ביטוח לאחר תביעה
-
היה לי ביטוח צד ג’ ושלא יקרה לאף אחד היה לי תביעה וזה עדיין לא הופיע בהר ביטוח
תקשרתי עם סוכן אחר הוא עשה לי ביטוח ללא עבר
האם יש לי כיסוי או לא?
או שיכול להיות איזה בעיה?@איבזה-ידנית קוראים לבעיה הזו ‘הפרת חובת הגילוי’. ואולי גם ‘החמרת סיכון’.
הוי אומר, שחברת הביטוח יכולה לטעון שהיא נתנה לך את הצעת המחיר הזו ע"ס העובדה שלא היו לך תביעות בעבר = אתה נהג זהיר. עד כמה שמתברר להם שאתה לא זהיר כמו שהם חשבו, הם יכולים לומר שזו החמרת סיכון והפוליסה לא תקפה. ובודאי שהם יכולים לטעון שהפרת את חובת הגילוי (אתה גם חותם על זה שהצהרת אמת). -
@איבזה-ידנית קוראים לבעיה הזו ‘הפרת חובת הגילוי’. ואולי גם ‘החמרת סיכון’.
הוי אומר, שחברת הביטוח יכולה לטעון שהיא נתנה לך את הצעת המחיר הזו ע"ס העובדה שלא היו לך תביעות בעבר = אתה נהג זהיר. עד כמה שמתברר להם שאתה לא זהיר כמו שהם חשבו, הם יכולים לומר שזו החמרת סיכון והפוליסה לא תקפה. ובודאי שהם יכולים לטעון שהפרת את חובת הגילוי (אתה גם חותם על זה שהצהרת אמת).@יראת-שמים אז מה עושים בכזה מצב ?
-
@יראת-שמים אז מה עושים בכזה מצב ?
@איבזה-ידנית אהממממ
לא יודע, החלטה שלך.
בעיקרון כדאי לעשות פוליסה אמיתית.
אולי תשאל את הסוכן כמה זה פער אם אתה מצהיר על תביעה.
או אולי תחליף סוכן… -
@איבזה-ידנית אהממממ
לא יודע, החלטה שלך.
בעיקרון כדאי לעשות פוליסה אמיתית.
אולי תשאל את הסוכן כמה זה פער אם אתה מצהיר על תביעה.
או אולי תחליף סוכן…@יראת-שמים לא לפנות לחברת הביטוח ישר?
כי הסוכן אומר זה בסדר
לך תסמוך עליו אם קורה משהו
הוא הפיל אותי בזה הוא אמר כל עוד לא כתוב בהר ביטוח אין בעיה -
@איבזה-ידנית
תראה בתכלס’ ההחלטה היא שלך! ואף אחד לא יכול להחליט בשבילך.
כאן אמרנו רק את הסיכון, עכשיו תשב ותחשוב עם עצמך:
ראשית, כמה ההפרש בתשלום הביטוח?
אחרי שתדע את הסכום, תוכל לחשב האם זה שווה את הסיכון או לא?
בהצלחה. -
@יראת-שמים לא לפנות לחברת הביטוח ישר?
כי הסוכן אומר זה בסדר
לך תסמוך עליו אם קורה משהו
הוא הפיל אותי בזה הוא אמר כל עוד לא כתוב בהר ביטוח אין בעיה@איבזה-ידנית כתב בביטוח לאחר תביעה:
לא לפנות לחברת הביטוח ישר?
לא יודע אם כדאי.
הוא הפיל אותי בזה הוא אמר כל עוד לא כתוב בהר ביטוח אין בעיה
לפי ענ"ד הוא לא צודק.
אם רוצים להיות בטוחים, כדאי לתייג את @גיל בעניין. -
@איבזה-ידנית כתב בביטוח לאחר תביעה:
לא לפנות לחברת הביטוח ישר?
לא יודע אם כדאי.
הוא הפיל אותי בזה הוא אמר כל עוד לא כתוב בהר ביטוח אין בעיה
לפי ענ"ד הוא לא צודק.
אם רוצים להיות בטוחים, כדאי לתייג את @גיל בעניין.@יראת-שמים למה לא כדאי לפנות לביטוח?
-
האם יש לי כיסוי או לא?
או שיכול להיות איזה בעיה?@איבזה-ידנית אני לא כ"כ נוטה להתעסק בענייני ביטוח סבוכים,
אבל לקריאתו של ידידי הגדוש ב @יראת-שמים אסור לי לסרב.
