המדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות
-
אספר כאן מעשה שהיה,
איש אחד שהיה לו רכב טוב נסע בכביש 1 בירידות בואכה מצפה יריחו \ ים המלח, כטוב לב הרכב במנוע הטורבו, ובאדיבות הכביש הריק הרכב שייט לו במהירות באזור 140 ק’‘מ,
פתאום הנהג שם לב לשוטר עם ממל’‘ז העומד מאחורי עמוד תאורה, ויפול לבו, דמסתבר שעל כזו מהירות יהיה לו שלילה,
[דרך אגב הניידת הייתה במרחק של 100 מטר קדימה וכשהוייז דיווח זה היה על הניידת ולא על השוטר וזה היה מאוחר מידי, היה קשה מאוד לזהות את השוטר]
מ’‘מ השוטר לא הורה לו לעצור וימשך הנהג וליבו בל עימו, שחשב שהממל’‘ז צילם אותו וישלח לו שלילה בדואר,
וינבור הנהג באינטרנט ומצא שחובה על השוטר לעצור מייד את הנהג, [מסתבר שהשוטר אומר בקשר לחבר בניידת שיעצור את הנהג],
היוצא מהנ’‘ל: אם השוטר לא עצר אתכם מייד גם אם אתם במהירות 300 קמ’'ש אין לכם קנס, [אבל מסתבר שיעלו אחריכם מסוק]
-
תודה על המדריך המושקע (כרגיל, הצבת רף גבוה למידי)
@גיל כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:@טכנולוג כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
ובכלל מציע לך לפתוח איזה טור אישי איפשהו כי כל פעם שאני קורא את אחד המדריכים שלך אני לא עוזב עד שאני מסיים אותו ותמיד זה עם חיוך
כרגע הטור האישי שלי נמצא בכולל שם הסיכומים שלי ב"ה עוברים מיד ליד אבל ללא כל השנינה ששזורה כאן… תודה!
אגב: שם זה עיקר הפעילות שלי.אני ממליץ על פורום לתורה בהקשר הזה…
ואם בענייני העולם הזה כך, אני מסוקרן לראות מה בפיך בדברי התורה… -
@גיל כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
@אנונימוס אמת לאמיתה מלבד המסוק. תנאי מרכזי למתן דו"ח זה קשר עין רציף בין השוטר לרכב שנעצר. ציינתי את זה.
מה שהם בד"כ עושים זה שבמבצע אמיתי (כשיש להם מספיק תקציב) יש מסוק כל הזמן למעלה ואז לא קשה לעכוב אחרי הרכבים בכבישים מועדים
-
@יוני כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
מה שהם בד"כ עושים זה שבמבצע אמיתי (כשיש להם מספיק תקציב) יש מסוק כל הזמן למעלה ואז לא קשה לעכוב אחרי הרכבים בכבישים מועדים
מוסכם, אבל מבצע עם מסוק כמעט ולא מתרחש. כשמתרחש - זה יותר לחפש עבריינים ידועים.
למבצע שאתה מתכוון משתמשים כיום ברחפנים, ככה רואים מרחוק ואז עוצרים בזמן, אבל שוב, זה לא במהירות מופרזת, רק בנסיעה מסוכנת ויזואלית כמו נסיעה נגד כיוון התנועה לצורך עקיפה, נסיעה על השוליים, נהיגה פראית וכד’. בכל הקשור לממל"ז - אם השוטר עם הלייזר איבד איתך קשר עין - הלך הדו"ח. גם כשיש ניידת בהמשך - זה רק בטווח ראייה של השוטר עם הלייזר, והוא לא ממשיך לחפש אחרים אחרי שנתן לשותף שלו הוראה לעצור את הרכב.
לכן הסתייגתי מהמסוק, לא כי אני לא יודע שיש מסוקי משטרה, אלא כי אין שום קשר בינם לבין אכיפה על מהירות מופרזת, בטח לא בממל"ז - שאין תמונת הוכחה.
