עזרו לי ...
-
לצערי חויתי תאונה ולהלן החויה:
נסעתי עם הקורלה 2009 היפה והמושקעת שלי בכביש צדדי בשכונה צדדית, הכביש רחב מאודדד אבל רק נתיב אחד לכל כיוון, ובצד הכביש רכבים חונים,
רכב שלפני מאט וסוטה ימינה, לתומי חשבתי שהוא בא לחנות ואני ממשיך בנסיעה רגילה אלא שפתאום אני קולט אותו בא לעשות פרסה, לא היה לי מה לעשות ופשוט נכנסנו אחד בשני (פנס ימין שלי והמסתעף עם דלת נהג שלו והמסתעף) בנוסף אציין שהוא לא אותת בכלל (אחרי שהתנגשנו מיד הוא אותת לשמאל, חחח) ולא רק זה אלא שהפרסה היתה בקו הפרדה רצוף…
צילמנו החלפנו פרטים וזהו
אלא שלאחר כמה ימים הביטוח שלי מעדכן אותי שהנהג לא מוכן לקחת אחריות
עכשיו אני רוצה לשאול מהמבינים 2 שאלות
א. נניח ואני הולך איתו ראש בראש, מה התהליך של כזה דבר ומה הסיכוי שלי לנצח אותו?
ב. אם אני מוותר לו, כמה עולה לי לתקן נזק כזה (מראה פנס ופחחות לטמבון ולצד)?
אשמח שתעזרו לי בזה
תודה רבה -
@הכל-מלמעלה כתב בעזרו לי ...:
אם אני מוותר לו, כמה עולה לי לתקן נזק כזה (מראה פנס ופחחות לטמבון ולצד)?
בסביבות 1500-2000 ש"ח בכפר תלוי בנזק.
כדי לתבוע אותו כדאי לקחת שמאי, וללכת עם דו"ח שמאי לתביעות קטנות, תבדוק מול הביטוח אולי יש לך זכאות לעו"ד מטעמם,
בכל אופן כנראה שעדיף לך להגיע לפשרה בלי בית משפט. -
פוסט זה נמחק!
-
@הכל-מלמעלה
תעלה תמונה של הנזק -
רכב שלפני מאט וסוטה ימינה, לתומי חשבתי שהוא בא לחנות ואני ממשיך בנסיעה רגילה אלא שפתאום אני קולט אותו בא לעשות פרסה, לא היה לי מה לעשות ופשוט נכנסנו אחד בשני (פנס ימין שלי והמסתעף עם דלת נהג שלו והמסתעף) בנוסף אציין שהוא לא אותת בכלל (אחרי שהתנגשנו מיד הוא אותת לשמאל, חחח) ולא רק זה אלא שהפרסה היתה בקו הפרדה רצוף…
מהפרטים שכתבת אתה אשם
אז כדאי לך להגיע איתו לפשרה ולסיים את זה בלי ביטוח
תנסה להוריד אותו קצת ולסיים בשקט
זה שהיה אסור לו לעשות פרסה לא רלוונטי לביטוח
בסוף היית צריך לשמור מרחק כמו ילד טוב, לחכות לראות מה הוא הולך לעשות
כנ"ל לגבי איתות, מעצבן אבל למרות שלא אותת האשמה עליך
(אלא אם כן הוא יצא ממש מהנתיב לגמרי ואז הוא חזר… שאז צריך עו"ד להכריע.
אבל לפי תיאור הפגיעה שלך ברכב זה נשמע שהוא רק ירד קצת ימינה ועשה פרסה.) -
@ראובן-שבתי דווקא לי היה נשמע שהוא חתך אותו לגמרי (אחרת איך הוא הגיע לדלת הנהג?)
במידה ואתה תובע אותו, חברת הביטוח שלך נותנת בד"כ שירות בעניין, תדבר איתם, ואם הם חושבים שהוא אשם הם יתמכו בתביעה. אחרי שיש תביעה אתה יכול להגיע לפשרה ולחסוך כאב ראש, לפני שיש תביעה יהיה לך מאוד קשה.
