המדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות
-
המדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות
שלום לכל החברים, בעז"ה אני רוצה להמשיך
בתנופה, ולאחר התחקיר
הדרוש, מכל מקום אפשרי (ועל גבול הבלתי אפשרי לפעמים
), אני ב"ה
מקיים את הבטחתי והרי לפניכם הזוכה
(“כל כרטיס זוכה! מכירים?”) במקום ה-3 בסקר שערכתי - מדריך בנושא הממל"ז - מד מהירות לייזר (או בשמו הרשמי: 20-20 LTI).
לא ברור מי החליט על הר"ת הנ"ל, אבל האותיות האחרונות לא יושבות כ"כ…
בקיצור השם של הממל"ז מוזר חבל"ז…
סליחה, דיגדג לי… אתם מכירים אותי כבר…טוב, כולנו (ומי שיגיד “אני לא” - חסר לו בקילומטרז’ על הכביש, ובקילומטרז’ על הפורום) יודעים שמשטרת ישראל עושה שימוש בכל אמצעי שניתן לעלות על הדעת (ושלא עולים על הדעת) כדי לאכוף עבירות מסכנות חיים, שב-TOP 10 מככבת מהירות מופרזת. בין האמצעים השונים, בוודאי נתקלתם (ומקווה שלא נעצרתם, לי זה קרה) באמצעים האלו, ונציין את המפורסמים שבהם: הממל"ז,
שלשמו התכנסו היום
הדבורה
ועל כך במדריך הבא, בעז"ה,
ומצלמות א3
המכונות “מצלמות כתומות” למרות שהראשונות הגיעו בכלל באפור, אלו שמצלמות מי שטס
בגובה נמוך (מהירות), או חוצה רמזור אדום (טענת “שאלתי מו"צ
וזה לא אדום”, איננה קבילה בבית המשפט). ועל מצלמות אלו יהיה מדריך בנפרד שעוד בוא יבוא, אי"ה.
אמצעים אלו נקראים גם בשם “מכמונת” מהירות".
זו מילה חדשה שפירושה “מארב” שנעשה ע"י אמצעים אלקטרוניים, על דרך המכ"ם (ובשילוב המילה “מכמורת” (ישעיה יט, ח) שפירושה רשת דיג גדולה. ומכאן ההמצאה “מכמונת”, ו"בני ישראל אם אינם נביאים - בני נביאים הם", ואומרים על שוטר כזה “הוא מחכה לתפוס דג שמן”…)
ולמי שתוהה, מושב מכמורת אשר בעמק חפר קרוי כך על שום שתושביו הראשונים היו דייגים, עכשיו תשחררו אותי המכמורת הזאת “כי נכמרו עצמיי”!
עריכה: בתגובות שכאן @גולדמניסט התותח חידש לי את אשר הייתי עיוור לו: הגמרא בסנהדרין (סז.) אומרת לגבי מסית “מכמינין לו עדים מאחורי הגדר” ופירש"י “מכמינין לו - דמתרגמינן וארב לו וכמן ליה (דברים יט) מעמידין ליה מארבין אחורי הגדר לשמוע דבריו”. ואם לא כתבתי את המדריך הזה אלא כדי לשמוע את החידוש הזה - דיינו! יישר כח!אז לשם הסדר הטוב, בואו נעשה קצת בלאגן!
מי אמר בכלל שמהירות מופרזת היא מסוכנת?אתה שואל ברצינות??
כן. לחסוך דיונים מיותרים על ה- TOP 10 שהזכרתי.
אתה מדבר עם עצמך במדריך שלך??
כן, זה לא חדש לכם, אבל שמתי לב שאהבתם את זה…
מי אוהב פילפולא דמשטרתא? קדימה לחקירה! (הלו הלו, דיון, לא חקירה משטרתית, תרגעו…)
לפי נתונים שמתפרסמים מעת לעת, תאמינו או לא, מדינת ישראלמשקיעה עשרות מיליוני ש"ח
מידי שנה לטובת אכיפה של עבירות מהירות מופרזת. למה? המשטרה טוענת שמהירות מופרזת היא עבירה המסכנת חיים.