מה שכן- אם שוטר ננעל עליך עם לייזר וסימן לך לעצור ואתה המשכת - אז כל המשחק משתנה והוא יכול לעצור אותך ויהי מה (כולל מסוק), כי סירוב מענה לשוטר אפילו על “שלום, אפשר לראות ת"ז” באמצע החיים היא עבירה מסוג “עוון” וברת מעצר. סליחה אם חפרתי. -
@יוני כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
מוסכם, אבל מבצע עם מסוק כמעט ולא מתרחש. כשמתרחש - זה יותר לחפש עבריינים ידועים.
למבצע שאתה מתכוון משתמשים כיום ברחפנים, ככה רואים מרחוק ואז עוצרים בזמן, אבל שוב, זה לא במהירות מופרזת, רק בנסיעה מסוכנת ויזואלית כמו נסיעה נגד כיוון התנועה לצורך עקיפה, נסיעה על השוליים, נהיגה פראית וכד’. בכל הקשור לממל"ז - אם השוטר עם הלייזר איבד איתך קשר עין - הלך הדו"ח. גם כשיש ניידת בהמשך - זה רק בטווח ראייה של השוטר עם הלייזר, והוא לא ממשיך לחפש אחרים אחרי שנתן לשותף שלו הוראה לעצור את הרכב.
לכן הסתייגתי מהמסוק, לא כי אני לא יודע שיש מסוקי משטרה, אלא כי אין שום קשר בינם לבין אכיפה על מהירות מופרזת, בטח לא בממל"ז - שאין תמונת הוכחה.
מה שכן- אם שוטר ננעל עליך עם לייזר וסימן לך לעצור ואתה המשכת - אז כל המשחק משתנה והוא יכול לעצור אותך ויהי מה (כולל מסוק), כי סירוב מענה לשוטר אפילו על “שלום, אפשר לראות ת"ז” באמצע החיים היא עבירה מסוג “עוון” וברת מעצר. סליחה אם חפרתי.רק מציין שלאחרונה התחילו להשתמש ברחפנים,
-
@אנונימוס כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
רק מציין שלאחרונה התחילו להשתמש ברחפנים,
כן, רק ש"לאחרונה" = 4 שנים לפחות.
וגם לפני כן לא היה נהוג להרים מסוקים לאוויר סתם… וכדלעיל.
הנה לטובת העניין טרחתי והבאתי לכם סרטון מאת המשטרה, יצא לציבור ב-2021 (וזה לא היה חדש אז). לא לשכוח את הקטע של הכוכביות…
https://drive.google.com/file/d/14Yw0-EVdJsr4Ltz*****6TEzKu8mzsS5J63dn/view?usp=drive_link
כמדומני שזה גם מה שעלה יותר מאוחר ליוטיוב כאן מי שמתנדב לשלוח לנטפרי… (רק תסמנו באימוג’י המתאים על הפוסט הזה כדי שלא יהיו כפילויות…)
והנה כאן סרטון פתוח כבר, מ-2018…קיצר…
הכל באדיבות דוברות המשטרה. -
מכמונת” מהירות".
זו מילה חדשה שפירושה “מארב”זה מופיע במסכת סנהדרין לגבי מסית ‘‘מכמינין לו עדים מאחורי הגדר’’
זה בדף היומי של שבת (דף סז.) בפרק ז’ משנה י’
תודה רבה על המדריכים המושקעים פשוט כיף, לקרוא אותם זה תענוג צרוף.
-
@גולדמניסט כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
זה מופיע במסכת סנהדרין לגבי מסית ‘‘מכמינין לו עדים מאחורי הגדר’’
זה בדף היומי של שבת (דף סז.) בפרק ז’ משנה י’איזה תותח! תודה!
תודה רבה על המדריכים המושקעים פשוט כיף, לקרוא אותם זה תענוג צרוף.
תודה, אבל החידוש שלך היה תענוג צרוף עוד יותר…