ספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות
-
מדריך: נהיגה בשכרות
שלום חברים! מקווה שכולכם בטוב, האמת שהזמן דוחק בי לאחרונה, אבל אני רוצה להועיל לכולכם,
אז כמו שביקש ממני ידידי @יוני אני מביא לפניכם היום מדריך בנושא נהיגה בשכרות, כולל אמצעי האכיפה וסוגי הענישה
, ומתחנן, אנא! אל תגיעו לזה!
טוב, אז אנחנו בשבוע שחל בו פוריםוחייב איניש לבסומי בפוריא עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי, הכל טוב ויפה, עד שזה עולה לכביש.
בראשית הדברים ננהג הפעם כמנהגו של רבה (שבת ל:) שהיה אומר מילתא דבדיחותא
ולאחר מכן משמיע את דבריו (הנוקבים לפעמים, להבדיל אלף הבדלות כמובן, בין האמורא הקדוש לביני הקטנצ’יק).
בכל אופן, אזהרה חשובה! דעו כי הכבישים בחג הפורים מסוכנים מאוד, הסיבה: נהגים רבים משתכרים כמצוות היום, ונותנים לנשים שלהם לנהוג…אז בואו נפתח את הנושא. כולנו יודעים ששיכור תמיד טוען לשפיות וצלילות מלאה
, נכון?
לי אישית לא היה פורים אחד בישיבה שלא תמכתי בלפחות 4 חברים שהתנדנדו קשות במקרה הטוב, ואמרו לי (תוך כדי התנגשות חזיתית במזוזת הדלת) ש"אני סתם עושה, אתה יכול לשחרר, רק תארגן יין
מהמחלק. נו בחייך!"
היית נאקאץ בישיבה, הא? לא (או שכן?), פשוט אני מהיחידים שלא היו מצליחים להשתכר, ככה אני, וטוב שכך. וכן! אני מדבר לעצמי!!!
יופי, אז בעצם בקצרה אפשר לומר שאנחנו יכולים לזרוק לפח את הטענה המזוהה “מה יש’ך? כמעט שלא שתיתי, אני לא מרגיש כלום! בטח שאני יכול לנהוג!” שחררו.
בנימה אישית, אם כבר אנחנו בקטע של נימה אישית (כל שורה וחצי בממוצע) - אני (למרות האמור לעיל, לא משתכר ובלה בלה) לא שותה
טיפה אם אני נוהג. כן, בשום מצב. אבל עזבו אותי, אני לא נורמלי…(ולכן אני אוחז שאני כן)
אל תדאגו, הקולה משמחת אותי מספיק… (ואני לא אדם עצוב, כמו ששמי יעיד)אז מה במדריך? אם בדרך חזרה עצר אתכם שוטר ונכשלתם בבדיקת השכרות.
מה העונש הצפוי לכם? האם אתם יכולים לסרב לבדיקת שכרות? מהן חובותיו של השוטר? ומתי נהג ייחשב לשיכור? כל הדברים שחייבים לקחת בחשבון כשאתם מחליטים לעלות על ההגה אחרי לחייםקטן/גדול.
אגב, לא חקרתי עדיין את הנידון של “ברדק” אם יש כאן “מיגו” לטובת הנהג או “מודה במקצת” לטובת השוטר, עיינו שם ותרוו נחת.
לפי נתוני הרלב"ד, מספר ההרוגים בתאונות דרכים בישראל, גבוה מסך ההרוגים בכל מלחמות ישראל ופיגועי הטרור שהתרחשו מאז קום המדינה (כולל מלחמת חרבות ברזל). נהיגה תחת השפעת אלכוהול היא גורם סיכון עיקרי לתאונות דרכים ברמה כלל עולמית, ומחקרים מגלים שהסיכוי של נהג שיכור להיות מעורב בתאונה קטלנית גבוה פי 17 בהשוואה לנהג שאינו נוהג תחת השפעת אלכוהול.
מלבד אובדן חיי אדם, ופגיעה אנושה באיכות החיים, תאונות דרכים גורמות גם לנזקים כלכליים כבדים המוערכים בכ-22 מיליארד שקל מדי שנה.
