ספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות
-
@גיל כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
אני מעדכן אותך שהחוק הזה השתנה לפני שנה, ושיכור כלוט רשאי להתניע רכב, רק לא להזיז אותו ממקומו. והזכרתי את זה איפשהו בפורום.
@גיל כתב בדיון על דוח למורה נהיגה:
אגב, בעבר היה אסור גם להתניע את הרכב אם אתה לא כשיר לנהיגה, דהיינו ללא רישיון או תחת השפעת אלכוהול וכד’, אבל שינו את החוק הזה בשנים האחרונות כדי ששיכורים יוכלו להתחמם ברכב בחורף… עליהם חשבו ועל הנתקעים בדרך לא חשבו. מדינת חלם.
-
אין כאן סוד ברגע שאתה קורא פוסט מסויים הוא נכנס לראש ואם אחרי זמן מישהו שואל אז כל מה שנשאר זה רק לחפש את הפוסט שלפעמים אתה זוכר גם מי כתב אותו ובאיזה הקשר
כאשר אתה מחפש משהו שאתה לא יודע אם בכלל כתבו אותו או מי כתב אותו זה נעשה הרבה יותר קשה -
@Klonimoos אני מתפעל ממך ומ @טכנולוג שתמיד יודעים לאתר את הדברים האלו,
כי גם כשאני מנסה אני לא תמיד מצליח.
אולי תגלו את הסוד? שימוש מוצלח בחיפוש או מעבר מייגע על הפוסטים שלי?שכחת את @פתוח-לשמוע שלאחרונה עושה פה וואחד עבודה!
וגילוי נאות
דברי @טכנולוג כקילורין לעיניים! אך גם דברי ידידי @גיל נכונים, בעניין השימוש המוצלח בחיפוש.
ת’אמת זה שילוב של שניהם, + חיפוש גוגל לפעמים. -
@Klonimoos כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
שכחת את @פתוח-לשמוע שלאחרונה עושה פה וואחד עבודה!
ח"ו! @פתוח-לשמוע תותח על!
ושמתי לב שבפורים אתה מדבר ערבית… בורים שמח!
-
כאשר מדובר בנהג חדש שנהג בשכרות, העונש שיוטל עליו יהיה מחמיר יותר. בנוסף לכל עונש אחר הוא יידרש לעבור שוב מבחן נהיגה תיאורטי ומבחן מעשי
אני חושב שהגזמת קצת בנושא של נהג חדש.
נהג חדש שהורשע בעברת נהיגה בשכרות אכן ידרש לעשות תיאוריה ושנתים נוספות נהג חדש, אך הנושא של המבחן המעשי - שלמעשה משמעותו בקצרה “לעשות רישיון מחדש” היא לא נכונה לגמרי, ותלוייה באם השלילה היתה למעלה 3 חודשים.
חשוב להדגיש את זה, אם כי אני לא מזלזל בחומרת העבירה, אבל בנהג חדש יש שתי כללי יסוד:
- נהג שעבר עברה מהתוספת השלישית - יהיה נהג חדש לעוד שנתיים + תיאוריה. זה כולל מגוון עבירות: מעבר באור אדום, חוסר עצירה במעבר חציה, אי מתן זכות קדימה, עבירות מהירות (גם ללא ניקוד!), נהיגה ללא מלווה (בשלושת החודשים הראשונים), בריחה מתאונת דרכים, וגם נהיגה בשכרות.
- נהג חדש לא יחודש רישיונו לאחר פסילה באם הפסילה היתה מעל 3 חודשים (בלי קשר לסיבת הפסילה, למשל, אם נהג נתפס 10 פעמים על נהיגה על טלפון, שזה לא דבר שמאריך נהג חדש, אבל הוחלט לשלול לו את הרישיון כאמור - זה אותה התוצאה) - ללא מבחן עיוני&מעשי מחדש.
בקיצור,
נהיגה בשכרות, מבלי לזלזל, לא תביא באופן חד משמעי לנהג חדש צורך לעשות רישיון מחדש.אגב, השינוי הייחידי מרישיון מחדש באמת לבן רישיון מחדש אחרי פסילה - זה פטור מחובת שיעורים. אבל זה נהג חדש מחדש (לגבי חובת ליוי לנהג אחרי שלילה בעיקרון לא אמור להיות שוב חובת ליווי, אבל לא יודע מניסיון).
-
@יעקב-מ-פינס כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
תוך כדי סימון 🤌 לשוטר לוגמים את הבקבוק (או חלקו)
תיקון קטן בנושא: אתה צריך לפני הלגימה לכבות מנוע, ולזרוק את המפתח למאחור.
