סרטון תאונה טרי שלי! מי אשם??
-
@ראובן-שבתי כתב בסרטון תאונה טרי שלי! מי אשם??:
זה אותו דבר
ברגע שעברת את הרכב משמאלך בין אם נשארת בנתיב בין אם נכנסת לנתיב השמאלי זה עקיפהמבלי להיכנס לגופו של עניין מי אשם בתאונה
זה לא עקיפה אסורה
זה עומס תנועה
מלבד זאת שעקיפה בימים לא גורמת לאשמה (תקנו אותי אם אני טועה) -
@מוטי-56 כתב בסרטון תאונה טרי שלי! מי אשם??:
זה אותו דבר
ברגע שעברת את הרכב משמאלך בין אם נשארת בנתיב בין אם נכנסת לנתיב השמאלי זה עקיפהמבלי להיכנס לגופו של עניין מי אשם בתאונה
זה לא עקיפה אסורה
זה עומס תנועה
מלבד זאת שעקיפה בימים לא גורמת לאשמה (תקנו אותי אם אני טועה)האיסור על עקיפה מימין
איסור זה כמובן מעוגן גם בחוק, בתקנה 47(א) לתקנות התעבורה, לפיה "נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי". לפי איסור זה, אין לעקוף מימין רכב אחר – בין אם הוא באותו הנתיב של הרכב העוקף ובין אם הוא בנתיב השני. -
@ראובן-שבתי תקנה 47(ג) לתקנות התעבורה קובעת
- כאשר יש שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה והתנועה מתנהלת בתורים וישנה צפיפות תנועה, כלי רכב מותר לכלי רכב בתור הימני לעבור את אלה משמאל .
אם אפשר התייחסות גם למה שכתבתי על כך שעקיפה מימין לא גורמת לאחריות על תאונה, סתם שנדע...
-
אסור לעקוף מימין זה בכלל איסור כללי לעבור במהירות את הרכב משמאלך אבל יש לזה סייגים כגון עומס תנועה, אם הנתיב הימני מתפצל.
בקיצור פעם הבאה קוראים הכל לא חלק, ואז הכל היה מובן.
אסור לעקוף מימין ספציפית שם אני חושב שהיה מותר לו, וככה כתבתי. -
@סים-שלום כתב בסרטון תאונה טרי שלי! מי אשם??:
ובלי קשר, סוכן ביטוח יכול לברר לך אם יש ביטוח ואת הפרטים של הבנאדם גם בלי משטרה.
אם יש לך מספר רכב יש הרבה חברות שאפשר לבדוק אצלם באתר האם הרכב מבוטח אצלם
https://rechavimzelaze.ovh/topic/393/מישהו-נכנס-בי-ולא-רוצה-לשלם/12#:~:text=%40בנימין פתאום ראיתי,cover-check.aspx -
@EBA נראה בבירור שהנהג במאזדה היה עסוק בטלפון או סתם ריחף
שומעים שהאיתות ברכב פעל וגם רואים את ההשתקפות של מנורת האיתות על המאזדה
איסור עקיפה מימין אין שם כמו שכבר כתבו כאן לפני ומצד שני הוא היה צריך לשים לב שיש שם פניה אז אנשים יכולים להשתלב לו בנתיב
לדעתי המאזדה לא פעל כשורה כי הוא לא הסתכל
והנוהג ברכב גם לא נהג משהו הוא חתך 2 נתיבים ולנתיב השלישי הוא עבר מהר מידי -
מה שכן יש לי שאלה יש להם ביטוח בכלל? אתה אומר ערסים, ערסים וביטוח לא הולך יחד
המערכת בודקת האם קיימת פוליסת ביטוח רכב רכוש בתוקף של חברת כלל בתאריך נתון. המערכת אינה כוללת נתונים אודות ציי רכב
6535175
*מספר רישוי רכב
01/04/2024
*תאריך האירוע (DD/MM/YYYY)
בדוק מחדש
בתאריך 01/04/2024 נמצא ביטוח תקף לרכב שמספרו 6535175 בחברת כלל ביטוח. -
@ראש-המדברים
איפה בדקת את זה?@EBA
לדעתי שתיכם (המאזדה והנוהג ברכב שלך) אשמים באותה נכנסתם ביחד לנתיב ולא כ"כ נזהרתם (אמנם הוא יותר מהר ופחות זהירות)
להערכתי הנזק לא גבוה מידי כך שהכאב ראש וההוצאות עלולות להיות יותר גבוהותאני רואה שעברו ימים אחדים מאז מה יצא תכלס?
