הטרמפיסטים....
-
@פתוח-לשמוע דווקא לא
ההשראה היתה היום מטרמפיסט שפתח את הדלת שלי בפראות ורכב שעבר ליד השתפשף בה
אילולי הערנות שלו ושהוא בלם בזמן הדלת הייתה עפה@EBA כתב בהטרמפיסטים....:
אני חייב לציין שתשעים וחמישה אחוז מהאנשים עולים בנימוס,
בהחלט
על אף אותו חסיד שלעג לי על הרכב הישן ביידיש
מה אתה חושב שאתה ביקום מקביל??? נכון שאני לא חסיד אבל אני מבין טוב מאוד מה אמרת
(לא נפגעתי כמובן, אף אחד לא צוחק על הרכב הזה כמוני... אבל איפה המידות???)@EBA כתב בהטרמפיסטים....:
דווקא אחד שהעליתי והכריז "אתה חייב לשמוע חידוש יפה בפרשת השבוע שיצא לי היום".
זה עוד בסדר
המעצבנים זה אלו שאומרים את הווארט הידוע ש"הכנסת אורחים" בדור הזה זה טרמפים
מי שלקח טרמפיסטים ולא שמע על זה שיקום.... -
לקחתי טרמפיסט עד שילת כשאני ממשיך בדרכי לבני ברק
הוא יוצא מהאוטו בצומת שילת, מחזיק את הדלת פתוחה וצועק בקול גדול מי שרוצה לבני ברק שיעלה הוא ממשיך לבני ברק נסעתי עם דלת פתוחה ובלמתי לסגירת הדלת, (מה עוד יכלתי לעשות) -
@ראובן-שבתי "קל מנוצה, אורח מזמין אורח" גמ' איפשהו
-
@אבי-ים לקחתי טרמפיסט כשהוא יודע לאיפה אני מגיע. בשלב מסוים הוא אומר לי יש מצב שאתה נוסע בדרך הזאת ולא הזאת, אמרתי לו שידוע לי שבסוף הכביש יש אין כניסה אז הוא אמר לי אני אלמד אותך דרך שאפשר.
שמחתי כי זה באמת קיצר לי את הדרך ואם זה גם עוזר לו אז אדרבה.
מגיעים לסוף הכביש ויש אין כניסה, חשבתי שיש לו איזה כביש שלא הכרתי.
והבחור אומר לי "תקשיב, זה רק קטע קטן של אין כניסה, אתה עובר אותו ואז כבר מותר לך ליסוע"...
התאפקתי ושתקתי... הורדתי אותו ואז חזרתי את כל הדרך... שיהיה לי לזכות... -
תודה רבה ר' @אבי-ים שרשור יפה שאין בשום מקום!
לצערי אין לי מלא סיפורים בין היתר מהסיבה שכמעט ואין לי נסיעות עשירות בטרמפיסטים וכשיש אזי העזר לא מסכימה...
אבל סיפור אחד כן יש לי.
בתחנת הדלק שביציאה מבני ברק עמדו כמה ישיבע בוחער. עצרתי והשבתי שאני נוסע לנתיבות. אף אחד לא היה צריך. והנה מגיח לו מאי שם איש כבן 27 עם בגדים של הדמויות בציורים של פני השבת של יוני גרינשטיין.. מצנפת שכזו ושמלה לבנה עם פסים צבעוניים בעדין... (התחלתי להבין למה אשתי לא מסכימה טרמפיסטים...) ואמר שהוא צריך לאותו כיוון..
מכיוון שהוא הכניס את ראשו לתוך החלון, כבר לא יכולתי לברוח.. אל תשאלו אותי איך זה קרה לי אבל הוא עלה לרכב.
תאמינו לי, אחרי כ10 דק' של נסיונות איפוק מכל הסוגים זה היה כבר בלתי אפשרי ופתחתי את הפה ושאלתי. שאלתי על אופן לבושו החריג באופן כה קיצוני, ושמא הוא נמנה עם עדת תימן המעטירה..
