פיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!
-
אם משאירים את החלונות בחנייה פתוחים מעט, כחצי ס"מ (בד"כ זה עדין בטווח הגומיות של החלון) זה עוזר מאד להפחתת החום ברכב בצורה משמעותית, החום לא מצליח להאגר ברכב ומתנדף מהחלון, כך החום ברכב נסבל, הבעיה היא בזמנים שפתאום יורד גשם וזה נכנס לרכב.
ולפעמים זה גם מזמין עכבישים וכדו' להתארח ברכב. -
זה טוב לרכבים שאין בהם נעילת חלונות אוטומטית
-
@עמשא-בן-יתר כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
זה טוב לרכבים שאין בהם נעילת חלונות אוטומטית
אם תפעיל נעילת ילדים יתכן שזה יבטל את סגירת החלונות האוטומטי.
אצלי ברכב, לחיצה קצרה בשלט לא סוגרת חלונות, ארוכה סוגרת גם חלונות. -
@עמשא-בן-יתר איך אף אחד לא ציין כאן את העובדה הפשוטה מאוד, שאויר קר יורד למטה ואויר חם עולה?
וכמובן אוויר קר שנזרק למטה, נשאר שם.
מה שישאיר אותנו בסוף עם רגליים כחולות מקור, ומצח טעון ניגוב זעה דחוף ותכוף, שלא לדבר על רמת הבישול של המוח... -
@EBA כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
זה לא בדיוק נכון, בדיוק כמו שאתה מפעיל את המזגן בבית על חום בסופו של דבר החדר מתחמם למרות שהוא עולה למעלה כי עדיין יש סחרור מסוים וגם השקה בין האוויר הקר לחם שגורם לאט לאט להתחמם/להתקרר
-
@aiib בסדר, אבל הנושא כאן לא היה "בסוף" שזה יקרר, אלא שזה יקרה מהרררר,
ולאלאט לאט
בזה אתה צודק ואף אני טענתי לו את זה למעלה...
אבל לא בגלל שהאוויר הקר נשאר למטה כי זה לא בטוח משמעותי ברמה גבוהה אלא בעיקר בגלל שהוא שואב את אותו אוויר שהוא מוציא ולא נוגע בכלל בשאר האוויר של הרכב. -
@עמשא-בן-יתר איך אף אחד לא ציין כאן את העובדה הפשוטה מאוד, שאויר קר יורד למטה ואויר חם עולה?
מה שישאיר אותנו בסוף עם רגליים כחולות מקור, ומצח טעון ניגוב זעה דחוף ותכוף, שלא לדבר על רמת הבישול של המוח...לכן צריך להפעיל את המצב המשולב למעלה ולמטה וכך גם כלל הרכב מתקרר
ואחרי שהמזגן מקבל קירור את מעביר אתו חזרהללמעלה בלבדבכל אופן זה עובד !!!! וזה מה שחשוב
כמאמר הידוע "במקום שנגמר השכל מתחילה האמונה " -
@עמשא-בן-יתר כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
ב. כמובן לכוון שהמזגן ישאב מבפנים (שהרי בחוץ עדין שולטת השמש)
נשמע מעניין, הרי הטמפרטורה בתוך הרכב הרבה יותר גבוהה מהטמפרטורה בחוץ (יכול להגיע ל60 מעלות בשקט), לכאורה למזגן יהיה יותר קל לקרר את האוויר הרותח בחוץ מאשר את הכבשן שהולך בפנים
-
@אושר-מתקרב כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
לכאורה למזגן יהיה יותר קל לקרר את האוויר הרותח בחוץ מאשר את הכבשן שהולך בפנים
לכן צריך לפתוח קודם את החלונות שהאוויר ברכב יהיה בטמפרטורת חוץ (36 מעלות +-) ואז להדליק מזגן ככה אני עושה ותוך כארבע דקות הגלידה קופאת 😉
מישהו פעם אמר לי אם אתה רוצה לקרר מים רותחים הדרך הכי מהירה לעשות את זה היא להשים את הכוס בחוץ בשמש
מכייון שכל דבר בעולם רוצה להשתוות לטמפרטורה שבה הוא נמצא (ראה ערך מזגן) וד"ל -
@יעקב-מ-פינס כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
מישהו פעם אמר לי אם אתה רוצה לקרר מים רותחים הדרך הכי מהירה לעשות את זה היא להשים את הכוס בחוץ בשמש
מכייון שכל דבר בעולם רוצה להשתוות לטמפרטורה שבה הוא נמצא (ראה ערך מזגן ) וד"לאם זה הסיבה, זה וודאי לא ''הכי מהירה'', אם בכלל, כי זה מילה יחסית, כשלכל אחד יש מקרר בבית. ובד''כ בבית פחות חם מבחוץ.... אבל הרעיון לכשעצמו אולי ''אפי' בשמש''... נכון.
