מדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?
-
שלום חברים יקרים, בהתאם לסקר שערכתי, אני מפרסם את המדריך (הראשון בסדרה, אי"ה, מהנושאים המוצגים בסקר).
הבהרה: המדריך הזה, כמו כל קודמיו עד כה, וכן הבאים אחריו בעז"ה, כולם תוצר של לימוד הסוגיות היטב, מעבר על חומר משפטי, מעבר יסודי על תקנות התעבורה (כן כן, למי שלא מאמין: כאן כל תקנות התעבורה - ויקיטקסט), כתבות בנושא ועוד, ואחרי הכל - איסוף הדברים והבאתם על הכתב. אין כאן “העתק-הדבק” פשוט, ולא בינה מלאכותית, אלא עבודה יסודית, לתועלת הציבור. וכבר אמרו שאין הנחתום מעיד על עיסתו, לכן אני מרשה לעצמי להעיד על העמל, ולכם אני אשאיר לשפוט את העיסה…אגב, אין פתגם כזה במקורותינו, אלא המציא את זה מי שהמציא עפ"י מדרש רבה: "אמר ר’ חייה רבה - עלובה העיסה שנחתומה מעיד עליה שהיא רעה” (בראשית רבה, פרשה ל"ד, פסקה י’). עד כאן שבת הגדול.
בראשית הדברים אני רק רוצה לציין ששמעתי לעצתו של ידידי @צבי-דורש-ציון ופתחתי תגית “המדריכים של גיל” ע"מ להקל עליכם למצוא את שאר המדריכים שלי, הן בשורת החיפוש והן בלחיצה על התגית, בכניסה למדריך. בהצלחה.
במדריך הזה נענה על: שימוש בטלפון בנהיגה | החזקתו בנהיגה | נגיעה בו | רמזור | דיבורית | ספיקר | אוזניות | מכשירי קשר ומשטרה | מורה נהיגה | התעסקות במולטימדיה וניווט | אכילה ושתיה בנהיגה | ועוד. אז בואו נתחיל:
כידוע לכולנו, לאדם (ויש שיאמרו, לישראלי) הממוצע, קשה להיות ללא הטלפון שלו בקרבתו. אנחנו אוהבים את הטלפון הנייד שלנו, ואוהבים לדבר בו,(שלא לדבר על אלו שגם יכולים לסמס ולשלוח הודעות, להתעדכן, ועוד ועוד, ואז יש יותר מה לעשות).
ואנחנו ממש לא אוהבים לשכוח אותו בבית, ולהיות לא זמינים, כי מי שישמע אלו החלטות חשובות נצטרך לקבל דווקא ברגעים האלו, שומו שמיים.
העניין הוא שאנחנו אוהבים גם לעשות את זה בזמן נהיגה, וכאן זה כבר לא מגניב, אלא זה מתחיל להיות מסוכן. כידוע (או לא?), מדי חודש נרשמים אלפי דוחות על העבירה הזו בלבד.ואפשר לומר שנתח שיש בו בכדי חתיכה הראויה להתכבד מתקציב משרד התחבורה, מושתת על מקור ההכנסה הבטוחה הזו, כי פראיירים תמיד יימצאו למכביר, גם במדינה שבה אף אחד לא מוכן להיות פראייר. מה לעשות? “ראית איש חכם בעיניו תקוה לכסיל ממנו”.