והוא השיב בשלילה ואמר שהוא מהעדה הגרוזינית ולה מסורת ההגיה הנכונה (וכך גם הוא דיבר; במבטא תל-אביבי-גרוזיני... גם אם תנסו לדמיין לא תצליחו..)
בקיצור הבחור חוזר בתשובה ובפיו הטענה שמה שהציל את ישראל ממצרים זה שלא שינו את לבושם ולא את שפתם.. וכמובן שהבחור לא הסתפק בזה וטען שפה בארץ יש ציונות וכו' וגם שינו את לבושם וגם את שפתם והוא מתכונן לעבור לגור לגרוזיה כי שם לטענתו יש יותר זכות קיום...
ויכתב בספר הזכרונות אשר במוחי...
-
השרשור הזה בא במקום, בדיוק היום עיצבן איתי כדבעי איזה טרמפיסט הוא עלה בכניסה לעיר בירושלים ואמרתי לו שאני עובר מתחת רמת שלמה ואני יכול לעצור לו בגשר (למי שמכיר). הבנאדם עלה וכמובן התחיל לנהל שיחות בטלפון כאילו אני איזה דיריבר שלו בקולי קולות (אני אישית השתדלתי תמיד לא לדבר בטלפון בטרמפ אני חושב שזה נימוס שמשהי לוקח אותך תתנהל כאורח...) ודיבר בשפה שאני לא ממש מבין כך שממש הרגשתי דריבר...והוא הכניס איתו מגש רטוב..
אז כמובן מה הוא יתפוס את זה עליו.....?
והא יתרטב?
מה עושים?
שמים את זה על שמשה של קדמת הרכב...!
(ביום חמישי עשיתי נקיון לאוטו) ואז מתחיל ההסברים שיש כניסה אחורית לרכס ושמה זה יהיה לו ממש מצוין ואני אומר לו שבשמחה אם יהיה אדום תוכל לרדת.... אבל בד”כ זה ירוק שם.. אז הוא שאול אותי אז מה נעשה ואני אומר לו תגיד אתה....וכך בסוף הורדתי אותו בתחנה רכבת גבעת המבתר למי שמכיר, אני ממש התקוממתי שוחחתי על זה עם אישתי וחשוב לי לשתף את כולם אני ממש משתדל לעצור טרמפים אני יודע אייך זה לעמוד ולחכות לטרמפ.. אבל אני רוצה לעשות את זה בכיף ובשמחה...כזה דבר מוריד לי את החשק אתה אחרי סוף יום בא לך שקט תעלה תהיה בשקט רד בכיף...
חשוב לי להדגיש שאני לוקח הרבה טרמפיסטים רובם המוחלט מתנהגים 100%+ ועושים לך טעם שכיף לעצור אבל חבל שיש את המיעוט....(אולי הוא ושכמותו יקראו את הדברים בפרום ווו.....😋🤪🤔 -
דווקא לי אין כ"כ הרבה סיפורים עם טרמפיסטים (חוץ מהסיפור על אותו אחד שכמעט נפח נשמתו אי שם בשרשור על נהיגה מקצועית)
היום עשיתי 'עיקוף' דרך השדות עם הרכב החדש והבולמים המקולקלים יחד עם טרמפיסט ידיד שלי
הרכב קפץ כמו חרגול בר והטרמפיסט...
