יפני או גרמני?
-
@רפאל-0 לענ"ד צריך לחלק את הדיון לשנים הפן הכלכלי והפן הטכני
לגבי הפן הכלכלי אז אמנם הרכב היפני שומר על ערכו אבל הוא יקר יותר ומשום כך הירידת ערך שלו בכסף גדולה יותר מרכב גרמני שמקביל לו בשנתון אבל בשקלול עלויות טיפולים ותיקונים הם כנראה יהיו שווים פלוס מינוס כמו שכתבתי באריכות יותר כאן
ולגבי הפן הטכני אז ברור שהיפני יהיה יותר אמין ופשוט לאחזקה ומאידך הוא יהיה פחות מהנה ונוח לנהיגה
למעשה לדעתי מי שזה רכב ראשון שלו ולא מחפש הרפתקאות עדיף יפני כי אתה לא בא עם דרישות אז כל רכב יהיה טוב אבל מי שמחפש ריגושים ומוכן לבלות קצת יותר במוסך יש מה לדון על רכבים אחרים (כמובן לבדוק טוב - עדיף גיר לא רובוטי ומנוע לא טורבו ואידך זיל גמור) -
-
הצרכים שלי הם כאלו רכב שיראה כמה שיותר סבבה כדוג’ ג’טה
שלא יקח הרבה דלק …
שיהיה אמין וללא הרבה תקלות עם עליות רבות
לנסיעה מחוץ לעיר ולעיר
זהו…
לכן חשבתי על הג’טה אבל אמרו לי הרבה תיקונים יקרים
חשבתי על הטרז’ אמרו לי עגלה
איזה עוד רכבים יש …
והאם הג’טה אופציה כי היא נראית טוב
במחיר סבבה של 20.000 בערך
@צילפינגים -
@רפאל-0 מה עם דיזל?
אני מבין שיש לך נסיעות די ארוכות ועליות קשות
אם כך הייתי ממליץ בחום על רנו קליאו סטיישן אם יש ידני ואתה בקטע אז יש עוד אופציות כד’ @שלמה בדיזל החיסכון בדלק כמו רכב היברידי ואפילו יותר!! [24\1] ואין לך סיכון של בטריה
ובנוסף אתה לא נוסע על עגלה כמו אטראז’ אתה מקבל רכב סוס עבודה כפשוטו בלי להתפשר על דלק ונוחות צרפתית ואמינות טובה! -
@רפאל-0
יש ל @שמואל-קליין - משהו פצצה! -
@אלוף-העולם-1 @רפאל-0
אכן כן -
@רפאל-0 כתב ביפני או גרמני?:
חשבתי על הטרז’ אמרו לי עגלה
לא שאני חולק על ההגדרה הזו, ואפי’ פעם ראיתי שהגדירו את האטרז’ ‘מנוע של מברגה בעגלת סופר’…
אבל אני רק רוצה להציע צד נוסף.
בתקציב שלך, לא תוכל בהכרח למצוא רכב חסכוני, אמין, פשוט לתחזוק, נראה טוב ועם נוחות נסיעה של קיה קרניבל 2025…
את הרנו קליאו אני לא מכיר, יתכן שזה באמת הפתרון בשבילך. רק קח בחשבון שגם לדיזל אמין ובלי תקלות, עדיין העלויות תחזוקה שלו (טיפולים ותיקונים שאין רכב שאין לו) יותר יקרות…
אז אולי כן כדאי לשקול שוב רכבים קצת פחות נוחים על הנייר, תנסה לעשות סיבוב על איזה רכב כזה ותחשוב על האמינות והחיסכון המובטח בדלק ובתחזוקה למול החיסרון הקטן בנוחות נסיעה. ובסופו של דבר… מתרגלים לזה (אא"כ התרגלת כבר כמה שנים לסקודה קודיאק…)
סתם לשם השוואה… יש לי כיום סוזוקי ספלאש, שזה רכב מיני, עם מנוע קטן (בערך בנפח של האטרז’). עשיתי איתו ב9 חודשים 17000 ק"מ, בתוך העיר ומחוצה לה. ויש לי אותו אחרי שבשנה וחצי רישיון שהיה לפני כן נסעתי בעיקר על פריוס+ ורכבי שכירות נחמדים (לא קיה פיקנטו)… ובהחלט אפשר לומר שאני מרוצה, ולא מקטר כל נסיעה מחדש על הנוחות החסרה לעומת כל מיני רכבים אחרים.
בקיצור… א"א לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה…
בהצלחה! והלוואי שתמצא משהו שיתאים לך מכל הבחינות בע"ה -
-
@יוני כתב ביפני או גרמני?:
@שמואל-קליין כתב ביפני או גרמני?:
אכן כן
מה יש לך?
כי בדיוק אבא שלי מחפש רכב נח ואמיןאם הבנתי נכון הכוונה לרפיד תראה כאן