קודם כל, נבהיר (אם זה עדיין לא ברור לכולנו) ששימוש בטלפון נייד בזמן הנהיגה, הוא מסוכן (בסדר, גם סיגריות! מה אתה חופר לנו?!) חשוב להבין שכשאנחנו מדברים בטלפון, בין אם הוא מוחזק ביד או אפילו באמצעות דיבורית, נרצה או לא נרצה - דעתנו מוסחת מהכביש. מחקרים בינלאומיים שבדקו נהגים בסימולטורים הראו, שנמצא איחור בתגובה למצבי חירום אצל נהגים שהיו שרויים בשיחת טלפון, בדומה מאוד לאיחור בתגובה שמוצאים אצל נהגים שיכורים
(השוואה קצת מדהימה לרגע אחד, אבל בסך הכל זה עושה שכל).אנקדוטה קטנה שאני חייב לספר, כשהייתי בזמנו קורס רענון נהיגה (5 שנים לרישיון), המורה הראה לנו כמה סרטונים מעניינים (התברר לי אח"כ שזה לא חוקי, הוא חייב להראות רק את החומר הרשמי ולא מעבר, אבל אנחנו הרווחנו), אחד מהם היה ניסוי שערכו בקוריאה. הכניסו לתוך אודיטוריום כ-100 נערים שהוציאו רישיון נהיגה בחודשים האחרונים, כולם ככה “גברים-גברים”, והושיבו אותם לראות הקרנה קצרה. בהקרנה בעצם הראו להם מגוף ראשון נהג (הוא הצלם) נכנס לרכב ספורט, מתניע, מדליק מוזיקה קצבית, ומתחיל לנסוע בכביש ישר ומייגע… באותו הרגע מראים שם (לא להם, לנו) שהאקר סרק את כל המכשירים בטווח הקרוב ופרץ לכולם, ובזמן הנכון - שלח לכולם יחד SMS. ואז רואים איך כולם שלפו טלפונים והורידו עיניים מהמסך - ובאותו הרגע - בום! הרכב סטה שמאלה והתנגש בעץ, השמשה שבורה, וכו’. ורואים איך הם בהלם טוטאלי. היה מעניין לראות את זה, את המחיר של הורדת עיניים מהכביש.
לכן מומלץ למעט בשיחות בזמן הנהיגה, גם אם אתם כל היום נמצאים על הכביש.
אז רגע גיל, לא מתאים לך, עוד לא פתחת לנו את ספר החוקים!(אתה מדבר לעצמך במדריך שלך?!)
אז מה אומר החוק בעניין שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה?
תקנה 28(א) לתקנות התעבורה קובעת:
““נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה”. חכו, נחזור לתקנה הזו בקרוב.
תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה קובעת:
“בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב
לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית.
לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s.)”.
בתקנת משנה זו – (ביאור לתקנה)
“דיבורית” – התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן המונע את נפילתו;
“טלפון” – מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג(לפני שתשאלו - גם טאצ’ נחשב
לטלפון בעל לחצנים, ונדבר על זה בקרוב (סע’ 4 להסבר התקנה).
וכאן הבן שואל - אז למה מותר לשוטרים לדבר במכשיר קשר בזמן הנהיגה?
תקנה 32(א) לתקנות התעבורה קובעת: “רכב של משטרת ישראל שהנוהג בו או הנמצא בו ממלא תפקיד רשמי בפועל לא יחולו לגביו הוראות חלק ב׳ אם היה בקיומן כדי למנוע את מילוי התפקיד”. פירוש הדברים שמותר לשוטר בעת נהיגה לעבור על כל תקנות התעבורה (כל פרק ב’ של תקנות התעבורה העוסק ב"התנהגות בדרך”), לצורך מילוי תפקידו, ואלמלא כך לא היה מצליח לבצע תפקידו. הרי כחלק מתפקידו של שוטר הוא חייב לקבל ולהעביר דיווחים באופן שוטף. לא ייתכן בכל פעם שהוא יצטרך להעביר דיווח, הוא יעצור את רכבו בצד הדרך.תדמיינו שוטר שצריך להתחיל מרדף אחרי רכב שנוסע בפראות, האם הגיוני שהוא יעצור בצד הדרך, ירים בלם-יד, ידווח שהוא מתחיל מרדף אחרי רכב כך וכך וצריך תגבורת לכביש כך וכך לכיוון ההוא, ואז יפתח במרדף מ-0. “כל השומע יצחק לי”
הקנס בגין שימוש בטלפון בזמן נהיגה עומד כיום על 1000 ש״ח + 8 נקודות.
קחו בחשבון שזו עבירת תנועה מס’ 1 בפקודות האכיפה של משטרת התנועה.אלפי דוחות מדי חודש, אמרנו?
