רעידות מ-100 קמ''ש
-
@יעקב-מ-פינס כתב ברעידות מ-100 קמ''ש:
עריכה אחד מחברי הפורום האיר את עיני
צדיק נסתר?
שלעיתים בשימוש רצוף בברקס
הכוונה שלוחצים ברצף ממושכות, ולא ''מפמפמים'', דהיינו עצירות קטנות לא ברצף, למנוע חימום. (רק שוטנשטיין)
-
@יעקב-מ-פינס
איך אני מתקשר איתך? -
@יעקב-מ-פינס שמעתי רבות שהשימוש בורקס זה ע”י פימפום,
שאלתי מה הכונה הרי שיורדים ירידה ככל שתהיה חייב רגל על הברקס כמה פעמים שכן ניסיתי לפמפום בסוף הגעתי כמעט עד הטובון שלפני שהצריך ברקס חזק,
אשמח לשמוע הסבר טוב לשימוש נכון בברקסים... -
@בעל-עגלה כתב ברעידות מ-100 קמ''ש:
זה ע”י פימפום,
אל תגיע למצב כזה
פשוט עוצרים נכון ממרחק נכון עצירה רגועה
במידה ואתה צריך עוצרים רגיל ורק את הסוף מפמפמים -
@יעקב-מ-פינס שמעתי רבות שהשימוש בורקס זה ע”י פימפום,
שאלתי מה הכונה הרי שיורדים ירידה ככל שתהיה חייב רגל על הברקס כמה פעמים שכן ניסיתי לפמפום בסוף הגעתי כמעט עד הטובון שלפני שהצריך ברקס חזק,
אשמח לשמוע הסבר טוב לשימוש נכון בברקסים...הפימפום הוא רק בבלימה ממש חזקה כמו שאמר @ראובן-שבתי .
עכ"פ הפימפום היה פעם לפני עידן הABS.
בזמן שהגלגלים מסתובבים על צירם, הם השולטים על אחיזת הרכב בכביש ויש בידם לכוון את הרכב לאן שצריך.
בזמן בלימה מלאה - נעילת גלגלים, הגלגלים נגררים ברצפה אך אינם יכולים לשלוט על הרכב בשום צורה, וההגה לא יועיל אם יהיה צורך בהיגוי בזמן הבלימה ומשכך הרכב גם יכול להגיע לסיחרור אם תהיה לו משיכה (אפילו קלה) לאחד הצדדים.ע״י הפימפום אנחנו מרוויחים משני הכיוונים; גם מרחק הבלימה קצר יותר מאשר נעילת גלגלים, וגם האחיזה נשארת.
היום הABS עושה את כל העבודה ויותר טוב מאיתנו..
-
@מאיר כתב ברעידות מ-100 קמ''ש:
היום הABS עושה את כל העבודה ויותר טוב מאיתנו..
אני מוסיף על דבריך יש (א)נשים שיורדים ירידות כגון מירושלים והרגל כל הזמן מלטפת את הברקס ועל זה בעיקר הכוונה
-
נראה לי שחשוב לציין שצלחות בלמים באיכות סבירה לא אמורים להנזק גם אם תרד איתם לים המלח על בסיס יומי בלי פימפומים, ואם הם כן מתעוותים אז תעלה את האיכות ולא יהיו בעיות בעז"ה.
-
@ראובן-שבתי אם אני מבין טוב את דברך אין בעיה לעשות ברקס בקטנה ארוך כל הבעיה זה ברקסים חזקים שאז צריך לפמפם
-
@ראובן-שבתי אם אני מבין טוב את דברך אין בעיה לעשות ברקס בקטנה ארוך כל הבעיה זה ברקסים חזקים שאז צריך לפמפם
אני אחדד. יש את הבעיה של עיוות הצלחות שהיא אמורה להפתר כששמים צלחות איכותיות כמו שאמר @נייטרון-חפשי .
בלחיצה רצופה על הברקס בירידה יש בעיה נוספת והיא התחממות הבלמים וירידה זמנית ביעילות שלהם. פה הפתרון הוא להוריד הילוך או שניים ואם בכל זאת צריך להשתמש בברקס יש לעשות זאת בפעימות ולא באופן רצוף וכאמור זאת למטרת בטיחות.
-
גם אני סבלתי מבעיה המתוארת כאן.
על הטוב ייזכר בעל צמיגי ג'וליאן [מרחוב תובל ירושלים], שהגעתי אליו עם בקשה לאיזון גלגלים, ולא הניח לי עד שחקר כמה פעמים איפה בדיוק הבעיה - וכשגילה שהבעיה מתעוררת בעיקר בבלימות - שלח אותי לחריטת דרמים.חרטתי, ואי אפשר לומר שהרכב מרגיש חלק לגמרי... וכבר כתבו כן לפני...
עכ"פ, יש שיפור משמעותי בהחלט. לא מפחד כבר ליסוע את הירידות/ עליות לפני ירושלים...