בימים הסמוכים לפורים (כזמן כתיבת השורות), ובפרט ביום הפורים עצמו, ישנה נהיגה בלתי זהירה שמסכנת חיים, וחזי לאיצטרופי לאווירה המתירנית ממילא שקיימת על הכבישים במחוזותינו… בתקופה זאת, קיים סיכון נוסף שמקורו במנהג שתיית האלכוהול בחג (ובפרט שיש מי שסובר שגם בפורים “שבעה תשלומין דראשון” וממשיכים להרביץ א-ביסל משקה). הבעיה אפילו חמורה יותר בקרב נהגים שאינם צורכים אלכוהול באופן קבוע, ולכן אינם מודעים להשפעה השלילית שלו עליהם.
נהג שמתיישב מאחורי ההגה כשהוא תחת השפעת אלכוהול, לא מודע ב-100% למעשיו. נהג שאינו מקפיד על כללי הבטיחות ונוהג בפזיזות עושה זאת מתוך בחירה מודעת, לעומת אדם שנוהג תחת השפעת אלכוהול, שכן צריכת אלכוהול מטשטשת את הראייה, פוגעת בעירנות ומערפלת את החושים. גם אדם שמשוכנע כי כמות האלכוהול ששתה לא תשפיע עליו – לא תמיד אומד נכון את השפעת האלכוהול, מה שיכול חלילה להתבטא מאוחר יותר בתאונת דרכים קטלנית.
הבעיה הזו הביאה לקמפיין המפורסם שהיה לקראת פורים תשע"ט, אז הרלב"ד בשיתוף איחוד הצלה פרסמו מכתב החתום ע"י גדולי ישראל ובראשם הגר"ח קנייבסקי זצ"ל, וכך נכתב בפסק ההלכה: “הננו להודיע ברבים, כי הנוהג ברכב לאחר שקיים מצוות היום בשתייה, גם אם מועטת, הרי הוא קרוב למזיד ויש בזה משום סכנה להיות גורם לרציחה ושפיכות דמים ממש ח"ו”.
הרבנים הוסיפו פסיקה נוספת ובה קבעו כי מצוות התורה – ובכללן כמובן שתיית אלכוהול בפורים – נדחות (כמובן) מפני פיקוח נפש. אם אדם יודע שאין לו נהג תורן ואינו רוצה להשתמש במונית כחלופה לכך, אסור לו לנהוג אם שתה. אם חושב לנהוג בעצמו במהלך פורים, פסקו הרבנים, הרי הוא פטור מן המצווה של שתיית אלכוהול.
מי נחשב “נהג שיכור”?
חשוב מאד להבהיר כאן שהמונח נהג שיכור לא מתייחס למשמעות המילולית של השפה העברית, אלא על פי החוק. המחוקק קבע את הכמויות המותרות של אלכוהול בדם בעת נהיגה וכאשר נהג חורג מכמויות האלו, הוא מוגדר כנהג שיכור וזאת ללא שום קשר כיצד הוא מרגיש.
זאת אומרת, אפילו אם הוא מרגיש ערני לחלוטין, ויאמר את כל התוספותים של מסכת סנהדרין בע"פ, הוא יכול להיות מוגדר כנהג שיכור על פי חוק (ואפשר לומר עליו “נכנס יין יצא סוד”).לצורך ההבנה המלאה של החוק, אני ממליץ לכל מי שחפץ בכך, לחפש בגוגל “פקודות התעבורה” (זה שונה מ"תקנות התעבורה") ולקרוא היטב את הסעיפים 64ב, 64ג, 64ד (כ-5 דקות קריאה).
לפי סעיף 64ב לפקודת התעבורה “נהג שיכור” הוא אחד מאלה:
מי ששותה משקה משכר בעת נהיגה או בעת שהוא מלמד נהיגה או משמש כמלווה לנהג חדש.
מי שבגופו מצוי סם מסוכן. (כל כמות)כן, קראתם נכון, אי אפשר להשתכר ולתת לרבצען לנהוג, אם אתה המלווה שלה.
רגע, כמה אלכוהול מותר? כוס בירה? שאט אחד? דבר איתנו לפי כוסיות
!
אז לכל הגברים-גברים שיודעים לומר לכולם כמה זה מותר וכמה זה אסור - יש לי חדשות - אתם מבלבלים לכולם את המוח…
כמה מותר לשתות -
החוק מגדיר נהג שיכור באופן שלא תלוי בהרגשתו הסובייקטיבית של הנהג, או בכמות המשקאות שהוא צרך. נהג שיכור על פי החוק, הוא נהג שרמת האלכוהול בגופו עולה על ריכוז האלכוהול המותר בחוק, או שמצוי בגופו סם מסוכן (בכל מינון). נהג שנמצא בבדיקה כי ריכוז האלכוהול בגופו עולה על 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אויר נשוף (בדיקת ינשוף), או 50 מיליגרם אלכוהול במאה מיליליטר דם (בדיקת דם), נחשב כמי שנהג בשכרות.