-
אז אין לי סיפור כל כך דרמטי אבל מכיוון שזה קרה ממש לפני חצי שעה אני יספר:
ראיתי בחור מזרוחניק בסגנון נוער הגבעות עוצר טרמפים בצומת יד בנימין עצרתי לו ופתחתי את החלון לומר לו לאיפה אני מגיע, פתאום קפץ מתהחנה איזה יהודי מאנ"ש ודוחף את הבחור ואומר לי "אני אני הזמנתי" הוא כנראה חשב שאני הדרייבר שהוא הזמין אבל אני שיחקתי אותה שאני לא מבין על מה הוא מדבר ושאלתי "מה הזמנת פיצה?" הוא מילמל משהוא באיידיש וחזר לתחנה
בנתיים הנער הפרוע זז משם מההלם ואני המשכתי בתחושה משונה משהו -
@EBA כתב בהטרמפיסטים....:
גם כשאני הייתי טרמפיסט, ובעל הרכב בהתנשאות היה אומר לי "נו, מה למדתם היום, תגיד איזה חידוש"
היה מקרה אחרי שעמדתי בטרמפיאדה במירון מ2 בלילה עד 9 בבוקר עצר לי מיזרוחניק ואמר תגיד דברי תורה ברגע שאתה עוצר הרכב נעצר....והמוח שלי על חצי אחוז.... בסוף יצא גבר והביא אותי עד לפתח של הישיבה והביא לי 4 קילו מנצ'אס לחלק לחברה הוא היה איזה קו חלוקה לפיצוחים
היה עוד מקרה בדרך למירון שעצר איזה ערבי עם רכב של 9 מקומות ונכנסנו לו בערך כפול בסוף הוא ביקש שהוא יסריט אותנו ונגיד לאשתו כמה הוא איש טוב
היה ערבי שב2 בלילה הציע לנו לבוא לעשות רכיבה ל סוסים אגב חבר שלי שאל את אותו ערבי אם הוא ראה איזה סדרה שעוסקת ביחסי יהודים וערבים פאו... והוא ענה שהייתי בכלא ראיתי את זה ...
והיה גם ערבי [לא רוצה לכתוב טוב] שלקח אותנו לתחנת דלק וקנה לכל אחד איזה שתיה וסיגריות שהוא רצה
והיה גם את ההוא שנסע על 240 ושניידת כרזה לו לעצור הוא התחלף עם מי שהיה לידו תוך כדי עצירה עד כאן לעכשיו
לא לשפוט על עליה לטרמפ ערבי זה היה בחור ברגעים של עייפות אבל תמיד היינו כמה עליו -
My turn My turn!
(התור שלי התור שלי!)זה סיפור הזוי כואב מעצבן ומקומם עם הרבה עבודת המידות
היה זה כשיצאתי ערב אחד לבר מצווה בקריית ספר, ביציאה מאלעד ירד לכביש ועצר אותי אדם אחד ושאל אותי, אתה מגיע לקריית ספר? תוך כדי שהוא פותח את הדלת, אמרתי לו כן והוא התיישב מקדימה! (אחרי שהוא העביר את הדברים שלי שהיו שם לאחורה),
ואז... פתח בפה מלא ניחוח שום: אוו ב''ה מגלגלים זכות ע''י זכאי, אני בדיוק חוזר מאלעד לאסוף כסף לאלמנה, מה אתה יכול לעזור? אמרתי לו 'פחות' ואז התחילו המסירות: אולי משהו קטן?\אולי הוראת קבע?\ אין לך עכשיו? אפשר בנדרים פלוס?\ או להעביר לי דרך מישהו בק''ס\ תרצה שאקח את המס' שלך ותתרום כשיהיה לך?
אוקיי שלב הבא: מה זה העלון הזה? תוך נקיטת חפץ וגיבובי בלבולי שכל.
ואז משפחולוגיה מאיפה אתה? קשור לפלוני? לא? אז לאלמוני? וכו' מי השווער שלך? האא.. אבל הם אשכנזים ואתה נראה שחום. אני: אמא שלי ספרדיה הוא: אז מה יש לאישתך? אני: כלום הם אמריקאים ולא מעניין אותם אפילו יש להם חתן ממוצא פרסי. הוא: חייב להיות משהו! הנה הבת שלי... יו טוב שאתה מזכיר לי הרים טלפון והתחיל לשאוג על השדכנית: אז מה אם אין לה כליה? זה לא גרע מצוכרת (כך במקור)
ועוד טלפון ועוד ועוד הפעלתי לי רדיו וניסיתי להרגע אחרי כמה דקות הוא סיים ושואל אותי איפה מנמיכים? (גם כאן תוך נקיטת חפץ) הנמכתי קצת והוא איפה אתה מגיע בק''ס? אמרתי לו שלקרלין ואז הוא אמר זה ממש סיבוב קטן אם תוריד אותי במקום מסויים שאלתי איפה והוא אמר ברחוב מסויים. אמרתי לו שאני ממהר אבל הוא בשלו מסתכל על השעון ואומר לי בר מצווה מתחילה בשמונה וחצי ועכשיו שמונה אתה יכול להספיק אמרתי לו שצריכים שם עזרה ואז אישתי מתקשרת אלי (בדיבורית) שלמה שומע בסוף הביאו הכל אתה יכול לבא ישר לאולם והוא? מצויין אז תקפיץ אותי
ולבסוף סיים עם השאלה שהתחיל אין לך איך לעזור לאלמנה?