אממה, הבעיה היא, שעפ"י נתוני המשטרה עצמה, מהירות מופרזת היא הגורם לפחות מ-2% מתאונות הדרכים בישראל. ברשימת הגורמים לתאונות ניתן למצוא עבירות אחרות, ש"תרומתן" בגרימת תאונות דרכים גדול הרבה יותר, דוגמת סטייה מנתיב, מהירות בל"ס ואי מתן זכות קדימה להולך רגל. ואיך לא, המשטרה משקיעה פחות משאבים באכיפת העבירות הללו. בנוסף, במקומות רבים מדובר על כך שבשנים האחרונות יש מגמה הדרגתית של העלאת המהירות המותרת בכבישים המהירים, והדבר לא הוביל לעליה בשיעור תאונות הדרכים או במספר ההרוגים, ופעמים רבות אף לירידה בכמות תאונות הדרכים באותם קטעי דרך.
אם נפזולרגע לדשא
של השכן, יש מקומות באירופה (דוגמת גרמניה וצרפת) שבהם “כבישים מהירים” הם אכן כאלו, מדובר בכבישים בין עירוניים שמזכירים את כביש 6 בצורתם (אם כי האוטוסטרדות רציניות יותר) שבהם אין הגבלת מהירות כלל.
לא, זהו, עכשיו הגזמת! אתה כותב מדריך, ואומר שהכל שטויות?!
אז ככה, אלו שטוענים את כל מה שכתבתי עכשיו, בעצם טוענים שהאכיפה המוגברת של המשטרה במהירות מופרזת - היא… מופרזת… למה? כי עבירת המהירות היא קלה לאכיפה, ולכן היא נאכפת יותר, ולא כי היא מסכנת חיים
. נוסיף לזה את העובדה שאכיפת מהירות מופרזת מתבצעת על פי רוב בקטעי דרך מהירים וישרים שנחשבים בטוחים יותר ופחות בכבישים “אדומים” עם שיעור תאונות דרכים גבוה, מה שלכאורה מחזק את הטיעון שאין קשר בין אכיפת מהירות למניעת תאונות.
אני לא רוצה לפתוח כאן תיבות פנדורה (שכבר פתחתי), אבל בגדול - זה לא נכון.ידענו שתעשה לנו את זה!!!
ברור שידעתם, כבר גיליתי מראש שזאת הרמה להנחתה…
וכבר אמר בעבר מי שאמר שקוסם הוא האדם הישר ביותר בעולם - הוא קודם אומר לך שהוא עומד להשלות אותך - ואז הוא עושה את זה…
יכול להיות שמהירות מופרזת זו עבירה קלה יותר לאכיפה, אבל שימו לב למה שעומד מאחורי המהירות המופרזת. למי שזוכר, שאני ציינתי בעבר בפורום שהמשטרה לא נוהגת (ואפילו יש פקודת משטרה כזו) לאכוף עבירות מהירות “קלות”, נניח 11 קמ"ש מעל המותר.
אם כי ידידינו @רפאל-יהושע העלה כאן עדכון מהחדשות הכלליות שיש פקודה לתת דו"חות מ-10 קמ"ש מעל המותר. ככה כנראה הורה הבירוקרט החדש ונראה מה יהיו חלומותיו…
למה זה? בדיוק מהטעם שאני אסביר עכשיו: נהג שנוסע במהירות מופרזת, נניח בכביש בין-עירוני ללא שטח הפרדה (שהגבלת המהירות היא עד 80 קמ"ש) במהירות של 110-120 קמ"ש. הנהג הזה מראה בצורת הנהיגה שלו שהתנהלותו על הכביש היא פזיזה, ולפחות כרגע - לקיחת ההחלטות שלו איננה במיטבה (בלשון המעטה של כל הזמנים). מה שמביא אותנו לדבר הבא - גם אם זה נכון ש"מהירות מופרזת" מצד עצמה איננה הגורם הגדול לתאונות דרכים - היא בהחלט הגורם הגדול מכולם למוות בתאונות דרכים, הי"ו. אולי סטייה מנתיב גורמת ליותר תאונות, אך במהירות המותרת בדר"כ זה יגרום לנזק ברכוש (מה שקרוי בעגה המשטרתית "תאונת דרכים קלה) או לפציעה (מה שקרוי בעגה המשטרתית “תאונת דרכים קשה”) אבל בדר"כ זה לא יגרום למוות (מה שקרוי בעגה המשטרתית “תאונת דרכים קטלנית”).