אז נעשה סדר, מה אנחנו למדים מתקנה 28(ב)?
- שימוש בטלפון כולל גם החזקה שלו ביד. נהגים רבים סבורים, שאם הם נוהגים ומחזיקים את הטלפון ביד, ולא צמוד לאוזן, הם לא עוברים עבירה - וזו טעות. בנוסף, נהגים רבים מגיעים לבית המשפט עם פלט שיחות מחברת הסלולר (נראה להם מה זה! אה?), שמוכיח לטענתם כי לא התקיימה שום שיחה בזמן שנרשם הדו"ח - גם זו טעות, זה לא עוזר להם כי מספיק שהשוטר כותב שראה את הנהג מחזיק בטלפון כדי להרשיע בעבירה.
- שימוש ברמקול/ספיקר (המכונה לעיתים “הדיבורית הפנימית של הטלפון”) מחייב את הצמדת הטלפון לרכב בצורה שלא יפול. מכאן שגם אם הנהג בוחר להשתמש ברמקול, עליו להצמיד את הטלפון באמצעות מתקן מקבע לרכב – כמו הזרועות שנצמדות לחלון או ללוח השעונים ומחזיקות את הטלפון. אז תשכחו מ"זה על הברך!"
לא ברור אם לתקוע את הטלפון בין כפתורי החולצה זה מועיל חוקית, אבל זה עובד יופי מתחת לקו ההגה. עדיין לא פגשנו שוטרים בעלי רוח הקודש. כמובן שאני צוחק, הפרשנות של החוק מאפשרת לשוטר/שופט להרשיע עפ"י סבירות שהטלפון לא יציב במצב זה, ייפול ויסיח דעת,
ויבואר לקראת סוף המדריך, לגבי טלפון בתוך קסדת אופנוע.
- שימוש בטלפון כולל גם מסרונים (אם יש איזה גאון שמצא סברא לחלק) – העברה או קריאה של sms אסורה בזמן הנהיגה, גם אם הטלפון מקובע ברכב או בדיבורית. נושא הגלישה הסלולרית עדיין לא נדון בפסיקה, אולם נראה כי ניתן לקבוע כי פעולת גלישה סלולרית בזמן נהיגה היא “שימוש” בטלפון, כהגדרת החוק.
- כאמור, “טלפון” מוגדר כמכשיר עם לחצנים, כי בזמן שהתקנה תוקנה לא היו טלפונים עם מסכי מגע. למרות זאת, גם אם בטלפון שלכם אין לחצנים אלא רק מסך מגע, הוא יחשב טלפון.
אגב גם מירס נחשב לטלפון? (עדיין יש מירס בדורנו?)
האם ניתן להשתמש באוזניה של הטלפון בזמן הנהיגה?
העניין נדון לפני כמה שנים בבית המשפט העליון. תקנה 169 לתקנות התעבורה קובעת: “לא ינהג אדם רכב ולא ילך עובר דרך בכביש כשלאוזניו צמודות אוזניות”. המדינה טענה כי התקנה אוסרת גם על הצמדה של אוזניה אחת לאוזן ולכן יש כאן עבירה. הנאשמת טענה כי הפרשנות של “אוזניות” מחייבת שימוש בשתי אוזניות ולא באחת.
בית המשפט העליון ביצע “פרשנות תכליתית” של תקנה וקבע כי מטרת התקנה (זיל בתר טעמא) היא למנוע מצב שבו אדם מנותק מנעשה סביבו בכביש. נהיגה או הליכה עם אוזניה אחת מונעת מצב כזה ולכן בית המשפט התיר נהיגה עם אוזניה אחת.
בית המשפט העליון קיבל את הערעור, ופסק כי יש לבחור באפשרות המקלה עם הנאשמת, והיא – ששימוש באוזניה אחת אינו נחשב עבירה.
אז ראו הוזהרתם, נהיגה (ואפילו חציית כביש) עם אוזניות בשתי האוזניים - אינה חוקית וגוררת קנס.
האם המחוקק למד מסכת חגיגה והסוגיא בעמ’ הראשון “חרש באוזנו אחת”?
