מדריך: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!
-
@גיל כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
בכל אופן, יש נהגים שטועים לחשוב שמותר להם לנהוג על רכב מסחרי* ואז הם נעצרים ומקבלים כתב אישום על נהיגה עם רישיון לא תקף לסוג הרכב.
*מעל 3.5 טון (זוהי כוונתך מן הסתם, אבל אולי כדאי שיהיה ברור).
@גיל כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
אני אישית מכיר מקרה של שכן לשעבר שנהג ברכב של חמיו, ככה בקטנה בתוך העיר, הבעיה, שהרכב של חמיו היה בעל גיר ידני, והנהג היה בעל רישיון לגיר אוטומט, והוא דרס ילד (פגיעה רב-מערכתית), הי"ו, בנסיעה הקצרצרה הזו. לא רק שהוא אכל אותה, וגם חמיו שהרשה לו אכל אותה, גם חברת הביטוח לא שילמה להם כלום, בנזקים של מאות אלפי ש"ח, ועוד שמעתי שגם נכנסו “לרשימה השחורה של חברות הביטוח”… ומה שמביא אותנו ל…
האם המקרה שלהם הגיע לבית משפט?
כי לפחות בחלק מהמקרים בית המשפט חייב את חברות הביטוח לשלם. -
@דוד-המומחה, לא הבנתי בדיוק את שאלתך, אבל בכל מקרה אין קשר בין קנס לביטוח.
להפחית קנסות, בדרכים המקובלות - פניות נהגים ובית משפט, תלוי במקרה ובעבר של הנהג וכו’. -
@נייטרון-חפשי הוא כתב שזה אסור ואין ביטוח רק הוא לא כתב כמה הקנס
עוד דבר חשוב, שכנראה לא כ"כ ידוע, או לא כ"כ זכור, ביטוח הרכב כפוף לכך שהנוהג ברכב הוא מי שיש לו רישיון נהיגה בתוקף והרישיון תואם את סוג הרכב (וכמובן בהתאם לשאר הפרטים שתואמו מול חברת הביטוח). במידה והרכב היה מעורב בתאונה, ח"ו, ומי שנהג ברכב לא החזיק ברישיון תקף או שאינו תואם לסוג הרכב, חברת הביטוח לא תפצה אתכם/את צד ג’ (קרי: מי שפגעתם בו) וההוצאות יוטלו עליכם. זה עלול להיות כואב בכיס ואפילו יותר מזה.
אני אישית מכיר מקרה של שכן לשעבר שנהג ברכב של חמיו, ככה בקטנה בתוך העיר, הבעיה, שהרכב של חמיו היה בעל גיר ידני, והנהג היה בעל רישיון לגיר אוטומט, והוא דרס ילד (פגיעה רב-מערכתית), הי"ו, בנסיעה הקצרצרה הזו. לא רק שהוא אכל אותה, וגם חמיו שהרשה לו אכל אותה, גם חברת הביטוח לא שילמה להם כלום, בנזקים של מאות אלפי ש"ח, ועוד שמעתי שגם נכנסו “לרשימה השחורה של חברות הביטוח"אבל לכאורה זה זה
נהיגה ברכב מנועי ע"י בלתי מורשה לנהיגת רכב מאותו סוג - הזמנה לדין + 10 נקודות + השבתת רכב למשך 30 ימים.
וזה
אי מילוי הגבלה או תנאי של רישיון נהיגה (דוגמת משקפיים) - קנס 500 ש"ח.
-
@טכנולוג
א. הוא כתב סיפור וללא מקורות מידע משמעותיים, (לא ברמת דיוק של @גיל מדריכים).
ב. הובא מקור עם סיפור הפוך.
ג. זה:@טכנולוג כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
אבל לכאורה זה זה
נהיגה ברכב מנועי ע"י בלתי מורשה לנהיגת רכב מאותו סוג - הזמנה לדין + 10 נקודות + השבתת רכב למשך 30 ימים.
או זה?
@טכנולוג כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
וזה
אי מילוי הגבלה או תנאי של רישיון נהיגה (דוגמת משקפיים) - קנס 500 ש"ח.
או אולי לא זה ולא זה?
ד. היות ונכתב שהתקן תואם לתקן האירופאי, מה החוק שם לגבי רשיון אוטומט? האם יש הבדל?
-
@נייטרון-חפשי טוב, אז ניתן למרא דשמעתתא לבאר את דבריו
-
@רפאל-יהושע כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
יש לי רשיון כבר מ2008 ומשום מה ברישיון שיש לי עכשיו כתוב שהוא בתוקף עד 2027, מה יכול להיות הסיבה לזה?
החוק השתנה מאז, ההדפסה על הרישיון שלך לא תשתנה. בפועל זה ככה. אולי ישלחו במועד כרטיס חדש, אני לא יודע.
@itzik כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
*מעל 3.5 טון (זוהי כוונתך מן הסתם, אבל אולי כדאי שיהיה ברור).
נראה לי שזה ברור, כי זה מה שכתבתי שורה אחת קודם:
לדוגמה, כולם סבורים שרישיון מסוג B מאפשר לנהוג ברכב פרטי ומסחרי עד משקל של 4 טון. אבל זה לא מדויק. רישיון B שהוצא לפני 2007 מאפשר לנהוג בישראל ברכב פרטי ומסחרי עד 4 טון. רישיון שהוצא אחרי 2007 מאפשר לנהוג ברכב פרטי ומסחרי עד 3.5 טון.
@itzik כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
האם המקרה שלהם הגיע לבית משפט?