איך הגדיר לי את זה מישהו פעם - תאונה אחת “נכונה” במהירות מופרזת - והנהג הזה כבר לא ייעשה יותר תאונות… או שום דבר אחר…
אז נכון שיותר קל לאכוף מהירות מופרזת, בגלל האמצעים הטכנולוגיים (למרות שאנו רואים שהולכים ומתפתחים אמצעים טכנולוגיים נוספים לאכיפת שאר העבירות, מה שעוד יותר סותר את טענות המקטרגים), אבל יש כאן שורש פורה ראש ולענה שאכיפה שלו בהחלט מורידה את רף התאונות בכלל, והקשות והקטלניות בפרט.
ולליטוש העניין אתן דוגמא אחת: נהג נוהג במהירות מופרזת בכביש בין-עירוני עם נתיב אחד לכל כיוון, ללא שטח הפרדה. כעבור כמה רגעים הוא ממצה את השטח שנותר לו “להרביץ” כי יש נהג שנוסע ב"שאנטי בנאטי" שלו. מה הוא עושה? יוצא לעקיפה על טיל, בדר"כ אפילו בלי לבדוק סיכויים יותר מדי, כי הוא כבר על מהירות מופרזת, להזכירכם. מגיע רכב ממול… מהי התוצאה?
לפי הסטטיסטיקה - שני רכבים שנוסעים כ"א במהירות של קצת פחות מ-50 קמ"ש שמתנגשים חזיתית - ב-100% מהמקרים - לא שורדים, לנוסעים האחוריים בשני הרכבים העתיד וורוד יותר, סיכויי ההישרדות שלהם הם בסביבות ה-8-14%…
נ.ב- לשרוד = להישאר בחיים, לא משנה באיזה מצב (חי/צומח/דומם/מדבר).את פרעה נכה הזכרתי לאחרונה, לא? וכאן החידה קבועה: מי זוכר איפה?
אזהרה: החידה קשה הפעם, שורת החיפוש לא תעזור לכם כאן. תחמנתי אתכם, ולא הזכרתי את פרעה נכה מפורשות, רק את הרעיון שהיה מסביבו… אז קיבלתם רמז, לכל חובבי הז’אנר…
חוץ מזה, באמת, קצת לימוד זכות, איך אנחנו מצפים שהמשטרה תאכוף עבירה כמו “מהירות בלתי סבירה”, כשבמדינתנו הקטנה והצפופה בקושי אפשר בכלל להצליח להגיע למצב כזה… ואיך בדיוק יאכפו “אי מתן זכות קדימה להולך רגל” - מצלמות במעברי החציה? קצת פרופורציות, חברים…
אז לאחר ההקדמות החשובות האלו, שבעז"ה ישמשו אותי גם במדריכים הבאים על אמצעי האכיפה האחרים למהירות מופרזת - נגיע סוף סוף לחתן דנן
: הממל"ז עם השם החבל"ז…
הממל"ז - מד מהירות הלייזר - הוא אמצעי האכיפה הפופולרי ביותר והוותיק ביותר שנמצא בשימוש. למעשה המשטרה עושה שימוש בבחורצ’יק הזה מאז שנות ה- 80, ובזמן שחלף נעשו רק שינויים קלים מאוד במכשירים האלה (היו כמה דיונים על אמינותו, כמו כל אמצעי כזה שזוכה לראות את אור השמש, אך דווקא הדיונים ההם הכריעו את הכף לטובת אמינותו, עד לימינו אנו, ויבואר בהמשך) למי שלא מבין מהתמונה, המכשיר נראה כמו אקדח/רובה עם קת, ידית אחיזה וכוונת. אופן הפעולה של הממל"ז הוא בצורה של שליחת קרן לייזר (בלתי נראית לעין אנושית) ממוקדת לנקודה מרוחקת, ומדידת הפרש הזמן בין הקרן הנשלחת אל המטרה לבין הקרן המוחזרת. הממל"ז מחשב את מרחק המדידה ומהירות המטרה הנמדדת ומציג את הנתונים על צג המכשיר. לממל"ז אין מקור מתח עצמאי, ולכן הוא צריך להיות מחובר לשקע כוח המותקן בניידת משטרה או סוללה ניידת המוצבת במקום המדידה ומחוברת לממל"ז בכבל (זו הסיבה שהם מתחבאים בניידת, עם רבע דלת פתוחה, לא כי הלכו להם הרגליים).
