מזגן חימום לא מחמם
-
@איציק-1 כתב במזגן חימום לא מחמם:
באותו העניין אצלי ברכב שאני מדליק מזגן על חום בדקה הראשונה הוא על קור [וזה ממש לא נעים] ולאט לאט הוא מחחמם, זה תקין, או שאפשר לעשות עם זה משהו?
תקין לחלוטין, הצנרת קרה, לוקח לה זמן קצר להתחמם. גם לרדיאטור לוקח זמן לחמם.
תכף יבקשו ממני מדריך איך עובד גז מזגן. -
@מוטי-56 כתב במזגן חימום לא מחמם:
@גיל בהקשר לשאלתי, אשמח אם תוכל לחוות דעתך
בשמחה! סליחה על ההתעלמות, סתם דילוג בשירשור.
בדר"כ מקובל לתלות את התקלה ברדיאטור סתום, חלקית או מלא. ועפ"י דברי אנשי מקצוע ששמעתי עד היום - אם רדיאטור נסתם לגמרי - ימיו ספורים אם לא תשחרר את הסתימה.
בכל אופן, זה יכול לפגוע ברדיאטור, לא במנוע.
אז אני מניח, לא מידיעה ברורה, שאין מעקף. בטח שלא במאזדה 3, הידועות כחמומות מוח. -
השאלה היא במקרה והחימום עובד חלקית האם לא כדאי לנסוע מחר נסיעה בין עירונית
אם החימום עובד חלקית, אין סיכוי שהרדיאטור סתום לגמרי. אחרת מאיפה החום מגיע?
לדעתי האישית - סע לשלום.
(חוץ מזה, ב"עובד חלקית" זה יכול להיות גם חוסר בגז, ולא סתימה ברדיאטור)
תודה @בן-ציון שהערת אותי מהחלום… -
אשמח לדעת האם יש צורה לא מורכבת לבדוק את זה
נזכר שאפשר לבדוק בצינורות של הכניסה ויציאה של המים
יש שני צינורות שמתחברים לתוך הרכב אחד מעל השני
אם אני לא טועה העליון כניסה התחתון יציאה
תבדוק שאתה מרגיש את שני הצינורות שהם חמים
ואם אחד לא חם (התחתון) זה אומר שיש סתימה בפנים
ויכול להיות שהתחיל להיסתם ואז כדי לשחרר מהר ע"י חומר שאוכל את כל האבנית שישעריכה
זהירות החומר יכול להרוס את הרדיאטור החיצוני אם הוא ישן או שיש לו איזה חור קטנטן ואז הוא מרחיב אותו וצריך להחליף רדיאטורבדרך כלל זה נוצר מים רגילים שכך נהיה אבנית ברדיאטור -
@בן-ציון כתב במזגן חימום לא מחמם:
נזכר שאפשר לבדוק בצינורות של הכניסה ויציאה של המים
יש שני צינורות שמתחברים לתוך הרכב אחד מעל השניזה הסימן לבדוק אם יש לך סתימה.
כמובן שאני מבין שיש הרבה אויר שיוצא מהמזגן
[יכול להיות שיש גם אויר במערכת הקירור שמונע את החימום, עריכה: אויר במערכת כאשר ממלאים מים צריך לעשות ניקוז אויר, אם זה לא מחמם ברמה קיצונית לא כ’'כ מסתבר אבל אולי]
[אני לא מכיר את המערכת אבל אולי יש חיישן טמפרטורה ברכב שתקול?]
יש גם סרטוני הדרכה על ניקוי ראדיאטור|=רגיל=|
-
@מוטי-56 אין שום קשר ישיר בין רדיאטור החימום לקירור המנוע! רק שהעובדה שהוא סתום מלמדת על הזנחה ושימוש במים רגילים במשך שנים וממילא סיכוי סביר לתקלות בהמשך גם ברדיאטור הרגיל. זה סימן, לא סיבה!
נסיעה עם רדיאטור חימום סתום לא תגרום שום נזק מלבד הצטננות! (או דילמא דבכה"ג אין בזה משום ‘צינים פחים’ דמאי הוה ליה למעבד)@מוטי-56 כתב במזגן חימום לא מחמם:
השאלה היא האם ברכב הזה יש מעקף מובנה לרדיאטור חימום במקרה והוא סתום
???
מישהו יואיל בטובו להסביר לי על מה מדברים כאן?@איציק-1 כתב במזגן חימום לא מחמם:
באותו העניין אצלי ברכב שאני מדליק מזגן על חום בדקה הראשונה הוא על קור [וזה ממש לא נעים] ולאט לאט הוא מחחמם, זה תקין, או שאפשר לעשות עם זה משהו?
לא אישי נגדך אבל נראה לי שיש צורך לרענן את העניין כאן בפורום:
נא לשמור על נושא, אם יש לך עניין אחר להעלות עליך לפתוח נושא חדש, ולכל הפחות להמתין שהנושא ימוצה, ופותה"ש יקבל מענה.@גיל כתב במזגן חימום לא מחמם:
תכף יבקשו ממני מדריך איך עובד גז מזגן.
יש על זה מדריך מושקע מעל ומעבר מאת @תלת-אופן
@מוטי-56 כדי לדעת אם התקלה ברדיאטור או בבורר מצבים תדליק את המדחס ותראה אם זה משפיע על הטמפרטורה, אם כן הבעיה בבורר, אם לא אז הרדיאטור.
-
@נייטרון-חפשי כתב במזגן חימום לא מחמם:
אין שום קשר ישיר בין רדיאטור החימום לקירור המנוע! רק שהעובדה שהוא סתום מלמדת על הזנחה ושימוש במים רגילים במשך שנים וממילא סיכוי סביר לתקלות בהמשך גם ברדיאטור הרגיל. זה סימן, לא סיבה!
נסיעה עם רדיאטור חימום סתום לא תגרום שום נזק מלבד הצטננות!ידידי החד! אמת לאמיתה, וזה מה שעניתי לו:
@גיל כתב במזגן חימום לא מחמם:
בכל אופן, זה יכול לפגוע ברדיאטור, לא במנוע.
@נייטרון-חפשי כתב במזגן חימום לא מחמם:
השאלה היא האם ברכב הזה יש מעקף מובנה לרדיאטור חימום במקרה והוא סתום
???
מישהו יואיל בטובו להסביר לי על מה מדברים כאן?גם אני לא שמעתי על “מעקף” מעולם, אבל נזהרתי מלהיות נחרץ (כבר העירו לי שאני מדי נחרץ לפעמים) אז עניתי:
@גיל כתב במזגן חימום לא מחמם:
אז אני מניח, לא מידיעה ברורה, שאין מעקף. בטח שלא במאזדה 3, הידועות כחמומות מוח.