כאמור, נתונים אלה משתנים בין אדם לאדם, ואינם תלויים רק במספר כוסות הבירה שהוא צרך, אלא גם בגורמים נוספים, כמו סוג המשקה, משקל האדם, גילו, מינו, והזמן שעבר מרגע שתיית המשקה ועד לבדיקה. כך, גם אם אינך מרגיש את השפעת האלכוהול, כוס בירה אחת בהחלט יכולה לסבך אותך בעבירת נהיגה בשכרות.
אגב, לכל התותחים שמדללים את האלכוהול בשתיית המון מים וכד’, זה בהחלט יכול לעזור לשמירה על צלילות, אבל הריכוז בדם לא משתנה, וכך שחוקית לא שיניתם כלום…
מעבר לזה, יש מה שמוגדר בעבירה הזו כ"אוכלוסייה מיוחדת", שכלפיה יש החמרה נוספת, כפי שנרחיב. מי האוכלוסייה הזו?
- נהג חדש.
- נהג שטרם מלאו לו 24 שנים.
- נהג בעת נהיגה ברכב מסחרי או ברכב עבודה שמשקלם הכולל המותר לפי רישיון הרכב עולה על 3,500 ק"ג.
- נהג בעת נהיגה ברכב ציבורי (דוגמת נהג אוטובוס/מונית).
לעומת הנהג הרגיל, סף השכרות עבור נהג מה"אוכלוסייה המיוחדת" נמוך בהרבה, ומדובר על ריכוז אלכוהול של 50 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף (לעומת 240 בנהג רגיל) או 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליליטר דם (לעומת 50 בנהג רגיל), נהג חדש לדוגמא, שיימצא בו ריכוז כזה וצפונה משם - עפ"י החוק הוא נהג שיכור. גם העונש שיוטל על נהג חדש יהיה חמור יותר בהשוואה לעונש שיוטל על נהג רגיל.
בדיקות לאימות חשד של נהיגה בשכרות -
בדיקת נשיפון -
שוטר שעוצר נהג בחשד לנהיגה בשכרות, ידרוש ממנו קודם כל לבצע בדיקת שכרות במכשיר הנקרא נשיפון.נשיפון לדוגמא:
הנשיפון הוא מכשיר קטן, שנותן אינדיקציה ראשונית לקיומו של אלכוהול בגופו של הנבדק. הנהג מתבקש לנשוף ברצף לתוך קשית המחוברת למכשיר למשך כמה שניות, ולאחר מכן מכשיר הנשיפון יציג את כמות האלכוהול בגופו של הנבדק.
המכשיר הזה איננו מדוייק, ונועד רק כדי לתת לשוטר אינדיקציה ראשונית אם לעכב את הנהג לבדיקת ינשוף. מכיוון שהנשיפון איננו מדוייק - תוצאותיו אינן מהוות ראיה בבית המשפט (למרו שהשוטר כן רושם את התוצאות לפניו בדו"ח הפעולה שלו). כאשר המכשיר מראה כי כמות האלכוהול בגופו של הנבדק עולה על המותר, יבצע השוטר בדיקת מאפיינים ובדיקת ינשוף, שתהווה ראיה בבית המשפט.
בדיקת מאפיינים
בדיקת המאפיינים נקראת כך משום שהיא משלבת בדיקה של מספר מאפיינים התנהגותיים של הנהג, הכוללים בין היתר:
• הליכה בקו ישר תוך כדי עצימת עיניים והנחת אצבע על האף.
• מעקב אחר אישוני הנהג תוך כדי דרישה ממנו לעקוב אחר תנועה מסוימת אותה מבצע שוטר התנועה.
• שיחה עם הנהג שנועדה לבדוק האם הנהג מדבר לעניין ונמצא בשליטה.
