האם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?
-
@דודי-ענהאל כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
בהמשך לשאלתי על הבחירה בין שני הרכבים:
תודה רבה לכל המשיבים ושאפו על כל הידע החשוב והמועיל מאוד!
שאלה נוספת: רכב להסב לגז:
מה להעדיף: טויוטה אוונסיס (מ2013-2015 או אולי אפי' מ2015 -2018)
או טויוטה קאמרי ופה השאלה נהיית מורכבת, כי יש לה מ2013 גירסא היברידית, והבנתי ממכם שניתן להסב את מנוע הבנזין שלהם לגז.
אם כן: מה לגבי האמינות של קאמרי - והאם יש הבדל בשנתונים מבחינת האמינות?
והאם שייך להסב אותה לגז או שבקאמרי זה לא הולך טוב?
וכמה היא חוסכת (בגירסת הבנזין המלאה) כשמסבים אותה לגז? (כי באוונסיס לפי מה ששמעתי יכול להגיע ל 1:28 (בשוואה לבנזין)אני הייתי הולך על האוונסיס.
א. הקאמרי ההיברידית בשנתון שהבאת עדיין לא מספיק חסכונית (כמדומני 1/13)
ב. סוללה היברידית של הקאמרי עולה כ20,000 ש''ח.לגבי האוונסיס, היא תגיע בשקלול ל1/20 בערך במשולב, ובנסיעה סבירה קצת יותר
בסוף 2016 הגיע הדגם של מנוע ה1800 סמ"ק והוא יהיה חסכוני (ויפה) יותר.
-
@יואלי
אני כתבתי את זה, אמרו לי בגי גז בחיפה שזה הורס את החיישן לחץ
באמת היה לי מערכת של לובאטו וכל שנתיים היה הולך חיישן 900 ש"ח,
ולא הבנתי למה,
ואז התברר שפעם במוסך אחר ביקשתי לתקן את המצוף של הגז [כמו בניאגרה]
כדי שיכנס יותר גז [היה נכנס 55 במקום 80 בבלון של 100] והם טיפלו בזה ונכנס 93 ליטר והייתי מבסוט אבל כל שנתיים הלך חיישן,
באוטו אחר בגיי גז ניסיתי לנענע את האוטו בתידלוק כדי שיכנס יותר, וקצת אח"כ הלך חיישן ואז ביררתי למה הוא הולך ואמרו לי שאם ממלאים יותר מידי זה קורה.
בעיקרון יש מצוף שמונע אבל אם משחקים איתו זה עלול להרוס את החיישן -
@יואלי כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
לא! איפה כתבתי את זה?
סורי זה מישהו אחר כמו שהגיב כאן
@ARIE516 כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
בעיקרון יש מצוף שמונע אבל אם משחקים איתו זה עלול להרוס את החיישן
אז תכלס אם ממלאים עד שכמעט לא זז זה בסדר...
אגב יש הרבה שמנענעים קבוע ולא נהרס להם יש לי הרגשה שהיה לך עוד משהו בעייתי, אמנם אולי זה הורס אבל לא כ"כ מהר -
@יוסיוס כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
מה, לא הבנתי? קונץ חדש למלאות יותר? מה עושים למעשה? ואיך זה עובד?
טקס מאד חביב וי"א שיש לו מקור בספרי קדמונינו (לא באמת, כן?).
תוכן המנהג (מוכר לי אישית מרכבי דלק) הוא כדלהלן:
סדר התדלוק עם מנהג הנענוע (לנוהגים)
א. בהגיעו לתחנת הדלק, יטיב את הכיפה שעל ראשו.
ב. יגש אל המשאבה, יסדיר את הענינים הפרוצדוראליים, ויגיש את ידית המשאבה אל פיית התדלוק.
ג. ילחץ על לחצן התדלוק (וינסה לנעול אותו, בדלק סיכוי של 50% שיצליח, בגז יש לאלתר).
ד. בסיום התדלוק, ימתין כמה רגעים וינענע את הרכב כרוחו הטובה עליו.
