המדריך המלא להחזקת רכב אספנות
-
@מתלמד-0 כתב בהמדריך המלא להחזקת רכב אספנות:
ברמת גן על המקום הפקידה הדפיסה לי רישיון אספנות ושלחה אותי לדרכי, ביטלתי אצלה את הרישום לאחר שהתברר לי שהטסט יהיה כל שנה באפריל במקום אוקטובר ואצטרך בדיקת חורף (מקובל שלאחר שינוי לאספנות אין אפשרות חזרה, מסתבר שעל המקום לכל הפחות זה אפשרי
ג"א נפלתי בזה ואני חושב שכדאי להדגיש נקודה זו במדריך (@גיל ? ) הייתי רוצה מאוד לשנות את זה אבל כרגע אני לא רואה דרך מלבד להשבית את הרכב חצי שנה.
מלאו לרכב 30 שנה ממועד עלייתו לכביש.
בבירור שערכתי מול מועדון החמש, נאמר לי כי כדי לרשום רכב כאספנות, צריך שימלאו שלושים שנה משנת הייצור שלו.
הערה במקומה!
שים לב ש @גיל עצמו כתב כך בהדגשה בתחילת המדריך.@גיל כתב בהמדריך המלא להחזקת רכב אספנות:
כיום בישראל, כל רכב שחלפו 30 שנה משנת הייצור שלו
@נייטרון-חפשי ניסיתי להתווכח גם ברמת גן וגם בירושלים למה אני מקבל טסט לאפריל הקרוב אם הוא עבר טסט באוקטובר, הרי עכשיו הוא אספנות ולא מיושן.
דבר ללמפה/קירות.
הם טוענים שמעכשיו משתנה לו היומולדת לאפריל, אם אני מעביר אותו לאספנות ואז כבר לא יעזור להשבית לדבריהם. כלומר, גם אם איזה אפריל בעתיד נגמר לי הטסט ואני לא מחדש עד אוקטובר, כשאני משלם אגרה באוקטובר, זה ייתן לי טסט רק עד אפריל, כמו רכב רגיל שאם לא עשית טסט זה לא נותן שנה מהתשלום, אלא עד היומולדת. -
@טוסון כתב בהמדריך המלא להחזקת רכב אספנות:
ומה הדין בחוה"מ ולהבדיל אא"ה בעיד אל-פיטר (@מתלמד-0 , בעל האספנות הרשמי היחיד בפורום, טוען שכל חג בכלל
אין לי מקור מוסמך לכך אבל כמובן כוונתי לחגים מוכרים רשמית, ולא יט וכא כסלו, או יב שבט… וכדומה.
@מתלמד-0 , בעל האספנות הרשמי היחיד בפורום
למיטב ידיעתי יש גם את @נייטרון-חפשי .
-
@מתלמד-0 , בעל האספנות הרשמי היחיד בפורום
למיטב ידיעתי יש גם את @נייטרון-חפשי .
-
@נייטרון-חפשי ניסיתי להתווכח גם ברמת גן וגם בירושלים למה אני מקבל טסט לאפריל הקרוב אם הוא עבר טסט באוקטובר, הרי עכשיו הוא אספנות ולא מיושן.
דבר ללמפה/קירות.
הם טוענים שמעכשיו משתנה לו היומולדת לאפריל, אם אני מעביר אותו לאספנות ואז כבר לא יעזור להשבית לדבריהם. כלומר, גם אם איזה אפריל בעתיד נגמר לי הטסט ואני לא מחדש עד אוקטובר, כשאני משלם אגרה באוקטובר, זה ייתן לי טסט רק עד אפריל, כמו רכב רגיל שאם לא עשית טסט זה לא נותן שנה מהתשלום, אלא עד היומולדת.@מתלמד-0 אבל אם תעביר את ההגדרה של הרכב באוקטובר לסטטוס של אספנות אז זה יהיה חודש היום הולדת? ולא אפריל?
-
@מתלמד-0 אבל אם תעביר את ההגדרה של הרכב באוקטובר לסטטוס של אספנות אז זה יהיה חודש היום הולדת? ולא אפריל?
@זיק-המבריק כן. לפי מה שאמרו לי ברישוי, רכב שהטסט באוקטובר וכמיושן נוסף לו טסט באפריל, אם אני רוצה שהטסט כאספנות יחזור לאוקטובר בלבד עלי להקפיא אותו לפני מועד האגרה של אוקטובר, ובתחילת השנה שבה הוא יכול להפוך לאספנות, לשנות סטטוס ואז יש לי טסט עד אוקטובר, והוא חוזר למסלול ימי נעוריו.