מאחר ש"נהג" במקרה הזה (האמת בעוד מקרים) הוא מי שיושב אל מול ההגה - עם מפתחות, ובוודאי שהרכב מונע. בחלק מהמקרים אגב גם בלי רכב מונע ובלי מפתחות - לשבת אל מול ההגה - זה בעיה.
אני רואה עכשיו שכתבו שהחוק הזה השתנה, אני לצערי חולק על זה בתוקף, מפורש בחנ"א של 2025, כולל הנעה:
בכל מקרה,
תן לי לעשות לך ספויילר למה שיקרה אם תעשה את זה:אתה תחשב כנוהג בשכרות, והשוטר יחרים לך את הרכב ל30 יום, ותקבל דו"ח.
עכשיו אם תיהיה חכם גדול ותלך למשפט, תקרא לי כי אני רוצה לראות את השופט שאתה מסביר לו שהיית בסדר, רק בדיוק שהשוטר עצר אותך, היה לך חשוב ללגום מהבירה להנאתך, ולכן אתה חף מכל פשע.
-
דבר אחרון בנוגע ל"כמה מותר" ול"כמה זמן אחרי כבר מותר לנהוג".
אני רכשתי את זה: https://www.aliexpress.com/item/1005005101968236.html
ואולי זה טיפה יקר, אבל ניסיתי אותו הרבה עליי ועל חברים.
אני יכול לומר שאין שום דרך למדוד/לשער את הנושא, זה משתנה בין אדם לאדם, זה כולל גובה, משקל, ובעיקר הרגלי חילוף חומרים שהגוף מייצר, והפעילות בגוף, וזה ממש יכול להשתנות.
במקרים בהם חברים שתו בתחילת אירוע קצת (הרבה) ובאמת הפסיקו לכמה שעות טובות, ועדיין היה להם יותר מ250, למרות שהאמת גם אני היה נראה לי שהם כבר ב"פוקוס".
בכל מקרה, אי אפשר לקחת את המכשיר הזה ב100%, אבל לדעתי הוא חובה לכל חובבי (מפוחדי/שומרי) החוק.
אני תמיד אומר: עזוב מסוכן לא מסוכן, כי אנשים נוטים לסמוך על עצמם ולומר “אני בסדר, אני מכיר את עצמי” וכד, לשמחתינו, רוב הנהגים ששותים נעצרים בבדיקה - מאשר בתאונה, ויש גם זמנים מועדים לבדיקות, אבל בלי קשר, תמיד תראו את העונש בשורה אחת, שזה מה שקורה לרוב (לפחות מי שלא נהג חדש, ולא עבריין):
זה 10 נקודות, פסילה מנהלית של הרישיון, השבתת הרכב, כולל תשלום על שחרור שלו, שמירה, וכל זה… באמת… חבל…
-
@shmuel4 כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
@יעקב-מ-פינס כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
תוך כדי סימון 🤌 לשוטר לוגמים את הבקבוק (או חלקו)
תיקון קטן בנושא: אתה צריך לפני הלגימה לכבות מנוע, ולזרוק את המפתח למאחור.
מאחר ש"נהג" במקרה הזה (האמת בעוד מקרים) הוא מי שיושב אל מול ההגה - עם מפתחות, ובוודאי שהרכב מונע. בחלק מהמקרים אגב גם בלי רכב מונע ובלי מפתחות - לשבת אל מול ההגה - זה בעיה.
אני רואה עכשיו שכתבו שהחוק הזה השתנה, אני לצערי חולק על זה בתוקף, מפורש בחנ"א של 2025, כולל הנעה:
אני שמח כ"כ שיש כאן מישהו שממש בודק את הדברים!
רק תרשה לי לגלות את אוזנךשחנ"א (חוברת נוסחי אישום - בעברית לטובת כולם) זו רק חוברת ניסוחים ללשונות הדו"ח, ולא ספר החוקים, וכנראה שמישהו עוד לא התעורר לשנות את לשון הדו"ח, אז זה לא פוגם בדו"ח. לעומת זאת - פקודת התעבורה שונתה ואין יותר התנעה שם, זה עבר בכנסת בקריאה שניה ושלישית לפני שנה וכאמור, נקודה.
בכל מקרה,
תן לי לעשות לך ספויילר למה שיקרה אם תעשה את זה:אתה תחשב כנוהג בשכרות, והשוטר יחרים לך את הרכב ל30 יום, ותקבל דו"ח.
כמדומה שזה גם מה שאני עניתי
לגבי דבריך הראשונים
אני חושב שהגזמת קצת בנושא של נהג חדש. [וכו’]
אתה מוזמן לחשוב שהגזמתי. הנושא בדוק היטב היטב, לא בגוגל, ולא רק בפקודות התעבורה, ולא רק מתשאול של שוטרי תנועה, ולא רק מהתייעצות עם עו"ד לענייני תעבורה.
