מדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?
-
@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
תודה רבה! ומחילה מכבודו, נעלמה מעיני הבדולח משנה מפורשת:
את המשנה ראיתי
ולכן שאלתי
@דובאי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:מה דינו של האוכל תוך כדי נהיגה האם נותנים על זה קנסות/נתון לפרשנות/פטור מד"א וחייב ביד"ש?
החקירה שלי מהיות ובקנסות לא הוזכר דין זה ולכן השאלה היא האם הוא “פטור אבל אסור” או שצ"ל חסורי מיחסרא
מקווה שהובנתי נכון -
@דובאי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
את המשנה ראיתי
אז מחילה מכבודי.
@דובאי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
החקירה שלי מהיות ובקנסות לא הוזכר דין זה ולכן השאלה היא האם הוא “פטור אבל אסור” או שצ"ל חסורי מיחסרא
מקווה שהובנתי נכון@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
שם תעברו גם על תקנה 28(א) הנזכרת שאוסרת להוריד ידיים מההגה ותחטפו דו"ח של 500 ש"ח קנס ו-6 נקודות.
@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
- נהיגה בחוסר זהירות : 500 ש"ח ו-6 נקודות.
הסברתי במדריך שאכילה וכד’ בזמן נהיגה אסורה מכח תקנה 28(א) שאסור להוריד ידיים מההגה. ונזכר גם בקנסות. אבל להערתך - אערוך.
-
@גיל
ועכשיו תכל’ס אשמח לשמועלמה, עד עכשיו בילבלתי לך את המוח?
אם אני אוכל ביד אחת ויד אחת על ההגה כי אני עייף ורוצה להיות רענן ולכן אוכל או מפצח גרעינים (זה בעצם למטרת הנהיגה, לא?)
ממש לא! (מה ב"שתי ידיים על ההגה" לא ברור?)
אני עלול לחטוף דוח?
ממש כן!
והאם למעשה שמעתם על מישהו שחטף דוח על דבר כזה? או שלא אוכפים את זה?
שמעתי הרבה. אז כן, אוכפים.
-
@גיל
עזרת לי מואדבכיף!
ממש לא הייתי מודע לעניין הזה של האוכל
לגיטימי.
כמעט בדרך קבע בבינעירוני אני אוכל או מפצח
אתה לא הראשון, ולא תהיה האחרון.
מקווה שאיזה קרח על הכביש לא תפס אותי אוכל או מפצח
אם זה היה קורה, היית יודע ממזמן. חוץ מזה, הם נועדו לחפש דגים שמנים יותר, טלפונים.
אגב
אם אני סתם כך רק עם יד אחת על ההגה ויד שניה לא עושה כלום זה גם סיכון לדוח?מה אתה עושה איתה? מצייר באוויר?
ברמת העיקרון, כמו שאני אוהב לומר - שוטר נבזה יוכל תמיד לטעון משהו כזה, כי החוק היבש לכאורה לטובתו. אבל שופט אמור לפרש את החוק בצורה סבירה לטובתך.
העצה הכי טובה - ניידת בסביבה - תהיה ילד טוב, למה לחפש צרות… -
@מאיר כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
מה לא נכון בטענה של נהג שעומד להרדם ומפצח גרעינים? אין לך “למטרת הנסיעה” גדול מזה!
תגיד את זה לשופט ותראה איך הוא צוחק. צורך הנהיגה היינו תפעול תקין של הרכב, כגון העברת הילוכים, הפעלת איתות וכד’. אם אתה עייף מכדי לנהוג - מבחינת החוק - אדוני, תעצור בצד ותנוח.
או שתתיר לו גם איזה לחיים קטן שיעיר אותו, הא?ובבחינת “גדולה לגימה שמקרבת…(תאונות)” -
-
@דובאי שאלה מצויינת. בעיקרון החוק אוסר עישון ברכב בזמן נהיגה, ג"כ מהטעם של אחיזה של שתי הידיים בהגה. לגבי אכיפה - לא שמעתי, חברי הפורום יצטרפו אלינו (תודה @תלת-גוונא , עוד חברים שיודעים על אכיפה בעניין - מוזמנים לשתף).
יש מי שטוען שהואיל ואפשר לעשן מבלי להוריד ידיים מההגה - זה יכול להתפרש כמותר ע"י החוק. אבל אליבא דאמת - לא רק שזה לא נכון, אדרבה, להבנתי עישון בנהיגה מסוכן עוד יותר, בגלל סכנת ההתלקחות. -
@יראת-שמים כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
@גיל ראשית, תודה על המדריכים, אתה מדהים!
תודה! ההוקרה שלך מדהימה!
שאלה: יש חשיבות למיקום של הידיים? זה כמו שמלמדים אותנו בשיעורי נהיגה? או שהעיקר שיהיה על ההגה לא משנה איפה?
הערה נכונה. מבחינת החוק, לא. אתה לא בשיעור נהיגה, ומצד החוק תניח 2 ידיים בשעה 5 ו-7. הרעיון זה יכולת התגובה שלך לתרחישים.
-
בעיקרון החוק אוסר עישון ברכב בזמן נהיגה, ג"כ מהטעם של אחיזה של שתי הידיים בהגה. לגבי אכיפה - לא שמעתי, חברי הפורום יצטרפו אלינו.
-
הערה נכונה. מבחינת החוק, לא. אתה לא בשיעור נהיגה, ומצד החוק תניח 2 ידיים בשעה 5 ו-7. הרעיון זה יכולת התגובה שלך לתרחישים.
מצד החוק נכון אין הבדל איפה הידיים העיקר שיהיה 2 ידיים על ההגה
אבל צריך לזכור מה יש במרכז ההגה (כרית אויר)
וח"ו כשזה נפתח זה במהירות של 360 קמ"ש
ולקבל אגרוף לפנים בכזו מהירות …
לכן אותי לימדו שמבחינת בטיחות תמיד היד(יים) צריכים לתפוס בהגה מחוץ למעגל שאם ח"ו, אז הם יעופו הצידה ולא לכיון הפניםלאפוקי מ
ו
-
@מיכאלוש כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
מצד החוק נכון אין הבדל איפה הידיים העיקר שיהיה 2 ידיים על ההגה
אבל צריך לזכור מה יש במרכז ההגה (כרית אויר)
וח"ו כשזה נפתח זה במהירות של 360 קמ"ש
ולקבל אגרוף לפנים בכזו מהירות …
לכן אותי לימדו שמבחינת בטיחות תמיד היד(יים) צריכים לתפוס בהגה מחוץ למעגל שאם ח"ו, אז הם יעופו הצידה ולא לכיון הפניםאמת. לא עניתי אלא מצד החוק.