מדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?
-
@גיל אני כבר מתחיל להתמכר לצורה היסודית של המדריכים שלך…
תודה רבה ניכר שהיתה כאן עבודה ממושכת ומקיפה
(מקווה שהילדה כבר מרגישה טוב )@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:חידה: מי זוכר מתי סיפרתי על שוטר נבזה, ובאיזה הקשר?
נוו נראה לך שכל כך בקלות נשכח את המדריכים שלך כתבת על זה פעמיים על אותו מקרה אחת בסקר על המדריכים ואחת בשרשור שנפתח בעקבותיו על המורה שדחף את הרכב עם התלמיד שלו מהשלולית
-
@גגגג כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
*ספיקר
סליחה…תודה! אני כבר חייב לך גלידה…
אגב, תשמעו קטע מצחיק, למה אומרים “פעם שלישית גלידה”?
כחלק מהעיוות הישראלי המפורסם לדברים בשפות אחרות, כמו ב.מ.וו לBMW
אז כשאמריקאי רואה את חברו פעמיים בזמן קצר הוא נוהג לומר לו
“If I see you next time I’ll scream” שזה בעברית “בפעם הבאה שאראה אותך - אני אצעק”.
והישראלי הטוב לא מבין אנגלית, ושומע I’ll scream = Ice Cream גלידה…
ויש חולקים על המקור.“חשיפת כישוריהם”
אני חובב משחקי מילים גדול. אהבתיתודה, גם אני, לכן כתבתי שלא יכולתי להתאפק מלהשחיל את זה…
אוהב את הסגנון כתיבה שלך כל כך
תודה!!
@טכנולוג כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
@גיל אני כבר מתחיל להתמכר לצורה היסודית של המדריכים שלך…
תודה רבה ניכר שהיתה כאן עבודה ממושכת ומקיפה
(מקווה שהילדה כבר מרגישה טוב )@טכנולוג תודה רבה!
(שמח שאתה עוקב אחריי ברחבי הפורום ואוחז איתי ראש. תותח! ב"ה הילדה בטוב.)שפו על פתרון החידה, קיבלת קרדיט. -
@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
אגב, תשמעו קטע מצחיק, למה אומרים “פעם שלישית גלידה”?
כחלק מהעיוות הישראלי המפורסם לדברים בשפות אחרות, כמו ב.מ.וו לBMW
אז כשאמריקאי רואה את חברו פעמיים בזמן קצר הוא נוהג לומר לו
“If I see you next time I’ll scream” שזה בעברית “בפעם הבאה שאראה אותך - אני אצעק”.
והישראלי הטוב לא מבין אנגלית, ושומע I’ll scream = Ice Cream גלידה…
ויש חולקים על המקור.מחילה מכולם על הסטייה מהנושא אבל אני חייב להעמיד את גיל על טעותו (פה ספציפית ולא חלילה במדריכים המעולים שלו
טענה נפוצה ולא מבוססת בעניין מקור הביטוי הרווחת ברשת האינטרנט, היא שמקור הביטוי בביטוי קרוב באנגלית - “If I see you next time I’ll scream” (בתרגום לעברית: “אם אראה אותך בפעם הבאה, אצעק”), והמילים “I scream” (אצעק) הפכו ל-“Ice-cream” (גלידה) בשל דמיון בצליל. אלא שגם בביטוי זה לא מופיעה “הפעם השלישית”, וגרוע מכך, מדד גוגל מעלה שכלל לא קיים ביטוי כזה בשפה האנגלית. בתאוריה דומה תומך הלשונאי רוביק רוזנטל:
“המקור הקרוב ביותר ל"פעם שלישית גלידה” הוא ביטוי באנגלית שמופיע בכמה גרסאות. באנגלית הבריטית נאמר לאחר שתי פגישות או נסיונות שלא עלו יפה: Third time lucky בפעם השלישית יתמזל מזלנו. הגרסה האמריקנית לביטוי היא Third time’s a charm בפעם השלישית יתרחש קסם. מאיפה צצה אם כן הגלידה במקום הקסם והמזל? ייתכן בהחלט שכאן השפיע ביטוי שכן מצוי באנגלית: If I see you next time I’ll scream. המשחק הלשוני הזה גם שימש בעבר בבריטניה כגימיק בסיסמה לגלידה, נוסח: “I scream: Ice cream!”. -
@דנדי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
אבל מה הדין ללחוץ על הכפתור בפלאפון בשביל לענות?
יש פסיקה של בית המשפט לתעבורה בחיפה שמזכה במקרה כזה (לא כפתור אלא מסך אבל לכאורה ה"ה ואולי כ"ש).
