מדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?
-
@טכנולוג @מאיר @ITAMAR25 @Klonimoos תודה לכולכם.
לגבי השאלות:@מאיר כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
מה שלא הבנתי זה כיצד הרכב מקבל תקינה על דבר האסור בחוק? זה כמו לקבל תקינה על רכב בלי חגורות. לא?
באמת כמו שידידי @Klonimoos הטיב להשיב לך, מדובר בעניין אכיפתי, לא בטיחותי (אא"כ מדובר בפילם שאז ציינתי שיש גם הבדל בטיחותי, למרות שהם לא באמת מתייחסים לזה ככה). בכל אופן העניין לא כ"כ ברור. בדקתי בכמה מדורים משפטיים וההסבר היחידי שזה “עובר בדיקה של משרד התחבורה ומקבל תקן”. לא כ"כ יודע מה הבדיקה ומה דרישות התקן, כי כמו שציינתי, לפעמים זה יותר כהה מפילם בהיר ועדיין מה שאתה תעשה יהיה לא חוקי. זה קשור גם לתקנה של מבנה הרכב.
לגבי שאלתך @ITAMAR25 אומנם אני לא דובר המשטרה אך אולי תתן פרטים כדי שנבין, הרכב היה בבעלות המשטרה או בשימוש המשטרה (בעבר סיורי מתנדבים היו מבוטחים ע"י המשטרה אך בבעלות פרטית, היום זה כבר לא ככה, כל מתנדב יושב בניידת).
נשמח אם תבדוק את זה מול מוקד 110 ותשתף אותנו בתשובה. -
@יראת-שמים כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
רק שאלה, אם הרכב שלי לא הגיע עם חלונות כהים, יש אפשרות לשנות את זה חוקית? כלומר, יש דרך לרשום ברישיון רכב שיש לי חלונות כהים?
לא (כלומר, לא יאשרו לך). אבל אתה תמיד מוזמן לדבר עם משרד התחבורה *5678.
לי בעבר היה רכב ללא חלונות שחורים, וציפיתי בפילם רק את החלונות האחוריים של הנוסעים. זה עדיין נראה טוב וחוקי לגמרי, והסתכם לי ב-40 ש"ח (כי עשיתי את זה לבד).
בהצלחה. -
@גיל כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
, וציפיתי בפילם רק את החלונות האחוריים של הנוסעים. זה עדיין נראה טוב וחוקי לגמרי, והסתכם לי ב-40 ש"ח
בלי בועות? זה עוד מדריך…
לעינייננו יש לי מכר שעשה כעין זה וגם בשמשה האחורית.
הבנתי שפחות אוכפים את העניין עם השימשה האחורית, זה עובר טסטים סטנדרטים בד’‘כ, אם לא מדובר ברשעים, ואפי’ פעם עצר אותו שוטר חמור סבר על משהו אחר, וכמעט שהעניק לו דו’'ח על כך, אבל לאחר הסבר קצר, חותך, מתומצת וברור שהוא עוד שניה עושה תאונה עם הרכבים האלו שמסנוורים אותו, והוא עשה מאד בהיר, הוא אמר לו שהוא מבין את זה ולא קנס אותו על כך.נ.ב. הכל סיפורי מעשיות. המטרה היא לחשב סיכונים, וזה עדיין לא חוקי.
-
@Klonimoos כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
זה עוד מדריך…
בעז"ה, עוד חזון למועד.
@Klonimoos כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
הבנתי שפחות אוכפים את העניין עם השימשה האחורית, זה עובר טסטים סטנדרטים בד’‘כ, אם לא מדובר ברשעים, ואפי’ פעם עצר אותו שוטר חמור סבר על משהו אחר, וכמעט שהעניק לו דו’'ח על כך, אבל לאחר הסבר קצר, חותך, מתומצת וברור שהוא עוד שניה עושה תאונה עם הרכבים האלו שמסנוורים אותו, והוא עשה מאד בהיר, הוא אמר לו שהוא מבין את זה ולא קנס אותו על כך.
לא כ"כ מדוייק. בהיר=כהה=שינוי במרכב הרכב וזה לא חוקי. השוטר שפטר אותו היה כנראה מטומטם לטובה, לא הגיע למכר שלך דו"ח מלמעלה.
פעם עצר אותי שוטר על מהירות ואז הוא אמר לי “חוץ מזה שיש לך חלונות שחורים (תוך שהוא מצביע על החלון הימני אחורי) וזה לא חוקי ואני יכול להוריד לך את הרכב מהכביש”. אז עניתי לו בחצי חיוך, זה חוקי ועוד בחלונות האלו, חוץ מזה שאלו חלונות מהיצרן, אבל אתה מוזמן לנסות ואני אבדוק עם גיסי שעובד במח"ש כמה זה חוקי…"
ההוא השמיע כמה מילות אזהרה וברח… בטח עשה לי מי שבירך בניידת… -
@היצירתיות-שבאומן אני רוצה להוסיף על השאלה.
