טבלת מעלות וחסרונות - ממגוון מותגי הרכב בארץ
-
@ידני כתב בטבלת מעלות וחסרונות - ממגוון מותגי הרכב בארץ:
הרבה זמן אני רוצה לעשות טבלת רכבים לפי דגמים עם המעלות והחסרונות שלהם (הרכבים הנפוצים והמבוקשים במגזר)
אשמח עם מישהו יעזור לי בעניין.אני מוכן לעזור בעיניין תוכל ליצור איתי קשר במייל בשמחה
-
האמת היא, שאני פשוט ליקטתי מידע מאתרי סקירות, מה מחמיאים לרכב, ומה החסרונות שכותבים עליו.
זה לא מנסיון, וגם טבלה לא מאורגנת, כי אין פה הקבלה בין המעלות והחסרונות,היה עדיף לדעתי אם הייתי בונה חבילה של פרמטרים משמעותיים ונותן לכל רכב בטבלה ציון נניח מ1-5 בפרמטר הנ"ל.
אבל לא הספקתי להיכנס לזה...אולי אפתח מסמך שיתופי שנערוך יחד ואז נעלה מסודר לאתר. מה אומרים??
בכל מקרה אשמח שתכתבו כאן, אלו פרמטרים לדעתכם כדאי להכניס בטבלת השוואות.
וכן אילו מותגי רכב החסרתי, חוץ ממה שכבר כתבו למעלה
-
@אינטרקום בחרת נושא מאוד מורכב
רק לדוגמה: תאר לעצמך שיש רכב שבנוחות הוא 5/5 ובביצועים הוא 5/5 ובנראות הוא 5/5 וכן הלאה אבל יש לו בעיה אחת ממש קטנה, המנוע מתפגר אחרי 50 אק"מ אז הציון שלו יהיה מאוד גבוה ויהיו לו 4 נקודות פחות מהמקסימוםאולי תקח את זה צעד אחד קדימה ובמסמך השיתופי יהיה ביקורת רכב של בעלי הרכבים עצמם עם שורת סיכום כמו ש @מאיר עשה כאן בצורה מושלמת. ולא רק ציונים לפי פרמטרים
נ.ב. הרעיון שלך עצמו ממש חשוב במיוחד שזה ביקורת דרך עיניים של הציבור שלנו שפחות מחפש רכב של "שופוני" וביצועים מרגשים כמו במגזר הכללי
לפעמים אתה רואה/קורא ביקורות רכב של מגזין כזה או אחר ואתה מתפחלץ על איזה שטויות הם קוטלים רכב בעוד רוב מוחלט של הציבור שלנו היה שמח לרכב כזה בחניה ו"הבעיה" הנ"ל ממש לא שיקול עבורו -
@אבי-ים כתב בטבלת מעלות וחסרונות - ממגוון מותגי הרכב בארץ:
@אינטרקום בחרת נושא מאוד מורכב
רק לדוגמה: תאר לעצמך שיש רכב שבנוחות הוא 5/5 ובביצועים הוא 5/5 ובנראות הוא 5/5 וכן הלאה אבל יש לו בעיה אחת ממש קטנה, המנוע מתפגר אחרי 50 אק"מ אז הציון שלו יהיה מאוד גבוה ויהיו לו 4 נקודות פחות מהמקסימום.הרעיון דוקא פשוט ולא כ"כ מורכב.
נניח (לשם הדוגמא בלבד!!) שהפרמטרים שיעלו הם:- נוחות.
- ביצועים.
- עיצוב.
- אמינות.
- חסכוני (עירוני ובין עירוני).
- ערך שיווק.
במצב כזה, כל אחד יוכל לראות את מה שמעניין אותו, ולפי זה לעשות את השיקולים שלו ברכישת הרכב, שזו מטרת הפוסט בעצם.
-
ובכן רבוייתי!!
אז לבקשת רבים, החלטנו לפתוח קובץ משותף שיערך ע"י כלל משתמשי הפורום.מבקש מאוד לכתוב רק מידע מדוייק, ומידיעה בלבד.
לא לכתוב כלל נתונים משמועות\סטיגמות (כולם יודעים שהצרפתיות... ) וכדו'.בניתי את המבנה של הטבלה, ורשמתי כמה פרמטרים שלענ"ד חשובים לכל רוכש, תוכלו להוסיף לפי הבנתכם.
כמוכן תוכלו להוסיף דגמי רכבים, שנתונים וכו'.
לכל רכב ינתן ציון בכל פרמטר מ1-5 ובאם ישנם הערות מיוחדות לרכב זה, ניתן לכתוב בקצרה בטור ההערות המיועד לכך.
אני משאיר לעצמי את הזכויות על הטבלה, לפרסמה בכל מקום שארצה, וכן אני נותן רשות לכל אחד להעתיק ולפרסם את הטבלה בהינתן קרדיט לפורום רכבים זה לזה!!
במהלך הזמן אנחנו נערוך את הטבלה גם לשונית, יתכן ונמחק חלק מהמידע שירשמו המשתמשים, או ננסחו באופן שונה.
