דין (וחייבה אותי להגיע ל"פשרה" שאני מוותר על כל התביעה), ובכלל זה נהיה מכת מדינה שכל אחד עוצר איפה שבא לו איך אני יכולה לתת לך פיצוי וכו’ וכו’…
תכלס הערבי יצא עם חיוך ואני יצאתי עם נזק ובלי שקל פיצוי,
וכבר אמר אאע"ה “רק אין יראת אלוקים וגו’”
לתפארת מדינת ישראל. -
@גיל כתב ביש טענה כזו?:
ילמדנו רבנו איך הלכתית זה מותר כשאני רוצה לצאת, ואם קבלה נקבל ונתחיל לשבור רכבים…או שלא…
ב"ק כח. תא שמע הממלא חצר חבירו כדי יין וכדי שמן בעל החצר משבר ויוצא משבר ונכנס אמר ר"נ בר יצחק משבר ויוצא לב"ד משבר ונכנס להביא זכיותיו
למעיישה זה מח’ אם מותר גם בכוונה אבל כשאנוס (כגון שחשב שיוכל לצאת בלי להזיק ולבסוף הזיק) לכו"ע פטור