שאלת החצי מיליון - האם מותר להשתמש בטלפון בזמן עמידה ברמזור או בפקק?
זה קצת טריקי. התקנה ( 28(ב), כזכור) מחייבת שהרכב יהיה “בתנועה” (“בעת שהרכב בתנועה”, עכ"ל). הדבר נדון בפסיקה רבות, ובסופו של דבר בפברואר 2014 פורסמה הנחיה של אגף התנועה לשוטרים שלא לרשום דוחות לנהגים העושים שימוש בטלפון נייד בזמן עמידה ברמזור, בצד הכביש או בכל מקום אחר ומכל סיבה אחת. אה, אז אתה אומר שזה בסדר? יופי! לא!
אז למה לא?? שחרר אותנו!
רכב בתנועה , זה רכב שנמצא במצב נסיעה, ולא עמידה, את זה אנחנו מבינים. אבל יש מי שלא. בית המשפט המחוזי הגדיר רכב בתנועה גם רכב שעומד ברמזור באור אדום וממתין לאור ירוק.
פסיקה זו של בית המשפט המחוזי היא “פסיקה מנחה” (איננה מחייבת בתי משפט שלום).
ובעברית פשוטה ייתכן כי בית משפט אחד יקבע שנהג שהשתמש בטלפון בזמן שרכבו עמד ברמזור אדום ביצע עבירה בהתאם לפרשנות זו של בית המשפט המחוזי, ובית משפט אחר יקבע כי הוא לא עבר עבירה כי רכבו עמד בעת שהשתמש בטלפון (ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-ה !)
אבל גם ל"דעת המקילים" לא כדאי לעשות את זה. למה?? הסיבה פשוטה מאוד. המציאות והניסיון מלמדים שקשה מאוד להפסיק את השיחה או את השימוש בטלפון מיד עם התחלפות האור ברמזור (שניה אני חוזר אליך, אני נכנס לרמזור ירוק. מה זה מעלית? ובינינו, גם במעלית לא היינו מפסיקים אם לא היה מתנתק ממילא), ואז נהגים ממשיכים לדבר עוד כמה שניות כשהרכב בתנועה וכאן, זו כבר עבירת תנועה (עם כל ה"רייד").בנימה אישית אספר, שנסע איתי מישהו, וראה שנזהרתי לא לגעת בטלפון ברמזור אדום, כשבדיוק עבר אופנוען משטרתי (ולא אמרתי “מותר ושיקפוץ”) אז הוא סיפר לי, ששוטר נבזה (חידה: מי זוכר מתי סיפרתי על שוטר נבזה, ובאיזה הקשר? כל הכבוד @טכנולוג !) אחד רכוב על אופנוע ראה אותו ברמזור אדום ארוך ומייגע מתעסק עם הטלפון, ועצר מימינו צמוד לדלת האחורית, הסתכל לרגע וכביכול הסיט את המבט, אז הנהג (שכמספר הוא נוסע לידי) המשיך כמקבל אישור רשמי מהשוטר. התחלף הרמזור לירוק, ולא עברו 4 שניות וההוא צופר לו “פאפ-פאפ” ונתן לו דו"ח על שימוש בטלפון בנהיגה. אחחח, קצת מידת הסבלנות והנה עשה את היומית שלו…
אגב, למורה נהיגה הקנס חמור יותר, הזמנה לדין ו-8 נקודות (לכל חובבי ה"להישפט על דו"ח" - לא יעשו לו חיים קלים שם).
אז תסגור לנו את הפינה: האם מותר להשתמש בטלפון נייד המוכנס לתוך קסדת האופנוע?
רוכבי אופנוע רבים עושים שימוש בטלפון נייד באמצעות הכנסתו לקסדה והצמדתו ללחי. בתי המשפט לא אהבו את האלתור הזה וקבעו שמדובר בסיכון בטיחותי, כי הטלפון עלול ליפול בזמן הנהיגה, וגורם לזה שהרוכב עסוק בטלפון ולא בנהיגה. לאלה מכם שרוכבים על אופנועים, מומלץ לקנות קסדה עם מערכת דיבורית פנימית בתוכה. זה בטוח יותר וימנע דוחות.
