מידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!
-
@יוסף-וינטל כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
הקורולה מה 2019 ואילך ההיברידית איננה בכלל זה
מידיעה גם ברכבים האלו בודקים שלא נסעו בניוטרל ולא נסעו על טיפות הדלק האחרונות
@EBA
לא הבנתי איך לטעון עם גז בורקס במהירות של 3 ק"מ -
@אני-אני-אני כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
@EBA
לא הבנתי איך לטעון עם גז בורקס במהירות של 3 ק"מהוא התכוון לגז רוגאלע'ך 😉
למעשה לא אמורה ליהיות שום מהירות! הברקס עוצר את הרכב למרות שאתה לוחץ גז, ולכן לוחצים ביחד על שניהם. -
-
@מאיר כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
אתה יודע מה הסיבה?
@EBA כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
אמנם זו סוללה הרבה יותר טובה,
הסוללות הישנות אאל"ט זה ניקל-מטאל (כמו הסוללות אצבע GP), לעומת החדשות שהם ליתיום מודרני.
-
א, הבעיה בניוטרל שכשהסוללה יורדת מתחת לסף המינימום המנוע מטעין אותה מה שבניוטרל הוא לא יכול לעשות ואז הסוללה עלולה להישרף ולצאת מכלל שימוש כלל ונרשמת על זה שגיאה במחשב שגם כשיש אחריות היא לא תקפה בשגיאה כזאת
ב, איסור חמור ללחוץ גז וברקס ביחד הדבר גורם לחימום יתר של התאים עד כדי התלקחות פשוט סכנה לרכב ולנוסעיו שימו לב
יש עוד שיטה להכניס לפרקינג וללחוץ גז אבל לא מוכח שזה באמת מטעין את הסוללה
הפיתרון היחיד זה לא ללכת למכונות שטיפה אלא לעשות ידני ובטסט לבוא אחרי נסיעה מאומצת ולעמוד בתור על מזגן פול שגורם למנוע להישאר דולק ושמכניסים ניוטרל לכבות מיד את המזגן
אני אישית בטסט האחרון ראיתי שאני על שני פסים ולא רציתי להסתבך עם הסוללה אז אמרתי לו שאין לי ניוטרל באוטו לשניה הוא חשב שאני מסתלבט עליו ואז בביטחון אמרתי לו זה היברדי אין בזה ניוטרל והוא פשוט קנה את זה והמשיך הלאה -
@אלי-2023 כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
ב, איסור חמור ללחוץ גז וברקס ביחד הדבר גורם לחימום יתר של התאים עד כדי התלקחות פשוט סכנה לרכב ולנוסעיו שימו לב
ובעניין גז וברקס ביחד דובר קצת בהרחבה שם וסוייג ע''י המומחים ברכב היברידי.
@EBA העניין ברור, ומה שנכתב היה שטויות צרופות, היתה לי טעות בשיטחיות קריאת מה שכתב. -
@Klonimoos כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
לכאו' פארקינג, זה ברקס לכל דבר! זה בידיוק ללחוץ גז וברקס ביחד. (אא''כ הפארקינג הוא אנד ברקס שזה קצת שונה)
הוא לא זה ולא זה.
-
ובעניין גז וברקס ביחד דובר קצת בהרחבה שם וסוייג ע''י המומחים ברכב היברידי
שם הטענה היתה שהרכב שאתה נותן לו גז אתה גורם למנוע לעבוד ומאידך אתה מחזיק אותו עם הברקס בזה אתה מזיק גם למנוע וגם לגיר וגם לברקס ואולי עוד כמה אבל @מאיר טען שבהיברידי זה שונה מכיוון שהמחשב מזהה שבלמת ואז הוא משתמש במנוע כגנרטור לטעינת הסוללה ועכשיו בא @אלי-2023 עם טענה חדשה שלא הוזכרה שם שדווקא בהיברידי הפעולה הזאת גורמת לחימום יתר של תאי הסוללה (טענה שלעצמה קשה לי להבין אותה אבל מההיכרות שלי איתו דרך הפורום הוא יודע מה הוא אומר אז נשמח אם הוא יוכל להביא מקור או היגיון לדבריו)
-
@טכנולוג כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
עכשיו בא @אלי-2023 עם טענה חדשה שלא הוזכרה שם שדווקא בהיברידי הפעולה הזאת גורמת לחימום יתר של תאי הסוללה טענה שלעצמה קשה לי להבין אותה ונשמח אם הוא יוכל להביא מקור או היגיון לדבריו
זה הדבר שהכי התמיה אותי אז אני מצטט (והפעם בהדגשה ובלי סוגריים)
הרי זה בדיוק מה שעושים בבדיקת סוללה ע"י דר' פריוס? -
חשב שאני מסתלבט עליו ואז בביטחון אמרתי לו זה היברדי אין בזה ניוטרל והוא פשוט קנה את זה והמשיך הלאה
אני מאמין שרכב שלישי-רביעי אחריך היה היברידי, והבודק, כמו שהוא רגיל, אמר לו לשים ניוטרל, ההוא שם ניוטרל עבר את הבדיקה והמשיך... ואז הבודק חושב לעצמו רגע זה לא הייבריד?! ומגיע למסקנה כנראה שלא
20 דק' אח''כ מגיע קאמרי היברידית והבודק אומר לו תמשיך הלאה, והצפונבוני אומר לו, אבל מה עם הברקסים?