-
@אני-אני-אני כתב בסרטון תאונה טרי שלי! מי אשם??:
לדעתי שתיכם (המאזדה והנוהג ברכב שלך) אשמים
אין דבר כזה, אול טכנית אי אפשר להוכיח מי אשם, אך אי אפשר לצמצם, תמיד יש מישהו ראשון וממילא הבא אחריו אשם
-
@ראובן-שבתי
יש דבר כזה ששני הצדדים אשמים ולכן כל אחד ישא בנזק שלו -
@ראובן-שבתי
יש דבר כזה ששני הצדדים אשמים ולכן כל אחד ישא בנזק שלונראה לי @ראובן-שבתי היה מאד ברור!
תסביר הגיונית איך אפשר לצמצם? הוא גם יסכים שאם לא נוכל להוכיח אז כל אחד ישא בניזקו! -
-
@Klonimoos כתב בסרטון תאונה טרי שלי! מי אשם??:
תסביר הגיונית איך אפשר לצמצם?
מה כוונתך לצמצם?
מושג תלמודי שאומר שלא יכול להיות ששתי דברים קרו בדיוק יחד
-
@ראובן-שבתי
תראה בסרטון שניהם נכנסו לנתיב ביחד שניהם עקפו מימין המאזדה בפחות זהירות והנוהג ברכב של @EBA לא היה מרוכז כ"כ,
ולכן לדעתי שני האנשים אשמים באותה מידה ונכנסו לנתיב בלי זהירות ואף אחד לא יכול לטעון אני הייתי בנתיב
יכול להיות שאם עכשיו יתחילו דיונים ומשפטיים יצליחו להוכיח אחרת אבל בהתבוננות קלאסית זה מה שנראהולכן גם אמרתי שלא שווה את הבלגן כי זה באמת מורכב -
תראה בסרטון שניהם נכנסו לנתיב ביחד שניהם עקפו מימין
א. הרכב של @EBA לא עקף מימין
ב. מי אמר שאסור לעקוף מימין
ושוב זה שנראה לך ששתיהם נכנסו יחד לא אומר שזה מה שקרה, הם לא נכנסו יחד, אין זווית צילום טובה לראות מי נכנס ראשון, לכן אמרתי שתכלס קשה להוכיח מי נכנס ראשון, אבל אין ספק שהם לא נכנסו יחד -
אני מקווה שאני לא כופל מישהו שאחר כתב, ואני גם לא יודע אם זה משנה אבל רואים בבירור שהנהג ברכב של @EBA מאותת לפנות לנתיב ימני (כי הוא היה פנוי) והמאזדה ודאי לא!
נוסף על כך על פניו נראה שהמאזדה חייב היה לראות את האיתות ולא להדחף כמנהג ה'ערסים'@EBA כתב בסרטון תאונה טרי שלי! מי אשם??:
לא, זה ערסים של מודיעין...
זה אומר לא ממש ערסים,אולי RC ?
-
האמת היא עכשיו ראיתי שוב את הסרטון ביותר לאט והמאזדה נכנסה במהירות לנתיב אחרי שכבר רוב הרכב של @EBA היה בנתיב מה שהופך אותו לאשם בכך שהוא ככל הנראה ראה והחליט לבוא במהירות ולהידחף על סמך זה שהנהג השני יזהר