פריוס פלאג אין
-
@hgecmn כתב בפריוס פלאג אין:
מה יהיה בפלג אין? זה יטעין לי את הבטריה ארוכת הטווח?
בודאי שבירידות הפלאג אין יכול לצבור חשמל לסוללה בכמות גדולה ממקבילו ההיברידי!
השאלה היא עד כמה זה משתלם? קודם כל צריך למצוא דרך לדעת כמה ק"מ חשמליים נצברים מכל ירידה שכזו, ואני מהמר על כ10-15 ק"מ.
סוללת הפלאג אין כבדה בהרבה ולכאורה היא גוזלת כחצי קילומטר לליטר (קשה לדעת כי אין על זה נתון רשמי ובמבחני דרכים הנתון תלוי בהרבה גורמים כגון סגנון נהיגה, אופי הכביש ועוד כידוע).
לפי החישוב הלא מאומת שלי אמור להיות רווח מסויים (כ2 ש"ח ליום = כ50 ש"ח בחודש = כ600 שח בשנה).
פה נכנס העניין של מחיר הרכישה שאני לא יודע אם הרווח יכסה את הריביות…
תוסיף את זה שאומרים שככל הנראה ב2026 יהיה מס נסועה לרכבי פלאג אין…
תנסה לחשוב על:
פתרון שאולי כן תוכל לשים עמדת טעינה (ראיתי כמה שעשו על המדרכה).
האם איוניק מתאים לכזו כמות של ק"מ כי הטויוטה אמורה להיות אמינה יותר.
תן דעתך שבנהיגה רגועה עם כ10 קמש פחות ותאוצות מתונות תוכל לחסוך כ20% מצריכת הדלק חיסכון של כ 250 ש"ח בחודש = כ3,000 בשנה (בהנחה והנסיעה היא כ40,000 בשנה)
תן דעתך שאם מוציאים מהרכב את השקית של הגניזה, התיק הישן, הבגדים מהטיול, הצעצועים של הילדים והשואב אבק שנשאר מפסח שעבר… כל אלו מכבידים על הרכב ויכולים להעלות את צריכת הדלק בכ5% משמעותיים. הרכב הוא לא מחסן. (אני ח"ו לא חושד בך ככזה והדברים נאמרים לטובת הכלל). הייצרנים הופכים עולמות בכדי להפחית כל גרם ממשקל הרכב.
ולסיום: תן דעתך על היברידי מוסב לגז (בטויוטה בטוח אפשר אבל ביונדאי אני לא יודע). צריכת הדלק תהיה קרובה לרכב חשמלי מלא עם עמדת טעינה…
-
@מאיר כתב בפריוס פלאג אין:
ולסיום: תן דעתך על היברידי מוסב לגז (בטויוטה בטוח אפשר אבל ביונדאי אני לא יודע). צריכת הדלק תהיה קרובה לרכב חשמלי מלא עם עמדת טעינה…
צודק בכל מילה כרגיל…
ואני גם הייתי מעלה בזהירות הנדרשת אולי איזה דיזל מעניין…
כמובן שזה לא יגיע לצריכה של היברידי עם גז אבל בדיזל אין לא בטריה ולא גז הכל מקורי ולא נדרש תחזוקה מיוחדת כמובן שאני לא חולק אלא רק מוסיף כיוון… -
@צילפינגים
אני נוסע ב3 שנים 100000 ק"מ
אני לא רוצה להחזיק את הרכב הרבה שנים
האם שוה לי להמיר לגז? כשהעלות של ההמרה גבוהה
באיוניק הייתי מתדלק כמעט 40 ליטר ל800 ק"מאם אתה לא רוצה לחזיק הרבה זמן את האוטו אז לדעתי פחות מומלץ לשלב גז על אף שזה הרבה יותר משתלם וחסכוני בגלל הפחד של האנשים במכירה כמו שציין @שמיל-שמיל מעניין אותי מאוד מה @מאיר יגיד בעניין
-
@צילפינגים כתב בפריוס פלאג אין:
מעניין אותי מאוד מה @מאיר יגיד בעניין
מסכים!
ר’ @hgecmn מדוע אינך מעוניין להחזיק את הרכב הרבה זמן?
-
אני לא רואה כדאיות ברכב פלאג אין בלי עמדת טעינה זמינה בבית .
ההטענה בירידות זניחה לעומת שלל השיקולים -
@צילפינגים
למה?
לא קשה איתה בחניות?
איזה ק"מ ושנה מומלץ לי אם אני נוסע כל יום 120 ק"מ ויש לי אלרגיה לתקלות, וצריך שאוכל למכור אותה לפני שמאבדת את ערכה והופכת לגרוטאה?
כמה יעלה לי קורולה 70 אלף ק"מ 21?הסטיישן יותר חסכוני מהקורולה הרגילה
אין הבדל מבחינת חניות