חובבי האופנועים ומתנדבי החירום, סליחה שביאסתי (בעצם לא ביאסתי, יש לכם יופי של קסדות משוכללות).
גמרת עלינו, למה קראנו את המדריך שלך בכלל? אז איך כן יהיה מותר להשתמש בטלפון בזמן הנהיגה?
קודם כל יצאה לנו מהדברים המלצה לקנות מתקן הצמדה של הטלפון לחלון הרכב או ללוח השעונים.זרוע ארוכה, משהו יותר קצר, מנגטי, וואקום. תעשו מה שבא לכם, ונניח כאן (לא באמת כאן, בנושא נפרד!) מקום לחברים היקרים להתגדר בו, ולהמליץ את המלצותיהם ולהעלות את קישוריהם, תוך חשיפת כישוריהם (סליחה, לא יכולתי להתאפק).
המתקן יעלה לכם שקלים בודדים (כמה עשרות לכל היותר) ויחסוך לכם דוחות יקרים יותר.
בחסכון כולנו מבינים, נכון? בנוסף, מומלץ לקנות דיבורית בלוטות’, אם אין כזו מותקנת ברכב, שנצמדת לאן שלא יהיה (יש סוגים, נו, עיינו בספויילר הקודם, ותדמיינו שעשיתי עוד אחד כאן) הדיבורית הזאת תחסוך/תמנע מכם לגעת בטלפון בזמן הנהיגה.
אם בכל זאת החלטתם שההמלצה שלי שווה בערך כמו האזהרה על קופסת הסיגריות, ואין לכם דיבורית או מתקן הצמדה לרכב (נעלבתי), הדבר החוקי היחידי שנשאר לכם לעשות הוא לעצור במקום בטוח, לא בשולי הכביש, ותדברו בטלפון עד מחר, נראה מתי תגיעו ליעד.
ותעשו טובה, תתרכזו בנהיגה. לטענת אגף התנועה במשטרת ישראל, אחד הגורמים הראשיים לתאונות בשנים האחרונות הוא הסחת דעת בנהיגה.(מעבר לזה שדורנו לוקה בתסמונת החדשה FOMO שזה Fear Of Missing Out
ובעברית פחד מהחמצת עדכונים וידע חברתי וחדשותי, אבל לא נרחיב על זה כאן, תעשו גוגל)
להשלמת העניין, נחזור לתקנה 28(א) (זוכרים אותה?) היא קובעת:
“נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה”.
התקנה הזו בעצם אוסרת עלינו להוריד ידיים מההגה שלא לצורך תפעול הרכב (כמו העברת הילוך). מכח תקנה זו בעצם נאסרה אכילה בזמן נהיגה, שתיה בזמן נהיגה (מחזיק כוסות לא עוזר, אא"כ תשיגו קשית מספיק ארוכה ותשתו ישר משם), עיון במסמכים בזמן נהיגה, וחקירה מעמיקה בקצות החושן בזמן הנהיגה.
תקנה דומה היא תקנה 21(ג) שקובעת כי “לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך”.
מכאן בעצם אנשים חוטפים דוחות על האטת הנסיעה והתבוננות על מקום תאונה שאירעה, על מראה חריג כמו שריפה רחוקה, או סתם להתפעל מנפלאות הבריאה.
חשוב להדגיש כי התקנה הזו איננה תקנה חדשה, אלא קיימת שנים רבות בתקנות התעבורה. והיא תקנה של נהיגה בחוסר זהירות. במקרה של רישום דו"ח על השוטר להבחין בנהג שלאורך פרק זמן כלשהו שעסוק בפעולות אחרות כגון אלו שצוינו לעיל שמסיחות מנהיגה וממה שמתרחש בכביש. השוטר חייב לציין בדו"ח היכן היה ביחס לנהג שלכאורה ביצע את העבירה וכיצד בבירור הבחין בעבירה (הפרטים חשובים, כי ניתן להפיל את כל הדו"ח על חוסר בפרטים אלו).