גם הפעלת המכשיר היא פשוטה יחסית – השוטר המפעיל מכוון את עינית המכשיר לכוון רכב המטרה (ממש כמו שמכוונים משקפת), בדרך כלל לכוון לוחית הזיהוי הקדמית, מכיוון שהיא משטח רפלקטיבי (מחזיר קרני אור ולא “סופג” אותן) הניתן לזיהוי מרחוק, לוחץ על ההדק ואחרי כ- 1/3 שנייה אמור לקבל תוצאה של המהירות הנמדדת. המכשיר משמיע צליל צפצוף כשהמהירות נמדדה (מי שנזכר במדחום לייזר, לא טועה, זה ממש דומה), או כפי שזה מכונה בעגה המקצועית “הרכב ננעל”. לאחר קבלת התוצאה אמור השוטר לעצור את רכב המטרה בצורה בטוחה בצד הכביש. אגב, למרות שהתפעול הוא קל, השוטר שמתפעל את הממל"ז חייב להיות מוסמך לכך.לגבי נושא אמינות הממל"ז - הדבר נדון ארוכות בבתי המשפט במהלך שנות ה-80 וה-90 והגיע עד לבית המשפט העליון, שפסק ב-2003 כי המכשיר אמין, אבל (שימו לב - יש כאן פנינים ) בכפוף לשלושה תנאים:
- ההפעלה מבוצעת על ידי מפעיל מיומן (כאמור).
- ההפעלה נעשית לפי הוראות היצרן.
- למכשיר בוצעו בדיקות שגרתיות ותקופתיות כנדרש על פי ההוראות בטרם ההפעלה.
בית המשפט העליון גם חידד כמה הוראות הפעלה, שהשוטר חייב להקפיד עליהן:
- חייב להיות קו ראיה נקי מהפרעות בין השוטר לבין הרכב הנמדד – השוטר חייב לציין כי הרכב הנמדד היה בודד בנתיבו וכי לא היו הפרעות.
- חייב להיות קשר עין רציף בין השוטר לרכב הנמדד מרגע המדידה ועד לעצירתו.
- המפעיל חייב להיות סטטי - לא ניתן לבצע מדידת מהירות בממל"ז מרכב הנמצא בתנועה.
- לא ניתן לבצע מדידה דרך שמשת הרכב- בשל העובדה כי זכוכית גורמת לשבירת קרן הלייזר, השוטר חייב לעמוד מחוץ לניידת או להפעיל את הממל"ז דרך חלון פתוח או דלת פתוחה.
- טווח המדידה חייב להיות נמוך מ-300 מ’. מעל 300 מ’ המשטרה חייבת לעשות שימוש בחצובה. המשמעות – השוטר חייב להראות לנהג את תוצאות המדידה על המכשיר, ומרחק המדידה חייב להיות נמוך מ-300 מ’.
