שאלה על תאונה, ובקשה לשמאי טוב ולא יקר באיזור צפת
-
אחותי שתחי’ הייתה שבוע שעבר במירון, כשהרכב מלפניה התחיל לעשות רוורס, היא צפרה בחזקה, אך מסתבר שהקשישים שישבו שם לא ממש שמעו…
לאחותי אין מצלמת דרך שזה חבל.
בלי להתנגד הנהגת הביאה לה לצלם את הפוליסה שלה, ואת רשיון הרכב, העניקה מס’ טלפון וכאן זה נגמר בינתיים.
מציין שהנזק הוא לא כ"כ גדול ומסתכם כמה שהתרשמתי בטמבון הקדמי, קורולה 2008
לאחר שאחותי נסעה לצפת, הזוג מתקשר, ואומר שהם מגיעים אליה, הגיעו והתחילו לדרוש לקבל גם את הפוליסה וכו’, כי ככה ביקש הסוכן ביטוח שלהם… כמובן שאחותי לא הביאה, והם הלכו בכעס ובאיום שהם יותר לא עונים לטלפון.
תכלס, אני רוצה לעזור לה, בביטוח אמרו לה לקחת שמאי, אבל היא חוששת לשלם סכומים גדולים שמא בסוף יגלגלו עליה את הנזק (יש לי אמנם הקלטה של בעלה מרגע התאונה, שמסביר שאשתו נסעה רוורס ופגעה…)
הקשיש לא מוכן לשלם בלי ביטוח, וטוען כי לשם כך הוא משלם ביטוח שנים… כמה שהסברתי לו שהוא יצא בנזק גדול יותר בלערב ביטוח, אוטם אוזנו.
האם זה מה שיש, לערב ביטוח שלה ולדרוש מהביטוח שלה את הכסף ע"י כך?
האם זה לא סיכון בלשלם על שמאי בידיעה שהכסף יחזור?
והאם ההקלטה שבעלה אומר שזו היא קבילה, או העובדה שיש לי את צילום הפוליסה שלה?
תודה
@נייטרון-חפשי @מיכלין-שמאי-רכב -
אחותי שתחי’ הייתה שבוע שעבר במירון, כשהרכב מלפניה התחיל לעשות רוורס, היא צפרה בחזקה, אך מסתבר שהקשישים שישבו שם לא ממש שמעו…
בלי להתנגד הנהגת הביאה לה לצלם את הפוליסה שלה, ואת רשיון הרכב, העניקה מס’ טלפון וכאן זה נגמר בינתיים.
לאחר שאחותי נסעה לצפת, הזוג מתקשר, ואומר שהם מגיעים אליה, הגיעו והתחילו לדרוש לקבל גם את הפוליסה וכו’, כי ככה ביקש הסוכן ביטוח שלהם… כמובן שאחותי לא הביאה, והם הלכו בכעס ובאיום שהם יותר לא עונים לטלפון.
תכלס, אני רוצה לעזור לה, בביטוח אמרו לה לקחת שמאי, אבל היא חוששת לשלם סכומים גדולים שמא בסוף יגלגלו עליה את הנזק (יש לי אמנם הקלטה של בעלה מרגע התאונה, שמסביר שאשתו נסעה רוורס ופגעה…)
הקשיש לא מוכן לשלם בלי ביטוח, וטוען כי לשם כך הוא משלם ביטוח שנים… כמה שהסברתי לו שהוא יצא בנזק גדול יותר בלערב ביטוח, אוטם אוזנו.
תודה
@נייטרון-חפשי @מיכלין-שמאי-רכב@YKingsmart בקשר למשמעות של ההקלטה לע"ד זה מספיק אבל צריך לשאול את @מיכלין-שמאי-רכב או את סוכן הביטוח שלך, חברת הביטוח שלך אמורה לתת לך שירות ליווי תביעות אתה צריך רק לדווח להם ולשלוח להם תיעודים.
יש שמאים שמוכנים לקבל תשלום רק במידה והתביעה הצליחה, כמובן רק במקרים שנראה להם שיצליח.
שים לב שבמקרים שחברת הביטוח שלך ושלהם זו אותה חברה, עלולה להיות להם נטייה לומר שאתה לא זכאי.
אתה יכול לקבל על זה אלפי שקלים ואם זו התעקשות שלהם לערב ביטוח אני לא רואה סיבה לא למצות את החוק, בהצלחה! -
תודה
@נייטרון-חפשי @מיכלין-שמאי-רכב@YKingsmart
שיחה מוקלטת זה מצויין. ניתן להשמיע אותה בביהמ’'ש. לא מאמין שזה יגיע עד לבית המשפט. עכשיו צריך שמאות ולהגיש דרישת תשלום. -
@YKingsmart בקשר למשמעות של ההקלטה לע"ד זה מספיק אבל צריך לשאול את @מיכלין-שמאי-רכב או את סוכן הביטוח שלך, חברת הביטוח שלך אמורה לתת לך שירות ליווי תביעות אתה צריך רק לדווח להם ולשלוח להם תיעודים.
יש שמאים שמוכנים לקבל תשלום רק במידה והתביעה הצליחה, כמובן רק במקרים שנראה להם שיצליח.
שים לב שבמקרים שחברת הביטוח שלך ושלהם זו אותה חברה, עלולה להיות להם נטייה לומר שאתה לא זכאי.
אתה יכול לקבל על זה אלפי שקלים ואם זו התעקשות שלהם לערב ביטוח אני לא רואה סיבה לא למצות את החוק, בהצלחה!@נייטרון-חפשי
רוצה להתיחס לעניין שמאים שמקבלים שכ’‘ט רק בתנאי שתביעה מתקבלת(על בסיס ההצלחה). אני שומע על דבר כזה לראשונה ולא מכיר שמאים שעובדים בשיטה כזאת.
ראשית אסור לשמאים להיות שותפים למקרה, עלינו לשום את הנזק ולקבל על זה שכ’‘ט. אחרת שמאים הופכים לשותפים ומעוניינים בתוצאות השמאות וזה כשלעצמו פוסל שמאות. ביהמ’‘ש רואים בשיטת עבודה הנ’‘ל ששמאים יוזמים שמאויות סרק. חברות ביטוח שולחות גם חוקרים פרטיים כדי לברר האם שמאים עובדים בשיטות הנ’‘ל או מחזירים חלק משכ’‘ט כאשר תביעה מתקבלת חלקים או כאשר שכ’‘ט שמאי משולם חלקית ואז מפילים לשמאים האלו תיקים בביהמ’‘ש. נכון מותר לקבל צ’ק דחוי.
יחד עם זאת מה היגיון של שמאי לעבוד על בסיס הצלחה. הרי שמאי צריך לנסוע (ככלל בפקקים, לבזבז זמן, דלק) לצלם את הרכב, בדוחות תיקון לצלם פעמיים(לנסוע פעמיים), לכתוב חוות דעת, לשלם כסף על תוכנה(תוכנת שמאים מחייבים אותנו על תשלום קבוע לתיק) להכין חשבונית, לשלם מע’‘מ ואז להמתין האם התיק יצליח. השאלה מה זה הצליח? ביהמ’‘ש פסק חלוקת אחריות 20 80 זה הצליח? 50 50 זה הצליח? ואם לא יצליח אז צריך לבטל חשבונית, ומה עם המע’'מ שכבר שולם?