המדריך המלא: דו"חות חניה
-
@גיל כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
הנה נפק"מ בין דו"ח משוטר לדו"ח מפקח
האם יש הבדל ביניהם בערעור על הדוח?
אם קיבלתי דוח משוטר על חניה על מדרכה, רכב עם תו נכה וכמובן שהקפדתי על מעבר להולכי רגל (לא שאני זוכר בוודאות כי הגיע דוח מלפני 8 חודשים… אבל אני יודע שאם אין מקום מעבר להולכי רגל אני פשוט לא חונה על המדרכה… לא יקרה…)
(בכלל הדוח ניתן ב3 בלילה שעה שכל השכונה חונה על המדרכה…)
ערעור אמור להתקבל?קיבלת דו"ח משטרה על השמשה (דו"ח הדבקה)? או שקיבלת אותו בדואר רשום?
בכל מקרה, כשגורם אכיפה רושם דו"ח חניה לרכב נכה הוא חייב לצלם את הרכב (בשונה מכל דו"ח שבו התמונה היא ראיה חשובה, אבל לא הכרחית).
בכל מקרה, כששולחים לבעל רכב נכה הודעת תשלום קנס חובה לצרף להודעת הקנס את צילום העבירה. אז כדאי שתפנה למפנ"א ותאמר להם שאתה דורש את צילום העבירה
-
קיבלת דו"ח משטרה על השמשה (דו"ח הדבקה)? או שקיבלת אותו בדואר רשום?
בכל מקרה, כשגורם אכיפה רושם דו"ח חניה לרכב נכה הוא חייב לצלם את הרכב (בשונה מכל דו"ח שבו התמונה היא ראיה חשובה, אבל לא הכרחית).
בכל מקרה, כששולחים לבעל רכב נכה הודעת תשלום קנס חובה לצרף להודעת הקנס את צילום העבירה. אז כדאי שתפנה למפנ"א ותאמר להם שאתה דורש את צילום העבירה
-
קיבלת דו"ח משטרה על השמשה (דו"ח הדבקה)? או שקיבלת אותו בדואר רשום?
-
@קורולה-אברכים לא.
כמו שאם אני אסיע את ביבי לכנסת, ואף אחד לא יידע שהוא אצלי באוטו - אף אחד לא ייתן לי להיכנס.
רכב עם נכה ללא תו נכה - זה בדיוק ככה,
אין לרשויות דרך לדעת שהרכב משמש כרגע את הנכה. ולך תוכיח, (לשם שינוי, במקום לך-תדע).
יתירה מכך, אם זה יום אחד יהיה תקין חוקית, אז אני מגלה לך מעכשיו, שכולם יוכלו לחנות בחניית נכים ולהגיש ערעור על הדו"ח כי “נסע איתי נכה”. ולראיה מקסימום יביאו בקומבינה אישור בכתב מאיזה חבר שמחזיק בתעודת נכה… חסרים כאלה היום ה’ ירחם?@גיל כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
כמו שאם אני אסיע את ביבי לכנסת, ואף אחד לא יידע שהוא אצלי באוטו - אף אחד לא ייתן לי להיכנס.
אני כתבתי מסברא. ואין הנדון דומה לראיה. אם ביבי יפתח את החלון ויאמר אני נמצא ברכב, השוער יאמר לו אני פותח רק לרכב של ביבי? הרי כאן ידוע שהנכה נהג ברכב.
או לחלופין, אם אני אגיע ברכב של ביבי והשוער יראה שהוא לא בפנים, האם הוא ייתן לי להכנס?
הרכב זה סימן, ואם הנכה לא שוהה בו אסור לחנות בחניית נכה. ולכן מסתבר לי שאם נכה שזכאי לתג יסב את הדוח על שמו בתצהיר בטענה שהוא נהג ברכב, לכאורה לתביעה לא יהיה הרבה מה לעשות. ושוב, לא מידיעה, מסברא. -
אני כתבתי מסברא. ואין הנדון דומה לראיה. אם ביבי יפתח את החלון ויאמר אני נמצא ברכב, השוער יאמר לו אני פותח רק לרכב של ביבי? הרי כאן ידוע שהנכה נהג ברכב.
או לחלופין, אם אני אגיע ברכב של ביבי והשוער יראה שהוא לא בפנים, האם הוא ייתן לי להכנס?
הרכב זה סימן, ואם הנכה לא שוהה בו אסור לחנות בחניית נכה. ולכן מסתבר לי שאם נכה שזכאי לתג יסב את הדוח על שמו בתצהיר בטענה שהוא נהג ברכב, לכאורה לתביעה לא יהיה הרבה מה לעשות. ושוב, לא מידיעה, מסברא. -
תודה לכלל המגיבים למקרה העצוב שלי…
אני מבין שדעת העוילם פה שלא פעלתי נכון ואסור היה לי לחנות שם,
שאלתי היא אם יש איזשהו קייס לבוא לשופט, אם הערעור לא יתקבל, והוא לא יתקבל לדעתכם,
בפרט מצד זה שהחניה צבועה באופן בולט והשטח הזה לא צבוע, מהצד השני כן יש שטח מסומן כזה, וצבוע בכחול
יש סיכוי? -
שאלתי היא אם יש איזשהו קייס לבוא לשופט, אם הערעור לא יתקבל, והוא לא יתקבל לדעתכם,
בפרט מצד זה שהחניה צבועה באופן בולט והשטח הזה לא צבוע, מהצד השני כן יש שטח מסומן כזה, וצבוע בכחול
יש סיכוי?@רוכב-ומנהיג כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
יש סיכוי?אני יודע שעם רצון טוב עם הצהרת נכה יש מקומות שמבטלים דו"ח…
אבל אין לי מושג מה בימ"ש מכריע וכמה ‘רצון טוב’ מצד הפקיד זה דורש -
@גיל בית משפט נדרש להגיון שמאחרי החוק. ולכן מסתבר לי כמו שכתבתי, ולכן דייקתי וכתבתי מסברא, להבדיל מדבריך שנאמרו חוקית.
