מדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?
-
@דנדי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
אבל מה הדין ללחוץ על הכפתור בפלאפון בשביל לענות?
יש פסיקה של בית המשפט לתעבורה בחיפה שמזכה במקרה כזה (לא כפתור אלא מסך אבל לכאורה ה"ה ואולי כ"ש).
זה לא מחייב שופטים אחרים אבל לא יודע אם יש שופט שחייב במקרה כזה.היתר לדעתי אסור.
-
@דנדי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
@גיל אלוף תודה!!!
אבל מה הדין ללחוץ על הכפתור בפלאפון בשביל לענות?אם זה גורם לך להוריד יד מההגה - אסור. ציינתי את זה במדריך. לענות דרך כפתור הגה מותר.
או לחפש כתובת בוויז?
אסור בזמן נהיגה. מבחינת החוק אתה אמור לעצור בצד ולעשות את זה.
או להגדיל מסך בשביל להבין את הפניות (זה לכאורה צורך הנסיעה, לא?)
הרעיון הוא לא “צורך נסיעה” אלא "הבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה”
ואם מותר, איך השוטר יכול להוכיח שלא עשיתי משהו כזה?
עניתי שאסור, אבל סתם שתדע, שוטר לא צריך להוכיח, שוטר צריך להעיד שראה אותך עושה את זה.
@itzik כמו שאמרת שזה לא מחייב בתי משפט אחרים, כמו שציינתי לגבי רמזור. אז למה במקרה שאתה מציין זיכו את הנהג? צריך לדעת את הפרטים, מה הוא טען להגנתו.
חוץ מזה, יכול להיות שעזרו למישהו לשנות את דעתו. -
@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
אז למה במקרה שאתה מציין זיכו את הנהג? צריך לדעת את הפרטים, מה הוא טען להגנתו
לא נכנסתי לעומק אבל זה פסק מוכר מאוד:
https://www.psakdin.co.il/Court/מדינת-ישראל-נ-ה_4גם לגבי הורדת היד מההגה הוא מתייחס ומוכיח שמותר.
*יישר כוח על המדריך. זה ואחרים שאתה כותב.
עבודה יסודית שדורשת לא מעט זמן והשקעה. -
@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
הרעיון הוא לא “צורך נסיעה” אלא "הבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה”
זכורני שהיה אדם שקיבל דוח על החזקת פלאפון והוא טען שהוא רק סגר את הוויז והשופט פטר אותו (לא מצאתי כרגע את המקרה)
עריכה: כאן -
אם כבר אני מגיב, ראוי וכבוד לי להוקיר בפומבי את ידידינו @גיל היקר עד מאד, שטורח ומקדיש מזמנו ומרצו ע’'מ להיטיב ולהשפיע מחכמתו על קהל רב!
זה ממש לא מובן מאיליו.@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
רוכבי אופנוע רבים עושים שימוש בטלפון נייד באמצעות הכנסתו לקסדה והצמדתו ללחי. בתי המשפט לא אהבו את האלתור הזה וקבעו שמדובר בסיכון בטיחותי, כי הטלפון עלול ליפול בזמן הנהיגה
מה הדין המנהג הידוע לתקוע את הפלאפון בצאורון החולצה מתחת לאוזן?
כמובן לא מדבר על השלב של התקיעה עצמה… אלא עצם המציאות.ועוד שאלה רק לוודאות. - אני מבין שאסור להגביהה ווליום ולהנמיך או להעביר שיר דרך מערכת השמע?
-
@Klonimoos כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
מה הדין המנהג הידוע לתקוע את הפלאפון בצאורון החולצה מתחת לאוזן?
כמובן לא מדבר על השלב של התקיעה עצמה… אלא עצם המציאות.כדין הרעיון שלי לתקוע את הטלפון בין הכפתורים, כמו שהזכרתי במדריך. לא חוקי. ואולי איזה בית משפט שלום יפרשן את זה לקולא.
כנ"ל לשאלתך @יוני , בתי משפט שלום יכולים לפרשן לקולא לפעמים. על כל בני התורה, אמן. חוץ מזה תראה בכתבה שקישרת, שהשופטת קבעה שהתיאורים והעדויות של השוטרים לקו בחסר. זה בהחלט שיחק תפקיד שם.ועוד שאלה רק לוודאות. - אני מבין שאסור להגביהה ווליום ולהנמיך או להעביר שיר דרך מערכת השמע?
בתכל’ס כן. צריך שכולם יבינו שבסגנון הנהיגה היום - בפעמים רבות אם שוטר באמת ירצה - הוא ימצא על מה לתת דו"ח.
אגב, זה מזכיר לי בדיחה (לא מאוד מצחיקה, אבל משעשעת משהו) על שוטר אחד שעצר מישהו, רואה שהכל בסדר אצלו, אין על מה לרשום דו"ח - הנהג לא שיכור, חגור, רשיונות בסדר, לא נסע במהירות מופרזת וכו’. אבל, בכל זאת, השוטר נורא רצה לרשום דו"ח, אז
הוא נותן לו וודקה ואומר: שתה. הנהג: לא רוצה. שתה, אני אומר לך! לא אשתה! טוב, אז תבחר
על מה אתה רוצה לקבל דו"ח - נהיגה בשכרות, או אי ציות להוראת השוטר? (קרדיט ל"לא נפסיק את השמחה"תודה ענקית חברי היקר @Klonimoos על כל הפירגון. זה נותן כח.
