תוסף דלק
-
מנסיוני הדל בד"כ חברים ששמו תוסף דלק הועילו רק לחנות שמכרה להם אותו..
תלוי איזה תוסף. יש באמת כל מיני תוספי מים או מיץ אוכמניות, אבל התוספים הידועים כגול K44 וגולד לייבל בהחלט עוזרים, גם אם המשתמש הרגיל לא ממש ישים לב. את המחיר שלהם הם ודאי חוסכים בדלק.
נקוט כלל זה בידך, זול שווה זול, ותוסף שעולה פחות מ70 ש"ח שווה מים... -
@emusic802 סיפורים אני מכיר מצויין, הבעיה שתמיד כשנכנסתי לפרטים הקטנים ולחשבונות המדוייקים זה התברר כהערכה לא מדוייקת בעליל לכל הכיוונים, רכבים שותים התבררו כלא ממש שותים, וחסכוניים כלא ממש חסכוניים..
המדידה היחידה המדוייקת זה למלא טנק מלא ולאפס מד ק"מ, לנהוג, ואח"כ לתדלק שוב. תחלק את הק"מ שנסעת מאז התדלוק הראשון במספר הליטרים שנכנסו בתדלוק האחרון וקיבלת צריכה בפועל אמיתית.
כך מדדת לפני התוסף ולאחריו? אם כן זה נקרא עובדות, אם לא זה נקרא תחושות בטן והערכה גסה. שמנסיון שווה מעט מאוד. -
@אלי-0 התועלת העיקרית של התוספים האמיתיים היא שיפור ביצועים, וממילא שמירה על המנוע לטווח ארוך. החסכון בדלק באמת שנוי במחלוקת, לדעתי כן, אבל אתה יכול שלא להסכים.
שים לב, כתבתי שאת המחיר שלהם הם ודאי חוסכים בדלק, גם אתה תסכים איתי שזה חוסך 75 שקל לאורך 10,000 ק"מ...
אה, וזה עוזר גם לזיהום אוויר, אבל כל עוד אני לא שמאלני זקן יש לי צרות גדולות יותר מכדור הארץ.... -
@YOLEVI מגיגול קצר זה המחיר הזול שמצאתי
https://www.solomycar.co.il/item/62152/תוסף-דלק-(בנזין)-BG-44K -
@קינג-קומפיוטר לאחר קצת שוטטות מתברר שיש טוענים שזה יכול להזיק במיוחד לרכב שלא עושים לו את זה באופן קבוע כך שאני מתחיל להסתפק...
-
@אלי-0 התועלת העיקרית של התוספים האמיתיים היא שיפור ביצועים, וממילא שמירה על המנוע לטווח ארוך. החסכון בדלק באמת שנוי במחלוקת, לדעתי כן, אבל אתה יכול שלא להסכים.
שים לב, כתבתי שאת המחיר שלהם הם ודאי חוסכים בדלק, גם אתה תסכים איתי שזה חוסך 75 שקל לאורך 10,000 ק"מ...
אה, וזה עוזר גם לזיהום אוויר, אבל כל עוד אני לא שמאלני זקן יש לי צרות גדולות יותר מכדור הארץ....יש כאן פספוס בסיסי בהבנת אופן פעולת המנוע, התוסף נשרף מיד עם הדלק. כלום לא נשאר בחלל הצילינדר. לכן גם אם נגיד שזה חוסך בדלק מנקה משקעי פיח מוריד זיהום אוויר וכל ההבטחות שמוכרים לכם זה כל עוד שהתוסף מוזרק עם הדלק עד שהטנק נגמר. כך שההשפעה היא ודאי לא 10,000 ק"מ וגם לא 1000 ק"מ..
זה אכן יכול להוריד זמנית את זיהום האוויר ואת צריכת הדלק לאותו טנק דלק שהתוסף בתוכו אבל אז זה בטח לא מחזיר את עלותו בחיסכון הדלק..