האם בד שחור שמתלבש (לא יודעים איך קוראים לזה בשפה המקצועית)
על הדלת עצמו… שקוף למחצה גם בעייתי או לא? -
@היצירתיות-שבאומן כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
האם וילון בחלונות הקדמיים ואחורי זה כן חוקי?
בקדמיים כל הפרעה בראיה זו בעיה, וזה עניין של הפרעה לזיהוי ואכיפה.
בשמשה האחורית וילון פנימי הוא חוקי, כי שם זה אין שינוי מבנה ואין קשר לאכיפה, ואין הפרעה לחילוץ בעת חירום.@תודה-לבורא-עולם-0 כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
אני רוצה להוסיף על השאלה.
האם בד שחור שמתלבש (לא יודעים איך קוראים לזה בשפה המקצועית)
על הדלת עצמו… שקוף למחצה גם בעייתי או לא?אם הבנתי את כוונתך נכון, אתה מדבר על הבד הכהה שמלבישים על החלון והדלת כדי להגן מהשמש על הילדים. אם לזה התכוונת - התשובה היא זה חוקי בחלונות הנוסעים האחוריים, כמו שלהדביק פילם אתה יכול שם וזה חוקי לגמרי. בחלונות הקדמיים אסור לעשות כלום, לא חצי שקוף, לא בערך, לא חצי חלון נקי וחצי חלון פילם. על כל זה מקבלים דו"ח. גם על בד שתשים שם תקבל דו"ח אם תהיה ככה בזמן הנסיעה. אתה מפריע לזיהוי ואכיפה. ההגנה היחידה שיש לך מהשמש והיא חוקית - זה המגן שמש שמסתובב לצד החלון. אה, ומשקפי שמש.
-
@גיל כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
לגבי שאלתך @ITAMAR25 אומנם אני לא דובר המשטרה אך אולי תתן פרטים כדי שנבין, הרכב היה בבעלות המשטרה או בשימוש המשטרה (בעבר סיורי מתנדבים היו מבוטחים ע"י המשטרה אך בבעלות פרטית, היום זה כבר לא ככה, כל מתנדב יושב בניידת).
נשמח אם תבדוק את זה מול מוקד 110 ותשתף אותנו בתשובה.רכבו נקנה ממנהל הרכב הממשלתי (משרד האוצר) אז וודאי שהרכב היה בבעלות המשטרה מה שכן זו לא הייתה ניידת אלא רכב מוצמד לקצין\עובד\מוצמד יחידתי
(אוכל להרחיב לך במייל על התהליך תחת ידי עברו כבר 7 כאלו {מיצרנים שונים}) -
@שלמה כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
רכבו נקנה ממנהל הרכב הממשלתי (משרד האוצר) אז וודאי שהרכב היה בבעלות המשטרה מה שכן זו לא הייתה ניידת אלא רכב מוצמד לקצין\עובד\מוצמד יחידתי
(אוכל להרחיב לך במייל על התהליך תחת ידי עברו כבר 7 כאלו {מיצרנים שונים})בשמחה רבה ידידי הטוב. ולגבי הנידון לשעצמו, עניתי ל @ITAMAR25 שהנושא בהחלט טעון בירור.
-
@גיל כדי לחלץ אותך מצרות לא עלינו הייתי ממליץ לכתוב “כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.”
-
@ITAMAR25 כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
ואני לא הבנתי איך הרכב שלי נקנה מהמשטרה (אוכפי החוק) עם ציפוי בחלונות ליד המושבים הקדמיים והשמשה האחורית
אפשר לשאול האם זה כתוב ברשיון רכב?
יש היום רכבים שמגעים מהיצרן אם השחרה גם בחלונות הקדמיים
ולכן אני שואל
כדי לדעת האם אני יכול לעשות השחרה ולומר שכך הגיע הרכב או שזה כתוב ברשיון רכב? -
אני מבין שאם קניתי רכב לפני כמה חודשים עם חלונות כהים, יכול להיות שהוא לא יעבור טסט בגלל זה, איפה אני בודק האם זה חוקי לרכב שלי,
ואם כבר מדברים על הנושא הזה, אולי בזכות זה אני יבין מה גורם לזה שהחלון האחורי כולו מטושטש בגלל הציפוי הכהה, והאם מישהו יודע מה עושים עם זה?? -
@איציק-1 כתב במדריך: חלונות כהים לרכב - מה מותר ומה אסור?:
ואם כבר מדברים על הנושא הזה, אולי בזכות זה אני יבין מה גורם לזה שהחלון האחורי כולו מטושטש בגלל הציפוי הכהה, והאם מישהו יודע מה עושים עם זה??
לנקות עם ספוג וטינר זה יורד בשניות ללא מאמץ
אבל כדאי שתנסה קודם בצד לראות שהכל עובד כשורה