מתמטית זה נראה לי חשבון נכון, ולא הבנתי מה כתבת, זה בסדר, לפעמים לא מבינים, אולי אעשה ניסוי באמת ואזדקק לכוף את הסברא למציאות, או שלא...
נ.ב. אין לי כ''כ עניין להאריך בזה, בעיקר משום שזה מספים את הנושא, ולכן גם עשיתי ספוילר. בכל אופן, יישר כח על כל הפעילות המחכימה שלך בפורום! -
@Klonimoos
חשבון מתמטי קצת
אם החום של המים הוא 60 מעלות ובחוץ יש 36 מעלות המים צריכים לרדת 24 מעלות
לעומת מקרר שהוא 4 מעלות ושם המים צריכים לרדת 56 מעלותאם תשים את המים בחוץ 5 דקות ואח"כ בבית 5 דקות ואח"כ במקרר 10 דקות כנראה שהמים יהיו בטמפרטורה של 10 מעלות
אם משעמם לך תעשה ניסוי ותעדכן
בשבילך גם אני הכנסתי בספוילר
והתודה מגיעה לךנ.ב. אחלה חתימה
-
לאחר עשרה נסיונות ועוד כמה..
הרי המדריך לרכב בטמפרטורה סבילה
א. להשתמש בסך שמש! ומכמה סוגים שניסיתי זה הכי נח ופרקטי - שמים אותו תוך שתי שניות והוא לא נופל. (ההיגיון בסך שמש הוא, כי האויר שבתוך האוטו מקבל קרינה של השמש ומתחמם, מאידך הוא אינו זורם כי אין רוח, ולכן הרכב מתחמם יותר מהאויר שבחוץ. הסך שמש משמש כ'מראה' המחזירה את קרינת השמש. רכב כהה סופג יותר אור, וממילא יותר חום, ופשוט).
ב. להשאיר חלונות פתוחים כמה ס"מ בודדים, ואם אין חשש לגנבים (כגון שאתה ממתין ע"י האוטו) להשאיר פתוח לגמרי.
ג. אם לפני הנסיעה אתה ממילא מתעכב ליד האוטו (כגון שאתה מעמיס לבאגז') בנתיים תפתח את הדלתות לרווחה. השתי דקות האלו משמעותיות טובא! -
@יוסיוס לי אין סוכך שמש רק בגלל שאף פעם לא החלטתי מה טוב לרכב שלי
מטריה נשמע פתרון טוב אבל אף פעם לא הצלחתי להבין איזה גודל אני צריך
איך זה נתפס לזכוכית?
ראיתי אצל חבר שמשייה שנשארת קבוע לחלון ופותחים וסוגרים אותה כמו חלון
זה גם משהו טוב
אם מישהו מכיר מוצר כזה איכותי אני אשמח -
@ראובן-שבתי כתב בפיתרון!!! לקירור הרכב בצורה מהירה יותר !!!!:
אם מישהו מכיר מוצר כזה איכותי אני אשמח
זה?https://shoppingdeal.co.il/shop/אביזרי-רכב/windsheild-sun-shade/