מס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף
-
זה ציטוט מהחלטת ממשלה
) תיקבע הוראת מעבר ולפיה למשך חמש שנים ממועד התחילה מס הנסועה יחול רק על רכבים אלה: רכב פרטי, מונית, אופנוע או רכב מסחרי הנטענים מרשת החשמל (להלן – רכב חשמלי), וכן רכבים המונעים בגז פחממני מעובה (גפ"מ). -
לפי תזכיר החוק שפורסם באתר החקיקה הממשלתי בתאריך ה-7.3.24, החל משנת 2026 ישלמו בעלי רכבים חשמליים מס נסועה של 15 אגורות על כל ק”מ נסיעה למשך 5 שנים
ליתר דיוק מס נסועה חל על רכבים חשמליים ורכבי גפ”מ (גז פחמימני מעובה), שכרגע הם עדיין לא פופולריים אך צפויים לתפוס נתח משמעותי בעתיד
זה ציטוטים מאתר כל שהוא אם זה נקבע בפועל למיטב הבנתי כן אבל אני לא מבין גדול בפוליטיקה ובחוקים -
לפי תזכיר החוק שפורסם באתר החקיקה הממשלתי בתאריך ה-7.3.24, החל משנת 2026 ישלמו בעלי רכבים חשמליים מס נסועה של 15 אגורות על כל ק”מ נסיעה למשך 5 שנים
ליתר דיוק מס נסועה חל על רכבים חשמליים ורכבי גפ”מ (גז פחמימני מעובה), שכרגע הם עדיין לא פופולריים אך צפויים לתפוס נתח משמעותי בעתיד
זה ציטוטים מאתר כל שהוא אם זה נקבע בפועל למיטב הבנתי כן אבל אני לא מבין גדול בפוליטיקה ובחוקים -
@ש.נ מוזר שלא שמענו שעבר חוק כזה אבל אם עבר
צריך מהר להיתפטר מהרכבים שלנואם הם כ"כ רוצים להחיל על הגפמ מס אז למה שלא יהיה מס כמו בדלק שמגיעים למלא דלק ברכב כבר מגולם במחיר המס בלו שאותו הדבר יהיה בגפמ
@שי-וי כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
צריך מהר להיתפטר מהרכבים שלנואם הם כ"כ רוצים להחיל על הגפמ מס אז למה שלא יהיה מס כמו בדלק שמגיעים למלא דלק ברכב כבר מגולם במחיר המס בלו שאותו הדבר יהיה בגפמ
כי גפמ משמש לבישול ועוד והמס הזה יחול על חלקים נרחבים מהמשק. בישול הוא חלק של השכבות החלשות ביותר באוכלוסיה ומי שיעשה מס שכזה ‘יקבל על הראש’ שהוא גוזל את שה העני ומשאיר את העשירים עשירים…
-
@שי-וי כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
כי גפמ משמש לבישול ועוד והמס הזה יחול על חלקים נרחבים מהמשק. בישול הוא חלק של השכבות החלשות ביותר באוכלוסיה ומי שיעשה מס שכזה ‘יקבל על הראש’ שהוא גוזל את שה העני ומשאיר את העשירים עשירים…
@מאיר כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
כי גפמ משמש לבישול
יש מישהו בת"א שממלא בלוני גז בתחנת דלק עם איזה מתאם ומוכר לבתים לבישול הוא טוען שההבדל ממש קטן ולא משנה
-
כרגע גז לבישול עולה הרבה יותר יקר ורק לרכב יש פטור ממס כדי לעודד שימוש ‘ירוק’, אז בינתיים השכבות החלשות משלמות יותר ואף אחד לא ‘חטף על הראש’
אני חושב שהמדינה פשוט שמחה לנצל הזדמנות להצמיד כלי מעקב GPS לכל רכב… -
כרגע גז לבישול עולה הרבה יותר יקר ורק לרכב יש פטור ממס כדי לעודד שימוש ‘ירוק’, אז בינתיים השכבות החלשות משלמות יותר ואף אחד לא ‘חטף על הראש’
אני חושב שהמדינה פשוט שמחה לנצל הזדמנות להצמיד כלי מעקב GPS לכל רכב…@נייטרון-חפשי כתב ב[מס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף]
אני חושב שהמדינה פשוט שמחה לנצל הזדמנות להצמיד כלי מעקב GPS לכל רכב…
כך זה אמור לעבוד?
-
@אביהו על פניו הכוונה לרכבים שמונעים רק על גז כמו אוטובוסים שמגיעים כך מהמפעל, מצוי מאוד באירופה.
כיוון שרכב שנוסע גם על גז וגם על דלק, כמו רכב פלאג אין שנוסע גם על חשמל וגם על דלק, לא ניתן להוכיח האם הנסועה הייתה על דלק או על חשמל או גז,
זה הסיבה שפלאג אין הוחרג בינתיים מהמיסוי,
מה גם שאם אתה מתקין מערכת גז אף אחד לא יודע מזה, ומקסימום יגרמו לטסטר לעצום עיניים…@א.ד.מ. כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
על פניו הכוונה לרכבים שמונעים רק על גז כמו אוטובוסים שמגיעים כך מהמפעל, מצוי מאוד באירופה.