ה. בועות האויר שנכלאו במיכל ישתחררו לאיטם ויפנו מקום נוסף לנוזל היקר.
ו. יחזיר את הידית למקומה המקורי, יקיש על אישור-אישור-OK ויקבל את הקבלה.
ז. יפריח חיוך לחלל הרכב ויסע לביתו לחיים ולשלום.
עכלה"ק.כך מנהגי בדלק, ומפי השמועה למדתי שכן הוא המנהג בתדלוק גז-נוזלי (מישהו אמר 'מים-יבשים'?).
-
@שלמה כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
@לך-תדע לא פחות חשוב הניעור והרמת פיית התדלוק, לנצל עוד ועוד טיפות נוזל צהבהב עם ריח שמיימיהמנהג הנ"ל מלבד היותו מיוסד על אדני-הררי קודש, הרי שהוא מאפשר לי לתדלק בכל פעם כ-2 ליטר נוספים, ומאחר שאני מתדלק בכ-50 אג' פחות מהמחיר הנפוץ הרי שאני חוסך כשקל (אחד, שלם!...) על הטקס, במקום לשלם אני מקבל...
(זה יותר מה-35cc שמצויים בקצה המשאבה, במקרה הטוב...).
למען הסר ספק - הודעתי נכתבה בחיוך רחב (כמה רחב? אוהו! איציק מתפוצץ מצחוק...), אך עם קמצוץ (ועוד אחד) של אמת/רצינות. כנ"ל ההודעה הקודמת. -
הבנתי שזה ממש לא טוב לפוצץ את המיכל כי המשאבה צריכה אוויר בשביל לעבוד כדי שלא יהיה וואקום במערכת
-
@לך-תדע כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
ומאחר שאני מתדלק בכ-50 אג' פחות מהמחיר הנפוץ
תגלה לנו? מה ואיפה?
אגב, זה חשוב מאוד הטקסים הללו, במיוחד השלב של להוציא את הידית מהרכב ולהחזיר למשאבה... [בשיא הרצינות, באפליקציה של סונול יש תזכורת בסיום התדלוק לעשות את זה, מפני מעשים שהיו... אחפש את הסרטון של ההוא ברמזור שצופרים לו שהוא עם ידית דלק בפיה...] -
ומאחר שאני מתדלק בכ-50 אג' פחות מהמחיר הנפוץ הרי שאני חוסך כשקל (אחד, שלם!...) על הטקס
יכולת פשוט לחסוך אותם בפעם הבאה (אם המחיר לא יעלה)
כמו אותו ערבי שאמר מה'כפת לי שהמחיר עלה אני ממשיך לתדלק כמו תמיד ב50 ש"ח -
@נייטרון-חפשי כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
יכולת פשוט לחסוך אותם בפעם הבאה (אם המחיר לא יעלה)
כמו אותו ערבי שאמר מה'כפת לי שהמחיר עלה אני ממשיך לתדלק כמו תמיד ב50 ש"חלא בדיוק, כי רכבי משום מה מוצא את עצמו (לעיתים) נזקק לתדלוק במרחק ניכר מ'תחנת האם'...
(האמת, שקלתי למלאות ג'ריקן רזרבי למקרים כאלו, אך חוששני מזה מכמה סיבות, וע"כ אנכי נמנה על ה"מנענעים") -
נזקק לתדלוק במרחק ניכר מ'תחנת האם'..
הכין היא תחנת האם ???
-
@Klonimoos כתב בהאם מומלץ לשלב ברכב מערכת גז?:
אע''פ מה שכתב הרב @קינג-קומפיוטר פה??
אכן, ואף לייקתי את דבריו כי נכונים המה.
נסיוני הראני שאף אחר טקס הנענוע ו'דחיסה' של עוד כשני ליטרים (בערך), ניתן להמתין עוד כמה וכמה רגעים ולדחוס עוד (ההוא שהמתין מאחורי - עד היום לא מבין איך אפשר לתדלק רכב במשך 20 דק'...), לא ניסיתי לבדוק כמה בדיוק, כדי שלא להתקל בבעיה שהזכיר הרב בעמח"ס @קינג-קומפיוטר.