יסוד הידיעה שלך צריכה להיות, שלכל סוכן ביטוח יש “ביטוח” מיוחד שמכסה את הפוליסות שלו,
כלומר, נניח שהוא נתן לך הצעה מאוד זולה, עד כדי כך שחברת הביטוח מתנערת מהפוליסה כי היא לא משתלמת לה - בזמן הזה שבין רכישת הפוליסה ע"י הלקוח לבין הסירוב של חברת הביטוח - הגוי שעשה את הביטוח ולא עודכן על סירוב עשה תאונה - הרכב מבוטח בביטוח הייעודי לכך, של סוכן הביטוח.ובדידי הוה עובדא (ללא תאונה או תביעה - ב"ה), ורמזתי על זה בעבר כאן בפורום, שסוכן ביטוח מוכר באיזור הקריות נתן לי הצעה ב-1.12.21 למניינם כשרכשתי את רכבי הנוכחי, ומי שזוכר מחירי הביטוח זינקו באותו היום (כהאי איתתא דחזיא לג’וקא), והוא נתן לי מקיף זול משמעותית מאוד, ועשיתי אצלו, והוא סורב (הסיבה היתה שהתוכנה של חברת הביטוח לא עידכנה מחירים אז הוא יכל לתת מחיר פצצה, אבל החברה לא הסכימה לתת כזו פוליסה הואיל ועלו המחירים). הוא הבטיח לי שאני מבוטח והסביר את העניין בארוכה (וכהרגלי עשיתי על כך שיעורי בית). הוא ניסה להשיג חתימת מנהל מהחברה כדי להשאיר את המחיר, וסורב והתבייש לומר לי, אז מרח אותי 3 חודשים, ונסע לחופשה פעמיים, ומי יודע מה עוד, עד שנגמרו לי הרחמים (זה קורה בסוף) וביטלתי גם את החובה שעשיתי דרכו (ובגלל הטיפש הזה איבדתי את העבר הביטוחי, ורק כעת אני ממלא 3 שנים מחדש). מאז אני מזהיר לא לעשות אצלו, אבל מטעמי לשה"ר לא אפרסם, רק מי ששוקל לעשות דרך סוכן מהקריות, מוכר מאוד, יכול לפנות אליי במייל ולשאול אם המדובר הוא בו.
אחרי כל זאת, תדע, שביטוח שמבטח את סוכן הביטוח עצמו, זה סוג של חד-גדיא, ואין זה דומה לשקט שאתה מקבל מפוליסה ברורה ואישית שיושבת לך בתא הכפפות.
וכדאיתא בספויילר הקודם, שאני העדפתי את האופציה הנורמלית, ולא למצוא את עצמי שר “חד גדיא”…
יה"ר שכל הדיון יהיה “להלכה ולא למעשה”.
בהצלחה! -
@איבזה-ידנית אני לא כ"כ נוטה להתעסק בענייני ביטוח סבוכים,
יסוד הידיעה שלך צריכה להיות, שלכל סוכן ביטוח יש “ביטוח” מיוחד שמכסה את הפוליסות שלו,
כלומר, נניח שהוא נתן לך הצעה מאוד זולה, עד כדי כך שחברת הביטוח מתנערת מהפוליסה כי היא לא משתלמת לה - בזמן הזה שבין רכישת הפוליסה ע"י הלקוח לבין הסירוב של חברת הביטוח - הגוי שעשה את הביטוח ולא עודכן על סירוב עשה תאונה - הרכב מבוטח בביטוח הייעודי לכך, של סוכן הביטוח.ובדידי הוה עובדא (ללא תאונה או תביעה - ב"ה), ורמזתי על זה בעבר כאן בפורום, שסוכן ביטוח מוכר באיזור הקריות נתן לי הצעה ב-1.12.21 למניינם כשרכשתי את רכבי הנוכחי, ומי שזוכר מחירי הביטוח זינקו באותו היום (כהאי איתתא דחזיא לג’וקא), והוא נתן לי מקיף זול משמעותית מאוד, ועשיתי אצלו, והוא סורב (הסיבה היתה שהתוכנה של חברת הביטוח לא עידכנה מחירים אז הוא יכל לתת מחיר פצצה, אבל החברה לא הסכימה לתת כזו פוליסה הואיל ועלו המחירים). הוא הבטיח לי שאני מבוטח והסביר את העניין בארוכה (וכהרגלי עשיתי על כך שיעורי בית). הוא ניסה להשיג חתימת מנהל מהחברה כדי להשאיר את המחיר, וסורב והתבייש לומר לי, אז מרח אותי 3 חודשים, ונסע לחופשה פעמיים, ומי יודע מה עוד, עד שנגמרו לי הרחמים (זה קורה בסוף) וביטלתי גם את החובה שעשיתי דרכו (ובגלל הטיפש הזה איבדתי את העבר הביטוחי, ורק כעת אני ממלא 3 שנים מחדש). מאז אני מזהיר לא לעשות אצלו, אבל מטעמי לשה"ר לא אפרסם, רק מי ששוקל לעשות דרך סוכן מהקריות, מוכר מאוד, יכול לפנות אליי במייל ולשאול אם המדובר הוא בו.