שיפור ביצועים ושמירה לטווח הארוך? חוץ מציטוט של הפרסומות שלהם יש לך איזשהו הסבר ועובדות שתומכות בזה?אספר לך יותר מזה: שמתי שמן מנוע של חברה גרמנית גדולה ומכובדת שיש בו תוספים להחלקת המנוע שיעבוד יותר טוב, לכאורה מצויין כי שמן המנוע כידוע לא נשרף ונשאר במנוע עד שתרוקן אותו בטיפול השנתי הבא. וגם במקרה הזה השפעת התוסף מורגשת מאוד בהתחלה ודי מהר נעלמת כי עקב התנאים הקיצוניים במנוע גם התוסף בשמן נשרף..
תכלס התוספים זה חומר ניקוי שמנקה קצת פיח במנוע, ברוב המקרים זה חסר משמעות, במקרים מאוד מסויימים זה יכול להועיל מעט. ובמקרים אחרים זה גם יכול להזיק כמו שכתב @YOLEVI .
-
אם המנוע נקי מפיח ומנגנוני הפליטה משוחררים, צריכת הדלק תרד
לא מזלזל אבל שוב סיסמאות שנשמעות טוב לאוזן לא מקצועית. מה זה "מנגנוני הפליטה" איך הם משתחררים ולמה זה שהם משוחררים גורם לירידה בצריכת הדלק?
אם כבר שסתומי פליטה משוחררים מידי יכולים לגרום לעליה בצריכה עקב חפיפת תזמון פתיחה עם שסתומי היניקה לתוך פעימת הדחיסה מה שגורם לבריחת תערובת שלא הוצתה לסעפת הפליטה. שזה מה שקרה לבעלי סובארו אימפרזה שגנבו להם את הממיר עם כל הצנרת והדוד והתקמצנו ושמו רק צנרת בלי דוד ולא הבינו למה צריכת הדלק קפצה להם. הדוד תפקידו בין השאר באימפרזה להקשות על הפליטה ולווסת אותה שלא תברח תערובת לא מוצתת מהצילינדר. וכשהוא לא קיים זה בורח חופשי כי איך אמרת "מנגנוני הפליטה משוחררים".. -
אם כבר שסתומי פליטה משוחררים מידי יכולים לגרום לעליה בצריכה עקב חפיפת תזמון פתיחה עם שסתומי היניקה לתוך פעימת הדחיסה מה שגורם לבריחת תערובת שלא הוצתה לסעפת הפליטה. שזה מה שקרה לבעלי סובארו אימפרזה שגנבו להם את הממיר עם כל הצנרת והדוד והתקמצנו ושמו רק צנרת בלי דוד ולא הבינו למה צריכת הדלק קפצה להם. הדוד תפקידו בין השאר באימפרזה להקשות על הפליטה ולווסת אותה שלא תברח תערובת לא מוצתת מהצילינדר. וכשהוא לא קיים זה בורח חופשי כי איך אמרת "מנגנוני הפליטה משוחררים"..
מה הקשר בין פליטת יתר (כפי שציינת בסובארו) לבין ניקוי המערכות כדי שתהיה פליטה תקינה? זה לא יהפוך את הרכב לחסכן יותר ממה שהוא יצא מהחברה, אבל זה 'יתקן את עוולה' שהרכב צורך יותר בגלל מערכות מפוייחות.
-
@emusic802 כתב בתוסף דלק:
@אלי-0 ככה בדקתי זה לא משהו מידי מורכב ומסובך בשביל לדעת שכך מודדים צריכה אבל עובדה שאחרי התוסף הזיהום אוויר ירד ועבר טסט ואני מכיר הרבה כאלה
עברת את הטסט כשעדיין אתה נוסע על הדלק המעורב עם התוסף בדיוק כמו שאמרתי, כשהדלק תם השפעת התוסף תמה איתו.