ירד מהרכב טרק את הדלת ותפס קורבן אחר
זה היה בחורף ונראה לי שעד עכשיו יש לי ריח של שום ברכב@EBA כתב בהטרמפיסטים....:
גם לי יש עשרות סיפורים מרתקים ומכעיסים,
ברור אתה בק''ס!
-
נסעתי לי במו"ע וניגש אלי בחור תמהוני שהרגע ירד מהאוטובוס מירושלים ושאל אותי אם אני מגיע ל...'ינוקא' בראשון לציון
משום מה נזכרתי בפרשיה שבחור ידוע נעלם כאילו בלעה אותו האדמה ואמרתי לו תעלה אני נוסע לכולל ערב...
הבחור עלה ואחרי 20 שניות פותח את פיו ומבשר לי כי זכיתי בכבודי ובעצמי לקחת טרמפ את המשיח,
אני: הא יפה מאוד חיפשתי אותך, אני אליהו הנביא
משיח: מה באמת??
אליהו הנביא: בטח, אתה לא רואה?
ואז התחלנו לשוחח שיחה על דברים העומדים ברומו של עולם עד שהגעתי לכולל ערב, והוא הלך לספר לעוד כמה מבני ישראל על התגלותו הפלאית -
@שלמה כתב בהטרמפיסטים....:
My turn My turn!
(התור שלי התור שלי!)
זה סיפור הזוי כואב מעצבן ומקומם עם הרבה עבודת המידות
היה זה כשיצאתי ערב אחד לבר מצווה בקריית ספר, ביציאה מאלעד ירד לכביש ועצר אותי אדם בשנות ה60 לחייו ושאל אותי, אתה מגיע לקריית ספר? תוך כדי שהוא פותח את הדלת, אמרתי לו כן והוא התיישב מקדימה! (אחרי שהוא העביר את הדברים שלי שהיו שם לאחורה),
ואז... פתח בפה מלא ניחוח שום: אוו ב''ה מגלגלים זכות ע''י זכאי, אני בדיוק חוזר מאלעד לאסוף כסף לאמא שלי האלמנה, מה אתה יכול לעזור? אמרתי לו 'פחות' ואז התחילו המסירות: אולי משהו קטן?\אולי הוראת קבע?\ אין לך עכשיו? אפשר בנדרים פלוס?\ או להעביר לי דרך מישהו בק''ס\ תרצה שאקח את המס' שלך ותתרום כשיהיה לך?
אוקיי שלב הבא: מה זה העלון הזה? תוך נקיטת חפץ וגיבובי בלבולי שכל.