אם לא נהגתי כך ועשיתי טסט באוקטובר, כמו שאני עשיתי, אם אני הופך כעת לאספנות, מעכשיו אפריל זה היומולדת, ולאחר שזה בוצע אין דרך לשנות את זה. אם אני בכל זאת רוצה שהטסט יהיה באוקטובר כדי להמנע מבדיקת חורף, עלי להמתין ולא לשנות סטטוס, לעשות טסט באפריל או להקפיא, ולפני אוקטובר הקרוב לשנות סטטוס.
לא צריך להגיע ממש באוקטובר, אפשר להגיע בערך חודשיים לפני התאריך, מרגע שיש דרישה לחידוש, ולשנות. -
@גיל תודה על המדריך המדהים באופן אופייני

מכיוון שעד שעלה המדריך לאוויר הספקתי לרכוש רכב אספנות ולחקור לא מעט בנושא, אז כמה הערות ברשותך.
-
הסיבה לבלבולים בנושא (כמו למשל העניין נשיאת המטען) הם שינויים בחוק שלא מגיעים מספיק למודעות בגלל העובדה שזה לא מעסיק את רוב האוכלוסיה.
בכמה מילים על מה שקרה: בעבר רכב אספנות בישראל היה דבר מורכב ולא שימושי עקב המגבלות המרובות, ההגיון בזה היה שאם אתה מחזיק ברכב לצרכי שימור אין סיבה להתיר בו שימוש עצמי מלבד ‘פוזה’, (מגבלות לדוגמה: איסור ליסוע בכביש מהיר), בהשתדלות המשוגעים לדבר שונתה הגישה, בטענה שגישה זו גורמת לאחזקת רכב אספנות להיות תחביב בלבד ללא שימושיות, דבר שרבים לא יכולים להרשות לעצמם ומוביל לגריטת רכבי אספנות רבים, המגבלה היחידה שנשארה היא איסור נסיעה בשעות העומס (7-9). -
לאחזקת רכב אספנות יש 2 סיבות עיקריות, האחת היא ‘משוגעים לדבר’ שפיתחו להם הובי שכזה והם בד"כ חברים במועדוני אספנות ומשקיעים ברכביהם פי כמה מכל רכב ויוצאים איתו לסיבובי ראווה מפעם לפעם, (זה הרבה יותר יקר מלהחזיק כלב אבל מצד שני זה פחות משעבד ויותר נקי, הוא לא ישפוך לך שמן גיר בבית בגלל שלא יצאת איתו בזמן…).
ויש את אלו שפשוט אוהבים את זה ובד"כ זה אנשים מבוגרים שפיתחו סנטימנטים לרכב הספציפי שלהם ולא מוכנים להתפטר ממנו בשום מחיר (והם גם בטוחים שהוא שווה מיליונים כי הוא נדיר וכו’, לא תמיד הם אובייקטביים).
יש גם כאלו שקצת מזה וקצת מזה (ויש גם אותי עם סיבה נוספת שאפרט בהמשך).
בסיום הפעולה תתבקשו לשלם אגרת שינוי רישום (נכון לכתיבת השורות, לא מצאתי אזכור לגבי התעריף).
אם זה נכון אז אין תעריף, אני רשמתי ולא נדרשתי לשלם. ייתכן שזה חוק שנועד לאפשר למשרד התחבורה לקבוע עמלה.
אם רכב האספנות שלכם עמד שנים בחניה הביתית שלכם ללא רישיון למשל, כאשר תרצו לנסוע עליו תצטרכו לשלם אגרה חד פעמית (כ-350 ש"ח) למשרד הרישוי.
אגרת רישוי שנתית היא כ350 ש"ח אבל נראה שהתכוונת לכתוב על אי חיוב תשלום אגרה רטרואקטיבית ושכחת אצלך כמה שורות טקסט.
-
רכב אספנות מחוייב ב’בדיקת חורף כרכב מסחרי, אם כי ניתן להניח שהשוטר שאינו מעודכן באיסור נשיאת מטען אינו מעודכן גם בזה.
חוק נוסף המתייחס לרכבי אספנות נקרא “חוק הפטור ממס רכב וינטאג’” המעניק פטור מסוים ממיסוי לרכבי אספנות, כגון:
מיסוי על דלק.
הלוואי!
ספר לי איך מממשים את זה כי רציתי לקנות פריוייה אך ירדתי מזה כשהגעתי לחישוב עלויות הדלק.החוק החמישי לגבי רכבי אספנות הוא “חוק רישום רכבי אספנות”, המחייב את בעלי הרכבים לרשום את הרכב במשרד התחבורה.
