גשם! נקודה למחשבה
-
@zalmensmok נכון לפני שנתיים היה בחור עם ג'יפ שהעביר שם אנשים מצד לצד זה היה מעורר השראה
וכן פעם היה ברח' אבן גבירול שרכבים היו מקבלים קצר חשמלי אחרי הגשמים הללו, בעקבות תכנון לקוי של הניקוז ברח' לכן שיפצו אותו בזמנו -
-
-
-
בלי להפחית בכלום מהנאמר לעיל בנושא חשוב זה!
גם אני חושב כך וטוב מאד שהעלו נושא זה
רק שברצוני גם ללמד זכות על הנהגים - כפי שנהג ר' לוי יצחק מברדיצ'וב זיע"אגם אני שמאד כואב לי לראות נהגים שמשפריצים על אנשים
גם אני בעצמי לפעמים משפריץ על אנשים - ולא ח"ו לא מתוך כוונה רעה!!!הרבה פעמים לא שמים לב לשלולית - לפעמים גם שלולית קטנה משפריצה למרחק
הרבה פעמים עד שקולטים את השלולית - כבר לא מספיקים לעצור
ועד כל מיני סיבות ודוגמאות שונות !!!אז ברור ! ברור שצריך לשים לב ולהיזהר, ובכלל באופן כללי רצוי לנסוע במהירות נמוכה בעיר ובפרט בימי הגשמים!!!
אבל גם אם ראיתם נהג שנתן שפריץ רציני, עם כל הכאב והקושי - דונו אותו לכף זכות !!!
-
הגיגון קטן בנושא דנן:
א. כהולך רגל, מומלץ להישיר מבט לעיני הנהג שבאופק, זה ימגנט גם את העינים שלו אליך, וכתוצאה ישירה גם את תשומת הלב שלו לצרכיך ה'גשמיים'. נוסה משני צידי ההגה בהצלחה יתירה. חסרון: לא עובד על ונדליסטים, אבל הם רק המיעוט שבמיעוט...
ב. מתקשה להמעיט בתחושה הרעה של נהג שנוסע במשך 5 ק"מ על 10 קמ"ש ומטה, ובשבריר של חוסר תשומת לב, בסיבוב, הוא מרים נד מים, ומספיק לראות את האכזבה/שנאה בעיניים של הנפגע. הוא צודק. הוא גם טועה. קצת.
ג. מבלי להפך את היוצרות, אם רק הולכי הרגל היו מודעים לעיוורון שאופף את הנהג בגשם שוטף, הם היו כנראה היו מבינים שרצון טוב של הנהג לא תמיד מספיק...
ד. אם כבר קראנו את ג, יש דבר שהרבה יותר חשוב מחצי ליטר של מים - חצי ליטר של דם!
דעו, גם אילו הנהג בפוקוס מוחלט, הראות בגשם שוטף עשויה לגרום לו לפספס אותכם. קחו אחריות גם אתם!
ה. אתה ששונא כ"כ להתרטב, אולי תלך על המדרכה, למה על הכביש???מקווה שלא יועבר לפורום "הולכי רגל זה לזה"...
אבל בדומה קצת לתשובה לשאלה "מה יש יותר, ירידות או עליות?", כך גם לגבי היחס שבין רוכבי-רכב להולכי-רגל, (כמעט) כל נהג הוא גם הולך רגל בזמנו הפנוי... -
@צדוק-לב
@הלב צודק
אבל וודאי שהפוסט שהעלתי לא מדבר על פעם ב... נהג שלא עצר בזמן והשפריץ מים על הזולת (שזה שוגג אבל אסור)
דיברתי בשביל אילו שאין להם כלל את המודעות לזה, אלו שלא חשבו אף פעם מה ההשלכות של נסיעה מהירה בתוך שלולית (ולצערי יש לא מעט כאלה)@צדוק-לב כתב בגשם! נקודה למחשבה:
גם אני שמאד כואב לי לראות נהגים שמשפריצים על אנשים
גם אני בעצמי לפעמים משפריץ על אנשים - ולא ח"ו לא מתוך כוונה רעה!!!הרבה פעמים לא שמים לב לשלולית - לפעמים גם שלולית קטנה משפריצה למרחק
הרבה פעמים עד שקולטים את השלולית - כבר לא מספיקים לעצור
ועד כל מיני סיבות ודוגמאות שונות !!!כמובן שיש מקום לדון לכף זכות! אך הרשה לי לסייג
נסיעה מהירה (כזו שתרגום לשפריץ הגון) היא מסוכנת אפילו הייתי אומר מאוד, המציאות היא שבלימה בתוך שלולית בעייתית מאוד, כלכך הרבה רכבים החליקו בכזו מהירות. לא מדובר על מהירות מופרזת אלא על מהירות קלאסית+ ביום קייצי!
