מי צודק - המד מהירות או הוויז
-
ברכב שלי אאוטלנדר 2015 יש:
1. המד בלוח המחוונים.
2. צג קמ"ש דיגיטלי - מחובר לשקע OBD ומציג נתונים חיים ממחשב הרכב.
3. הווייז…ותמיד יש הבדל בין המד בלוח המחוונים ברכב, לצג קמ"ש הדיגיטלי,
כשבמהירויות גבוהות ההבדל ביניהם הוא על כ-13 קמ"ש הבדל לפחות.
כשהמד ברכב מציג כ-13 קמ"ש יותר!! מהצג הדיגיטלי.והווייז מציג את אותה מהירות של הצג קמ"ש דיגיטלי…
לפעמים עם הבדלים של קמ"ש 1 +/-לכאורה האם זה מראה שאכן הווייז מדוייק יותר מהמד ברכב?
@תודה-לבורא-עולם-0 כתב במי צודק - המד מהירות או הוויז:
כשהמד ברכב מציג כ-13 קמ"ש יותר!! מהצג הדיגיטלי.
אתה מדבר פה על מהירויות שהשלילה יפה להן… (בטוח שעשית את זה במסלול מירוצים או במדינה אחרת) יש בלוח המחוונים פער שגודל עם המהירות. כמה פער יש לך ב100 קמש?
-
אתה מדבר פה על מהירויות שהשלילה יפה להן… (בטוח שעשית את זה במסלול מירוצים או במדינה אחרת) יש בלוח המחוונים פער שגודל עם המהירות. כמה פער יש לך ב100 קמש?
-
ברכב שלי אאוטלנדר 2015 יש:
1. המד בלוח המחוונים.
2. צג קמ"ש דיגיטלי - מחובר לשקע OBD ומציג נתונים חיים ממחשב הרכב.
3. הווייז…ותמיד יש הבדל בין המד בלוח המחוונים ברכב, לצג קמ"ש הדיגיטלי,
כשבמהירויות גבוהות ההבדל ביניהם הוא על כ-13 קמ"ש הבדל לפחות.
כשהמד ברכב מציג כ-13 קמ"ש יותר!! מהצג הדיגיטלי.והווייז מציג את אותה מהירות של הצג קמ"ש דיגיטלי…
לפעמים עם הבדלים של קמ"ש 1 +/-לכאורה האם זה מראה שאכן הווייז מדוייק יותר מהמד ברכב?
לכאורה האם זה מראה שאכן הווייז מדוייק יותר מהמד ברכב?
בהחלט כן. כמו שהצג הדיגיטלי מראה לך הרכב יודע את המהירות המדוייקת ובכוונה מעלה אותה במד מהירות המובנה מהסיבות שכתבו לעיל.
-
@מאיר כתב במי צודק - המד מהירות או הוויז:
אתה מדבר פה על מהירויות שהשלילה יפה להן…
ממש לא, נגיד אני על 120 בכביש 6 = והמד המקורי מראה לי כ-133 קמ"ש…
-
לכאורה האם זה מראה שאכן הווייז מדוייק יותר מהמד ברכב?
בהחלט כן. כמו שהצג הדיגיטלי מראה לך הרכב יודע את המהירות המדוייקת ובכוונה מעלה אותה במד מהירות המובנה מהסיבות שכתבו לעיל.
-
לא קראתי את כל התגובות כאן
אבל חשוב לי לעדכן שאצלי ברכב תמיד הרכב מראה 5 קמ"ש יותר מהאמת, והוא עושה את זה בכוונה!
אל תרביצו לי שאני כזה חשדן, כי תפסתי אותו על חם, גם כשחברתי לו מכשיר obd וגם במולטימדיה תמיד בכל המסכים המהירות איטית ב5 קמ"ש מהמהירות שבמסך המרכזי של הרכב.
שמעתי פעם שיש מדינות באירופה שדורשות את זה כתקן להעלות תמיד ב5 קמ"ש מהמהירות הנכונה. -
לא קראתי את כל התגובות כאן
אבל חשוב לי לעדכן שאצלי ברכב תמיד הרכב מראה 5 קמ"ש יותר מהאמת, והוא עושה את זה בכוונה!
אל תרביצו לי שאני כזה חשדן, כי תפסתי אותו על חם, גם כשחברתי לו מכשיר obd וגם במולטימדיה תמיד בכל המסכים המהירות איטית ב5 קמ"ש מהמהירות שבמסך המרכזי של הרכב.
שמעתי פעם שיש מדינות באירופה שדורשות את זה כתקן להעלות תמיד ב5 קמ"ש מהמהירות הנכונה.@simon אני חושב שזה לא הגיוני, תמיד 5 קמ"ש יותר.
מה שכן יכול להיות אחוזים, כי רוב האנשים יגידו לך שבאזור 70 קמ"ש זה מציג 5-7 יותר אבל באזור 90 זה מציג 8-10 קמ"ש יותר(כמובן, המספרים הם פחות או יותר לפי בדיקה שלי בכמה רכבים)
-
@simon אני חושב שזה לא הגיוני, תמיד 5 קמ"ש יותר.
מה שכן יכול להיות אחוזים, כי רוב האנשים יגידו לך שבאזור 70 קמ"ש זה מציג 5-7 יותר אבל באזור 90 זה מציג 8-10 קמ"ש יותר(כמובן, המספרים הם פחות או יותר לפי בדיקה שלי בכמה רכבים)
@zalmensmok כתב במי צודק - המד מהירות או הוויז:
@simon אני חושב שזה לא הגיוני, תמיד 5 קמ"ש יותר.
אולי אתה משווה לוויז ספציפית ולכן זה לא מדויק, אני מדבר רק על מערכות שמתחברות למחשב רכב ומקבלות נתונים ממנו, ולא זכור לי פער גדול יותר מ5 קמ"ש.
-
רק בשביל להוסיף תאוריה לאלו שחיים מכך…
אני פעם שמעתי שהחברות מעלות את הקמ"ש כך בכל המבחנים הרכב יותר טוב.
מגיע ל 100 יותר מהר, יותר חסכוני, במבחני ריסוק התאונה תהיה מעט פחות קטלנית וכן הלאה על זה הדרך.
אם כי יש מקום לחשוב שבמבחני רכב אינם מסמכים על הנתונים שברכב אלא על מדידות עצמאיות.