כל זמן שלא בוצע רישום הרכב אינו מוגדר כרכב אספנות על כל המשתמע מה שגורם לבעלי רכבי אספנות רבים להמנע מרישום אספנות (במיוחד לאור כל ההגבלות שהיו בעבר), להבנתי, חוק זה מחייב לשנות רישום אם כי בשטח בעלי הרכבים לא מודעים לכך ולא ידוע לי על משמעות חוקית כלשהי לאי יישום ה’חוק’.
הובלת מטען ע"י רכב מסחרי הרשום כרכב אספנות -
הוא הדין לגבי שימוש ורישום ברכב אספנות לצרכי עבודה, אני מניח שמכיוון שהסעיף הזה גם נמחק לא יכולת לדעת מה היה רשום בו.
@גיל כתב בהמדריך המלא להחזקת רכב אספנות:
הערה: הדו-שיח אכן התרחש, לחובבי תיאוריית “סיפורי בדים”. ונואלו🧠, חייב לציין…
ולא עוד אלא שמיטפשים ונעשים בד בבד…
המטרה של החוק הזה היא בעצם לעודד החזקה של רכבי אספנות כדי לשמר רכבים היסטוריים וכמובן כדי שנראה אותם כמה שיותר על כבישי ישראל.
נכון לכתיבת שורות אלו, אני עדיין לא מצליח להתחבר לרציונל…
הניסוח הנ"ל נכתב מן הסתם ע"י חברי מועדון החמש שמן הסתם הם אלו שקידמו את החוקים הנ"ל והם ‘משוגעים לדבר’ מה שתורם להבנת העניין, השאלה שלך (אני מניח) היא למה ומה פתאום הסכימו לזה המחוקקים ובזה יש לי הסבר מניח את הדעת, מכיוון שרכב אספנות נועד בעיקר לשימור ולא לנסיעה אין סיבה להשית עליו מיסים שנועדו לתת למדינה נתח מהצריכה בדגש על מוצרי מותרות ובהתחשב בכך שרכב אספנות כמעט לא נוסע ולא משתמש בתשתיות ובדלק. (ולדעתי גם בגלל שמדובר בקבוצה קטנה לא אכפת להם לפרגן להם הנחה, וכפי שמסופר על ראש הממשלה הראשון שהסכים לתקצב את הישיבות כי הם מיעוט שהולך להגמר לדעתו].
ועכשיו: למה אני מחזיק רכב אספנות?
דבר ראשון כי אני אוהב את זה, אוהב דברים ישנים, ואוהב מכניקה, וכאן יש לי הכל בחבילה אחת.
אמנם, אם הדבר היה דורש ממני הוצאות כספיות ו/או בזבוז זמן רב לא הייתי יכול לבזבז כך את חיי,
אבל כאן מגיע הדבר השני: עלות טסט לרכב אספנות עומדת על כ400 שקלים לשנה, הצעת מחיר שקיבלתי לביטוח לרכבי לכל נהג מגיל 24 היא כ 1,200 ש"ח חובה וצד ג’.
הקטע של הפוזה פחות קיים ברכב שלי, תסתכלו בתמונה ותווכחו:

-
-
@נייטרון-חפשי איזו נוסטלגיה… המבוגרים כאן זוכרים אותה כמתחרה של ההיילקס והL200.
אם מעניין אותך חלפים, יש אחת כזו יד ראשונה ביד 2 של מישהו מבוגר, צריך לעשות לה ראש. הוא משחק כחודש בין שלוש וחצי לחמש.
אני רואה שזה מעניין מישהו אז בשתי מילים בספויילר (אולי היה מתבקש שאפתח על נושא ואשתף רק שלא הרגשתי בנח לאסוף צומי)
איסוזו איפון בנזין (נדיר!) שנת 1995 עם מנוע 2.3 אמין במיוחד, ידנית כמובן, עם הזרקה אלקטרונית (משוכלל!!) אבל ההצתה עדיין מכנית באמצעות מפלג. הנעה אחורית בלבד. -
@נייטרון-חפשי @מתלמד-0
תודה על הארותיכם, אני מודה שהמדריך הזה שונה מהאחים הגדולים שלו,
בכך שכתבתי מדריך בנושא שאני כמעט ולא ידעתי בו כלום, ופשוט ישבתי ועשיתי ש"ב (ולא העתק-הדבק).
לכן - המשיכו להאיר ובעז"ה כפי מיסת הפנאי אערוך, אתקן ואעדכן כשזמני יתפנה.
שוב תודה.