• נדיפת ריח אלכוהול מגופו של הנהג.בדיקת ינשוף -
מכאן השוטר יתקדם לבדיקת ינשוף.ינשוף לדוגמא (יש גם יותר קטנים, בגודל שמזכיר בוסטר לרכב):
טרם ביצוע בדיקת הינשוף, נאסר על הנבדק לשתות
, לאכול או לעשן
במשך 15 דקות (עכשיו הבנתם למה קודם כל עושים נשיפון?). הנבדק יתבקש לנשוף אל תוך המכשיר במשך מספר שניות ברצף, ויידרש לחזור על כך פעמיים. לאחר מכן, יוציא המכשיר פלט שמציג את רמת האלכוהול המדויקת בגופו של הנבדק. בדיקת ינשוף, בשונה מבדיקת הנשיפון (וכפי שרמזתי בדגש הקודם) היא מדוייקת
ומהווה ראיה קבילה בבית המשפט.
שימו לב: באם לא נדרשתם להמתין 15 דקות ללא אכילה ושתיה - הראיה לא נחשבת לקבילה בבית המשפט.
בדיקת דם/שתן -
בדיקות אלו חייבות להתבצע על ידי רופא מוסמך, ואינן יכולות להתקיים ברמת השטח על ידי שוטר תנועה. מדובר בבדיקות פולשניות (ובשל כך הן חייבות להיות מבוצעות על ידי רופא מוסמך בלבד), לכן הן נחשבות לבדיקות חריגות, וכמעט ולא מתבצעות בפועל על ידי רשויות האכיפה.
כאמור, המשטרה נוהגת להשתמש בבדיקת ינשוף לצורך כך, ובמסגרת בדיקת הנשיפה אחוזי האלכוהול נמדדים ומעובדים לנתונים דרך המכשיר ומתקבלים במקום. לעומת זאת, בדיקות דם/שתן נערכות רק במוסד רפואי או במעבדה, והתוצאות אינן מיידיות, ויש לחכות זמן רב עד שהן מתקבלות, אולם מדובר בבדיקות מדעיות שאין ויכוח עוד על התוצאות.
שוטר יכול לדרוש מנהג לעבור בדיקת דם/שתן רק במקרים שבהם הנהג היה מעורב בתאונת דרכים, או כאשר קיים חשד גדול לביצוע עבירת תנועה חמורה, כדי שלא ניתן יהיה לטעון בבית משפט לתעבורה על קבילות ואמינות בדיקת השכרות שנערכה לנהג.
סירוב לביצוע בדיקה -
לנהג עומדת זכות לסרב לבדיקת שכרות, לרבות בדיקת מאפיינים, בדיקת דם או בדיקת שתן. אולם לסירוב לביצוע הבדיקה יש השלכות. עפ"י החוק - מי שמסרב או מכשיל בכוונה בדיקת שכרות יראו אותו כמי שנהג בשכרות, אלא אם הוא יוכיח אחרת.
במידה שהנהג מסרב לבצע בדיקת שכרות, על השוטר שדרש את ביצוע הבדיקה ליידע את הנהג בדבר מטרת הבדיקה, לבקש את הסכמתו של הנהג לביצוע בדיקת השכרות, ולהסביר לנהג את ההשלכות המשפטיות במקרה שיסרב לבדיקת השכרות. כלומר, על השוטר להסביר לנהג כי במידה שיסרב לבדיקת השכרות הוא ייחשב כמי שנהג בשכרות ויישא בכל התוצאות המשפטיות בגין העבירה.
כאשר מדובר בנהג שהכשיל את בדיקת הנשיפה, השוטר מחויב לציין זאת בדו"ח הפעולה, ועל מנת להרשיע את הנהג על המשטרה להוכיח כי מכשיר הינשוף היה תקין.
ענישה -
את נושא הענישה בעבירת נהיגה בשכרות יש לחלק ל- 2 :- ענישה מנהלית (“מנהלי” הוא שם לענישה שנעשית עפ"י נוהל קבוע, ללא צורך בבית משפט).
- ענישה משפטית.
בסמכותו של קצין משטרה
לפסול מנהלית את רישיונו של הנהג.
לפי סעיף 47(ה) לפקודת התעבורה קצין מדרגת מפקח ומעלה רשאי לפסול רישיון נהיגה לנהג שחשוד שביצע אחת מעבירות שבתוספת הרביעית ויש יסוד סביר להניח (וזהו היס"ל שאני משתמש בו מדי פעם ברחבי הפורום, לשואלים) כי יוגש כתב אישום. (עבירת נהיגה בשכרות היא אחת מהעבירות שבתוספת הרביעית)
הסעיף קובע כך:- בעבירות שבתוספת הרביעית קצין משטרה רשאי לפסול את רישיון הנהיגה למשך 30 ימים.