זה לא מחייב שופטים אחרים אבל לא יודע אם יש שופט שחייב במקרה כזה.היתר לדעתי אסור.
-
@דנדי כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
@גיל אלוף תודה!!!
אבל מה הדין ללחוץ על הכפתור בפלאפון בשביל לענות?אם זה גורם לך להוריד יד מההגה - אסור. ציינתי את זה במדריך. לענות דרך כפתור הגה מותר.
או לחפש כתובת בוויז?
אסור בזמן נהיגה. מבחינת החוק אתה אמור לעצור בצד ולעשות את זה.
או להגדיל מסך בשביל להבין את הפניות (זה לכאורה צורך הנסיעה, לא?)
הרעיון הוא לא “צורך נסיעה” אלא "הבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה”
ואם מותר, איך השוטר יכול להוכיח שלא עשיתי משהו כזה?
עניתי שאסור, אבל סתם שתדע, שוטר לא צריך להוכיח, שוטר צריך להעיד שראה אותך עושה את זה.
@itzik כמו שאמרת שזה לא מחייב בתי משפט אחרים, כמו שציינתי לגבי רמזור. אז למה במקרה שאתה מציין זיכו את הנהג? צריך לדעת את הפרטים, מה הוא טען להגנתו.
חוץ מזה, יכול להיות שעזרו למישהו לשנות את דעתו. -
@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
אז למה במקרה שאתה מציין זיכו את הנהג? צריך לדעת את הפרטים, מה הוא טען להגנתו
לא נכנסתי לעומק אבל זה פסק מוכר מאוד:
https://www.psakdin.co.il/Court/מדינת-ישראל-נ-ה_4גם לגבי הורדת היד מההגה הוא מתייחס ומוכיח שמותר.
*יישר כוח על המדריך. זה ואחרים שאתה כותב.
עבודה יסודית שדורשת לא מעט זמן והשקעה. -
הרעיון הוא לא “צורך נסיעה” אלא "הבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה”
זכורני שהיה אדם שקיבל דוח על החזקת פלאפון והוא טען שהוא רק סגר את הוויז והשופט פטר אותו (לא מצאתי כרגע את המקרה)
עריכה: כאן -
אם כבר אני מגיב, ראוי וכבוד לי להוקיר בפומבי את ידידינו @גיל היקר עד מאד, שטורח ומקדיש מזמנו ומרצו ע’'מ להיטיב ולהשפיע מחכמתו על קהל רב!
זה ממש לא מובן מאיליו.@גיל כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
רוכבי אופנוע רבים עושים שימוש בטלפון נייד באמצעות הכנסתו לקסדה והצמדתו ללחי. בתי המשפט לא אהבו את האלתור הזה וקבעו שמדובר בסיכון בטיחותי, כי הטלפון עלול ליפול בזמן הנהיגה
מה הדין המנהג הידוע לתקוע את הפלאפון בצאורון החולצה מתחת לאוזן?
כמובן לא מדבר על השלב של התקיעה עצמה… אלא עצם המציאות.ועוד שאלה רק לוודאות. - אני מבין שאסור להגביהה ווליום ולהנמיך או להעביר שיר דרך מערכת השמע?
-
@Klonimoos כתב במדריך: שימוש בטלפון (או במולטימדיה, ושאר הסחות דעת) בזמן נהיגה - מה חוקי ומה לא?:
מה הדין המנהג הידוע לתקוע את הפלאפון בצאורון החולצה מתחת לאוזן?
כמובן לא מדבר על השלב של התקיעה עצמה… אלא עצם המציאות.כדין הרעיון שלי לתקוע את הטלפון בין הכפתורים, כמו שהזכרתי במדריך. לא חוקי. ואולי איזה בית משפט שלום יפרשן את זה לקולא.
כנ"ל לשאלתך @יוני , בתי משפט שלום יכולים לפרשן לקולא לפעמים. על כל בני התורה, אמן. חוץ מזה תראה בכתבה שקישרת, שהשופטת קבעה שהתיאורים והעדויות של השוטרים לקו בחסר. זה בהחלט שיחק תפקיד שם.ועוד שאלה רק לוודאות. - אני מבין שאסור להגביהה ווליום ולהנמיך או להעביר שיר דרך מערכת השמע?
בתכל’ס כן. צריך שכולם יבינו שבסגנון הנהיגה היום - בפעמים רבות אם שוטר באמת ירצה - הוא ימצא על מה לתת דו"ח.
תודה חברי היקר @Klonimoos על כל הפירגון. זה נותן כח.