ספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות
-
פוסט זה נמחק!
-
מצטרף לדבריו של יוני מה שמקובל לומר שבקבוק בירה 5% אלכוהול 330 מ"ל או כוס יין ממוצעת או כוסית משקה חריף [שוט בלעז] וויסקי/וודקה/ערק/ג’ין וכו’ הם כאלה שלא יגרמו לך להסתבך .
כמובן שזה לא מדד אמיתי כי כמו שכתב גיל זה נבדק בכמות אלכוהול בדם ולא בבדיקת פוליגרף כמה שתית והתוצאה של הבדיקת ינשוף תשתנה מאדם לאדם [בן אדם רזה ונמוך במשקל 50 ק"ג ובן אדם שמן וגבוה במשקל 150 ק"ג שישתו את אותה כמות ימצאו בגופם כמות שונה של אלכוהול בדם] אך זה שיעור ממוצע שקבעו חכמים ולענ"ד יש מקום להסתמך עליו למעיישה בשעת הדחק כי בסופו של דבר אין דרך לדעת כמה ימצא בגופך בבדיקה בעוד שעה ו14 דקו ושלוש חלקים אצל השוטר בצומת ינשוף .
אך שימו לב , אין שיעור שיאפשר לכם להשתכר ולנהוג בצורה חוקית , כל המטרה של השיעורים האלו שהם כמעט ולא משפיעים על הבן אדם .
כלומר אתה שותה כל כך קצת שבדמך ימצא מעט מאד אלכוהול ושיקול הדעת שלך כמעט לא יפגע .
אבל אם אתה חושב כיצד תוכל לדפוק ראש וגם לנהוג התשובה היא שאין דרך חוקית/הלכתית/אחראית/בוגרת שמאפשרת את זה . -
@יצחק-רשטונ דברים נכוחים. וכנ"ל @יוני ידידי שבזכותו המדריך ראה אור.
אני אדגיש, כפי שאכן אמרתם ידידיי, שבכוונה לא נקטתי בשיעור שתייה הנראה לעין, כי זו לא תשובה אמיתית. ואני יודע שלפעמים אני שולף לכם סיפורים קצת הזויים, אבל תדעו שהכל אמת - ובכן, אני מכיר מישהו, אברך צנום במשקל 50 ק"ג מקסימום, בגובה1.60 בערך1.53 בדיוק, @יאנג-בוי, מגיע לי לכתף, וממש יכול להתחבא מאחוריי, שבחתונה של בוגר מישיבתו שתה חצי כוס (גדולה, של אולמות) בירה קרלסברג (שידוע כעדינה יחסית, לא רק בטעם, גם באחוזי האלכוהול) וביציאתו מהאולם נפל למארב ששוטרים אוהבים לעשות באזורי אולמות מסויימים, וחזר לכולל לספר לנו על שלילה של 30 יום שהוא “זכה” בה… הכל באמת משתנה… ולא אתן את דבריי לשיעורין, ואפיל ב"גאונות שלי" אנשים, חלילה. מקווה שהדברים ברורים.
-
יש עצה
לנוגדן מהיר כדי לעבור את הבדיקה בהצלחה רח"ל
דבר שני נוגדן לריח יש למשהוא רעיון לטשטוש העיניינים… -
@יאנג-בוי כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
או שגם הGPT שתה לכבוד מצוות היום
כבר התבטאתי בעבר (אין לי כח לחפש) מה אני חושב על רמת הIQ של הGPT הזה…
אני ממש לא בגובה הנ"ל. אז הוא כנראה יותר נמוך, ולא התכוונתי שקו הקרקפת שלו מגיע לי לראש, אלא גובה העיניים שלו (בבחינת ההבדל בין עמוד השחר להנץ החמה). מה שנקרא “מדבר לכתף”.
לכבוד סקרנותך שאלתי אותו והוא גובה 1.53 (סתם פירגנתי לו 1.60 כנראה… אני אוהב לפרגן)
אז אתה מוזמן להמשיך לנחש את הגובה שלי (או לפקפק באמיתות העניין).@דוד-המומחה כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
יש עצה
לנוגדן מהיר כדי לעבור את הבדיקה בהצלחה רח"ל
דבר שני נוגדן לריח יש למשהוא רעיון לטשטוש העיניינים…מהצורה שבה כתבת לרגע חשבתי שאתה הולך לגלות לנו סודות, עד שבסוף הבנתי שאלו 2 שאלות…
-
@גיל כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
אז אתה מוזמן להמשיך לנחש את הגובה שלי
חישוב גובה בהתבסס על מדידת גובה העיניים
נתונים:
- גובה חברך: 1.53 מ’
- נניח שגובה העיניים אצל מבוגר הוא כ־93% מגובהו (יחס 0.93).