- במקרה של עבירות שגרמו לתאונת דרכים עם נזק או נפגעים קצין משטרה רשאי לפסול את רישיון הנהיגה למשך 60 ימים.
- במצבים שעבירות שגרמו לתאונה קטלנית קצין משטרה חייב לפסול את רישיון הנהיגה למשך 90 ימים.
בנוסף, סעיף 57א לפקודת התעבורה קובע כי במקרה של עבירת נהיגה בשכרות קצין רשאי להשבית את הרכב שבו בוצעה העבירה למשך 30 ימים.
לפני קבלת ההחלטה על פסילה מנהלית והחרמת הרכב, קצין המשטרה יביא בחשבון את מסוכנות הנהג, והאם קיימות ראיות לכאורה לעבירה. על קצין המשטרה לבחון האם המשך נהיגת החשוד עשויה לסכן את שלום הציבור, והאם קיימות ראיות לכאורה שמוכיחות את העבירה כגון דו"ח פעולה של השוטר, בדיקת השכרות וכדומה.
בבית המשפט, נהג שהורשע בנהיגה בשכרות, רישיונו ייפסל לתקופה מינימלית של שנתיים, ואילו במקרה שעבר עבירה זו שוב תוך שנה, ייענש בפסילת מינימום של 4 שנים. בנוסף, בנוסף, החוק נותן לבית המשפט כלים נוספים בסל העונשים שלו, ולכן בית המשפט רשאי לפסוק עונש מאסר של עד שנתיים, וזאת בנוסף לעונשים אחרים.
מאידך, סעיף 48 לפקודת התעבורה מאפשר לבית המשפט לבטל או לקצר את הפסילה המנהלית שניתנה על ידי קצין המשטרה.
אבל אל תבנו על זה- במקרה של עבירת נהיגה בשכרות בתי המשפט ברוב המכריע של המקרים אינם מבטלים את החלטת קצין המשטרה על פסילת רישיון הנהיגה.
החוק מאפשר לגזור על מי שנהג בשכרות גם עונש מאסר בפועל, עד שנתיים, אך לרוב המדיניות של התביעה המשטרתית היא להימנע מלדרוש עונש מאסר, כל עוד לא נגרמה תאונת דרכים. לעומת זאת במקרה של תאונת דרכים, התביעה המשטרתית בהחלט יכולה לבקש לגזור על הנהג גם עונש מאסר, ואף אם לא נגרם נזק בנפש (אלא לרכוש בלבד).
העונשים שיוטלו על הנהג תלויים בעיקר במידת החריגה מהכמות המותרת בחוק. כלומר, בחלק מהמקרים בית המשפט יכול לשלוח את הנהג לביצוע בדיקות רפואיות מטעם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים על מנת לקבוע את כשירותו לנהוג. יתר על כן, בית המשפט רשאי להטיל קנס כספי גבוה על הנהג שהורשע בנהיגה בשכרות.
כאשר מדובר בנהג חדש שנהג בשכרות, העונש שיוטל עליו יהיה מחמיר יותר. בנוסף לכל עונש אחר הוא יידרש לעבור שוב מבחן נהיגה תיאורטי ומבחן מעשיויידרש לחזור על תקופת “נהג חדש” וזה בנוסף לבדיקה במכון הרפואי שצוינה לעיל. נהג שהורשע בנהיגה בשכרות, רישיונו ייפסל לתקופה מינימלית של שנתיים.
נקודה חשובה נוספת - במדריך כאן בעצם כלולות 2 סוגי עבירות:
- נהיגה בשכרות.
- נהיגה תחת השפעת סמים/אלכוהול.
קיים הבדל משמעותי בין עבירת הנהיגה בשכרות לבין עבירה של נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול. בעבירת הנהיגה בשכרות, כפי שכתבתי קודם, נדרש להוכיח כי נמצא בגופו של הנהג ריכוז אלכוהול גבוה מהמותר בחוק (ולכך נועדו הינשוף וכו’).
לעומת זאת, בעבירה של נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול, לא נדרש להציג ריכוז מסוים של אלכוהול בגופו של הנבדק, והראיה העיקרית להרשעה בעבירה זו היא בדיקת המאפיינים שערך השוטר בשטח. בנוסף, העונש המינימלי בגין עבירת נהיגה בשכרות הוא פסילת רישיון לשנתיים, בעוד שהעונש המינימלי בגין עבירה של נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול הוא פסילת רישיון לשלושה חודשים. אז כך או כך - להיתפס על אלכוהול זה מסוכן מכל כיוון אפשרי.