אחרי כל זאת, תדע, שביטוח שמבטח את סוכן הביטוח עצמו, זה סוג של חד-גדיא, ואין זה דומה לשקט שאתה מקבל מפוליסה ברורה ואישית שיושבת לך בתא הכפפות.
וכדאיתא בספויילר הקודם, שאני העדפתי את האופציה הנורמלית, ולא למצוא את עצמי שר “חד גדיא”…
בהצלחה! -
@איבזה-ידנית אני לא כ"כ נוטה להתעסק בענייני ביטוח סבוכים,
בהצלחה! -
@יראת-שמים למה לא כדאי לפנות לביטוח?
@איבזה-ידנית אז כדרכו בקודש כבר פתר לנו @גיל את כל הספיקות עם הידע המדהים שלו.
אבל רק כדי שלא להותיר הנייר חלק, אענה על מה ששאלת אותי למרות שכבר לא רלוונטי.
לא כדאי לפנות לביטוח, כי הם יכולים ללכת עליך במגלגלין עליו את הכל, כי אם נניח שבעוד חודש תקבל תביעת צד ג’ ממישהו ששפשפת ולא שמת לב, והיה לו מצלמה, אתה יכול להיות בצרות. ועוד, ע"ע ר’ @גיל שהפסיד את העבר הביטוחי שלו. פחות סיכון יהיה לבטל את הפוליסה אצלו (הוא מחוייב לעשות את זה לבקשתך), וללכת לסוכן אמין ולעשות ביטוח חדש.
ולגבי גוף הטענה של הסוכן שלך. אפי’ לדברי @גיל הוא לא צודק, כיון שזה לא תלוי בהר הביטוח, אלא בביטוח שיש לו בעצמו וכנ"ל. -
האם יש לי כיסוי או לא?
או שיכול להיות איזה בעיה?@איבזה-ידנית כתב בביטוח לאחר תביעה:
זאת תביעה שהסתיימה? משום שלכאורה אם התביעה לא הושלמה - אין תביעה עדיין.
@גיל נניח ואדם עשה תאונה בתשפ"ג והבנאדם תבע בתשפ"ו, לכאורה עד תאריך התביעה - אין לו תביעות, ולכאורה גם הוא לא צריך לעדכן באמצע פוליסה.
-
@איבזה-ידנית כתב בביטוח לאחר תביעה:
זאת תביעה שהסתיימה? משום שלכאורה אם התביעה לא הושלמה - אין תביעה עדיין.
@גיל נניח ואדם עשה תאונה בתשפ"ג והבנאדם תבע בתשפ"ו, לכאורה עד תאריך התביעה - אין לו תביעות, ולכאורה גם הוא לא צריך לעדכן באמצע פוליסה.
-
@מאיר זה פלפול מעניין, אבל אני לא חושב שזה קביל אצל חברות הביטוח.
אתה תבוא לחברת הביטוח: “אה, שומע! לפני 3 וחצי שנים הייתה תאונה. עם איזה שמאי לדבר?”@גיל אחרי שנה הצד ג טען שאין ראיות שזה מהתאונה ובקושי המקיף שילם
-
@גיל אחרי שנה הצד ג טען שאין ראיות שזה מהתאונה ובקושי המקיף שילם
@פתוח-לשמוע כתב בביטוח לאחר תביעה:
אחרי שנה, לא אחרי שלוש שנים ויותר.
-
@פתוח-לשמוע כתב בביטוח לאחר תביעה:
אחרי שנה, לא אחרי שלוש שנים ויותר.
@גיל זה מה שטענתי שאחרי שנה כבר בקושי שמעו אותי