איך להוציא את כל המי קירור מנוע
-
-
@אנונימוס בעיקרון בנוזל קירור איכותי יש המון חומרים יש אנטי פריז ויש חומרים נוגדים קורוזיה יש גם קצת שמן בתערובת הזו וגם... מים אז עכשיו מה שקורה הוא שע"י שמתערבבים שם מים רגילים זה מוריד את הריכוז של שאר החומרים
שמעתי פעם ממוסכניק שעד חצי ליטר מים רגילים ל4 ליטר נוזל קירור זה עוד נסבל אבל מעבר לזה כבר החומר מאבד את הריכוז הרצוי ולא עושה את פעולתו כראוי -
-
@צילפינגים כתב באיך להוציא את כל המי קירור מנוע:
ואז תוסיף מים אדומים או ירוקים
מה עדיף באמת?
אני יודע שבירוקים הדגש הוא שלא יקפא מה שפחות נצרך בארצנו, מה הדגש באדומים? -
@אבי-ים כתב באיך להוציא את כל המי קירור מנוע:
מה שממומלץ ע"י היצרן
יש רכבים שמתאים להם אדומים ויש שמתאים להם ירוקיםבשחור ולבן אתה צודק
אבל...
אתה יודע לדוגמא שיש מעברי מים חמים כדי שרכיבים בתא המנוע לא יקפאו? הם משתמשים במים החמים שחוזרים מהמנוע וכאן השאלה למה צריך את זה כאן בארץ ולמעשה שבוע שעבר עזרתי לשכן שלי (אני החזקתי את הפנס.. סתם לא באמת ) לבטל את אחד מהצינורות האלו שמגיעים למצערת כי הייתה משם נזילה של מים (סובארו אימפרזה 2004) אותו צינור אחראי שהמצערת לא תקפא
ומאותה הסיבה יכול להיות שרכב שהומלץ ע''פ היצרן לשים מים ירוקים, אשר מסתובב באזורים מוכי לחות יצטרך דווקא מים אדומים -
@צילפינגים כתב באיך להוציא את כל המי קירור מנוע:
@הכל-בעז-ה נה שבטוח שבארץ המים לא יכולים לקפוא אלא רק להתאדות מהחום שלנו....
אבל זה לא צחוק. אם נסעת לחרמון או לצפת בשלג והמים קפאו יכול להיווצר נזק עצום. יש בארץ מקומות עם שלג ןטמפרטורה מתחת לאפס
כדאי לעשות מים עם יכולת של מינוס 5 לפחות -
סילחו לי, אבל לדעתי נכתב כאן טונות של שטויות
קודם כל הצבע של המים זה ס"ה תוספת צבע של היצרנים ואם למשל פרסטון הזול ביותר הוא צהוב בחברה אחרת יכול להיות שהכי איכותי יהיה צהוב, בדיוק כמו ששמן גיר הוא אדום. פעם שאלתי בחנות אם יש הבדל ביניהם ואמר לי בטח! זה אדום וזה ירוק! הדבר היחיד שצריך להזהר זה לא לערבב אדום עם ירוק כי אז.... יצא חום!!! רח"ל! וזה נראה כאילו יש חלודה במנוע.
גם העניין של ניקוז אוויר הוא לא כזה נוראי קודם כי הטרמוסטסט בד"כ יש לו חור קטן שפתוח תמיד (אם כבר עדיף לפרק רדיאטור חימום) והאוויר מסתדר מעצמו ברוב הרכבים ע"י שמניעים ומוסיפים כשמונע ואחרי נסיעה בודקים שוב. -
@נייטרון-חפשי כתב באיך להוציא את כל המי קירור מנוע:
הדבר היחיד שצריך להזהר זה לא לערבב אדום עם ירוק כי אז.... יצא חום!!! רח"ל! וזה נראה כאילו יש חלודה במנוע.
תבדוק שוב את הדברים למיטב ידיעתי אתה טועה וזה תרכובת כימית שונה
-
@שלמה כתב באיך להוציא את כל המי קירור מנוע:
@מאיר נשמע כמו מקדם בטיחות כי לפי מה שהבנתי מדובר על ארצות כמו פולין לא?
לא שמעתי על זה אבל מים רגילים קופאים באפס מעלות. כך שמי שנסע לחרמון והיה שם אפס מעלות או מינוס יכול למצוא את עצמו עם מים קפואים ברדיאטור - מנוע בלי מים.
אבל את האמת בנתים לא שמעתי שזה קרה למישהו.
-
@מאיר זה נכון שנקודת הקפיאה היא 0 מעלות אבל עד שזה יקרה כמות כזו של מים שמבודדים בתוך המנוע יקח הרבה זמן, מה גם שהמנוע חם ושומר על חום המים ולוקח לו הרבה מאוד זמן להתקרר.
בארצות אירופה מדובר על ממוצע חורף של 10- זה כבר קופא הרבה יותר מהר (במקפיא ביתי יש 10- עד 20- ומטה ובקבוק לא קופא שם תוך חצי שעה) ושם לא תשמע על מישהו שזה קרה לו כי להם זה ברור שאחרי לילה אחד עם מים רגילים אפשר למכור את המנוע לברזל (וגם את הרדיאטור פנימי וחיצוני, וצינורות מים וכו'.
וכאן המקום לציין שהבעיה היא לא מנוע בלי מים (במיוחד כשקר כ"כ בחוץ) אלא שמים מתרחבים (ב 10%) כשהם קופאים ויכולים לפוצץ את המנוע והרדיאטור.