בקרוב? מערכת השבתת רכב במצב שכרות (Ignition Interlock Device)
מערכת השבתת רכב במצב שכרות מחוברת ישירות למערכת ההצתה של הרכב וכוללת התקן נשיפה עם פיה הניתנת להחלפה. ההתקן מותקן סמוך למושב הנהג ומחובר בכבל מסולסל למערכת. בנשיפה לתוך ההתקן, דגימת האוויר נבדקת ע"י גלאי מיוחד. בתהליך הריאקציה בגלאי נוצרים טיפות מים וזרם חשמלי. הזרם נמדד במדויק ומשקף את רמת האלכוהול בדם. רמה זו מושווה לסף המותר לפי החוק באותה מדינה. רק אם רמת האלכוהול בדם נמוכה מהסף, המערכת תאפשר את הנעת הרכב.
כדי לוודא שמי שנושף במכשיר הנשיפה הוא אכן הנהג, ישנן מערכות הכוללות מצלמהאו טביעת אצבע לאימות. כמו כן, כדי לוודא שהנהג לא שותה במהלך הנהיגה לאחר שהורשה לנהוג, ישנן מערוכת הבודקות את כשירות הנהג במהלך הנהיגה. בזמן אקראי המערכת מבקשת מהנהג להיבדק שוב. במקרה זה, יש לרדת מהכביש למקום בטוח תוך זמן קצוב ולחזור על בדיקת הנשיפה.
האיחוד האירופיקבע שמשנת 2022 כל רכבים החדשים יידרשו להיות מצוידים בהכנה להתקנת מערכת בטיחות זו כסטנדרט. כך שאם נהג מסוים יהיה מחויב בהתקנת המערכת ברכבו, כל מה שיידרש הוא חיבור מכשיר הנשיפה לשקע המותקן כבר ברכב. בארץ הצהרת הרשויות שהן מתכוונות לבחון, בצוותא עם כל הגורמים הרלוונטיים, את אפשרות הכנסתה של המערכת לשימוש בישראל
.
אז עד כאן המדריך להפעם חברים יקרים, עד לפעם הבאה בעז"ה תוכלו לעבור על המדריכים שלי דרך תגית “המדריכים של גיל”, או פשוט בחתימה שלי
.
אני מתנצלאם הפעם המדריך יצא קצת “יבשושי”
, מחמת קוצר הזמן
(גם האישי שלי, וגם כדי להספיק לפרסם לפני פורים, לתועלת).
יה"ר שבפורים הזה כל משאלות ליבנו יתגשמו לטובה, כדאיתא בספרים לגבי “כל הפושט יד - נותנים לו”. בברכתפורים שמח
וסעו (או לא) בזהירות!
שימו לב: כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
אזהרה: מומלץ להימנע משתיה מופרזת.
המדריכים עלולים להיות ממכרים… פורים שמח! -
-
כמובן ששתיה אסורה בנהיגה לפני ותוך כדי
אבל והיה וחטאת ונכנסת לנסיעה אחרי ששתית (כמובן כמות שלא משפיעה עליך [ע"פ המאפיינים דלעיל] בכלל, אבל מעל הכמות המותרת בחוק) תדאג שיהיה לידך בזמין בקבוק בירה
לא עצר אותך שוטר? הרווחת
עצר אותך שוטר?
כאן מתחיל האקשן
ברגע שעצרת בבטחה בצד חכה כמה רגעים שהשוטר יגיע אליך לחלון
תוך כדי סימון 🤌 לשוטר לוגמים את הבקבוק (או חלקו)מה יצא לנו מזה?
כל הבדיקות הנ"ל עכשיו לא רלוונטיות
ואם השוטר היקר יאמר לך ‘צדיק אסור לך לנהוג עכשיו…’
התשובה כמובן ‘נכון! אני מניח ת’ראש עכשיו לשעה…’ -
@יעקב-מ-פינס חברי! הראש החדראי שלך פורה ממש!
אני רק רוצה להזכיר לך@גיל כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
לסירוב לביצוע הבדיקה יש השלכות. עפ"י החוק - מי שמסרב או מכשיל בכוונה בדיקת שכרות יראו אותו כמי שנהג בשכרות, אלא אם הוא יוכיח אחרת.
בכל אופן אין לי תשובה ברורה לתעלול המקורי שלך…
אתה מוזמן לנסות ולעדכן אותנו איך התפתחו העניינים…אהבת את הקטע של לישון באוטו, אה?