- השוטר חייב להפחית 5 קמ"ש מהמהירות הנמדדת בשל אי דיוקים במדידת המהירות.
- בהפעלת לילה חייבים שמרחק המדידה של 300 המטרים יהיה מואר בתאורת רחוב לכל אורכו - לא ניתן לעשות שימוש בממל"ז בכבישים חשוכים.
- אסור להפעיל ממל"ז בתנאים של גשם, שלג או ערפל.
- במדידה של רכב דו-גלגלי (אופנוע, בעברית) – השוטר חייב לוודא כי אין כלי רכב מימינו או משמאלו של הרכב או מאחוריו.
מה שמביא אותנו לחלק הכי שווה במדריך הזה:
איך ניתן להתגונן מפני הממל"ז?
כמובן שאין בדברים שום השתמעות להמלצה לנהיגה במהירות מופרזת, זה מסוכן ולא רצוי, אבל אם כבר חרגתם מהמהירות המותרת, יש כמה דרכים שבהן ניתן להתגונן מפני הממל"ז.
קודם כל, “אחר מעשה” - חטפתם דו"ח? אל תהיו תמימים - תוודאו שכל התנאים שהזכרתי עד כה מתקיימים. יש דברים שקל לבדוק, כמו אם ירד גשם. ויש דברים שצריך קצת יותר פיקחות, כמו קשר עין רציף עם השוטר עד לעצירת הרכב.
בדר"כ השוטרים במכמונות המהירות בוחרים בכבישים שמתקיימים כל התנאים מבלי לשבור את הראש, אבל זה לא תמיד ככה.
“קודם מעשה” - - בגדול ניתן להתגונן מפני ממל"ז באמצעות גלאי רדאר/לייזר,
לדוגמא, זה:
שהוא מכשיר חוקי להתקנה ברכב בישראל. המכשיר אמור לזהות קרני לייזר לפני הרכב ואמור
להתריע מפני שוטר המפעיל ממל"ז, כי קרני הלייזר מתפזרות גם למרחקים גדולים יותר
מ-300 מטרים ונקלטות על ידי הגלאי. עם זאת, זכרו שבמידה ואתם נוהגים ברכב הנמדד,
המכשיר יתריע מאוחר מדי כי התוצאה מתקבלת לאחר 1/3 שנייה של מדידה. גם אם תבלמו
בלימת חירום לא תצליחו להגיב בזמן. חסרון נוסף - זה יקר (מתחיל מ-2,000 ש"ח).למתעניינים, @קינג-קומפיוטר ממליץ על Uniden R8 Pro (שעולה קרוב ל-6,000 ש"ח) .
- עוד דרך התגוננות מומלצת היא להפעיל את אפליקציית WAZE בכל נסיעה, ואז לקבל התרעות
על שוטרים העומדים בצידי הדרך, שמידת ההצלחה להתגונן כך מוטלת בספק, כידוע
למשתמשים (לי אישית אין).
מכשירי שיבוש לייזר למיניהם,
לדוגמא זה:
שגורמים להופעת הודעות שגיאה אצל מפעיל הממל"ז, אסורים להתקנה
ולשימוש בישראל ועלולים להוביל לכתב אישום חמור בעבירה של
נהיגה ברכב לא תקין ולהשבתה מנהלית של הרכב, וכבר הרחבנו
בנושאים האלו בעבר (לא לגבי מכשירי שיבוש, אלא לגבי
התקנת מערכות לא חוקיות ברכב).
3. כדאי גם להכיר את המקומות בהם עומדים שוטרים עם ממל"ז – בדרך כלל בקטעי כביש ישרים, מהירים, בירידה, מקומות שבהם יש נטייה לנהגים להאיץ וקל לתפוס אותם. המלכודות הנפוצות ביותר הם כבישים רחבים ומרובי נתיבים בתחומי הערים, מקומות שנראים כאילו הם אמורים להיות כבישים מהירים אבל למעשה הם דרכים עירוניות לכל דבר עם מהירות מופחתת, כמו הכניסות לערים.