שלב 1: חישוב גובה העיניים של החבר
גובה העיניים ≈ 1.53 × 0.93 ≈ 1.42 מ’
שלב 2: התאמה לגובה הכתף שלך
לפי דבריך, גובה העיניים של חברך (≈1.42 מ’) מגיע לכתפיים שלך.
משמע, גובה הכתף שלך ≈ 1.42 מ’.שלב 3: חישוב גובה הגוף הכולל
בהנחה שגובה הכתף אצל גברים הוא כ־75% מגובהם (יחס 0.75):
גובה כולל ≈ גובה הכתף / 0.75 גובה כולל ≈ 1.42 / 0.75 ≈ 1.89 מ'
סיכום:
גובהך המשוער הוא בסביבות 1.9 מטר.אני התייאשתי…
-
@גיל כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
@דובאי הדרך היחידה שאני יכול להמליץ לך עליה היא לבדוק את עצמך מול נשיפון אישי, יש דברים כאלו בעלי אקספרס. את המלצתי ומנהגי האישי כבר כתבתי במדריך.
(כאמור אין להשוות נתונים בינך לבין חבר, ואפי’ בין אחים).
בהצלחה!אם מסטול מצליח לעבור על ההוראות ולבצע אותם כנדרש אז כנראה הבדיקה מיותרת בשבילו
איך משתמשים בטסט&דרייב
יש לבצע את הבדיקה לאחר כ- 20 דקות משתיית האלכוהול האחרונה.
יש ללחוץ את שני מכסי המגן של המוצר ע"י לחיצה חזקה. יש לוודא שרדיד האלומניום משני צדי המבחנה נוקב.
יש לקחת נשימה עמוקה ולנשוף 10 שניות בצד עם החיצים. לאחר כ 10 שניות. יש לחזור על אותה פעולה שנית.
לאחר 2-4 דקות, התוצאה תופיע בחלון השקוף. יש להשוות לסולם הערכים הצבעוני. -
@יעקב-מ-פינס כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
כמובן ששתיה אסורה בנהיגה לפני ותוך כדי
אבל והיה וחטאת ונכנסת לנסיעה אחרי ששתית (כמובן כמות שלא משפיעה עליך [ע"פ המאפיינים דלעיל] בכלל, אבל מעל הכמות המותרת בחוק) תדאג שיהיה לידך בזמין בקבוק בירה
לא עצר אותך שוטר? הרווחת
עצר אותך שוטר?
כאן מתחיל האקשן
ברגע שעצרת בבטחה בצד חכה כמה רגעים שהשוטר יגיע אליך לחלון
תוך כדי סימון 🤌 לשוטר לוגמים את הבקבוק (או חלקו)מה יצא לנו מזה?
כל הבדיקות הנ"ל עכשיו לא רלוונטיות
ואם השוטר היקר יאמר לך ‘צדיק אסור לך לנהוג עכשיו…’
התשובה כמובן ‘נכון! אני מניח ת’ראש עכשיו לשעה…’אתה מכיר מקרה שזה עזר??
-
@YOLEVI כתב בספיישל לפורים ובכלל: מדריך: נהיגה בשכרות:
כמובן ששתיה אסורה בנהיגה לפני ותוך כדי
אבל והיה וחטאת ונכנסת לנסיעה אחרי ששתית (כמובן כמות שלא משפיעה עליך [ע"פ המאפיינים דלעיל] בכלל, אבל מעל הכמות המותרת בחוק) תדאג שיהיה לידך בזמין בקבוק בירה
לא עצר אותך שוטר? הרווחת
עצר אותך שוטר?
כאן מתחיל האקשן
ברגע שעצרת בבטחה בצד חכה כמה רגעים שהשוטר יגיע אליך לחלון
תוך כדי סימון 🤌 לשוטר לוגמים את הבקבוק (או חלקו)מה יצא לנו מזה?
כל הבדיקות הנ"ל עכשיו לא רלוונטיות
ואם השוטר היקר יאמר לך ‘צדיק אסור לך לנהוג עכשיו…’
התשובה כמובן ‘נכון! אני מניח ת’ראש עכשיו לשעה…’אתה מכיר מקרה שזה עזר??
לא…
-
לא…
בכ"מ זה רעיון ממש נחמד, מצד שני אפשר לשער ששופט יחמיר בענישה על זה כדי שזה לא יהפוך לשיטה, השאלה היא אם הוא יכול
-
@עבד-נאמן תודה.
“כאשר כמות האלכוהול נמהלת במים, היא עשויה לדלל את ריכוז האלכוהול ולזרז את הפגת השפעתו בזמן קצר יותר. במקרה כזה ובהנחה והנהג שתה משקה אחד בלבד, מומלץ להמתין לפחות כשעה טרם תחילת הנהיגה. אם נלגמו מספר משקאות אלכוהוליים (שניים ומעלה), יש להמתין 3-5 שעות לפני הנהיגה.” (מתוך גוגל).