ואז משפחולוגיה מאיפה אתה? קשור לפלוני? לא? אז לאלמוני? וכו' מי השווער שלך? האא.. אבל הם אשכנזים ואתה נראה שחום. אני: אמא שלי ספרדיה הוא: אז מה יש לאישתך? אני: כלום הם אמריקאים ולא מעניין אותם אפילו יש להם חתן ממוצא פרסי. הוא: חייב להיות משהו! הנה הבת שלי... יו טוב שאתה מזכיר לי הרים טלפון והתחיל לשאוג על השדכנית: אז מה אם אין לה כליה? זה לא גרע מצוכרת (כך במקור)
ועוד טלפון ועוד ועוד הפעלתי לי רדיו וניסיתי להרגע אחרי כמה דקות הוא סיים ושואל אותי איפה מנמיכים? (גם כאן תוך נקיטת חפץ) הנמכתי קצת והוא איפה אתה מגיע בק''ס? אמרתי לו שלקרלין ואז הוא אמר זה ממש סיבוב קטן אם תוריד אותי בברכפלד שאלתי איפה והוא אמר יהודה הנשיא. אמרתי לו שאני ממהר אבל הוא בשלו מסתכל על השעון ואומר לי בר מצווה מתחילה בשמונה וחצי ועכשיו שמונה אתה יכול להספיק אמרתי לו שצריכים שם עזרה ואז אישתי מתקשרת אלי (בדיבורית) שלמה שומע בסוף הביא הכל אתה יכול לבא ישר לאולם והוא? מצויין אז תקפיץ אותי
ולבסוף סיים עם השאלה שהתחיל אין לך איך לעזור לאלמנה?
ירד מהרכב טרק את הדלת ותפס קורבן אחר
זה היה בחורף ונראה לי שעד עכשיו יש לי ריח של שום ברכבמכיר את האיש
זה לא מקרה מכעיס זה מקרה עצוב
איש מסכן -
@פתוח-לשמוע כתב בהטרמפיסטים....:
הדבר היחיד שעזר זה ובגלל זה כתבתי זה בקשת סליחה משוטר והודאה שטעיתי [מה הקשר לא יודע] לפעמים לא צריך תרוצים מספיק סליחה
יעני כשאני נוסע באדום יש לי אולי עבירה קטנה של סיכון חיי אדם וכו' אבל החטא האמיתי זה שלא בדקתי אם יש כאן שוטר שעלול להעלב ועל זה אפשר לכפר בבקשת מחילה (עד שירצה...)
-
@Lexus כתב בהטרמפיסטים....:
מכיר את האיש
זה לא מקרה מכעיס זה מקרה עצוב
איש מסכן@שלמה גם אני מכיר, זה תיאור מדוייק מדי, כל מי שגר כאן לא יכול שלא לזהות במי מדובר... וזה כן מכעיס, אפילו שהוא מסכן. [כמו שתגיד על כל החסרי טקט הנ"ל "מה הם אשמים, נולדו חסרי טקט, מסכנים"]
אני לקחתי אותו פעם אחת כשהקב"ה פינק אותי במשהו ממש כיף שבשבילו נסעתי, והחלטתי בתור עבודת המידות לקחת אותו רק עד שילת, [הבהרתי לו שזה עבודת המידות בשבילי...] הבעיה היא שהיה כמובן פקק וזה לקח כמעט שעה... באיזשהו שלב הבהרתי לו שאם הוא לא סותם את הפה הרגע הוא יורד מהרכב, ולא מעניין אותי שהוא מכיר את אשתי מאז שהיתה תינוקת ושהוא יספר לשווער שלי כמה שהוא עשה טעות כשלקח אותי לחתן, כי אני [אני!] לא מנומס... והוא גם אמר לו את זה באמת בסוף...
מאז אני לא לוקח אותו ושכמותו בכלל, גם לא בערב ראש השנה, כי זה לא יוסיף לי זכויות, זה רק יגרום לי לא לקחת אנשים חודש שלם רק מהטראומה. וזה קשה, כי צריך לעבור לנתיב הנגדי כדי לעבור אותו ולהמשיך הלאה... -
מעשה ששמעתי לפני שנים:
שני בחורים עלו על מונית (לא טרעמפ אבל נראה לי מתאים) בסוף זמן, הכניסו מזוודות בתא המטען נכנסו וחגרו. נהג: 'אתם משרתים בצבא' בחורים: 'לא' נהג: 'אני לא מסיע מי שלא משרת'. פתחו הדלתות ויצאו, פתחו תא המטען ולקחו המזוודות, השאירו כל הדלתות פתוחות ופנו ללכת... נהג: 'א-האא! סגרו דלתות' בחורים: 'אנחנו לא משרתים מי שלא מסיע!'.....