ואם יש תצהיר אז אני יודע שהוא באוטו.@מתלמד-0 כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
@גיל בית משפט נדרש להגיון שמאחרי החוק. ולכן מסתבר לי כמו שכתבתי, ולכן דייקתי וכתבתי מסברא, להבדיל מדבריך שנאמרו חוקית.
ואם יש תצהיר אז אני יודע שהוא באוטו.מתי נחלקנו בשרשור הזה? עניתי ל @קורולה-אברכים על שאלתו.
@aiib כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
ואם יידעו שהוא באוטו? יש בחוק אזכור לחניית נכה או רק לרכב עם תג נכה שאחד מהתנאים שהנכה יהיה ברכב?
ההיתר להשתמש בפריווילגיות של תו נכה בחוק הוא כאשר הנכה ברכב או שהרכב נוסע לצורך הנכה (כגון להביא אותו).
@רוכב-ומנהיג שלח לי את הדו"ח למייל, ננסה למצוא משהו.
-
@מתלמד-0 כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
ואם יש תצהיר אז אני יודע שהוא באוטו.מתי נחלקנו בשרשור הזה? עניתי ל @קורולה-אברכים על שאלתו.
ואם יידעו שהוא באוטו? יש בחוק אזכור לחניית נכה או רק לרכב עם תג נכה שאחד מהתנאים שהנכה יהיה ברכב?
ההיתר להשתמש בפריווילגיות של תו נכה בחוק הוא כאשר הנכה ברכב או שהרכב נוסע לצורך הנכה (כגון להביא אותו).
נכון. שאלתי הייתה שלכאורה הבסיס הוא תג נכה ותנאי לדבר זה שהנכה ברכב אבל אם אין תג נכה לא אמור לעזור שהנכה ברכב גם אם הפקח יודע שהנכה ברכב לכאורה הוא אמור לתת קנס.
-
@מתלמד-0 כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
@גיל תודה!
איך לשלוח לך? -
נכון. שאלתי הייתה שלכאורה הבסיס הוא תג נכה ותנאי לדבר זה שהנכה ברכב אבל אם אין תג נכה לא אמור לעזור שהנכה ברכב גם אם הפקח יודע שהנכה ברכב לכאורה הוא אמור לתת קנס.
@aiib נכון. בקיצור, נכה עם תג נכה. ככה זה עובד.
נכה בלי תג/תג בלי נכה - זה דו"ח (מטורף, אגב, עד 13,000 במקרים מסויימים).
רכב חונה עם תג נכה - הפקח מפעיל שיקול דעת שמן הסתם זה נעשה לצורך הנכה.
אם יוכח לו אחרת - הוא יכול בהחלט לקנוס.@רוכב-ומנהיג כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
@גיל תודה!
איך לשלוח לך?בכיף גדול! במייל שבפרופיל.
-
אם יוכח לו אחרת - הוא יכול בהחלט לקנוס.@רוכב-ומנהיג כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
@גיל תודה!
@גיל תודה!
אשמח לפירוט בקשר לגביית הקנס הנז"ל
-
@גיל תודה!
אשמח לפירוט בקשר לגביית הקנס הנז"ל
@MEM כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
אשמח לפירוט בקשר לגבהי הקנס הנז"ל
זו עבירה פלילית שדינה העמדה לדין.
לבית המשפט יש טווח קנס של עד 13,000 ש"ח,
בהתאם לשיקול דעתו של בית המשפט.
אם למשל מוכח שהוא ניצל את התג זמן רב, פעמים רבות, בזדון - זה יתרום לגובה הקנס.
אה, זה גם גורם שהנכה המדובר שקימבן את התג עבור החבר שלו - יאבד אותו לצמיתות. -
“ואף אחד לא יידע שהוא אצלי באוטו”.
@aiib כן. על פי חוק חניה לנכים, התשנ"ד-1993, תג החניה עומד לשימושו האישי של הנכה בלבד. השימוש בתג החניה לנכה מותר אך ורק כאשר הנכה נוהג או נוסע ברכב עם מלווה.
כאן הנדון, ברכב שאין לו תג ואינו עומד לשימוש קבוע של נכה הזכאי לתג, שחנה בחניית נכים, ולמפרע מתברר שבאותה הזדמנות הוא שימש נכה שאכן זכאי לתג. -
@aiib כן. על פי חוק חניה לנכים, התשנ"ד-1993, תג החניה עומד לשימושו האישי של הנכה בלבד. השימוש בתג החניה לנכה מותר אך ורק כאשר הנכה נוהג או נוסע ברכב עם מלווה.
כאן הנדון, ברכב שאין לו תג ואינו עומד לשימוש קבוע של נכה הזכאי לתג, שחנה בחניית נכים, ולמפרע מתברר שבאותה הזדמנות הוא שימש נכה שאכן זכאי לתג.@מתלמד-0 כתב בהמדריך המלא: דו"חות חניה:
כאן הנדון, ברכב שאין לו תג ואינו עומד לשימוש קבוע של נכה הזכאי לתג, שחנה בחניית נכים, ולמפרע מתברר שבאותה הזדמנות הוא שימש נכה שאכן זכאי לתג.
נכון. ועל זה בדיוק אמרתי שלמיטב ידיעתי אין אזכור בחוק שמתיר את זה וממילא זה אסור/לא מועיל