אין רשות למשתמש שלא קיבל ממני אישור למחוק משהו שמישהו אחר כתב, ניתן לפתוח על כך נידון בהערות בשולי העמוד.
ואני חוזר ומדגיש!! בבקשה לא לכתוב שום מידע שלקוח משמועות וכדו', רק מידע אמין ומבוסס.
לחצו כאן לפתיחת המסמך
בעזרת ה' בכח הקבוצה - תבנה טבלה מקצועית ומדוייקת שתתן את הנתונים החשובים למי שרוצה לרכוש רכב.בהצלחה לכולנו.
-
@אינטרקום כתב בטבלת מעלות וחסרונות - ממגוון מותגי הרכב בארץ:
אין רשות למשתמש שלא קיבל ממני אישור למחוק משהו שמישהו אחר כתב, ניתן לפתוח על כך נידון בהערות בשולי העמוד.
אם אני רואה שמישהו כתב נתון שבעיני לא נכון, מה אני עושה?
הנתון- מיצובישי לנסר 2008 חסכוני 1 (אני לא חושב שזה 1 הוא בדלק כמעט כמו קורולה למעט הפתיחות שיש לו) -
@יוני כתב בטבלת מעלות וחסרונות - ממגוון מותגי הרכב בארץ:
הנתון- מיצובישי לנסר 2008
יש עוד בעיה אחרת עם הנתון הזה שבשנת 2008 היו שני דגמים של מיצובישי לנסר הדור הישן והדור החדש וכרגע לא ניתן לדעת על איזה דגם אנשים כתבו את תגובתם
-
@מאיר כתב בטבלת מעלות וחסרונות - ממגוון מותגי הרכב בארץ:
יישר כח עצום על ההשקעה!
הייתי שמח שתעשה פירוט מה לעשות (להוסיף דגמים? והאם לשנות ציונים?) כ''כ האם יש אפשרות שכל אחד יתן ציון ואז יצא ממוצע?
מי שיודע לערוך טבלאות - יכול להוסיף דגמים, עשיתי דוגמא של כמה דגמים, שאחרים יוסיפו כפי הבנתם.
לגבי ציונים - אפשרי לעשות את זה, אבל זה מורכב מידי, וגם ממוצע בדברים האלו זה לא נכון.
לרוב אם יש מישהו שקורולה זללה לו דלק, זה או בגלל שהיה לו בעיה מערכתית ברכב, או בגלל הרגלי נהיגה גרועים. זה לא אמור להוריד את הממוצע לקורולה -
@אינטרקום כתב בטבלת מעלות וחסרונות - ממגוון מותגי הרכב בארץ:
וגם ממוצע בדברים האלו זה לא נכון.
לרוב אם יש מישהו שקורולה זללה לו דלק, זה או בגלל שהיה לו בעיה מערכתית ברכב, או בגלל הרגלי נהיגה גרועים. זה לא אמור להוריד את הממוצע לקורולהאנשים לוקחים את זה בחשבון ומשקללים את הממוצע.
אבל אם זה מורכב אז אפשר לוותר כי זה לא ממש הכרחי.
-
@YOLEVI כתב בטבלת מעלות וחסרונות - ממגוון מותגי הרכב בארץ:
1 זה אומר שהוא בזבזן מאוד יחסית לקטגוריה לא?
אתה מכיר פרייבט שזולל יותר מלנסר??עד כדי כך מקום ראשון בבזבוז דלק?
לא חושב שהיה הבדל גדול אצלי בין הלנסר למאזדה 3 וגם לקורולה לא היה הבדל גדול
מה שכן ללנסר יש פתיחות ואז הוא שותה
יש לי חבר שלא יודע לפתוח הוא נסע צפון הלו"ש לקח לו 1/17
אני נסעתי עם מאזדה 3 לקח לי 1/14 -
@יצחק-רשטונ כתב בטבלת מעלות וחסרונות - ממגוון מותגי הרכב בארץ:
הנתון- מיצובישי לנסר 2008
יש עוד בעיה אחרת עם הנתון הזה שבשנת 2008 היו שני דגמים של מיצובישי לנסר הדור הישן והדור החדש וכרגע לא ניתן לדעת על איזה דגם אנשים כתבו את תגובתם
ממתי התחיל הצורה הקודמת של לנסר? ועד מתי? 2009?
-
יש לי חבר שלא יודע לפתוח הוא נסע צפון הלו"ש לקח לו 1/17
עם לנסר????
קשה לי מאוד מאוד להאמין
יותר קל לי לחשוב שהייתה בעיה במדידה/משאבהבכל מקרה זה לא מקרה נורמלי
אם תביא רכב מאותה קטגוריה ששותה יותר אז אתה צודק, מאזדה 3 אני לא מספיק מכיר אבל לא נראה לי שלוקחת יותר מלנסר הצורה הישנה
אשמח שמי שמכיר יאמר כאן את דעתו
@יוני אם אתה יודע כמה מאזדה 3 לוקחת תגיד אבל לא ממקרה שנסעו בלי פתיחות ובזהירות אלא מנסיעה רגילה