עקב עליית המע"מ
-
@אושר-מתקרב כתב בעקב עליית המע"מ:
כמובן שייתכן שחברות הביטוח ינצלו את עליית המחירים הזו…
כמו בחד פעמי שקפץ ב200 אחוז
-
-
אני ראיתי איפשהוא כתבה שמחירי הביטוח יעלו מהיום בחצות
כמה למה אין לי מושג -
@אושר-מתקרב כתב בעקב עליית המע"מ:
את אומרת, שעל כל 1000 שקל ששילמת עד היום, תצטרך לשלם עוד סכום עתק של: 10 שקלים שלמים!!
החישוב לא מדויק כי על כל 1000 ששילמת היום כבר היה כלול בתוכו המעמ
מה שאומר שהעליה היא אפילו פחות מזה
משהו כמו 8.5 שח לכל 1000 ששילמת עד היום -
@klopkk כתב בעקב עליית המע"מ:
החישוב לא מדויק כי על כל 1000 ששילמת היום כבר היה כלול בתוכו המעמ
מה שאומר שהעליה היא אפילו פחות מזה
משהו כמו 8.5 שח לכל 1000 ששילמת עד היוםהציטוט מעניין לשעצמו, פתאום קלטתי מה אות אחת יכולה לעשות.
בכל אופן אני חושב ש @EBA צודק במה שכתב כאן שאין מע"מ על ביטוח, מצד שני (ולא ראיתי שהוא הביע דעתו בעניין) אני מתקשה לדון לזכות את חברות הביטוח שיראו עליות מחירים ולא יקפצו על המציאה לממן לעצמם עוד חופשה בקריביים. -
@gil3686 כתב בעקב עליית המע"מ:
מצד שני (ולא ראיתי שהוא הביע דעתו בעניין) אני מתקשה לדון לזכות את חברות הביטוח שיראו עליות מחירים ולא יקפצו על המציאה לממן לעצמם עוד חופשה בקריביים.
הנה אני מביע את דעתי: ברור שהם מעלים את המחיר כל אימת שהם יכולים, באשמת גנבי המכוניות, מחירי החלפים, משבר השבבים, מצור החות’ים, וכמובן מחירי החופשות בקאריביים…
רק דייקתי את הדיון, שמע"מ לא קשור לפה, ולכן אין מה לחשב את האחוזים וכו’ כפי שעשו פה, וכמו כן אין מה לחשוש ספציפית מתחילת השנה הנוצרית.
למרות שהחגא הזו זו אכן הזדמנות “חגיגית” להעלאת מחירים נוספת, זה לאו דווקא.
ובכל אופן הסוכנת שלי אתמול אמרה שלא קריטי לסגור היום כשהיא עסוקה, ונדבר מחר [היום] ויהיה אותו מחיר. ומה אכפת לי אני, אם זה יעלה היא תספוג את זה… -
@EBA כתב בעקב עליית המע"מ:
ובכל אופן הסוכנת שלי אתמול אמרה שלא קריטי לסגור היום כשהיא עסוקה, ונדבר מחר [היום] ויהיה אותו מחיר. ומה אכפת לי אני, אם זה יעלה היא תספוג את זה…
לי יש נסיון רע מאוד דווקא עם סוכן ביטוח מפורסם בארץ, שעשה לי קטע בערך כזה, רכשתי רכב ב-1.12.23 והסוכן הנ"ל נתן לי הצעה פצצה (להזכירכם באותו היום אצל כל הסוכנים התעדכנו המחירים). אחרי שבוע שאין פוליסת מקיף ואני שואל מה קורה הוא עונה לי שאצלו המחירים לא התעדכנו אבל הוא כבר סגר איתי וזו אשמת החברה והוא ממתין לחתימת מנהל שתאשר את ההנחה (ועוד בילבול שכל של "אתה מובטח אצלי וגם שאין לך פוליסה הכל טוב). קיצר נדודים בלי סוף וגם סינונים כמובן ובחודש אפריל צעקתי על המחליפה שלו (כי הוא היה בחופשה באמת, ואולי בקאריביים וביטלתי גם את החובה אצלו. ואני נדפקתי בקטע הזה כי מבחינת חברות ביטוח הפסדתי את העבר הביטוחי שלי וגם לא עשו לי מקיף בלי בדיקת SafeCar.
עדכון: שם לא אפרסם כמובן אבל לפונים אישית שיש להם תועלת בזה אספר. -
@EBA כתב בעקב עליית המע"מ:
רק דייקתי את הדיון, שמע"מ לא קשור לפה,
זה לא ממש מדוייק, הוא קשור בעקיפין, כי ממחר (שלשום) הוא מתחיל לשלם על החשבון חשמל שלו עוד אחוז מע"מ וכן על החשבון מים.
גם במכולת הוא מוסיף למוכר עוד אחוז על הלחם והגבינה וכן על הבאדי והגזר
וודאי שגם מחיר הטיסה לקאריביים יעלה בעוד אחוזון…ולכן אין מה לחשב את האחוזים וכו’ כפי שעשו פה
כי זה רק גרמא ולא גרמי
-
-
@gil3686 כתב בעקב עליית המע"מ:
לי יש נסיון רע מאוד דווקא עם סוכן ביטוח מפורסם בארץ, שעשה לי קטע בערך כזה, רכשתי רכב ב-1.12.23 והסוכן הנ"ל נתן לי הצעה פצצה (להזכירכם באותו היום אצל כל הסוכנים התעדכנו המחירים). אחרי שבוע שאין פוליסת מקיף ואני שואל מה קורה הוא עונה לי שאצלו המחירים לא התעדכנו אבל הוא כבר סגר איתי וזו אשמת החברה והוא ממתין לחתימת מנהל שתאשר את ההנחה (ועוד בילבול שכל של "אתה מובטח אצלי וגם שאין לך פוליסה הכל טוב). קיצר נדודים בלי סוף וגם סינונים כמובן ובחודש אפריל צעקתי על המחליפה שלו (כי הוא היה בחופשה באמת, ואולי בקאריביים וביטלתי גם את החובה אצלו. ואני נדפקתי בקטע הזה כי מבחינת חברות ביטוח הפסדתי את העבר הביטוחי שלי וגם לא עשו לי מקיף בלי בדיקת SafeCar.
נקוט כלל זה בידך. מילים שוות בדיוק כמה שעולה להגיד אותם! צריך לשנן: אין חברים! וגם אין קרובי משפחה! (וכן, אני מדבר גם לאלה שאומרים “זה מדובר על משפחות אחרות, כמה טוב שאני לא מהם…”. אלה שנדפקו גם אמרו את זה)