הבודק: זה היברידי
קאמרי: אז מה?
בודק: אין ניוטרל
קאמרי: בטח שיש הרכב שונה רק בזה שהוא היברידי אבל כל השאר סטנדרט
ומאז הבוחן בודק כל רכב לראות אם אתה הנהג -
@אלי-2023 מנלן לכבודו שגז וברקס עושה בעיות
אני עושה בדיקות לסוללה הרבה מאוד פעמים וזו השיטה למלאות הסוללה אשמח שתביא לנו ראיות כנגדאם אני לא טועה זה כתוב מפורש במחשב שבודקים את הסוללה אבדוק זאת בהזדמנות הבאה שאעשה בדיקה
אל תפגע מימני אני באמת בהלם.... -
איסור חמור ללחוץ גז וברקס ביחד הדבר גורם לחימום יתר של התאים עד כדי התלקחות פשוט סכנה לרכב ולנוסעיו שימו לב
אתה חייב לתת ראיה או היגיון צרוף משום שאם הבעיה היא טעינה מהירה, מה זה שונה מלחיצה על B בירידות?
אגב, אם עושים גז וברקס בהיברידי (לפחות באוריס) ומשחררים רק את הברקס, אין היזרקות של הרכב קדימה המתבקשת במידה והרכב היה נלחם עם עצמו, אלא תאוצה רגילה כאילו עכשיו לחצו על הגז.
-
@evr כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
אינני יודע אם זה קיצוני כמו ש@אלי-2023 כתב אך הרעיון מובן
זה משהו אחר לגמרי. כשמזרימים חשמל למנוע חשמלי אך הוא תפוס ואינו מסתובב. זה מחמם את הסוללה וגם את החיווט (תנסה במנוע של צעצוע).
המודעה מתייחסת לאדם שבמקום ללחוץ על הברקס בעליה, הוא לוחץ מעט על הגז ובכך הוא מחזיק את הרכב. מה שקורה זה שהמנוע החשמלי מקבל חשמל אך הוא אינו מסתובב בפועל והורס את המערכת ההיברידית של הרכב.
בנידון דידן מי שמופעל זה מנוע הבנזין והוא מסובב את הגנרטור שבתורו ממלא את הסוללה.
-
-
@evr כתב במידע חשוב לבעלי טויוטה היברידית!!:
@מאיר
בכל מקרה עברתי על הספר רכב של טויוטה, ההמלצה שלהם תמיד היא להעביר ל-P כשהרכב עומד וככה הוא טוען את הבטריהאין לי פריוס אז אין לי ניסיון רק רציתי לעזור לאחרים להימנע מנזק אם ישנו כזה. (אם מישהו צריך יש לי את הספר רכב בקובץ PDF בעברית)אם זה לא מטריח אותך אשמח אם תשים פה צילום של זה.
-
ובעניין גז וברקס ביחד דובר קצת בהרחבה שם וסוייג ע''י המומחים ברכב היברידי.
@EBA העניין ברור, ומה שנכתב היה שטויות צרופות, היתה לי טעות בשיטחיות קריאת מה שכתב.שכחתי באמת לכתוב על זה אבל ברור שאסור כמו שהבאת זה גם רושם תקלת מנוע שזה בעצם מה שרצו שלא יהיה