ללמוד לטפל באוטו לבד, קשה? כדאי? יחסוך?
-
שלום חברים!
קניתי לא מזמן יונדאי טוסון ולצערי מתברר שהמוכר הקודם נפל על מוסך לא מקצועי (במקרה הטוב…) וצצות לי בעיות מידי פעם. עד עכשיו היה לי:
א. פקק מקולקל של המים (אני לא כזה מבין).
ב. חיישן מד חום מנוע שהתקלקל.
ג. עכשיו כנראה קויל (או חוט הצתה, שוב אני לא מבין בזה) שהלך.
ד. רצועת טיימינג גמורה.
ה. פלאגים שרופים.
הכול תוך חודשיים חוץ ממים רגילים שהיו לי ברדיאטור…שאלתי היא:
האם יש עניין ללמוד לבד לטפל באוטו. תכל׳ס, אני יחסוך כסף בזה שאני ילמד או שמבחינת עלות זה יהיה אותו דבר או רק קצת פחות? ונ״מ גם לטיפול 15,000.
אני שואל כי:
א. אין לי מברגים שמתאימים, ושאר כלי עבודה.
ב. אני לא יודע איפה קונים חלקי חילוף כמו חוטי הצתה [מה שאני עכשיו צריך ואני לא יודע אם יש בכלל בבודדים ולמוסך אולי כן יש].
ג. האם מסובך לזהות את התקלות דרך הסורק? האם אדם פשוט כמוני לא טיפש כל כך אבל גם לא גאון יצליח לזהות מהסורק באמת את הבעיות.
ד. זה מסובך? זה דורש הרבה זמן? וזה יחסוך משמעותית?במידה וכדאי לבד. אשמח שיפורט מה צריך לקנות ולהצטייד בשביל זה.
תודה מראש לכל העונים. מחכה לעצותיכם המחכימות. -
-
@gogo כתב בללמוד לטפל באוטו לבד, קשה? כדאי? יחסוך?:
בדר’'כ זה רק סט בוקסות
עולה כ100-150 שקלאני לא יודע איפה קונים חלקי חילוף כמו חוטי הצתה
חנות חלפים
תכתוב איפה אתה גר, אני בטוח שיעזרו לך למצוא אחת באזור שלך -
הכול תוך חודשיים
לא באמת תוך חדשיים, זה הזנחה של שנים לפעמים.
האם יש עניין ללמוד לבד לטפל באוטו. תכל׳ס, אני יחסוך כסף בזה שאני ילמד או שמבחינת עלות זה יהיה אותו דבר או רק קצת פחות? ונ״מ גם לטיפול 15,000.
זה וודאי חיסכון גדול הן מצד עלות הטיפול והן מצד הנצלות מגניבות מוסכים, השאלה היא לפי טבעך האם ההתעסקות והכנסת הראש לנושא שווה את החיסכון, (אני בסופו של דבר התחלתי כך ועוד לא סיימתי… )
המלצתי היא ללמוד לעשות לבד טיפולים שיגרתיים וקלים (בלמים, 10000…) וכשצריך משהו נוסף להחליט בהתאם למוזה וליכולת. כך גם במקרים שתלך למוסך כבר לא יוכלו בקלות לתפור אותך…@gogo כתב בללמוד לטפל באוטו לבד, קשה? כדאי? יחסוך?:
זה בסוף גם חשבון כלכלי, אם יש לך גמ"ח באיזור אתה מסודר (@מיוחד ) ואם לא אתה יכול להתחיל בלקנות ספציפית את הכלים שאתה צריך זה תמיד יכסה את עצמו תוך טיפול אחד.
ב. אני לא יודע איפה קונים חלקי חילוף כמו חוטי הצתה [מה שאני עכשיו צריך ואני לא יודע אם יש בכלל בבודדים ולמוסך אולי כן יש].
ג. האם מסובך לזהות את התקלות דרך הסורק? האם אדם פשוט כמוני לא טיפש כל כך אבל גם לא גאון יצליח לזהות מהסורק באמת את הבעיות.בשביל זה יש הוקם פורום מיוחד, הנה קישור!
-
עזרתם לי המון. אולי אני יעשה טבילת אש עכשיו?
אני ממש ישמח אם תעזרו לי כאן!
מה אני צריך להצטייד כדי לפרק וכו׳ ואיפה קונים חוטי הצתה? -
אני לא יודע איפה קונים חלקי חילוף כמו חוטי הצתה [מה שאני עכשיו צריך ואני לא יודע אם יש בכלל בבודדים ולמוסך אולי כן יש]
שכחתי לציין, חוטי הצתה מחליפים את כולם יחד ולא מוכרים בנפרד, ובד"כ מומלץ להחליף גם פלאגים באותה הזדמנות כי הם משפיעים אחד על השני ועלולים לבלות את החוטים החדשים.
ספציפית ברכב שלך (טוסון) צריך בשביל זה להרים סעפת וזו לא העבודה הראשונה שהייתי מתחיל בה. אבל אם יש לך אומץ וכמה שעות פנויות ואתה לא חייב את הרכב מחר, אנחנו כאן בשביל לעזור ולעודד.גו – גו! גו – גו! גו – גו!!!