ואכן לדון לכף זכות אני מוצא במקרה שיש בור בתוך הכביש ואז באמת המים ישפריצו כהוגן. אבל לשים לב שלא בזמן לשלולית, לדעתי תיצור חומת מים כשהרכב נהוג במהירות גבוהה -
@לך-תדע כתב בגשם! נקודה למחשבה:
מקווה שלא יועבר לפורום "הולכי רגל זה לזה"...
אבל בדומה קצת לתשובה לשאלה "מה יש יותר, ירידות או עליות?", כך גם לגבי היחס שבין רוכבי-רכב להולכי-רגל, (כמעט) כל נהג הוא גם הולך רגל בזמנו הפנוי...לא רק בקשר לגשם...
גם במעברי חציה הולכי הרגל לא חושבים שהנהג הוא גם בן אדם.
בזמן ששימשתי כהולך רגל עברתי ליד מעבר חציה ושמעתי אחד שעובר את הכביש אומר לחברו להיזהר כי מגיע רכב, והשני הגיב לו שהנהג צריך להיזהר לא אני...
רציתי להגיב על זה כבר מעל במה זו 'חבוב הנהג אולי ילך לכלא במקרה של... ח"ו אבל אתה מה...?!'
נקודה למחשבהנ.ב. את זה אפשר להעביר לפורום הולכי רגל זה לזה...
-
@שמעון-0 אפרופו פורום הולכי רגל זה לזה, מישהו צריך לספר להם שבחורף אם הם הולכים עם סוודר כהה ומגיע ממול רכב שמסנוור, גם אם הנהג יהיה מרוכז כמו מרכך כביסה של מקסימה בבקבוק 250 מ"ל, הוא פשוט לא יראה אותם!
אתמול כמעט השטחתי מישהו כזה על הכביש, הבנאדם עבר בנחת את הכביש בלי מעבר חציה באלכסון, תוך כדי שיחת טלפון, ממולי הגיע אוטובוס מסנוור בעליה עם זוג פרוז'קטורים בכינון ישיר לעיניים שלי, ורק זכות החסד שעשיתי כאן בפורום הצילה את שנינו. -
אני חוצה את הכביש בלי הבימבה ג'וק שלי...
ותמיד אני מרוכז במה שהולך סביבי משני צידי הכביש
שבוע שעבר, זה קרה לי.
יצאתי מבין רכבים לתוך הכביש הישנוני בין הבית לכויילל, והתמקדתי באוטובוס שבא מלמטה מימין,
ולמזלי המורה ב'למד' שבא מלמעלה- שמאל- היה מרוכז- לשם שינוי, והתלמיד המסכן חטף ברקס כמה צעקות ושיעור נוסף,
אבל ת'אמת, שזה פעם ראשונה שאני האשם [באמת] ולא חוטף ת'צעקות -
היום נסעתי ברכב דו גלגלי, ולמרות המתנתי מתחת לבנין, הגשם לא הראה סימנים של הפסקה קרבה, ולכן נסעתי בגשם בכבישי ב"ב הרטובה שנהפכה למסלולי מים בנחלי בני ברק.
אלא שכדי לא להשפריץ על הולכי הרגל נסעתי לאט, הכי לאט שיכולתי, וכדי לא לעצבן את נהגי הרכבים פיניתי את דרכי להם ונסעתי בצדדי הכביש שם השלוליות עמוקות יותר, ובנוסף לזה עמדתי על רכבי הדו גלגלי חשבתי שזה יציל אותי מפגעי הרכבים.
אלא שפתאום הגיע רכב חדיש אטום ומפנק להפליא עם אדם מבוגר ומזוקן שהחליט ללחוץ על הגז דווקא בנסיעה לידי, וההשפרצה ה"מוצלחת" שלו שהגיע לגובה של רכבו מילאה את גופי במים צוננים עד לשד עצמותי.
כמה מטרים אח"כ הוא נעצר בפקקי ב"ב והתקרבתי לשמשה שלו לראות וליראות מי הוא זה ואיזה הוא שהצליח לעשות לי אמבטיה כזו, והבנ"א אדיש מתעלם מקיומי כאילו אני שקוף.
הבנתי מה אני צריך לעשות, עקפתי את כל הפקק, ונסעתי באמצע הכביש, שם יבש יחסית, ותקעתי את כל הרכבים מאחרי שיסעו בקצב שמתאים לי, בלי לתת להם אופציה לעקוף אותי, והתעלמתי מהצפירות וכו', גם לי מותר לראות רק את עצמי, לפחות כשחציי רטוב עד לשד עצמותי והגשם עדין יורד עלי ומרטיב את מה שנשאר.
אז נהגים יקרים, אל תתחילו עם רוכבי האופניים... חבל על הזמן שלכם... הם לא ישפריצו עליכם בחזרה, הם פשוט יגרמו לכם נסיעה כ"כ איטית שלא תצליחו להשפריץ יותר...