מכיוון שמדובר בתקנה של נהיגה בחוסר זהירות העונש בגינה היא 500 ש"ח קנס + 6 נקודות.
ועניין אחרון, כי קשה לי להשאיר מדריך עם פינה חסרה. שימוש במולטימדיה בנהיגה:
בשביל זה יש לנו את תקנה 28א (א) (שימו לב, לא 28(א), אלא התקנה הבאה אחריה) הקובעת:
“ברכב מנועי המצוי בנסיעה לא תופעל תצוגה הנראית ממושב הנהג, יותקן ברכב מנגנון לניתוקה בהיות הרכב בנסיעה ולא ינהג בו אדם אלא אם נותקה התצוגה כאמור”.
אז לנתק - לא מנתקים (למעט מה שמגיע מהיצרן ועובר תקינה של משרד התחבורה), אבל אם תתפסו צופים במשהו שהוא לא תוכנת הניווט שלכם (שגם היא מסיחה את הדעת באופן מסוכן לפעמים) - תחטפו דו"ח שלא שמעתם כמוהו - הזמנה לדין ו-4 נקודות, וכל שכן בהתעסקות איתה, שם תעברו גם על תקנה 28(א) הנזכרת שאוסרת להוריד ידיים מההגה ותחטפו דו"ח של 500 ש"ח קנס ו-6 נקודות.ולמי שמעניין אותו, רכבי משטרה וצבא פטורים מתקנה זו, מכח התקנה הבאה אחריה, תקנה 28א(ב).
אז רק נסכם את הדוחות המוזכרים במדריך, למי שטבע במידע:
- שימוש בטלפון בעת שהרכב בתנועה שלא באמצעות דיבורית: 1000 ₪ ו-8 נקודות.
- שליחה או קריאת הודעת טקסט: 1000 ₪ ו-8 נקודות.
- מורה לנהיגה - שימוש בטלפון: הזמנה לדין ו-8 נקודות.
- תצוגה הנראית לנהג: הזמנה לדין ו-4 נקודות.
- נהיגה בחוסר זהירות : 500 ש"ח ו-6 נקודות.
- נהיגה עם אוזניות: 250 ₪ .
- הליכה בכביש עם אוזניות: 100 ₪ .
לסיום, רק נזכיר את שיטת הלי זה לא יקרה. אמן! באמת ברוב הפעמים לא קורה דבר כי נהגים לא צריכים להגיב למצבי חירום בכל רגע, אבל אם חס וחלילה יקרה מצב שידרוש תגובה מהירה, איחור בתגובה עלול להיות ההבדל בין חיים למוות.
מקווה שהועלתי לכם חברים יקרים, סעו בדרכים ישרות וטובות, וניפגש בין מדריך למדריך - ברחבי הפורום.
עד למדריך הבא בעז"ה, תוכלו לעבור על המדריכים שלי דרך תגית “המדריכים של גיל” (כנזכר בפתיחת הדברים), או פשוט כאן .
שימו לב: כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
תודה מכל הלב ל @גגגג שעזר לי לתקן את הטעויות שנוצרו בעקבות הזריזות בכתיבת המדריך.
-
-
-
@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
מוזיקה קצבית, ומתחיל לנסוע בכביש ישר ומייגע… באותו הרגע מראים שם (לא להם, לנו) שהאקר סרק את כל המכשירים בטווח הקרוב ופרץ לכולם, ובזמן הנכון - שלח לכולם יחד SMS. ואז רואים איך כולם שלפו טלפונים והורידו עיניים מהמסך - ובאותו הרגע - בום! הרכב סטה שמאלה והתנגש בעץ, השמשה שבורה, וכו’. ורואים איך הם בהלם טוטאלי. היה מעניין לראות את זה, את המחיר של הורדת עיניים מהכביש.