-
@נייטרון-חפשי כתב בללמוד לטפל באוטו לבד, קשה? כדאי? יחסוך?:
אני לא יודע איפה קונים חלקי חילוף כמו חוטי הצתה [מה שאני עכשיו צריך ואני לא יודע אם יש בכלל בבודדים ולמוסך אולי כן יש]
שכחתי לציין, חוטי הצתה מחליפים את כולם יחד ולא מוכרים בנפרד, ובד"כ מומלץ להחליף גם פלאגים באותה הזדמנות כי הם משפיעים אחד על השני ועלולים לבלות את החוטים החדשים.
ספציפית ברכב שלך (טוסון) צריך בשביל זה להרים סעפת וזו לא העבודה הראשונה שהייתי מתחיל בה. אבל אם יש לך אומץ וכמה שעות פנויות ואתה לא חייב את הרכב מחר, אנחנו כאן בשביל לעזור ולעודד.גו – גו! גו – גו! גו – גו!!!
@נייטרון-חפשי תודה מעומק לב על העידוד! אתה באמת מעודד ונותן כח! אני באמת קצת מפחד אבל מוכן לנסות ולהתאמץ.
פלאגים כבר החליפו לי לפני כמה שבועות, נותר לי להחליף רק חוטי הצתה זה גם דורש להרים את הסעפת? -
@מיוחד כתב בללמוד לטפל באוטו לבד, קשה? כדאי? יחסוך?:
זה גם דורש להרים את הסעפת?
כמדומה לי שהביאו סרטונים לזה
כן אבל לחוטי הצתה גם צריך להרים? או רק לפלאגים?
כבר נגמרה לי האופציה ללייקים היום… -
-
@יעקב-מ-פינס כתב בללמוד לטפל באוטו לבד, קשה? כדאי? יחסוך?:
בשביל קוילים (חוטי הצתה) במקרה שלך צריך רק מברג\ה ואת החלקים להחליף
מברגה ממש רגילה? כי בסרטון הזה זה נראה שהוא משתמש בעוד כלים.
אני גר בחדרה (ועובד בנתניה) ואשמח מאוד לעזור בזמני הפנוי
בהצלחה
תודה מעומק הלב. אני ממש מופתע ושמח לנוכח העזרה כאן!
-
מברגה ממש רגילה? כי בסרטון הזה זה נראה שהוא משתמש בעוד כלים.
זה לפלאגים
איפה יש בירושלים?
יש ליד אושר עד בבית הדפוס
ויש בתלפיות
ותוכל לבדוק בגוגל
דרך אגב יש לך גמ’'ח כלים בירושלים באזור קרית יובל -
הקוילים מחוברים ע"י בורג אחד ושקע תקע לחוטים שלהם
זה לא קויילים רק חוטי הצתה ואין להם שום בורג, צריך בוקסה 10 ו12 כמדומני כדי לפרק את הסעפת ואת כל הדברים בדרך שיושבים עליה (אולי גם 14? לא זוכר) לכאורה תצטרך גם מאריך ארוך/קצר וכמובן תצטרך פלאייר (עדיף שפיץ) כדי לשחרר תופסני צנרת.
אתה יכול להעזר במברגה עם מתאם כדי לחסוך עבודה, אבל שים לב שלא לסגור עם מברגה לפני שהתחלת ביד וגם את ההידוק לעשות ביד.
ידית רצ’אט איכותית יכולה לשבור ברגי 10 מ"מ כמעט ללא מאמץ, בעדינות איתה.
לפני שאתה הולך על זה, תעמוד מול המנוע ותחשבן מה אתה צריך לפרק, איזה ברגים בדיוק, וכמה זמן זה אמור לקחת, ואיזה צינורות. תוסיף על זה 2/3 זמן יותר ממה שחשבת ו1/3 עבודה יותר (כל מיני ברגים/מחברים שלא שמת לב) וצא לדרך. ואני לא אומר את זה כדי לייאש אותך אלא להיפך אם תתחיל עם הערכה נכונה של זמן/מאמץ תצא מבסוט, אבל אם ייקח לך פי 2 ממה שדמיינת שלא תצא מבואס.
ייתכן שעם קצת גמישות ואקרובטיקה אפשר להחליף אותם גם בלי לפרק סעפת. -
@נייטרון-חפשי אני כבר מרגיש לא נעים אבל אני צריך קצת יותר הסברים.
רגע, תסביר לי אחד אחד. אני פעם ראשונה מתחיל.
1. בוקסה. הבנתי, מה זה, אני יקנה בעז״ה. אבל איך מסובבים אותה יש לזה עוד כלי מיוחד בשביל זה?
2. מה הכוונה מאריך? אני מניח שלא כבל מאריך נכון?
3. אני יצטרך מפתח שוודי?
4. מה זה מתאם?
5. מה זה ידית רצ׳אט ולמה אני צריך אותה? -
- בוקסה. הבנתי, מה זה, אני יקנה בעז״ה. אבל איך מסובבים אותה יש לזה עוד כלי מיוחד בשביל זה?
ידית ראצ’ט
מה הכוונה מאריך? אני מניח שלא כבל מאריך נכון?
מאריך לידית ראצ’ט
אני יצטרך מפתח שוודי?
לא! הבוקסה עושה את זה טוב יותר.
מה זה מתאם?
חלק שמתחבר למברגה מצד אחד ומצד שני הוא מתאים לבוקסה (כ15 שקל)