בניגוד למה שמוקבל לחשוב, הממל"ז לא מצלם תמונה של הרכב הנמדד, אלא מציג תוצאה מספרית של מהירות ומרחק מדידה על גבי המכשיר. לכן יש חשיבות רבה לדברים שכותב השוטר על גבי הדו"ח באשר לנסיבות העבירה, ולתיעוד של תגובת הנהג על גבי הדו"ח, מה שקרוי “דברי הנהג”. נהגים טועים לחשוב כי אם יודו בעבירה ויתנצלו השוטר יוותר להם. אבל השוטרים לא ס"ל “ומודה ועוזב ירוחם”.
עוד דבר חשוב. מפעיל הממל"ז חייב לתעד את הבדיקות שערך למכשיר – בכל תחילת משמרת ובכל סיום משמרת. הדבר מתועד בטופס המצורף לחומר החקירה ולא ניתן לנהג ביד. אם השוטר לא כתב שביצע בדיקות למכשיר בתחילת המשמרת ובסיומה, ולא תיעד את תוצאות הבדיקות שערך, הדבר עלול להשליך על אמינות המדידה, ולטובתכם.
אז עד כאן המדריך להפעם חברים יקרים, עד למדריך הבא בעז"ה תוכלו לעבור על המדריכים שלי דרך תגית “המדריכים של גיל” (כנזכר בפתיחת הדברים), או פשוט כאן או בחתימה שלי.
שימו לב: כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל המסתמך על האמור לעיל בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו בלבד והאחריות לכל תוצאה ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור, תחול על המשתמש בלבד.
-
-
-
@יעקב-מ-פינס כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
מדהים בטרוף
דבריך נעימים לקריאה ומוסברים בצורה יוצאת דופןשכחת להוסיף את התמונה של גלאי מכ"ם
תודה תודה. לא שכחתי, טעיתי והכנסתי את התמונה במקום הלא נכון, בקטע של משבש הלייזר הלא חוקי… נערך.
-
@גיל הגלאי רדאר הכי טוב זה יונידן R7 עולה יקר אבל למי שרוצה לנסוע מהר זה שווה
https://www.uniden.co.il/r7il.php
בד’'כ זה עוזר כי מדובר על מרחק גדול ויש מספיק זמן לבלום גם אם לא למהירות חוקית לפחות זה עוזר להוריד את גובה הקנס
יש גם R8 נראה לי שהוא חדש מאוד -
@קינג-קומפיוטר תודה על ההמלצה. שים לב שבאתר הנ"ל המוצר לא נמצא.
-
@גיל כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
לממל"ז אין מקור מתח עצמאי, ולכן הוא צריך להיות מחובר לשקע כוח המותקן בניידת משטרה או סוללה ניידת המוצבת במקום המדידה ומחוברת לממל"ז בכבל (זו הסיבה שהם מתחבאים בניידת, עם רבע דלת פתוחה, לא כי הלכו להם הרגליים).
אפשר גם לחבר לו בטריה- אכן מיושן מאוד…ספויילר
יש עוד המון מידע שיכול לך במדריכים פה מומלץ מאוד
-
@קינג-קומפיוטר תודה על ההמלצה. שים לב שבאתר הנ"ל המוצר לא נמצא.
-
@טכנולוג כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
ובכלל מציע לך לפתוח איזה טור אישי איפשהו כי כל פעם שאני קורא את אחד המדריכים שלך אני לא עוזב עד שאני מסיים אותו ותמיד זה עם חיוך
כרגע הטור האישי שלי נמצא בכולל שם הסיכומים שלי ב"ה עוברים מיד ליד אבל ללא כל השנינה ששזורה כאן… תודה!
אגב: שם זה עיקר הפעילות שלי. -
@גגגג כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
ע"פ התיבת מידע היוד בחיריק
אין יוד’…חיריק לא חייב להיות ביו"ד.
@גגגג כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
יש עוד המון מידע שיכול לך במדריכים פה מומלץ מאוד
תודה, אעבור על זה.
