תקלה בידית האיתות
-
@יוסי-לוי למה שלא תכתוב פשוט מה עשית
ואולי עוד שנה מישהו יראה -
@ראובן-שבתי כי כדי שיבינו צריך לכתוב מפורט מה פירקתי ולהעלות תמונה
ולא בא לי לעבוד סתם
אבל בקיצור בשבילך (ההסבר למיצובישי גרנדיס)- לפרק את הפלסטיק שמכבה את ההגה מאחורה (3 ברגים מלטה)
- להוציא את החלק שמחזיק את הידית (שתי קליפסים למעלה ולמטה)
- לנתק את החיבור
- לפתוח את המכסה מלמעלה (שתי ברגים וקלפיסים)
- יש שם חלק לבן כמין האות כף, להדביק פלסטיק דק כעובי בריסטול על החלק בצד הפנימי איפה שהחלק הלבן שמחובר לקפיץ מתחכך איתו (הצד העליון שייך לימין והתחתון לשמאל- אפשר להזיז את הידית ולבדוק)
בצילום: החלק מבפנים לאחר הסרת המכסה העליון, לצד שמאל יש להדביק היכן שהחץ
חשוב: קשה להגדיר את העובי כי עבה מידי יגרום לבעיה אחרת שההגה לא יתפוס את המערכת ודק מידי לא יעזור אבל זה משהו מאוד דקצריך לשים לב שהמנוף לא נכנס הרבה כי אז ההגה לא יתפוס אותו
מקווה שההסבר מובן
בהצלחה -
@יוסי-לוי טוב מאוד שכתבת את זה כי זה גם עובד בעוד רכבים מניסיון @ראובן-שבתי הייתי משנה לכל סוגי הרכבים ולא רק לגרנדיס
-
@יוסי-לוי אז פירקתי את הידית יש שם חלק לבן שבולט החוצה וכשמזיזים אותו הידית חוזרת חזרה לאמצע,
אבל בשני הצדדים הידית חוזרת חזרה כשמזיזים את הפלסטיק הלבן כך שזה לא נראה תקלה בידית עצמה, ניסיתי להסתכל לאזור שבו החלק הלבן מתחבר עם ההגה ולא ראיתי משהו שיכול להצביע על תקלה,
מה זה יכול להיות?
והאם יכול להיות שזה בעצם אותה תקלה כמו שלך למרות שאם אני מזיז את החלק הלבן ביד אז הידית כן קופצת לאמצע?
תודה רבה
מצרף תמונה של החלק הלבן המדובר -
@YOLEVI זו כנראה אותה תקלה
העניין הוא שהתיקון הוא בפחות ממילימטר
אני אנסה להסביר אבל הייתי חייב לצרף תמונה כדי שלא אצטרך לכתוב מגילה
השחור זה ההגה, הירוק זה הקופסא של האיתות, הלבן זה המנוף שנפגש עם ההגה והאדום נותן את הניגוד למנוף שיקפיץ את האיתותההסבר כעת הוא על איתות לימין שהמנוף יורד למטה ובחזרה של ההגה דוחף את המנוף ומקפיץ את האיתות
שלב 1 כשההגה ישר והמנוף בפנים
שלב 2 תקין כשהמנוף מקפיץ כשהוא כמעט ישר ועדיין יש לו ניגוד חזק עם ההגה
שלב 3 לא תקין כשהמנוף מקפיץ את האיתות רק למטה ובמצב זה ההגה לא מחזיר כי כבר אין ניגוד
שלב 4 לא תקין כשיש ניגוד גדול מדי עם החלק האדום (לאחר תוספת של הדבקה על החלק האדום [מסומן בכחול]) המנוף עולה למעלה מדי ואמנם הוא מקפיץ מיד אבל ההגה לא תופס אותו
הפיתרון להדביק משהו דק ולנסות....
בהצלחה
-
@יוסי-לוי כתב בתקלה בידית האיתות:
הפיתרון להדביק משהו דק ולנסות....
להדביק על החלק על הלבן שרואים בתמונה שהעליתי או שעדיין צריך לפתוח את הקופסא השחורה שעדיין סגורה?
עריכה עכשיו אני קורא שוב את הפוסט ומבין שהבעיה בעצם בחלק האדום שבתמונה שלך אז צריך לפתוח...
אשמח שתאשר -
@YOLEVI פתוח בנטפרי
אני לא סגור על הצד כי אם אני מבין נכון מהתמונה החלק הלבן אצלי נמצא בבסיס הקופסא ולא במכסה
פשוט תחשבן אצלך כשאתה מוריד את האיתות לשמאל באיזה צד הוא נפגש
בכל מקרה אתה צריך להדביק פלסטיק או חומר קשיח אחר שלא ישחק עם הזמן
אני הדבקתי חתיכת פלסטיק עם דבק מהיר מאוד חזק שהחזיק מעמד גם בכל הגילופים