מעולם לא פגשתי בישראל דבר כזה 100% גפ"מ
החוק הישראלי לא כ"כ מעניין את אירופה
על מה מדבר המחוקק?
אלא מחוורתא כדאמרינן מעיקרא -
@א.ד.מ. כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
על פניו הכוונה לרכבים שמונעים רק על גז כמו אוטובוסים שמגיעים כך מהמפעל, מצוי מאוד באירופה.
מעולם לא פגשתי בישראל דבר כזה 100% גפ"מ
החוק הישראלי לא כ"כ מעניין את אירופה
על מה מדבר המחוקק?
אלא מחוורתא כדאמרינן מעיקרא -
@נייטרון-חפשי כתב ב[מס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף]
כך זה אמור לעבוד?
@Lexus כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
כך זה אמור לעבוד?
כך זה עובד בפועל!
למה זה שונה מתעודת זהות ביומטרית?
ברוך הבא ל’דמוקרטיה’ הכי דמוקרטית במזרח התיכון. -
כך זה אמור לעבוד?
כך זה עובד בפועל!
ברוך הבא ל’דמוקרטיה’ הכי דמוקרטית במזרח התיכון.@נייטרון-חפשי כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
כך זה אמור לעבוד?
כך זה עובד בפועל!
ברוך הבא ל’דמוקרטיה’ הכי דמוקרטית במזרח התיכון.אני הבנתי ממך שאופן התיעוד הנסועה יהיה על ידי התקנת רכיב כלשהו על הרכב
טעיתי בהבנה? -
@נייטרון-חפשי כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
כך זה אמור לעבוד?
כך זה עובד בפועל!
ברוך הבא ל’דמוקרטיה’ הכי דמוקרטית במזרח התיכון.אני הבנתי ממך שאופן התיעוד הנסועה יהיה על ידי התקנת רכיב כלשהו על הרכב
טעיתי בהבנה?@Lexus כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
כך זה אמור לעבוד?
כך זה עובד בפועל!
טעיתי בהבנה?לפי מה שפורסם
מטסט לטסט לפי מה שרשום -
@טוסון כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
יש אוטובוסים שממונעים בגז טבעי דחוס 100%
פרטיים? כי ציבורי גם ככה לא בחוק
אשמח למקור -
כך זה אמור לעבוד?
כך זה עובד בפועל!
טעיתי בהבנה?לפי מה שפורסם
מטסט לטסט לפי מה שרשום@ראובן-שבתי הולך להיות כאן מקצוע חדש - ישן של איפוס קילומטרים
-
@ראובן-שבתי הולך להיות כאן מקצוע חדש - ישן של איפוס קילומטרים
-
כך זה אמור לעבוד?
כך זה עובד בפועל!
טעיתי בהבנה?@Lexus כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
אני הבנתי ממך שאופן התיעוד הנסועה יהיה על ידי התקנת רכיב כלשהו על הרכב
טעיתי בהבנה?אתה צודק, טעות שלי.
אני עדיין שבוי בתפיסה הראשונה שלי מאז שכתבתי:@נייטרון-חפשי כתב במס נסועה על רכבים המונעים בגז, האומנם?:
האם זה אומר שתוך מספר שנים תהיה למדינה אפשרות לעקוב אחר מיקומו של כל רכב והרגלי הנסיעה כחלק מתהליך קומוניזציה רחב היקף?
ואני רואה ששם אני בעצמי העליתי את השאלה הזו עיי"ש.
ועכ"פ דווקא כן נכתב שם שהייתה תוכנית כזו, (אני מקווה שהיא לא תעלה שוב) אז זה לא לגמרי לא נכון הטענות שלי על ה"דמוקרטיה". -
@מאיר כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
כי גפמ משמש לבישול
יש מישהו בת"א שממלא בלוני גז בתחנת דלק עם איזה מתאם ומוכר לבתים לבישול הוא טוען שההבדל ממש קטן ולא משנה
@פתוח-לשמוע כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
אכן אמר לי בזמנו אחד (ברסלבר) שכולם בקהילה שלו עושים ככה
-
אני עדיין שבוי בתפיסה הראשונה שלי מאז שכתבתי:@נייטרון-חפשי כתב במס נסועה על רכבים המונעים בגז, האומנם?:
האם זה אומר שתוך מספר שנים תהיה למדינה אפשרות לעקוב אחר מיקומו של כל רכב והרגלי הנסיעה כחלק מתהליך קומוניזציה רחב היקף?
ועכ"פ דווקא כן נכתב שם שהייתה תוכנית כזו, (אני מקווה שהיא לא תעלה שוב) אז זה לא לגמרי לא נכון הטענות שלי על ה"דמוקרטיה".@נייטרון-חפשי כתב במס נסועה על רכבי גפ''ם והמסתעף:
אבל וודאי שהקומוניזציה בדרך מדובר על מס גודש במקביל
-
בואו נקווה שבגלל המס - ירד אחוזי הרכבים שמונעים על גז…
וכך תחנות התדלוק יורידו במחיר של הגז…
על מנת למשוך את האזרחים הצדיקים כן לעבור לגז.
וכך ניצא במצב של יצא הפסדו בשכרו…רק תפילות רבייתי!