-
@קינג-קומפיוטר כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
רגע עברנו לR8 PRO אז נעדכן בקרדיט.
-
ואיך בדיוק יאכפו “אי מתן זכות קדימה להולך רגל” - מצלמות במעברי החציה?
כשלמדתי נהיגה (לפני כשנתיים) אמר לי המורה שעבר נייעס בין המורים שיש מצלמה שאוכפת את זה וכבר קיים 3 פיילוטים במודיעין (אחת מהם סמוך ונראה לכיכר התנועה הידוע) לא יודע אם זה הצליח וניסו עוד או שזה לא אמין והתבטל
-
@אביחי כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
כשלמדתי נהיגה (לפני כשנתיים) אמר לי המורה שעבר נייעס בין המורים שיש מצלמה שאוכפת את זה וכבר קיים 3 פיילוטים במודיעין (אחת מהם סמוך ונראה לכיכר התנועה הידוע) לא יודע אם זה הצליח וניסו עוד או שזה לא אמין והתבטל
אתה מוזמן להציג לנו דו"ח שיצא מדבר כזה. בכל מורה נהיגה יש “תוכו אכל” ויש “קליפתו זרק”.
-
@אביחי
לא יודע על מה היה הנייעס, אך זה אמור לעשות (בין השאר, ובנוסף לאפליקציה…) את אותה עבודה בצירוף הגורם האנושי, שעל פניו יהיו נהגי מוניות ומורי נהיגה, כך על פי היח"צ.(מהיום ‘ל’ יהפוך להיות קיצור של ‘להיזהר’…)
ואלו התנאים לקליטת דיווח על מקרה שכזה, ע"פ המיקוד העדכני (8.24):
-
אספר כאן מעשה שהיה,
איש אחד שהיה לו רכב טוב נסע בכביש 1 בירידות בואכה מצפה יריחו \ ים המלח, כטוב לב הרכב במנוע הטורבו, ובאדיבות הכביש הריק הרכב שייט לו במהירות באזור 140 ק’‘מ,
פתאום הנהג שם לב לשוטר עם ממל’‘ז העומד מאחורי עמוד תאורה, ויפול לבו, דמסתבר שעל כזו מהירות יהיה לו שלילה,
[דרך אגב הניידת הייתה במרחק של 100 מטר קדימה וכשהוייז דיווח זה היה על הניידת ולא על השוטר וזה היה מאוחר מידי, היה קשה מאוד לזהות את השוטר]
מ’‘מ השוטר לא הורה לו לעצור וימשך הנהג וליבו בל עימו, שחשב שהממל’‘ז צילם אותו וישלח לו שלילה בדואר,
וינבור הנהג באינטרנט ומצא שחובה על השוטר לעצור מייד את הנהג, [מסתבר שהשוטר אומר בקשר לחבר בניידת שיעצור את הנהג],
היוצא מהנ’‘ל: אם השוטר לא עצר אתכם מייד גם אם אתם במהירות 300 קמ’'ש אין לכם קנס, [אבל מסתבר שיעלו אחריכם מסוק]
-
תודה על המדריך המושקע (כרגיל, הצבת רף גבוה למידי)
@גיל כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:@טכנולוג כתב בהמדריך המלא: ממל"ז - הסבר, אמינות ואמצעי התגוננות:
ובכלל מציע לך לפתוח איזה טור אישי איפשהו כי כל פעם שאני קורא את אחד המדריכים שלך אני לא עוזב עד שאני מסיים אותו ותמיד זה עם חיוך
כרגע הטור האישי שלי נמצא בכולל שם הסיכומים שלי ב"ה עוברים מיד ליד אבל ללא כל השנינה ששזורה כאן… תודה!
אגב: שם זה עיקר הפעילות שלי.אני ממליץ על פורום לתורה בהקשר הזה…
ואם בענייני העולם הזה כך, אני מסוקרן לראות מה בפיך בדברי התורה…