אנא תבדוק את דבריך במקום לקבוע עונשים לפי איך שהבנת “כללי יסוד”, כי התוצאה היא הטעיית הרבים. אני מודה לך מאוד על תגובותיך החמימות והתודות הנלהבות!עריכה: @משה-כהן-0 היקר, הדיסלייק נראה לי מיותר.
-
אתה מוזמן לחשוב שהגזמתי. הנושא בדוק היטב היטב, לא בגוגל
אני מודה לך על תגובתך הנלהבת, אבל לא ענית על שאלותיי.
סיפורי שוטרים ועורכי דין הם נחמדים מאד, אבל כאמור, ביקשתי מקור.
אני יכול לרדת לרזולוציות קטנות, כמו תיקון מס’ 134 לפקודות התעבורה, שמעבירות את הסמכות בנושא מה נהג חדש שהורשע צריך לבצע - לשר, והוא צריך לפרסם בצורה ברורה.כנ"ל בנוגע לשכרות, נוסח התקנה היא “הממונה על הרכב”, וזה כולל מי שרק מניע.
לכן סה"כ ביקשתי: מקור. למשל מספר התיקון…
זה לא פעם ראשונה שאני קורא את המדריכים שלך, אבל לצערי ידע שהגיע מ"שאלתי שוטר" אינו שווה דבר, גם אם גר אצלך שוטר בבית.
לפעמים ידע מנהלים של שוטרים (כמו חנ"א, שזה ספר שמיועד לשוטרים) הוא יכול לתת אינדיקציה על מה אוכפים ומה לא, אבל בתכלס - יש חוקים והכל אמור להיות כתוב בהם…
יישר כוח על כל ההשקעה בכתיבת המדריכים באופן כללי, אבל כאמור, ישנם דברים ש"בשם אומרו" יכול לעזור…
-
אני מודה לך על תגובתך הנלהבת,
בבקשה. אין בעד מה.
אבל לא ענית על שאלותיי
חוששני שגם אחרי שאני אענה שוב, זו תהיה מסקנתך.
סיפורי שוטרים ועורכי דין הם נחמדים מאד, אבל כאמור, ביקשתי מקור.
אני יכול לרדת לרזולוציות קטנות, כמו תיקון מס’ 134 לפקודות התעבורה, שמעבירות את הסמכות בנושא מה נהג חדש שהורשע צריך לבצע - לשר, והוא צריך לפרסם בצורה ברורה.כנ"ל בנוגע לשכרות, נוסח התקנה היא “הממונה על הרכב”, וזה כולל מי שרק מניע.
לכן סה"כ ביקשתי: מקור. למשל מספר התיקון…
הלומדעס הזה לא נכון. אסביר לך. בעבר החוק ציין התנעת רכב. היום לא. החוק שונה (לא איתרתי את מספר התיקון) וכיום פקודת התעבורה סעיף 62, תת סעיף (3) קובע:
“הוא שיכור בהיותו נוהג רכב, או בהיותו ממונה על הרכב, בדרך או במקום ציבורי; לענין זה, ”שיכור“ ו”ממונה על הרכב“ – כהגדרתם בסעיף 64ב”.
כאשר אותו ממונה מבואר בפקודת התעבורה סעיף 64ב:
“(א) בסעיף זה –
“ממונה על הרכב” – אחד מאלה:
(1) מי שעוסק בהוראת נהיגה, בעת שהלומד נהיגה נוהג ברכב;
(2) מי שיושב לצדו של נהג חדש ברכב, לצורך מילוי חובת הליווי לפי סעיפים 12א1 או 12א2”.
ותעשה לי טובה, כל זה כתוב במדריך, לצטט פעמיים זה די והותר.זה לא פעם ראשונה שאני קורא את המדריכים שלך, אבל לצערי ידע שהגיע מ"שאלתי שוטר" אינו שווה דבר, גם אם גר אצלך שוטר בבית.
מוטב שלא אענה על זה.
לפעמים ידע מנהלים של שוטרים (כמו חנ"א, שזה ספר שמיועד לשוטרים) הוא יכול לתת אינדיקציה על מה אוכפים ומה לא, אבל בתכלס - יש חוקים והכל אמור להיות כתוב בהם…
מקווה שרצונך הושבע הפעם.
יישר כח על כל ההשקעה בכתיבת המדריכים באופן כללי,
כאן המקום שלי לומר תודה ברצינות.
אבל כאמור, ישנם דברים ש"בשם אומרו" יכול לעזור…
בוודאי! זה מביא גאולה לעולם! במהרה בימינו!
אני מודה לך על הארותיך!