מה עם דין תורה?
ואפילו בלי דין תורה, אם הוא חרדי הייתי מציע לו ללכת יחד לרב לשאול מה דעתו. -
@נייטרון-חפשי
אני חושב שיש כאן הרבה מאוד פרטים משתנים שכל אחד מהם יכול לשנות את התמונה
האם הוא ירד מהנתיב?
האם היה זמן לבלום ?
האם התאונה ארעה אחרי שהוא כבר נכנס בחזרה לנתיב או שזה היה נגיחה ?
וכו וכו
מה שכן חשוב גם לדעת לפני שאתה רץ להתפשר איתו ולשלם לו
תבדוק האם במצב הנתון (אם יש תיעוד של התאונה או תמונות מיד אחרי התאונה )והאם הוא יכול לפי זה בכלל לתבוע אותך כי יתכן מאוד שיהיה לו קשה מאוד להוכיח שאתה אשם ובמקרה כזה אתה צריך לומר לו שאתה רוצה לתבוע אותו/ שהוא יתבע אותך ואז שהוא יבוא לבקש פשרה
בקיצור
תבדוק טוב ותברר טוב אצל עו"ד או מומחה גדול לפני שאתה עושה צעד
מקווה שהועלתי -
תודה לכל המגיבים,
היום דיברתי איתו ובסופו של דבר הוא הסכים ל"פשרה" שהוא ישלם את הנזקים שלו (הנזקים שלו כנראה יותר גבוהים משלי, סקודה די חדשה) ואני את שלי (באיזור 1600)
אני מרגיש מאוד מנוצל ומאוים, בגלל שאני חרדי עדין ולא יודע לצעוק לכן אני יפסיד? ובעיקר, אם הוא הצודק אז למה הוא לא תובע אותי?, בקיצור שנינו יודעים שהוא האשם אבל הוא פשוט מנצל אותי ועושה עלי שיטת מצליח
אבל מצד שני בהחלט חושש שאולי יגרר לבימ"ש ולא בטוח אצא זכאי, סוף סוף אני הייתי מאחריו ואם אכן כך אין לי מושג בכלל מה המשמעות של זה.
השאלה היא מה באמת לעשות? -
@הכל-מלמעלה אני שומר אצלי קישור לשרשור הזה, בשביל הבא בתור שיתלבט האם שווה להשקיע במצלמת דרך.
-
היום דיברתי איתו ובסופו של דבר הוא הסכים ל"פשרה" שהוא ישלם את הנזקים שלו (הנזקים שלו כנראה יותר גבוהים משלי, סקודה די חדשה) ואני את שלי (באיזור 1600)
לשקט נפשי גם יש ערך כספי ולפעמים יותר ממה שאנחנו מייחסים לו.
פעם היה לי תאונה עם איזה ערבי שנהג בפראות והחלטתי שאני הולך איתו עד הסוף ולא הסכמתי לפתרונות שלו .
בסופן של דבר גם נמרחתי שנה וגם בסוף הפסדתי במשפט וגם שילמתי לשמאי בשביל התביעה ובסוף זה לא היה רלוונטי .
אני לא בקיא בטיב המקרה שלך כי כמו שאמרו כאן יש הרבה סיבות לכאן ולכאן וככל הנראה הוא יותר אשם, אבל יכול להיות שבאמת כדאי לגמור בשקט ולהמשיך את החיים ברוגע ובכל אופן מה שלא תעשה תלך על זה בלב שלם.
