מדריך: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!
-
@מאיר כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
קודם כל מדובר במדריך מיוחד במינו ואיכותי במיוחד!
אני לא חושב שיש מדריכים שכאלה בשום מקום אחר פרט לפורום “רכבים זה לזה”
תודה!
@מאיר כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
א. זכור לי שמותר לכל בעל רשיון B ליסוע ברכב נכה עד 4 טון למרות שעשה את הרשיון אחרי 2007.
אבדוק אם זכור לך נכון.
עריכה: בדקתי ומצאתי משהו כזה ואפילו עד 5 טון כאן . ככל הנראה החרגה ברכב נכה בגלל ציוד מיוחד.@מאיר כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
ב. לא כ’'כ הבנתי. הגבלת המשקפיים היא על הנהג ולא על הרכב. וכי מופיע במספר הרכב את חובת המשקפיים?
ברור שזו חובה של הנהג ולא של הרכב, אלא שההנחת יסוד היא שבדר"כ הנהג הוא בעל הרכב, ולהגיע לרישיון הנהג דרך מס’ הרכב זה ממש קל. מקסימום עיכבו מישהו סתם…
ותוך כדי אני רואה שענה לך נכון @יעקב-מ-פינס . אני פשוט לא עומד בקצב…
@aiib ו- @טכנולוג נראה לי שבזה יישבתי את ההתפלפלות שלכם…@מאיר כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
ג. אשמח אם תעשה לי סדר. הבנתי שאם בעל רכב הביא לנהג ללא רישיון הוא מסתבך במאסר וכו’. בהמשך יותר כתבת שעבירה על הגבלה (כגון משקפיים או סוג תיבת ההילוכים) היא קנס של 500 ש’'ח על הנהג. למייעשה מה דינו של מי שהביא לנהג שעבר על מיגבלה?
אין סתירה. לנהג עצמו 500 ש"ח בנסיבות מקילות, במחמירות אפילו זימון לדין. לבעל הרכב שהתיר לו לנהוג כך - זימון לדין.
-
יתכן גם מאסר 3 שנים?
בנסיבות מחמירות… הכל יכול להיות. אתה יודע מה ההבדל בין זה שלא ציית לתמרור עצור (לא עצר, בעברית) לבין זה שלא עצר וכמעט דרס מישהו לעיני השוטר? זה נקרא נסיבות מחמירות, ויקבל זימון לדין ושם כבר יאכלו אותו חי…
ולזה התכוון המשורר “נסיבות מחמירות”
-
@טכנולוג כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
אם יש מידע כל כך מפורט במחשב שבניידת אז במידה והיה רישיון ונשלל או לא חודש זה גם מופיע ולכן אם כתוב סתם שאין לו רישיון פירושו שמעולם הוא לא הוציא רישיון
מופיע הכל. אפילו נקודות מלפני 40 שנה מופיעות. כלום לא נמחק במערכת. רישיון שהיה בעבר מופיע. אפילו לכתובות עבר אפשר להגיע. מוטב שאקצר בדברים, אבל מופיע הכל…
-
@גיל כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
ולאחר דירבון מחברי הטוב שאינני בטוח ברצונו לפרסם את זהותו
תיהיה בטוח שאחרי שהעלת את רמת הפורום בצורה דרסטית כמה רמות מעל ומעבר למה שפורום בן שנה יכול להגיע, ולאחר מדריכים כאלו מושקעים, יסודיים, מסודרים ואמינים, אין אחד שלא ידרבן או רוצה לדרבן אותך לכתוב עוד ועוד! זה פשוט לא נעים הלחם חסד שאתה מאכיל את הציבור כל הזמן. ופשיטא שאתה יכול לכתוב שהעזתי לדרבן אותך, כאילו זה על חשבון הזמן שלי…
אבל מקובלנו שמחסד לא מפסידים, וה’ יתברך יחזיר לך על הזמן שאתה משקיע כפל כפליים!
-
@Klonimoos כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
תיהיה בטוח שאחרי שהעלת את רמת הפורום בצורה דרסטית כמה רמות מעל ומעבר למה שפורום בן שנה יכול להגיע, ולאחר מדריכים כאלו מושקעים, יסודיים, מסודרים ואמינים, אין אחד שלא ידרבן או רוצה לדרבן אותך לכתוב עוד ועוד! זה פשוט לא נעים הלחם חסד שאתה מאכיל את הציבור כל הזמן. ופשיטא שאתה יכול לכתוב שהעזתי לדרבן אותך, כאילו זה על חשבון הזמן שלי…
אבל מקובלנו שמחסד לא מפסידים, וה’ יתברך יחזיר לך על הזמן שאתה משקיע כפל כפליים!אמן ואמן. קצת חולק עליך, “העזת לדרבן…” הדרבון שלך לא היה “נו נו יאללה תכתוב מדריך” אלא באווירה של “מחכה למדריך הבא שלך”! אז ידעו חברי הפורום - לא כלפיי, אלא כלפי כל מי שטורח כאן לכתוב איזה מדריך או שביבי מידע בנושאים מסויימים - אני אישית חש שזה נותן כח לטרוח בעניין. כי כיף לעזור לאחרים, אבל פתאום אפשר למצוא את הזמן (שאין, באמת אין) ולהרים דבר חדש. תודה לכל המפרגנים, ותודה לכל הטורחים לכתוב לנו מדריכים ושאר חומרים מלאי ידע! תודה!
נאום לאומה? לא, סתם דברים היוצאים מן הלב… -
@גיל תודה על הפוסט המושקע!
לי כתוב ברשיון שאני חייב משקפים
אממה, עברתי ניתוח לייזר לפני חצי שנה ואני נוהג בקביעות ללא משקפיים
א האם כששוטר עוצר אותי אני יכול לטעון שאני עם עדשות?
ב במקרה שאני מקבל דוח על זה, האם שופט ממוצע יבטל אותו? -
@איש-פשוט-מאוד אתה צריך לפנות למשרד הרישוי ולעדכן אותם שעשית ניתוח
אולי גם יחייבו אותך בבדיקת ראיה חדשה
עד אז, שים משקפיים בלי מספר
עדשות? תוריד ותראה לי… -
@איש-פשוט-מאוד כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
לי כתוב ברשיון שאני חייב משקפים
אממה, עברתי ניתוח לייזר לפני חצי שנה ואני נוהג בקביעות ללא משקפיים
א האם כששוטר עוצר אותי אני יכול לטעון שאני עם עדשות?
ב במקרה שאני מקבל דוח על זה, האם שופט ממוצע יבטל אותו?אתה צריך לעדכן את משרד הרישוי ויעדכנו לך את הרישיון. מן הסתם יבקשו אישור רשמי שעשית ניתוח כזה. נשמח לעדכון.
-
@איש-פשוט-מאוד
תעדכן כאן
מקור -
@נהג-חדש כתב במדריך: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
זה נכון גם לגבי הנוסע ה10 ברשיון B או שזה יותר חמור
בהסעת נוסעים מעל המותר ביחס לרכב עצמו זה יותר חמור, וכרוכים בזה גם דו"חות של נוסעים לא חגורים ועוד. ראה במדריך של חגורות בטיחות
-
@אושר-מתקרב כתב במדריך: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
אתה צריך לפנות למשרד הרישוי ולעדכן אותם שעשית ניתוח
מחייבים לעשות שוב טופס ירוק לא עוזר שום טופס של הרופא שאתה רואה שש שש