חברים יקרים, אדרבה, אשמח לשמוע מה דעתכם על התעלול של @יעקב-מ-פינס …
-
@גיל
תודה רבה על המדריך
כרגיל מפורט ומובסר בטוב טעם
אבל בא נגיע לשאלת השאלות כמה כן מותר לשתות??
נמאס לי שכל פעם אני מתחבט עם עצמי כמה מותר לשתות וכמה זמן אחרי מותר לנהוג
איך אפשר לדעת דבר כזה?
אנחנו לא שותים במיקרוגרם ולא במיליגרם
זה החוק הכי לא ברור שאני מכיר גם אחרי שאני קורא בשקיקה את כל המדריך אני נשאר עם אותה הבעיה כמה כמות ולכמה זמן אפשר לשתות? -
@דובאי @גיל
אפשר לקנות סטיקים לבדיקת רמת אלכוהול, בהרבה בתי מרקחת יש את זה
https://www.biogaya.co.il/טסט-אנד-דרייב-בדיקת-אחוז-אלכוהול-בגוף-בנשיפה
https://www.ecopharm.co.il/web/?pagetype=9&itemid=329833יש בסופר פארם מכשיר קצת יותר משוכלל שהוא רב פעמי
https://shop.super-pharm.co.il/health/para-medical/home-tests/ינשופון-בוחן-רמת-אלכוהול-בדם-דיגיטלי-מקצועי/p/mp-00179106 -
@דובאי כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
כמה כמות ולכמה זמן אפשר לשתות?
אמנם @גיל כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
כאמור, נתונים אלה משתנים בין אדם לאדם, ואינם תלויים רק במספר כוסות הבירה שהוא צרך, אלא גם בגורמים נוספיםאבל מ"מ הוא רק התכוין לומר לא לסמוך על זה למעיישה
ולכן אכתוב שהדעה הרווחת היא שבבקבוק בירה רגיל, כוס יין, כוסית ויסקי יש את הכמות שממנה אסור לנהוג
הזמן בד"כ הוא שעה למנה אבל כמו שאמר @גיל יש לזה הרבה משתנים -
פוסט זה נמחק!
-
מצטרף לדבריו של יוני מה שמקובל לומר שבקבוק בירה 5% אלכוהול 330 מ"ל או כוס יין ממוצעת או כוסית משקה חריף [שוט בלעז] וויסקי/וודקה/ערק/ג’ין וכו’ הם כאלה שלא יגרמו לך להסתבך .
כמובן שזה לא מדד אמיתי כי כמו שכתב גיל זה נבדק בכמות אלכוהול בדם ולא בבדיקת פוליגרף כמה שתית והתוצאה של הבדיקת ינשוף תשתנה מאדם לאדם [בן אדם רזה ונמוך במשקל 50 ק"ג ובן אדם שמן וגבוה במשקל 150 ק"ג שישתו את אותה כמות ימצאו בגופם כמות שונה של אלכוהול בדם] אך זה שיעור ממוצע שקבעו חכמים ולענ"ד יש מקום להסתמך עליו למעיישה בשעת הדחק כי בסופו של דבר אין דרך לדעת כמה ימצא בגופך בבדיקה בעוד שעה ו14 דקו ושלוש חלקים אצל השוטר בצומת ינשוף .
אך שימו לב , אין שיעור שיאפשר לכם להשתכר ולנהוג בצורה חוקית , כל המטרה של השיעורים האלו שהם כמעט ולא משפיעים על הבן אדם .
כלומר אתה שותה כל כך קצת שבדמך ימצא מעט מאד אלכוהול ושיקול הדעת שלך כמעט לא יפגע .
אבל אם אתה חושב כיצד תוכל לדפוק ראש וגם לנהוג התשובה היא שאין דרך חוקית/הלכתית/אחראית/בוגרת שמאפשרת את זה . -
@יצחק-רשטונ דברים נכוחים. וכנ"ל @יוני ידידי שבזכותו המדריך ראה אור.