כן והם הפסידו. נפלאות הדמוקרטיה, כמה אמרתי את זה בעבר…
-
@טכנולוג כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
@גיל כמו תמיד מדוייק, מפורט, וגם קצת משעשע (כל זמן שזה “הלכה ולא למעשה”)
אתה מציב כאן רף גבוה עם הכתיבה שלך זה מחייב את כולנוהמחמאות שלך מחייבות אותי…
תודה! -
@נייטרון-חפשי כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
יפה מאוד! כרגיל.
אבל את מה שהכי מעניין אותי שכחת, מה לגבי נהיגה ברכב ידני עם רשיון לאוטומט? הן מצד הביטוח (מה שהביא @itzik ) והן מצד דוחו"ת וקנסות, מותר או אסור?
מישהו טען לי בשם שוטר שזה קנס די קטן כספי בלבד.קטן יחסית, זה הקנס של 500 ש"ח ללא נקודות, וכפי שענה @טכנולוג בסיפא של דבריו.
אבל “נהיגה ברכב מנועי ע"י בלתי מורשה לנהיגת רכב מאותו סוג - הזמנה לדין + 10 נקודות + השבתת רכב למשך 30 ימים.” מדובר בכגון בעל רישיון B שנוהג על אופנוע או משאית.
ובזה תתיישב גם קושייתך על דבריו.
לגבי ההבדלים בין אוטומט לידני, אני אערוך את זה בקרוב, יש כמה שאלות בנושא שאני ממתין למענה ולכן לא ערכתי את זה, שלא יהיה עקום.
לגבי הסיפור שהבאתי - סופר לי מכלי ראשון, אז נכון שאין לי קישור לכתבה עליהם, אבל זה מה שהיה, ולא לויתי אותם לבית המשפט. -
קודם כל מדובר במדריך מיוחד במינו ואיכותי במיוחד!
אני לא חושב שיש מדריכים שכאלה בשום מקום אחר פרט לפורום “רכבים זה לזה”
רק ברשותך אשמח אם תענה לי:
רישיון שהוצא אחרי 2007 מאפשר לנהוג ברכב פרטי ומסחרי עד 3.5 טון.
א. זכור לי שמותר לכל בעל רשיון B ליסוע ברכב נכה עד 4 טון למרות שעשה את הרשיון אחרי 2007.
אני מכיר כמה שוטרי תנועה משועממים שבודקים לפי מס’ הרכב בשיגרת הנסיעה, ואם מופיע להם שנהג חייב במשקפיים - הם “יחלפו לצידו” בסתמיות מימין או משמאל ויעצרו אותו אם יראו שהוא בלי המשקפיים. ולא, לא יעזור להרכיב אותם מהר, כמו שבחגורה זה לא עוזר. השוטר ראה - נגמר.
ב. לא כ’'כ הבנתי. הגבלת המשקפיים היא על הנהג ולא על הרכב. וכי מופיע במספר הרכב את חובת המשקפיים?
ג. אשמח אם תעשה לי סדר. הבנתי שאם בעל רכב הביא לנהג ללא רישיון הוא מסתבך במאסר וכו’. בהמשך יותר כתבת שעבירה על הגבלה (כגון משקפיים או סוג תיבת ההילוכים) היא קנס של 500 ש’'ח על הנהג. למייעשה מה דינו של מי שהביא לנהג שעבר על מיגבלה?
-
@מאיר כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
וכי מופיע במספר הרכב את חובת המשקפיים?
מופיע במס’ הרכב את פרטי הבעלים
בפרטי הבעלים כתוב שהוא צריך להרכיב משקפיים -
@יעקב-מ-פינס כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
@מאיר כתב במדריך בנושא: נהיגה ללא רישיון - כל העניינים החוקיים, כולל חידושים ש(אולי) לא ידעתם!:
וכי מופיע במספר הרכב את חובת המשקפיים?
מופיע במס’ הרכב את פרטי הבעלים
בפרטי הבעלים כתוב שהוא צריך להרכיב משקפייםאם ככה הייתי צריך להיעצר ע"י שוטר כל יום… הרכב שלי רשום ע"ש בנאדם ללא רישיון נהיגה…
-
@aiib הגזמת… הוא לא התכוון שאם בעל הרכב חייב להרכיב משקפיים אז גם כל מי שנוהג בו חייב הוא התכוון שמסתבר שבעל הרכב הוא הנהג ולכן אם הם רואים שהוא בלי משקפיים הם עוצרים אותו ובודקים אם הוא הנהג או לא
וזה לא רלוונטי במקרה שלך כי 99% שבעל הרכב הוא לא הנהג מאחר ולבעל הרכב אין רישיון -
@aiib הגזמת… הוא לא התכוון שאם בעל הרכב חייב להרכיב משקפיים אז גם כל מי שנוהג בו חייב הוא התכוון שמסתבר שבעל הרכב הוא הנהג ולכן אם הם רואים שהוא בלי משקפיים הם עוצרים אותו ובודקים אם הוא הנהג או לא
וזה לא רלוונטי במקרה שלך כי 99% שבעל הרכב הוא לא הנהג מאחר ולבעל הרכב אין רישיוןזאת בדיוק הייתה השאלה שלי… אם באמת ברגע שקופץ להם שברכב הספציפי הזה לנהג אמור להיות משקפיים והם עוצרים אותו כי הם לא יודעים מי נוהג ברכב אז גם במקרה שלי הייתי צריך להיעצר כי קופץ לו שלרכב הזה אין רישיון…
-