מדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא)
-
@מאיר
זה לבן נחמד… לא יודע להגיד לך איזה רמה בדיוק…
מצ"ב תמונה
אגב הזמנתי גם לדים מאלי, בהתחלה זה נעצר במכס, אבל אחרי שבוע שוחרר,
שמתי לב שזה נרשם בסטטוס ממתין לבדיקה במכס, עוד לפני שהמוצר מגיע בכלל לארץ,
המעצבן הוא שהלדים האלו בכלל לא עובדים, ועוד מוכר עם חוו"ד חיוביות. -
@haims כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
זה לבן נחמד… לא יודע להגיד לך איזה רמה בדיוק…
תבדוק בקישור שממנו הזמנת. כתוב פרטים על המוצר…
@haims כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
המעצבן הוא שהלדים האלו בכלל לא עובדים, ועוד מוכר עם חוו"ד חיוביות.
אם הלדים לא עובדים בכלל אז זה מוצר תקול שאתה יכול להזדכות עליו…
זה שלדים לא חוקי לא אומר שהם לא עובדים… -
@שלמה כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
באמת מעניין לבדוק אם הרכב עובר טסט ככה, תעדכן.
אותי מעניין אם הרכב לא יעבור טסט, ואז יש לערער על הפסילה הלא חוקית.
חברים רבים כאן ברכסים עברו בעצתי להלוגן לבן ועוברים טסט מדי שנה במכון הרישוי באפק, ובמכון הרישוי בעכו. -
@גיל כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
@שלמה כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
באמת מעניין לבדוק אם הרכב עובר טסט ככה, תעדכן.
אותי מעניין אם הרכב לא יעבור טסט, ואז יש לערער על הפסילה הלא חוקית.
חברים רבים כאן ברכסים עברו בעצתי להלוגן לבן ועוברים טסט מדי שנה במכון הרישוי באפק, ובמכון הרישוי בעכו.השאלה איך המכון התייחס לזה. האם הם בדקו וראו שזה הלוגן או שהם זרמו או שפשוט מדובר ברכבים שניתן לראות מבחוץ באיזו נורה מדובר.
-
@אפייי כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
???
אתה מתכוון עם ציפוי כחול?יש הלוגן לבן עם ציפוי כחול, נועד כדי להגיע לטווח הגוונים של 6000K.
ויש ללא ציפוי כחול, אלא שקוף רגיל, והגוון בדר"כ 4200K או 5000K, בדומה לקסנון.
(ויש גם קסנון של 6500K, ללא ציפוי כחול כלל). -
-
@גיל כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
@סאדיגורא כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
אגב, ווינק[ע]ר באידיש - בלינקר באנגלית - מאותת בעברית.
אתה בטוח שווינקר זה ביידיש?? כמדומה שאתה לא מדייק.
בטוח.
מלשון א ווינק.
-
-
@אביחי כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
א- ראיתי קודם מונית עם לד כחול על הגלגל שעושה עיגולים כחולים תוך כדי נסיעה, זה חוקי?
לא
ב- מישהו אמר לי שלמשאיות אפשר להוסיף כמה תאורה שרוצים - זה נכון או לא?
לא בדקתי אבל לפי כמות התאורה שיש על חלק גדול מהמשאיות כנראה שיש אמת בטענה
עריכה: במשאית כמו בשאר כלי הרכב אין להוסיף תאורה נוספת, מה שכן יש חוק שמחייב כלי רכב באורך מעל 6 מטרים להתקין תאורה צידית ונהגי המשאיות נסחפו עם זה הלאה -
@אביחי כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
ראיתי קודם מונית עם לד כחול על הגלגל שעושה עיגולים כחולים תוך כדי נסיעה, זה חוקי?
זה מחזיר אור שמתלבש על הוינטיל
בהמשך קישור -
ב- מישהו אמר לי שלמשאיות אפשר להוסיף כמה תאורה שרוצים - זה נכון או לא?
בלשון תקנה 350א, ש @גיל כתב כאן שהיא המקור לאיסור להוסיף תאורה לרכב, אין חילוק בין רכב פרטי למשאית.
לשון התקנה
פנסים ואורות נוספים תק’ (מס’ 6) תשכ"ו-1966 תק’ תשמ"ז-1987350. (א) ברכב וכן בגרור ובנתמך לא יותקן פנס או מיתקן מפיץ אור, נוסף על הפנסים והאורות שנקבעו בתקנות אלה, אלא אם רשות הרישוי התירה התקנת פנסים נוספים או מיתקני תאורה נוספים.
(ב) הוראות תקנת משנה (א) לא יחולו על הארת פנים הרכב, ובלבד שלא יהא בה כדי להפריע לנוהג באותו רכב.
-
@יצחק-רשטונ כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
עריכה: במשאית כמו בשאר כלי הרכב אין להוסיף תאורה נוספת, מה שכן יש חוק שמחייב כלי רכב באורך מעל 6 מטרים להתקין תאורה צידית ונהגי המשאיות נסחפו עם זה הלאה
אבל לכאורה גם בזה צריך להיות באישור משרד הרישוי?
-
@גיל
א- ראיתי קודם מונית עם לד כחול על הגלגל שעושה עיגולים כחולים תוך כדי נסיעה, זה חוקי?אם זה לד, זה לא חוקי, וכמו שכתב נכון ידידי @יצחק-רשטונ
לי אישית ג"כ נראה כדברי ידידי @פתוח-לשמוע שמדובר בפקק של הונטיל שמחזיר אור, יש את זה בכל הצבעים, זה סופג את אור השמש ביום ומאיר בצבע שבוחרים בלילה. לא ידוע לי על בעיה חוקית בזה, כי טכנית זה לא נחשב תאורה, וזה גם לא מאיר כ"כ חזק. בסגנון הזה.ב- מישהו אמר לי שלמשאיות אפשר להוסיף כמה תאורה שרוצים - זה נכון או לא?
ממש לא נכון, וכמו שכתבו נכון ידידיי @יצחק-רשטונ ו @משה-שמחה .
@משה-שמחה כתב במדריך: לדים/קסנון בתאורת הרכב - מה מותר ומה אסור (כולל פירוט הקנסות המלא):
אבל לכאורה גם בזה צריך להיות באישור משרד הרישוי?
בוודאי.