אני אדגיש, כפי שאכן אמרתם ידידיי, שבכוונה לא נקטתי בשיעור שתייה הנראה לעין, כי זו לא תשובה אמיתית. ואני יודע שלפעמים אני שולף לכם סיפורים קצת הזויים, אבל תדעו שהכל אמת - ובכן, אני מכיר מישהו, אברך צנום במשקל 50 ק"ג מקסימום, בגובה1.60 בערך1.53 בדיוק, @יאנג-בוי, מגיע לי לכתף, וממש יכול להתחבא מאחוריי, שבחתונה של בוגר מישיבתו שתה חצי כוס (גדולה, של אולמות) בירה קרלסברג (שידוע כעדינה יחסית, לא רק בטעם, גם באחוזי האלכוהול) וביציאתו מהאולם נפל למארב ששוטרים אוהבים לעשות באזורי אולמות מסויימים, וחזר לכולל לספר לנו על שלילה של 30 יום שהוא “זכה” בה… הכל באמת משתנה… ולא אתן את דבריי לשיעורין, ואפיל ב"גאונות שלי" אנשים, חלילה. מקווה שהדברים ברורים.
-
יש עצה
לנוגדן מהיר כדי לעבור את הבדיקה בהצלחה רח"ל
דבר שני נוגדן לריח יש למשהוא רעיון לטשטוש העיניינים… -
@יאנג-בוי כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
או שגם הGPT שתה לכבוד מצוות היום
כבר התבטאתי בעבר (אין לי כח לחפש) מה אני חושב על רמת הIQ של הGPT הזה…
אני ממש לא בגובה הנ"ל. אז הוא כנראה יותר נמוך, ולא התכוונתי שקו הקרקפת שלו מגיע לי לראש, אלא גובה העיניים שלו (בבחינת ההבדל בין עמוד השחר להנץ החמה). מה שנקרא “מדבר לכתף”.
לכבוד סקרנותך שאלתי אותו והוא גובה 1.53 (סתם פירגנתי לו 1.60 כנראה… אני אוהב לפרגן)
אז אתה מוזמן להמשיך לנחש את הגובה שלי (או לפקפק באמיתות העניין).@דוד-המומחה כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
יש עצה
לנוגדן מהיר כדי לעבור את הבדיקה בהצלחה רח"ל
דבר שני נוגדן לריח יש למשהוא רעיון לטשטוש העיניינים…מהצורה שבה כתבת לרגע חשבתי שאתה הולך לגלות לנו סודות, עד שבסוף הבנתי שאלו 2 שאלות…
-
@גיל כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
אז אתה מוזמן להמשיך לנחש את הגובה שלי
חישוב גובה בהתבסס על מדידת גובה העיניים
נתונים:
- גובה חברך: 1.53 מ’
- נניח שגובה העיניים אצל מבוגר הוא כ־93% מגובהו (יחס 0.93).
שלב 1: חישוב גובה העיניים של החבר
גובה העיניים ≈ 1.53 × 0.93 ≈ 1.42 מ’
שלב 2: התאמה לגובה הכתף שלך
לפי דבריך, גובה העיניים של חברך (≈1.42 מ’) מגיע לכתפיים שלך.
משמע, גובה הכתף שלך ≈ 1.42 מ’.שלב 3: חישוב גובה הגוף הכולל
בהנחה שגובה הכתף אצל גברים הוא כ־75% מגובהם (יחס 0.75):
גובה כולל ≈ גובה הכתף / 0.75 גובה כולל ≈ 1.42 / 0.75 ≈ 1.89 מ'
סיכום:
גובהך המשוער הוא בסביבות 1.9 מטר.אני התייאשתי…
-
@גיל כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
@דובאי הדרך היחידה שאני יכול להמליץ לך עליה היא לבדוק את עצמך מול נשיפון אישי, יש דברים כאלו בעלי אקספרס. את המלצתי ומנהגי האישי כבר כתבתי במדריך.
(כאמור אין להשוות נתונים בינך לבין חבר, ואפי’ בין אחים).
בהצלחה!אם מסטול מצליח לעבור על ההוראות ולבצע אותם כנדרש אז כנראה הבדיקה מיותרת בשבילו
איך משתמשים בטסט&דרייב
יש לבצע את הבדיקה לאחר כ- 20 דקות משתיית האלכוהול האחרונה.
יש ללחוץ את שני מכסי המגן של המוצר ע"י לחיצה חזקה. יש לוודא שרדיד האלומניום משני צדי המבחנה נוקב.
יש לקחת נשימה עמוקה ולנשוף 10 שניות בצד עם החיצים. לאחר כ 10 שניות. יש לחזור על אותה פעולה שנית.
לאחר 2-4 דקות, התוצאה תופיע בחלון השקוף. יש להשוות לסולם הערכים הצבעוני.