-
@דובאי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
ראשית תודה על המדריך שכתוב בשפה ברורה ובנעימה
אך דילגת על ברכת המזון
מה דינו של האוכל תוך כדי נהיגה האם נותנים על זה קנסות/נתון לפרשנות/פטור מד"א וחייב ביד"ש?תודה רבה! ומחילה מכבודו, נעלמה מעיני הבדולח משנה מפורשת:
התקנה הזו בעצם אוסרת עלינו להוריד ידיים מההגה שלא לצורך תפעול הרכב (כמו העברת הילוך). מכח תקנה זו בעצם נאסרה אכילה בזמן נהיגה, שתיה בזמן נהיגה (מחזיק כוסות לא עוזר, אא"כ תשיגו קשית מספיק ארוכה ותשתו ישר משם), עיון במסמכים בזמן נהיגה, וחקירה מעמיקה בקצות החושן בזמן הנהיגה.
-
תודה רבה! ומחילה מכבודו, נעלמה מעיני הבדולח משנה מפורשת:
את המשנה ראיתי
ולכן שאלתי
@דובאי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:מה דינו של האוכל תוך כדי נהיגה האם נותנים על זה קנסות/נתון לפרשנות/פטור מד"א וחייב ביד"ש?
החקירה שלי מהיות ובקנסות לא הוזכר דין זה ולכן השאלה היא האם הוא “פטור אבל אסור” או שצ"ל חסורי מיחסרא
מקווה שהובנתי נכון -
@דובאי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
את המשנה ראיתי
אז מחילה מכבודי.
החקירה שלי מהיות ובקנסות לא הוזכר דין זה ולכן השאלה היא האם הוא “פטור אבל אסור” או שצ"ל חסורי מיחסרא
מקווה שהובנתי נכון@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
שם תעברו גם על תקנה 28(א) הנזכרת שאוסרת להוריד ידיים מההגה ותחטפו דו"ח של 500 ש"ח קנס ו-6 נקודות.
- נהיגה בחוסר זהירות : 500 ש"ח ו-6 נקודות.
הסברתי במדריך שאכילה וכד’ בזמן נהיגה אסורה מכח תקנה 28(א) שאסור להוריד ידיים מההגה. ונזכר גם בקנסות. אבל להערתך - אערוך.
-
@גיל
ועכשיו תכל’ס אשמח לשמועלמה, עד עכשיו בילבלתי לך את המוח?
אם אני אוכל ביד אחת ויד אחת על ההגה כי אני עייף ורוצה להיות רענן ולכן אוכל או מפצח גרעינים (זה בעצם למטרת הנהיגה, לא?)
ממש לא! (מה ב"שתי ידיים על ההגה" לא ברור?)
אני עלול לחטוף דוח?
ממש כן!
והאם למעשה שמעתם על מישהו שחטף דוח על דבר כזה? או שלא אוכפים את זה?
שמעתי הרבה. אז כן, אוכפים.
-
@גיל
עזרת לי מואדבכיף!
ממש לא הייתי מודע לעניין הזה של האוכל
לגיטימי.
כמעט בדרך קבע בבינעירוני אני אוכל או מפצח
אתה לא הראשון, ולא תהיה האחרון.
מקווה שאיזה קרח על הכביש לא תפס אותי אוכל או מפצח
אם זה היה קורה, היית יודע ממזמן. חוץ מזה, הם נועדו לחפש דגים שמנים יותר, טלפונים.
אגב
אם אני סתם כך רק עם יד אחת על ההגה ויד שניה לא עושה כלום זה גם סיכון לדוח?מה אתה עושה איתה? מצייר באוויר?
ברמת העיקרון, כמו שאני אוהב לומר - שוטר נבזה יוכל תמיד לטעון משהו כזה, כי החוק היבש לכאורה לטובתו. אבל שופט אמור לפרש את החוק בצורה סבירה לטובתך.
העצה הכי טובה - ניידת בסביבה - תהיה ילד טוב, למה לחפש צרות… -
@מאיר כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
מה לא נכון בטענה של נהג שעומד להרדם ומפצח גרעינים? אין לך “למטרת הנסיעה” גדול מזה!
תגיד את זה לשופט ותראה איך הוא צוחק. צורך הנהיגה היינו תפעול תקין של הרכב, כגון העברת הילוכים, הפעלת איתות וכד’. אם אתה עייף מכדי לנהוג - מבחינת החוק - אדוני, תעצור בצד ותנוח.
או שתתיר לו גם איזה לחיים קטן שיעיר אותו, הא?ובבחינת “גדולה לגימה שמקרבת…(תאונות)” -