מכיר את הסרטון
זו פרסומת לזהירות בדרכים נראה לי דווקא של פולקסווגן
דרך אגב, אני דווקה פשוט חושב שהיה להם פשוט רשימה של כל המספרי טלפון והם השתמשו במערכת של שליחת הודעות (כמו של ההודעות ספאם) לשלוח לכולם ביחד
ויש פה עניין שכולם קיבלו ביחד אז שמעו טינג וכולם לא מבינים מה קורה אז מוציאים טלפונים דווקא -
@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
סיפקר
*ספיקר
סליחה…@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
חשיפת כישוריהם
אני חובב משחקי מילים גדול. אהבתי
אוהב את הסגנון כתיבה שלך כל כך
-
@גיל אני כבר מתחיל להתמכר לצורה היסודית של המדריכים שלך…
תודה רבה ניכר שהיתה כאן עבודה ממושכת ומקיפה
(מקווה שהילדה כבר מרגישה טוב )@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:חידה: מי זוכר מתי סיפרתי על שוטר נבזה, ובאיזה הקשר?
נוו נראה לך שכל כך בקלות נשכח את המדריכים שלך כתבת על זה פעמיים על אותו מקרה אחת בסקר על המדריכים ואחת בשרשור שנפתח בעקבותיו על המורה שדחף את הרכב עם התלמיד שלו מהשלולית
-
@גגגג כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
*ספיקר
סליחה…תודה! אני כבר חייב לך גלידה…
אגב, תשמעו קטע מצחיק, למה אומרים “פעם שלישית גלידה”?
כחלק מהעיוות הישראלי המפורסם לדברים בשפות אחרות, כמו ב.מ.וו לBMW
אז כשאמריקאי רואה את חברו פעמיים בזמן קצר הוא נוהג לומר לו
“If I see you next time I’ll scream” שזה בעברית “בפעם הבאה שאראה אותך - אני אצעק”.
והישראלי הטוב לא מבין אנגלית, ושומע I’ll scream = Ice Cream גלידה…
ויש חולקים על המקור.“חשיפת כישוריהם”
אני חובב משחקי מילים גדול. אהבתיתודה, גם אני, לכן כתבתי שלא יכולתי להתאפק מלהשחיל את זה…
אוהב את הסגנון כתיבה שלך כל כך
תודה!!
@טכנולוג כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
@גיל אני כבר מתחיל להתמכר לצורה היסודית של המדריכים שלך…
תודה רבה ניכר שהיתה כאן עבודה ממושכת ומקיפה
(מקווה שהילדה כבר מרגישה טוב )@טכנולוג תודה רבה!
(שמח שאתה עוקב אחריי ברחבי הפורום ואוחז איתי ראש. תותח! ב"ה הילדה בטוב.)שפו על פתרון החידה, קיבלת קרדיט. -
אגב, תשמעו קטע מצחיק, למה אומרים “פעם שלישית גלידה”?
כחלק מהעיוות הישראלי המפורסם לדברים בשפות אחרות, כמו ב.מ.וו לBMW
אז כשאמריקאי רואה את חברו פעמיים בזמן קצר הוא נוהג לומר לו
“If I see you next time I’ll scream” שזה בעברית “בפעם הבאה שאראה אותך - אני אצעק”.
והישראלי הטוב לא מבין אנגלית, ושומע I’ll scream = Ice Cream גלידה…
ויש חולקים על המקור.מחילה מכולם על הסטייה מהנושא אבל אני חייב להעמיד את גיל על טעותו (פה ספציפית ולא חלילה במדריכים המעולים שלו
טענה נפוצה ולא מבוססת בעניין מקור הביטוי הרווחת ברשת האינטרנט, היא שמקור הביטוי בביטוי קרוב באנגלית - “If I see you next time I’ll scream” (בתרגום לעברית: “אם אראה אותך בפעם הבאה, אצעק”), והמילים “I scream” (אצעק) הפכו ל-“Ice-cream” (גלידה) בשל דמיון בצליל. אלא שגם בביטוי זה לא מופיעה “הפעם השלישית”, וגרוע מכך, מדד גוגל מעלה שכלל לא קיים ביטוי כזה בשפה האנגלית. בתאוריה דומה תומך הלשונאי רוביק רוזנטל:
“המקור הקרוב ביותר ל"פעם שלישית גלידה” הוא ביטוי באנגלית שמופיע בכמה גרסאות. באנגלית הבריטית נאמר לאחר שתי פגישות או נסיונות שלא עלו יפה: Third time lucky בפעם השלישית יתמזל מזלנו. הגרסה האמריקנית לביטוי היא Third time’s a charm בפעם השלישית יתרחש קסם. מאיפה צצה אם כן הגלידה במקום הקסם והמזל? ייתכן בהחלט שכאן השפיע ביטוי שכן מצוי באנגלית: If I see you next time I’ll scream. המשחק הלשוני הזה גם שימש בעבר בבריטניה כגימיק בסיסמה לגלידה, נוסח: “I scream: Ice cream!”. -
@דנדי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
אבל מה הדין ללחוץ על הכפתור בפלאפון בשביל לענות?