הכל כמובן בתנאי שהוא באמת רוצה לגמור את זה בשקט ולא מנסה להוריד אותך מהתביעה ואז לתבוע בעצמו -
@הכל-מלמעלה
דבר ראשון אני שמח לשמוע שלפחות את שלו בכל מקרה לא תצטרך לשלם
לדעתי אתה צריך שני דברים
א. כמו שכתבתי להתייעץ עם מומחה כגון חברת הביטוח שלך או עו"ד מה לדעתו יקרה במקרה שתתבע את ההוא
ב. להחליט האם שווה לך את הכאב ראש הזה בשביל שאולי תרויח 1600 ש"ח (כשתמיד יש סיכויים גם אם קלושים שהשופט יחייב גם אותך)
מאוד תלוי כמה אתה בנוי לזה וכמה אתה מוכן להמראם הוא היה דורש את הנזק שלו אז לכאו’ היה כדאי לך לתבוע אותו כי אין לך הרבה מה להפסיד אבל עכשיו יש לך מה להפסיד אם כי יכול להיות שיש סיכויים גדולים שלא תפסיד -
היום דיברתי איתו ובסופו של דבר הוא הסכים ל"פשרה" שהוא ישלם את הנזקים שלו
גם אם אתה הולך על ה"פשרה", אל תשכח להחתים אותו שאין לו שום תביעה עליך.
ולעצם הפשרה, כמו שכתבו כאן זה דבר שלא ברור בכלל, כי אין לך הוכחה ב100% שהוא אשם. -
@דובאי הואיל ואתה עדיין לא התנסית בספויילר (כן, בדקתי) הוא בטעות יצא לך לא טוב. אתה אמור לכתוב את הטקסט שיהיה בתוך הספויילר, במקום המילה “ספויילר” שבין הקווים. וכמובן להקפיד שתהיה שורה ריקה לפני כן ולאחר מכן
והעצה הכי טובה לדעתי, שמונעת מראש את כל התקלות:- לרדת 2 שורות (פעמיים “אנטר”).
- לעשות את שני הקווים (אני לא מראה איך כדי שזה לא יהרוס לי את הספויילר הזה).
- לרדת 2 שורות.
- לכתוב את כל מה שבא לך.
- לרדת 2 שורות.
- לעשות את שני הקווים.
- לרדת 2 שורות.
ככה תמנע מלא תקלות של אימוג’י מרוח ושורות נחתכות בגלל הדגשות ושאר מרעין בישין.
ותודה לידידי היקר @שלמה שהסביר לי את זה בסבלנות לראשונה כשעוד הייתי פחות מנוסה (למרות שגם עכשיו אני טירון ועפר תחת כפות רגלי התותחים דכאן) וכמובן למדריך הנפלא של @לך-תדע האלוף!
בהצלחה! (אין לי בעיה למחוק את הפוסט הזה אחרי שתתקן, אם תרצה)
עריכה: ידידי הבקיאים @ראובן-שבתי ו @יעקב-מ-פינס אני רק מציין שהעצה הזו שכתבתי כאן פותרת מראש את כל הנ"ל, וכמו שציינתי 5 שורות צפונה מכאן.
-
@דובאי עכשיו אתה צריך ללמוד לא לעשות סמיילי מרוח
צריך להשאיר לו רווח למעלה ולמטה -
@EBA כתב בעזרו לי ...:
@הכל-מלמעלה אני שומר אצלי קישור לשרשור הזה, בשביל הבא בתור שיתלבט האם שווה להשקיע במצלמת דרך.
תלוי אם אתה אמיתי או לא, כי נראה לי שהוא הרויח שאין לו מצלמה…
ולגופו של ענין, יש לי גם “נזק” עקיף של עוד 1000 שקל בגלל מולטימדיה ומצלמה קדמית ואחורית שרצתי לקנות -
כי נראה לי שהוא הרויח שאין לו מצלמה…
גם שיש מצלמה זה לא אומר שחייבים להשתמש בה
-
ובעיקר, אם הוא הצודק אז למה הוא לא תובע אותי
אם אתה האשם אתה תשלם יותר מ1600 ש"ח אז למה אתה מרגיש מנוצל?