יש פסיקה של בית המשפט לתעבורה בחיפה שמזכה במקרה כזה (לא כפתור אלא מסך אבל לכאורה ה"ה ואולי כ"ש).
זה לא מחייב שופטים אחרים אבל לא יודע אם יש שופט שחייב במקרה כזה.היתר לדעתי אסור.
-
@דנדי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
@גיל אלוף תודה!!!
אבל מה הדין ללחוץ על הכפתור בפלאפון בשביל לענות?אם זה גורם לך להוריד יד מההגה - אסור. ציינתי את זה במדריך. לענות דרך כפתור הגה מותר.
או לחפש כתובת בוויז?
אסור בזמן נהיגה. מבחינת החוק אתה אמור לעצור בצד ולעשות את זה.
או להגדיל מסך בשביל להבין את הפניות (זה לכאורה צורך הנסיעה, לא?)
הרעיון הוא לא “צורך נסיעה” אלא "הבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה”
ואם מותר, איך השוטר יכול להוכיח שלא עשיתי משהו כזה?
עניתי שאסור, אבל סתם שתדע, שוטר לא צריך להוכיח, שוטר צריך להעיד שראה אותך עושה את זה.
@itzik כמו שאמרת שזה לא מחייב בתי משפט אחרים, כמו שציינתי לגבי רמזור. אז למה במקרה שאתה מציין זיכו את הנהג? צריך לדעת את הפרטים, מה הוא טען להגנתו.
חוץ מזה, יכול להיות שעזרו למישהו לשנות את דעתו. -
אז למה במקרה שאתה מציין זיכו את הנהג? צריך לדעת את הפרטים, מה הוא טען להגנתו
לא נכנסתי לעומק אבל זה פסק מוכר מאוד:
https://www.psakdin.co.il/Court/מדינת-ישראל-נ-ה_4גם לגבי הורדת היד מההגה הוא מתייחס ומוכיח שמותר.
*יישר כוח על המדריך. זה ואחרים שאתה כותב.
עבודה יסודית שדורשת לא מעט זמן והשקעה. -
הרעיון הוא לא “צורך נסיעה” אלא "הבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה”
זכורני שהיה אדם שקיבל דוח על החזקת פלאפון והוא טען שהוא רק סגר את הוויז והשופט פטר אותו (לא מצאתי כרגע את המקרה)
עריכה: כאן -
אם כבר אני מגיב, ראוי וכבוד לי להוקיר בפומבי את ידידינו @גיל היקר עד מאד, שטורח ומקדיש מזמנו ומרצו ע’'מ להיטיב ולהשפיע מחכמתו על קהל רב!
זה ממש לא מובן מאיליו.@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
רוכבי אופנוע רבים עושים שימוש בטלפון נייד באמצעות הכנסתו לקסדה והצמדתו ללחי. בתי המשפט לא אהבו את האלתור הזה וקבעו שמדובר בסיכון בטיחותי, כי הטלפון עלול ליפול בזמן הנהיגה
מה הדין המנהג הידוע לתקוע את הפלאפון בצאורון החולצה מתחת לאוזן?
כמובן לא מדבר על השלב של התקיעה עצמה… אלא עצם המציאות.ועוד שאלה רק לוודאות. - אני מבין שאסור להגביהה ווליום ולהנמיך או להעביר שיר דרך מערכת השמע?